COPIL CU RANI PE PICIOARE

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Daca e adevarat ca urmele sint de la un leagan/scaun/patutz, cere sa vezi exact obiectele cu care el vine in contact si analizeaza impreuna cu ele inainte de a lasa copilul singur acolo daca urmele respective pot fi facute de acel obiect.
Personal intind sa cred ca este vorba de bataie, un copil nu are o greutate personala atit de mare incit asezarea pe un obiect sa lase urme atitea ore dupa consumarea faptului, iar daca el a stat mai mult de citeva minute pe un obiect atit de ascutit incit sa lase urme, atunci deja o alta problema care pare la fel de mare
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama_lui_alex spune:

Draga mea,

Mi se pare infiorator..inadmisibil..nu-mi vine sa cred..eu tot ma gandesc la alte cauze posibile...este exclus sa fie din cauza leaganului..mai ales ca-i de lemn...

Poate este zgariat??!!
Poate s-a agatat de ceva si s-a julit usor iar pielea este usor tumefiata si arata ca o lovitura de nuia..??Eu tin minte ca am reusit sa-l "julesc" pe Alex cu pampersul - se sucea, se invartea si l-am tras de sub el un pic mai brutal e adevarat - iar zgarciurile i-au lasat exact genul asta de urme...si era un pampers..pe moment nici nu se vedea..abia la cateva ore am vazut ca avea 2 dungiu usturatoare.

Nu stiu..incerc sa gasesc o altfel de explicatie..Se potriveste?

Cu masa/foamea e dicutabil, stai linistita.. eu il vedeam pe Alex clar ca mananca la gustarea de dupa somn, iar in masina incepea..."mi-e foame".. si manca de rupea..S-o fi agitat mult, e clar ca-i era foame..

Stiu ca esti f. suparata..dar lasa supararea pe maine dimineata, mai domoleste-te un pic si discuta cu fetele de acolo..poate vei primi o explicatie absolut plauzibila..Stiu cum este, crede-ma...iar sentimentul de vinovatie si de neputinta e cumplit..

Cu mult drag,
Mama_lui_Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amaya spune:

Perfect de acord cu ceea ce spune Andrada, insa nu sunt convinsa ca este vorba de bataie (nu cred ca ar fi riscat sa faca asta din prima zi) dar as vrea sa adaug si faptul ca indiferent ce s-ar fi putut intampla cu copilul (ca s-a lovit, ca a cazut, ca a sarit pe marginea leaganului si astfel au ramas urme...etc) educatoarele au obligatia sa iti spuna si, daca este nevoie, sa iti si arate. Baietelul meu merge din 4 sept la cresa si ieri s-a lovit usor la cap intr-un cub de plastic; primul lucru pe care l-a facut educatoarea cand mi-a pus copilul in brate a fost sa-mi arate ca s-a lovit, sa-mi explice cum s-a lovit si mi-a aratat cubul respectiv. Absolut orice intervine referitor la copilul tau pe perioada cat este acolo educatoarele au obligatia sa-ti comunice fara ca tu sa intrebi. Inclusiv daca a mancat sau nu, respectiv cat a mancat. Si Andrei cum ajungem acasa mai mananca ceva si imediat dupa nani are o foame de lup si stiu sigur ca la cresa mananca tot fiindca l-am vazut cu ochii mei.

Multa bafta si sa dea Domnul ca temerile tale sa nu fie intemeiate si maine sa te poata lamuri ce s-a intamplat.

Oana 18+ si nazdravanul Andrei (18.02.2005)

"Pentru BARBYE, una dintre noi- trebuie sa ajuti!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mayarna spune:

Imi pare nespus de rau ca trebuie sa-ti spun faptul ca baietelul tau a fost batut.
Sora sotului meu mi-a spus acelasi lucru despre fiul ei dus la o cresa in Drumul Taberei. Avea pe spate dungi de la lovituri aplicate cu o nuia.
Cand a intrebat directoarea a negat si a fost dispusa sa cerceteze, sa analizeze , sa identifice...
Abia dupa cateva luni a realizat ca de fapt directoarea era de acord cu aceasta metoda, intrucat, de fata cu ea a fost lovit un copil si reactia acesteia a fost : "ce sa facem doamna, uneori nu-i mai stapanesti...ca vin din niste familii unde nu exista disciplina..."
Copilul nu va reactiona mai ales daca in casa nu a fost agresat, la inceput nu realizeaza.
Iti recomand sa schimbi cresa.
Toate bune,

maya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvvi spune:

Aceeasi parere am si eu, copilul a fost batut, sunt prea lenese ca sa le convina sa supravegheze un copil la leagane 1 ora, dar nici intr-o ora nu apareau semne hai sa fim seriosi. Cred ca a uitat ca veniti sa ii luati la 12. Dar ca e mai jos, cred ca a opus rezistenta.

