Alegeti OMUL nu gradinita sau cresa

Alegeti OMUL nu gradinita sau cresa | Autor: silvvi

Link direct la acest mesaj

Am decis sa deschid subiectul, fiind foarte revoltata de ceea ce s-a intamplat cu noi in ultima saptamina.

Mai intai, mamicilor, sunteti sanatoase, va intereseaza dotari, mancarea, proximitatea de casa, niste porcarii nesignifiante, de ce nu intrebati de educatoarele? Intrebati-va copii daca ii intereseaza dotari, mobila sau dragostea educatoarei.

Si spuneti-mi unde e lista neagra a educatoarelor?

Incep.

Primul copil a fost la cresa Jiului, in grupa d-nei Vali si d-nei Ica. Recomand cu toata incredere aceste ingrijitoare de la cresa, daca nu s-a schimbat nimic, o directoare tinara 25 ani si oameni adevarati, Doamnele la care am fost eu: copii nu sunt lasati sa planga, sunt blande, iubitoare, ii invata poezii (desi nu au calificari in pedagogie), ii tin in brate daca plang etc. NU RASPUND PENTRU ALTE GRUPE.

Ne-am mutat in Drumul Taberei si am ajuns in cresa Drumul Taberei in grupa d-nei LILI (cealalta d-na e plecata deja), prima pentru lista neagra.Obsedata pentru curatenie, ii pedepsea, ii punea sa manance cu palmuta sub gura, ii pedepsea prin izolarea in dormitor, neglija copii noi veniti, plangeau saracii, vecina si cu mine avem aceleasi probleme cu baeti mai mari, tipa mult, emotional subdezvoltati (au fost in aceeassi grupa). Copilul a avut nevoie la gradinita de atentia sporita a pedagogilor, ii era frica sa coboare din pat, sa mearga la viceu, a mancat mult timp cu palma la gura. Va dati seama ca acum face pe invers, se murdareste ca porcul,
La cresa plangea dimineata cand il duceam mult dupa perioada de adaptare, a inceput sa faca pe el, desi la Jiului nu mai facea. Se trezea noaptea, tipa. GRUPA ARATA SUPER, a fost foarte curat, foarte frumos, jucarii multe, perdelute bla bla bla.

Aceeasi cresa, al doilea copil, grupa D-nei Cristina si Mihaela. Cu mare strangere de inima mi-am dus copilul acolo dupa ce am patit-o cu primul. Sa le dea Dumnezeu sanatate, ADEVARATI OAMENI si PEDAGOGI. Copilul meu a ajuns sa spuna ca iubeste mami, tati, frate si d-na Cristina. Copii din alte grupe veneau la dansa, cand erau la plimbare dupa o alinare. Nu ma intelegeti gresit, este o d-na foarte stricta in privinta ordinii, igienei, nu ii lasa sa faca ce vor, dar se impune bland,iubitor, ii invata cantecele, poezii, povesti.TOti parintii cu care am vorbit au fost de aceeasi parere. Va multumim d-na Cristina pentru tot.

Deci, e buna Cresa Drumul Taberei?

Mai departe.
Mergem cu cea mica la gradinita 209, o gradinita cu reputatie foarte buna, dotari, gresie, mobilier, termopane. Mergem de o saptamana . Aflu ca d-na la care suntem insrisi, este cam DURA. Ce inseamna asta: palme, tipete, tras de par. Intreb pe cel mare despre ea: este o d-na foarte rea, il batea pe ...., prietenul meu de la grupa mare. Copilul cel mare nu vrea sa mearga acasa, atat de mult ii place la gradinita, mai stiu copii la alte grupe, la fel, se invata, se distreaza, DOAMNELE IUBESC COPII. Uite o oaie neagra.

Deci, e buna gradinita 209?

Deci nu putem avea incredere in recomandari generale : gradinita buna sau proasta.

Am vorbit cu cineva din sistem, a zis ca sunt foarte multe asemenea educatoare mai ales trecute de 40. Fiind un pedagog foarte bun, sfatul ei:

ASCULTATI_VA ATENT COPII. Dincolo de cazuri de copii supersensibili la despartirea cu mama (sunt foarte putini), copilului care nu vrea la gradinita sigur i se intampla ceva rau. Vorbiti cu el, aflati ce il deranjeaza, poate un copil batausi, poate d-na il trateaza fara repsect (nu obligatoriu sa ii bati ca sa se simta prost), poate doar nu ii place pijamaua pe care io dati.

SI VIZITATI PE RAND LA ORE LA CARE NU SE ASTEAPTA, chiar daca am nimerit la asemenea d-ne, de obicei oamenii de asemenea speta sunt fricosi, si la cel mai mic semn ca pot fi prinsi, isi ascund ghearele.

