Alegeti OMUL nu gradinita sau cresa

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alexandrueduard spune:

Sa va scriu si eu ce a spus intr-o seara pustiul meu de 3 ani. Il certasem pentru nu mai stiu ce prostioara. El, foarte suparat, bombane , asa, ca pentru el, dar cu voce destul de tare:
"BAI NENE, ASTA NU E VIATA!"
M-a pufnit un ras, mai ales ca nu am idee de unde stie el sa zica asa ceva.

Magda si Alex(3 ani)
http://photos.yahoo.com/magdacorlea
,,Lasati copilul sa vada, sa auda, sa descopere, sa cada, sa se ridice si sa se însele! Nu folositi cuvinte când actiunea, faptul însusi sunt posibile!’’

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura_dimitris spune:

Citat:
citat din mesajul lui silvvi

Ne-am mutat in Drumul Taberei si am ajuns in cresa Drumul Taberei in grupa d-nei LILI (cealalta d-na e plecata deja), prima pentru lista neagra.Obsedata pentru curatenie, ii pedepsea, ii punea sa manance cu palmuta sub gura, ii pedepsea prin izolarea in dormitor, neglija copii noi veniti, plangeau saracii, vecina si cu mine avem aceleasi probleme cu baeti mai mari, tipa mult, emotional subdezvoltati (au fost in aceeassi grupa). Copilul a avut nevoie la gradinita de atentia sporita a pedagogilor, ii era frica sa coboare din pat, sa mearga la viceu, a mancat mult timp cu palma la gura. Va dati seama ca acum face pe invers, se murdareste ca porcul,
La cresa plangea dimineata cand il duceam mult dupa perioada de adaptare, a inceput sa faca pe el, desi la Jiului nu mai facea. Se trezea noaptea, tipa. GRUPA ARATA SUPER, a fost foarte curat, foarte frumos, jucarii multe, perdelute bla bla bla.
Deci, e buna Cresa Drumul Taberei?

aoleu... stiu ca ua trecut 4 ani dar... silvvi, mai esti pe "receptie" ??
vroiam sa te intreb despre care d-na lili vorbesti????
am o fetita de 2 ani si ma bate gandul sa o duc la cresa din drumul taberei...sa o inscriu la grupa doamnei lili de care stiu eu.

baietelul meu a mers in 2005-2006 la aceasta cresa dar eu am fost tare multumita de conditiile de la cresa dar ma ales de doamnele care aveau grija de el. si era intr-adevra o doamna LIlI si o doamna Marilena.... D-na lili era o persoana micuta de inaltime, roscata si grupa era ( am uitat litera ) cum intram in cresa - inainte , dreapta pe culoar si prima grupa la stanga...
ideea este ca dimitrakis al meu era evident innebunit de dragul acestei doamne Lili. si mie, sincera sa fiu, mi-a lasat impresia unei femei deosebite. era asa de calda, de buna cu copiii, le vorbea frumos, stateau cu totii lipiti de fusta ei...si acum dimitrakis al meu isi amintste din cand in cand de ea...
cred ca nu este vorba de aceeasi persoana. nu prea ma pricep eu la oameni dar parca nu-mi vine sa cred ca lili pe care o cunosc eu este lili pe care ai descris-o tu...
vroiam sa o contactez in curand in legatura cu fetita mea...
pls..... raspunde-mi daca este vorba de aceeasi doamna
multumesc !

Laura - mandra mami de Dimitrakis - 25.04.2003
si Eleni - 05.02.2008
www.flickr.com/photos/21462816@N06/" target="_blank">poze

povestea nasterii lui eleni

iarna2009-2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sweetmelon spune:

