Copilasi de iunie-iulie 2003 (76)
Raspunsuri - Pagina 13
amik spune:
hai sa ma plang si eu putin!mi-e o lene sa scriu de nu va spun.
de fapt, mi-e lene de mor in general.
parca nu dorm suficient, parca nu mai am timp de nimic.cand ajung seara acasa parca sunt un *** intr-o galeata, asa ma invart intr-una...
alexandra este din ce in ce mai bine cu gradinita.plange in continuare cand o lasa razvan acolo, sau ma rog, mai bine zis bazaie, dar ieri a mancat, a stat cuminte in pat...nu vrea sa doarma, nu stiu de ce.cata putere de cvontrol are un copil de 3 ani astfel incat sa isi propuna sa nu doarma si chiar sa reziste???!!!
aseara am dus-o la booboo dupa gradinita si a fost foarte fericita.din pacate nu am luat in calcul aglomeratia de pe drum la intoarcere si am cam intarziat cu somnul, spre disperarea mea.
de-abia astept sa vina weekendul sa stau mai mult cu ea.observ ca este mai intelegatoare, mai iubitoare.o pup intr-una de cand ne intalnim si pana o culc!
razvan e vai de capul lui!are acum treaba cat nu a avut in toti trei anii astia de cand avem copilul.sa o imbrace, sa o spele, sa o hraneasca, sa o duca la gradi, sa ii dea pastilute, vitaminute, etc...aaa, bagajul pt gradi tot el il face!e terminat!
ieri a facut caca cu el acasa si a trebuit sa o stearga, dupa care a si spalat-o la fund!!! poate vi se pare aiurea ce zic eu acum, dar pt el este o mare schimbare pt ca pana acum doua saptamani nu avea NICI un stress.
cam atat poate neuronul meu sa scoata in dimineata asta.sunt avioane!
Alexandra mare si Alexandra mica(10 iulie 2003)
romana spune:
Cristi e iarasi racit si nu l-am duc la gradinita.
http://www.geocities.com/bebe_iunie_iulie_2003
si mail pentru poze
bebe_iunie_iulie_2003@yahoo.com
Nulla dies sine linea!
madic spune:
Buna fetele,
A fost tare bine la intalneala, da' pe mine m-a palit o criza de ficat dupa aceea, de zac si la ora actuala si de trei zile mananc numai banane si nectarine, mai am un pic si concurez top-modelele la greutate .
Altfel, ieri am avut sedinta cu parintii, am stabilit fondul clasei si pe cel de rechizite, am ales activitatile suplimentare, ne-au explicat modul de lucru, activitatile pe care le vor avea la grupa mica, modul de evaluare si am mai discutat una-alta. Educatoarele par chiar de treaba si deschise la propunerile noastre, sincer am asa un feeling ca n-am facut o alegere proasta cu gradinita. Cel mai important mi se pare mie faptul ca intr-o saptamana aproape au reusit sa-i faca pe toti copiii sa nu mai planga dimineata, la noi nu era cazul, dar am vazut si eu ce era in jur . Ieri dupa-amiaza am ajuns cand le dadeau gustarea si amandoua educatoarele erau in tinuta "de masa" (alta decat cea de dimineata) si ii hraneau pe cei mai indaratnici, mai mult le aduceau supliment celor care mai cereau.
Ii stiu deja pe aproape toti copiii, ii striga cu diminutivele pe care le folosim si noi si i-au invatat deja pe unii parinti.
Am omis sa va spun ca in grupa noastra sunt inscrisi 37 de copii, din care s-au prezentat cca 30 .
Si de Mariuca mi-au zis ca mananca, altfel mi-ar fi spus ca avem o problema. Probabil asa o fi, cert e ca fie-mea repeta masa de pranz la trezire dupa-amiaza, ceea ce nu-i chiar asa de rau.
Si, apropo de topicul cu cadourile de inceput de an deschis de Romana_74, cand a inceput gradinita nu le-am dus (lor) decat cate un buchet de flori, cu restul ma voi duce mai incolo.
Legat de imunizare, ca tot intreba Andra, eu voi merge pentru inceput, tot ca si anul trecut, pe macese si catina (ceai cu miere si lamaie), iar daca vor aparea probleme serioase, mai vedem. Oricum, pana acum totul e OK, desi si pe acolo mai erau copilasi care-si trageau nasul sau mai tuseau.
De fapt, cred ca asta va fi problema, ca-i vor primi si pe copilasii putin bolnaviori (tuse, muci), si de aici incepe "distractia".