Un caz real in Bucuresti, la cresa erau batuti copii cu cuvintele D-na e buna, Si copilul mic repeta ca papagal acasa : D-na e buna.
Unu altul, mamica venita pe neasteptate isi gaseste copilul in dormitor dormind sub pat. A fost pedepsit prin izolarea si s-a uitat de el.

Veniti la 11.00 pe neasteptate, atat pot sfatui. Daca copilul sta singur intr-un colt si plange este la fel de grav.
Nu va necajiti atata, concntrati-va cu calm ce e de facut. Incercati sa mituiti pe cineva de acolo pentru niste informatii despre respectivele.

Mayarna despre ce cresa e vorba??

Nu puteti sa cereti mare lucru de la persoanele fara studii (nu este o scuza, ). Acesta este sistemul. Copii pana la 3 ani sunt supravegheati de niste d-ne femeie de servici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Vai de mine, pai as merge repede la medicul legist care isi da seama imediat de la ce-ar putea proveni leziunile. Sper sa nu fie de la bataie!

Acum despre semne. Anul asta in vacanta am circulat cu o alta masina si n-am mai cumparat scaun special pentru copil ci doar un inaltator - partea de jos a scaunului- ca sa-i putem pune centura. Ei, bine, nu mi-am dat seama cat de rigid e si nici copilul n-a spus ca-l jeneaza. Dupa vreo cateva ore, cand l-am dezbracat, avea niste semne urate pe fund - dar i-au trecut pana a doua zi, nu s-a invinetit. Daca se iinvineteste eu zic ca-i suspect...

Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 73daria spune:

Ziua a doua .Dimineata la cresa,ne intampina asistenta care ma asigura ca am un copil cuminte si sa stau linistita,ca nu plange si manaca tot.Baietelul de data asta statea agatat de gatul meu si se tinea insistenta,asistenta mi l-a smuls si a fugit cu el,la fel ca in ziua precedenta.In sala l-am auzit plang, dar am observat ca l-au pus din nou in leaganul"buclucas"si s-a linistita.Pe mine ma mira ca sta el in leagan,pt.ca in parc, nu-mi sta mai mult de 2-3 minute in el.Apare directoarea care este toata numai un zambet.MA asigura ca nu este ce cred eu si ca ea a hot.sa cheme personalul(in nr.de 4)care s-a ocupat de copil si sa faca ancheta.Si i-am zis ca nu sunt de acord sa se creeze astfel de animozitati si sa caute dansa problema.i-am aratat pozele si a spus ca se ocupa personal si cu mana pe inima, mi-a spus sa plec linistita ca astfel de corectii nu au loc la dansa in cresa.I-am spus ca nu stiu ce sa cred,dar ca la o "a doua oara", o sa fie si ultima si o sa i-au masuri.Am plecat,pe la 9.30 am sunat,mi-a spus ca a facut cercetari si ca intr-adevar este de la leagan si ca o sa-mi arate cand vin, partea de jos este dintr-un plastic putin mai ascutit si ca el isi face avant si preseza pe picioare(eu stiu ca el nu stie sa-si faca "vant-avant "), dar o sa inebunesc cate probleme mi-am facut de la ranile copiluli.Voi cum mai interpretati ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 73daria spune:

si apropo de semne, sunt la fel de vizibile si azi si sunt inca rosii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Foarte bine ca ai luat atitudine la cresa.

Cat despre leagan... Sa-l schimbe atunci, sa-l desfiinteze sau sa-l repare cumva!

Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Adriana, dar se dau si alti copii in leaganul ala? Adica si altii au urme din astea, presupun. Nu s-au plins parintii lor pina acum, chiar sa fii tu prima care a remarcat dungile astea la copilul tau?

------------------
Numai bine,

Natalia
Poze

Mergi la inceput