Buna dragi mamici
In primul rand imi pare tare rau pentru cele care au trecut prin experiente neplacute, imi pare si mai rau pt copilasii care au fost victimele unor educatoare nenorocite.
La inceput si eu ma uitam f mult atunci cand cautam o gradinita, la cum arata locatia,curtea, la ce jucarii si dotari au. Recunosc ca mai pe locul doi ma uitam la personal si gandeam foarte gresit. Dupa experienta pe care am acumulat-o, eu as sfatui mamicile sa fie atente la urmatoarele detalii(ma refer acum la gradinitele particulare pt nu am avut contact cu cele de stat, deci nu ma pronunt), asta ca sa invete din greselile mele:
-daca o gradinita particulara care functioneaza de ceva ani nu are acreditare sa stiti ca ceva pute acolo. Parerea mea. Adica ori nu au spatiu suficient la nr de copii, ori nu au personal calificat, ori ceva clar nu este in regula. Eu n-as mai alege o astfel de gradinita.
-deasemenea, la inceput nu ma interesa mai deloc, copilul fiind mic,ce invata exact acolo. Ma interesa sa nu planga, si mi se parea ok la vremea respectiva sa nu fie pus sa invete ceva. Iar este un lucru important de care eu nu am tinut cont. La varsta asta copiii absorb foarte multa informatie si cred ca au nevoie sa fie stimulati, nu lasati pur si simplu sa se joace toata ziua doar de dragul de a nu plange si de a dori sa vina si a doua zi la gradinita.
-personalul TREBUIE sa fie calificat, adica educatoarea sa fie intradevar educatoare, ingrijitoarea ingrijitoare, bucatareasa bucatareasa si asa mai departe. Si cred ca suntem indreptatite sa cerem acte doveditoare, la cati bani dam la aceste gradinite, cum ca persoana care se ocupa de copilul nostru chiar este pregatita in acest sens.
-un alt aspect, mancarea. Nu sunt importiva sistemului de catering in gradinite, dar daca asta inseamna ca mic dejunul sa fie o zi cremvursti, o zi parizer deja este o problema, care din nou, nu se pupa cu suma ce reprezinta taxa gradinitei.
-atunci cand platiti gradinita, cereti neaparat chitanta, chiar daca nu aveti ce face cu ea. Asa este corect, nu?
-mi se pare deasemenea foarte important ca toaleta copiilor sa nu coincida cu toaleta personalului. Si intrebati copiii daca sunt spalati pe maini dupa utilizarea toaletei intotdeauna, s-ar putea sa aveti surprize.
-un alt aspect(chiar spunea o mamica pe aici mai demult ca se practica), nu stiu cum se face, dar tu stiindu-ti copilul nu f mancacios de fel, de la gradinita ti se va spune mereu ca mananca de rupe, ca mai cere o portie, chiar si din mancarea pe care tu stii sigur ca o uraste. Nu zic, copiii mananca mai bine cand sunt unii cu altii, dar sa nu exageram. Istoria se repeta si cu "vai, n-a plans deloc" sau "vai, a dormit de bunavoie, abia l-am trezit". Avem dreptul la informatii corecte si adevarate despre ce fac acolo copiii nostri. Eu merg numai pe intrebat copilul.
-despre siguranta in spatiul gradinitei: acum sigur ca nu sunt cladiri concepute special pt asta, asta este dezavantajul fata de cele de stat(nu stiu cum este acolo, dar presupun ca s-a tinut cont de anumite aspecte). Insa, la prima vizita la o gradinita, trebuie
sa ne uitam la ce au acces copii: gen foarfece, detergenti etc. Poarta si usa inchisa sunt obligatorii, s-a mai discutat pe aici despre asta.Si rar gasesti acesta conditie indeplinita.
-asa cum spunea si silvi, inainte de a alege o gradinita, mergeti neanuntati sa o vizitati. daca sunati in prealabil, numic nu mai este relevant. Si studiati mai mult copiii decat decorul, uitati-va daca sunt fericiti, in largul lor, sau dimportiva, retrasi, prea cuminti, timorati.
Nu spun ca toate gradinitele neacreditate se regasesc in descrierea de mai sus. Spun doar sa fim f atente atunci cand facem o alegere pt copiii nostri. Sunt multe asemenea locuri care isi spun gradinite. in realitate, sunt doar niste afaceri, iar noi suntem cei pacaliti.
Silvi, au trecut 4 ani de la postarea ta, dar ma infioara. Nu exista vreo lege pt astfel de personaje?

Mergi la inceput