V-am pupat si w-e placut.
anamaria spune:
salutare fetele!
tudor nu a mai plans nici azi la gradi, sa nu zic 'hop' da sper sa se fi obisnuit cu gradi. cica ieri nu a plans deloc, a mancat bine (dar asta mu e o problema, el papa bine in general...) si a si dormit. repet, nu-mi vine sa cred ca am scapat asa usor - mai vedem.
in schimb, a facut o iritatie la ochi - el are dintotdeauna o sensibilitate. am fost la dr si cica are conjunctivita + blefarita. ne-a dat un tratament, dupa ce ca ii pun picaturi in oki tre sa ii pun de 2 feluri, una dupa alta, de 3 ori pe zi, plus unguent oftalmic una dintre picaturile alea ustura, asa ca sa te tii munca de convingere pana reusim sa trecem de acest moment al tratamentului...
si pt ca parca nu era de ajuns, ne-a zis ca i-ar trebui si ochelari. eu una nu am prea mare incredere in dr asta, da am mers ca mi se pusese pata sa-l duc la control si doar pe ea am gasit-o disponibila. in concluzie, saptamana viitoare tre sa ma duc cu el la bucuresti, la control, la medicul care l-a operat pe tata la ochi.
bychi - fii linistita, felul cum se poarta tibi are cu siguranta legatura cu gradinita. chiar daca nu plange si acolo e cuminte, se 'descarca' si el cand poate, adica cu voi, acasa!
gio - ti-am mai spus, ai rabdare cu taisia, dureaza pana cand se vor obisnui! poate chiar si 2-3 luni, depinde de copil! cand copilul este cel mare, deci singur la parinti, e si mai greu! v-am mai povestit si ma repet (scuze) dar bogdan al meu a plans atat vreme si facea atatea faze nasoale acasa gen isterii, plansete, mofturi si dat_cu_kuru_de_pamant ca am ajuns sa ne facem programare la psiholog, credeam ca are ceva copilul! chiar psihologul respectiv ne-a spus ca daca l-am dus de curand la gradi sa avem rabdare cu el, cateva luni, si abia atunci, daca problemele persista, sa il ducem la consult!
cat despre faptul ca au trimis-o in debara, cred ca ar trebui sa discuti cu educatoarea, sa afli care e treaba! de ex la gradi la noi ii trimite cand nu sunt cuminti in pod. aici sunt dormitoarele, dar in timpul zilei e pustiu pe acolo, si pt ei e o pedeapsa! doar stau singurei acolo, cateva minute, pana le trece! dar daca ar fi sa-l inchida intr-o debara, la intuneric, se schimba treaba! asta nu e acceptabil! asa ca trebuie sa stii despre ce e vorba, zic eu!
cat despre mutatul la alta grupa, mie una mi se pare prematur. nu a apucat sa se obisnuiasca nici aici, nu cred ca are rost s-o muti! ai rabdare sa vezi cum se adapteaza, e prematur sa zici ca nu se intelege cu educatoarea dupa 3 zile de gradi!
Magdone - ce mama, crezi ca numa aia ii tin pe copii neinveliti? nu mey, asa e si la noi, dorm dezveliti dar este realmente foarte cald! au zis ca prefera sa fie cald si sa poata sa-i lase doar in pijamale, pt ca ei oricum se dezvelesc si nu are cine sa tot inveleasca la vreo 60 de copii cat despre lapte rece de la frigider, asta e singura modalitate in care il bea tudor el meu, si propria lui mama ii da sa-l bea asa!
romana - nu le face nika la gradinitza de racesc non-stop, doar ca acum e prima data cand iau contact direct cu o multime de virusi, si e normal sa raceasca asa! gandeste-te ca acasa i-am ferit cum am putut, nu s-au apropiat de persoane racite samd. pe cand acolo unul stranuta, unul tuseste, unul se scobeste in nas, samd, si toti se joaca cu aceleasi jucarii - care de cele mai multe ori ajung prin guritze ... asa ca efectul este garantat! v-am mai zis, inarmati-va cu rabdare ca tot raciti vor fi anotimpul asta friguros!
miere si vitamina C, rabdare si tutun (da vedeti ca dauneaza grav sanatatii ) ...
amik - alex nu doarme la gradi pt ca e stresata, nu s-a invatat cu locul! nu se simte in largul ei, ca acasa... pe langa asta, gandeste-te ca unuii copii mai indaratnici inca mai plang, pana se linistesc toti si adorm se si trezeste unul care cine stie cum reusise sa adorama... asa ca bis: rabdare si tututn...