Ca exemplu, ce imi spune asta mica de o saptamina: da sunt foarte multe jucarii, dar ..... plange foarte mult (inca sunt foarte putini copii ). Cat de mult? Toata ziua, vine raspunsul. Or educatoarea care nu stie sau nu vrea sa linisteasca un copil Si observati ca pune accentul pe jucarii, nu pe jocuri.

Al doilea exemplu, doi ani in urma copilul cel mare refuzA sa mearga la gradinita, desi recunostea ca ii place acolo. Am vorbit mai atent, si am inteles ca e gelos ca eu ramaneam acasa cu aia mica. Am vorbit cu d-le, si am jucat o scena, in care am venit si cu ea si iau spus ca pe aia mica nu o primesc la gradinita aceasta frumoasa pentru ca face pe ea, doar copii care stiu si pot anumite lucruri pot veni acolo. A devenit constient de propria varsta si in fiecare dimineata ii spunea, imi pare rau, tu nu ai voie ca iar ai facut pe tine

Am o dilema: nu am nici o dovada impotriva doamnei. NU am dreptul moral de a-i divulga numele.

TOATA LUMEA DIN SISTEM EDUCATIONAL STIE ASEMENEA DOAMNE, cautati-va pile nu pentru dotari, ci pentru a afla cat mai multe amanunte despre acele care va vor educa copii 3-4 ani in perioada cea mai fundamentala dezvoltarii lor.

Daca mai aud inca odata de curti neingrijite sau usi vechi, cred ca o sa explodez, credeti-ma, copilul meu la schimbarea usii in grupa a spus, pacat ca am pierdut abtibilduri alea frumoase de pe ea. Dar despre o curte necosita, a spus ca nu se mai pot gasi fluturasii si flori frumoase.

Eu m-am hotarat sa intru in comitetul de parinti si sa propun asemenea vizite, rezultatele carora sa fie facute publice. Si sa ma intorc la forum, ca poate experienta mea va ajuta pe cineva.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns amironeanu spune:

Super subiectul si ai dreptate. Eu trebuie sa o dau pe Stefi la cresa si nu reusesc sa gasesc informatii. Nu mi-a trecut prin cap anul trecut sa ma invart pe langa cresa si sa intreb parintii care doamne imi recomanda. Acum incerc sa-mi pun antenele in functiune si sa vad la ce grupa sa o inscriu.

Pupici,
Andrea si Stefania (13.08.2004)
Stefi mica-mica si Stefi - mica
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=44241" target="_blank"> O poveste despre o raza de soare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns compi spune:

slava cui vrea, dar pana acum ne bazam pe cele care au grija de copkiii de la gradi.
a noastra ne spune ca se intelege bine cu educatoarea, asa ca avem putine griji cand o lasam acolo.
inainte a avut o bona cu care a stat juma de an - femeia aia era binevoitoare, dar era un pericol. pur si simplu era la fel de aeriana ca plodul. asa ca gradinita a fost un pas urias inainte - vroiam sa lasam pe plod cu cineva de incredere. a contat mai putin engleza, sau karatele, sau alte lucruri cu care o directoare incearca sa te convinga. am avut acolo pe cineva care ne-a dat info despre atmosfera generala si pana acum sintem multumiti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama_lui_alex spune:

Dragele mele,

Primul gand care-mi vine in minte este "WOW!"..Am mai citit o data mesajul si am spus iar "WOW!".

Stii ceva ..ai perfecta dreptate! - as fi necinstita sa spun ca nu ai!..Desi eu sunt una dintre persoanele care se uita (si)la "cum arata locul"..

Sa-ti spun de ce ..am fost sa vad la un moment dat sa vad o gradi - am trecut prin curte si am vazut ca "gradinita de flori - trandafiri" era imprejmuita cu un gardut de 0.50 cm inaltime - facuta din plasa de fier beton, taiata la flex si atat, fara varfuri boante, intoarse - chiar langa jucariile copiilor. Primul gand care mi-a venit in minte a fost - ies copii in curte sa se joace...sunt copii - alearga, se impiedica...ce ma fac daca-si pierde un ochi? ..Aceeasi gradi - sala de mese la subsol, copii trebuiau sa coboare (insotiti??!!) pe o scara extraordinar de abrupta in forma spirala, din tabla, fara alt sprijin decat peretele...Stiu... e povestea cu drobul de sare...dar fiecare dintre noi il priveste sus pe soba si se gandeste la ce s-ar putea intampla.
Lista poate continua...