_
ANAMARIA, mama soldatzeilor de plumb
Bogdan - 04.07.2000 si Tudor - 13.06.2003
poze cu frumosii mei (si nu numai )
grecia 2006
DACA DRAGOSTE NU E, NIMIC NU E!
Kehleyr spune:
Va citesc si ma regasesc si eu in postarile voastre apropo de gradinita. La noi in prima zi, vinerea trecuta, a fost perfect. Luni si marti nu am dus-o pentru ca era racita... muci si stranutat dar fara febra si alte simptome. Iar de miercuri am lasat-o la program lung... La noi a fost greu cu trezitul dimineata, noi trebuie sa fim la gradi pana in 8.30, ea e obisnuita sa doarma mult... Ieri a plans numai la pranz, azi mi-a spus sotzul ca a lasat-o in urlete maxime, de fapt de dimineata de acasa urla cat o tineau puterile ca nu vrea la gradinita. Inteleg ca acomodarea dureaza cam 2 saptamani, deci sa mai astept.
In alta ordine de idei sunt cam bulversata de gradinita in sine, referitor la ce activitati fac cu ei. Poate ca nu stiu eu exact la ce sa ma astept, asa ca spuneti-mi voi. De exemplu ieri dimineata cand au ajuns acolo copii se uitau la desene. O tot intreb pe Stefi ce a facut la gradinita, si daca in prima zi mi-a spus ceva de niste povesti cu iepurasi, in rest nu mi-a zis decat ca a facut mancare (este unul dintre jocurile ei favorite) si ca a vorbit cu Billika la telefon (prietena ei imaginara, nu va spun ce complexitate are toata povestea... vorbim noi, parintii, la telefon cu parintii ei, o ia cu ea, ii deshide usa sa intre, etc etc). Eu ma asteptam ca la gradi sa se faca si ceva activitati educative stil colorat, modelaj, dar pana acum nimic. Oare suntem prea la inceput si e perioada de acomodare?
Iar apropo de obiceiuri rele, fi-mea a invatat sa paraie din buze si sa impuste .
Ce face insa mai nou si e tare, haioasa, canta. Ea nu vroia deloc sa cante, dar acum o auzi de una singura "melc, melc, codobelc, scoate coarne boieresti" sau cea cu motanu cat un pisoi, si e asa haioasa cand striga din toate puterile "a plecat golaaaaaaanu'".
Si eu i-am luat role dar i le dau de Pasti. Mi se pare prea mica si are probleme cu mersul, din cauza ca merge cu varfurile inauntru, ea cade si cand merge, nici nu vreau sa ma gandesc cum ar fi pe role. Am dus-o la ortoped si mi-a spus ca poate fi si de la platfus - dar asta au multi copii - si o deprindere gresita de mers care trebuie corectata cu exercitii. Va dati seama ce succes am eu la mers pe varfuri, mers pe laturile exterioare ale talpii etc... zero barat. I-am comandat talonete si o sa o dau la balet, dar se pare ca nu primesc copii decat dupa 4 ani.
Pentru imunizare, noi luam Oscillo o data pe saptamana, si mi-a mai prescris Ribomunil, dar inca nu i-am dat.
Sofia creste frumos in continuare si e un bebelus tare cuminte (Lya, aici iti fac concurenta ). A inceput sa vrea sa apuce diverse obiecte, si adora sa stai de vorba cu ea, i se lumineaza fetisoara, gangureste mult de tot, da tare din picioruse. E o minunatie.
Va pup si mi-e dor de voi, imi pare rau ca nu am ajuns la intalnire dar chiar nu am avut cum... poate data viitoare.
madic spune:
Tot eu , completare: a venit copilu' de la gradi si mi-a spus bona ca i-a zis doamna ca fie-mea ciupeste si strange copiii de maini. Asa ca minunea la noi n-a durat decat 4 zile, azi si-a dat in petec.
A mustruluit-o si bona pe drum, si eu la telefon, iar cand intr-un final am intrebat-o daca o sa mai faca asa, mi-a raspuns, e adevarat, spasita: nu pot sa raspund acum... sau , ca nici eu nu mai stiu...
Luni dimineata voi merge si eu cu ele, si am sa vad cum sta de fapt treaba, daca a fost provocata sau ea a iscat problemele, ca sa vad si ce masuri sa iau.
Oricum, dupa prima saptamana toti copiii au primit buline rosii, deci mi-o mai primesc ...
A, si e mascota ingrijitoarelor de-acolo, care ii zic domnisoara Cleopatra, ca le canta toata ziua Ghita - cred ca i s-a urcat vedetismul la cap .
V-am pupat.
anamaria spune:
dana, stai linistita, fac la gradi si activitati de-alea savante la care te gandesti tu!
sa-ti povestesc cam cum sta treaba (la noi cel putin) - vorbesc de grupa mica. in prima saptamana (sau primele 2, depinde) se obisnuiesc copiii la gradi. ii lasa sa isi aleaga ei singurei ce vor sa faca, cu ce se joaca, etc. le mai canta vreun cantecele, o poveste, o poezie, in caz ca reusesc sa stea relativ cuminti si linistiti (de-aia canta stefi, rpobabil )
cam in a doua saptamana se face necesarul de rechizite, ne da listutza, si in urmatoarele cateva zile copiii/ parintzii incep sa aduca respectivele kestii: creioane colorate, plastilina, creta, acuarele, caiete si carticele de colorat samd... dupa care incepe si 'activitatea intelectuala' ! asa ca... DON'T WORRY!
_
ANAMARIA, mama soldatzeilor de plumb
Bogdan - 04.07.2000 si Tudor - 13.06.2003
poze cu frumosii mei (si nu numai )
grecia 2006
DACA DRAGOSTE NU E, NIMIC NU E!
Andra_ spune:
Buna fetele,
Kehleyr - ce bine ca ne mai dai un semn O poza cu Sofia pe cind? Doar una... Nici eu nu prea stiu ce fac la gradinita, am vazut ca au o puzderie de carti si materiale, intr-o dimineata se jucau cu plastelina. Luca mai spune una-alta daca-l chestionez, oricum am citit undeva ca ei traiesc in prezent si chiar nu baga de seama ce fac peste zi la gradi, adica cam iau realitatea cum vine, si, daca nu-i marcheaza ceva in mod deosebit, e normal sa nu povesteasca. La fel cu mincarea: ii doare realmente in cot ce le-au dat de mincare ; experienta personala: uram in copilarie cind mergeam la zilele copiilor si ma intrebau ai mei acasa "ce v-a dat de mincare?"
Magdone - oau, chiar schimbari fr. mari la Razvan, ii prinde bine gradinita, felicitari! Astept si eu cu nerabdare sa-ti povestesc ca maninca Luca singur, dar mai e mult pina departe.
In rest toate bune, cica intr-adevar trebuie sa fac moldamin un an, dar de la anul din vara, ca peste sarcina nu se poate. Sper ca alte bolesnite nu mai descopar, ca n-am vreo mare afinitate cu doctorii
Miine la 10 sparg usile la Baby Expo, daca e cineva pe acolo sa dea un semn. Vreau crema anti-vergeturi de la Mustela, ca sint meseriasi, si vitamine ptr Luca, de fapt imunizante, vedem ce gasim.
pup u,
Andra
romana spune:
Si pe linga raceli succesive Cristi mi se pare cu mult mai slab.
Aslabit rau de tot de cind e la gradinita. Ma gindesc uneori ca poate ar fi mai bine sa-l retrag. Ca oricum sint eu acasa.
El nu a fost niciodata un copil gras, dar acum e piele si os.
Mi-e asa de mila de el.
Bychi: Multumesc pentru urari. A facut si Maria un an si poarta uneori ca la 3 ani, imita pe toti, se incalta cu papucii altora, mai ales cu ai mei. E draguta.
Of, of... ce sa fac cu Cristi?
http://www.geocities.com/bebe_iunie_iulie_2003
si mail pentru poze
bebe_iunie_iulie_2003@yahoo.com
Nulla dies sine linea!
Andra_ spune:
Romana - eu zic sa nu te descurajezi dupa 2 saptamini de gradi, e normal sa fie mai greu la inceput, dar uite ce zic fetele "veterane": copiii capata deprinderi noi fr.utile in viata, socializeaza altfel decit acasa unde sint buricul-pamintului, invata cintece, poezii, si chiar, in final, capata imunitate. Daca ti-e teama ca nu maninca acolo poti mai bine sa-l iei la prinz sa manince acasa. Mie mi se pare ca educatoarele sint fr. dragute si atente, poti eventual vorbi cu ele sa-l urmareasca si sa-ti spuna exact daca si cit maninca. Cu raceala sa stii ca nu e neaparat de vina gradinita, circula o viroza de toamna, si colega mea are baietelul acasa a doua saptamina, luni era mai ok, marti i l-a trimis acasa doctorita gradinitei, dupa ce saptamina trecuta a luat antibiotic. Asta e, o sa trecem si peste perioada asta, inceputul cred (de fapt sper) ca e mai greu.
pup u,
Andra