Ai perfecta dreptate in ceea ce spui. Dar eu vin si spun (si) altceva in completare - cum descoperi "calitatea" omului??!! Si asta inainte de a apuca sa duci copilul intr-un loc ce pare Ok, inainte de a ajunge sa vezi daca s-a adaptat/nu copilul, daca ii merge bine sau nu...
Da..intr-adevar stai de vorba cu educatoarea/ingrijitoarea/directoarea etc - asta nu-ti spune absolut nimic despre omul respectiv!!!
Da..stai de vorba cu Popeasca/Georgeasca etc despre gradi/cresa/educatoare - dar nici asta nu inseamna prea mare lucru.

Sunt doar lucruri generale, pertinente/nu, complete/nu care pot fi pe placul tau sau nu. Am o amica ..isi duce copilul la o gradi - i se pare ok faptul ca educatoarea l-a pus la colt pe copilul unei alte amice (comune), in aceeasi grupa cu fiica-sa??!! Pe motiv ca era neastamparat - nu statea pe scaun??!!

Imi pare rau ca ati trecut prin ceea ce ati trecut ..E infiorator! Nici macar nu vreau sa ma gandesc!.

Este extraordinar de greu sa gasesti ceva ok.
Eu am o regula simpla (din topor) in viata - cine ma calca pe picioare, e calcat la randul lui. L-am dus pe Alex la gradi in primavara cateva luni - le-am spus tuturor de acolo f. clar - daca copilul pateste ceva, sau imi spune ceva "va toporesc" (FIZIC!). Nu exista explicatii sau scuze - intai scot parul si apoi discutam, facem petitii, ne dam in judecata, ce vreti voi..

Revenind..a descoperit cineva reteta aceea miraculoasa de a afla calitatea omului pe mana caruia iti lasi copilul??!!

Subscriu si eu pentru o "lista neagra" - noi nu avem ce pune pe lista (sper sa nici nu avem ocazia vreodata).

Gasim impreuna o solutie??
Cu mult drag,
mama_lui_Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

quote:
Initial creeata de silvvi
Intrebati-va copii daca ii intereseaza dotari, mobila sau dragostea educatoarei.

silvvi, da-mi voie sa aduc si argumente contra.
Ce rost are o educatoare buna daca o gradinita este focar de infectie?
Cate luni va rezista in gradinita o educatoare buna la un salariu de mizerie?
Va compensa o educatoare buna mancarea proasta dintr-o gradinita?
Il va proteja mereu educatoarea cea buna de agresiunile celorlalti din gradinita?
Suplinsete o educatoare buna lipsa oxigenului din incaperile neaerisite si lipsa luminii naturale din cele prost plasate?
Il va duce educatoarea cea buna in parcuri, in muzee, la circ, la teatru, in diverse alte locuri, pe banii ei daca gradinita nu-si permite?
Cam multe intrebari si nicidecum porcarii nesignifiante.
Nu mai fi revoltata. Parintii pun in balanta si educatoarea si dotarile. Si este normal sa faca asa pentru ca la varsta lor copiii nu realizeaza ca amanuntele insignifiante sunt de fapt extrem de importante.
Apropos, daca intrebati un copil ce este mai buna, o ciocolata sau un fruct? veti primi un raspuns pe cat de normal pentru ei pe atat de nesanatos din toate punctele de vedere ale parintilor.
Asa ca ... haideti sa nu fim extremisti.
Capcaun interesat deopotriva de oamenii si de dotarile din gradinite

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annablue spune:

Cititnd aici, m-am ingrozit sa aflu ca e vorba si de gradinita 209, unde abia l-am dus pe fiul meu de aproape 4 ani...
El a fost aproape 2 ani la cresa si era foarte sociabil si acum imi face ceva "probleme", se maraie ca nu vrea (am zis ca poate e adaptarea, ca acum e mai mare si e un loc nou). Dar, mi-e groaza sa ma gandesc ca poate si la noi exista asa o educatoare.
Va implor, spunet-mi si mie despre ce grupa e vorba si cine mai are detalii sa vina sa spuna, ca fac apoplexie pana ajung la gradi in seara asta...
Eu lucrez departe si nu ajung nici sa-l duc nici sa-l aduc iar sotul a spus ca pare OK (dupa amiaza il ia bona care nu imi inspira asa multa incredere in ultimul timp...). deci, imi voi lua liber sa merg sa vad cum e in mijlocul zilei.
chiar daca va trebui sa-mi iau liber o zi (ca nu pot altfel) merita sa o fac pt linistea si siguranta copilului meu...
Doamne, abia astept sa ajung acolo...

Ana

PS, Si eu as alege la o gradinita atat dotarile cat si oamenii, mi se pare ca una fara alta nu merge... Dar prefer oricand OMUL in favoarea unor LUCRURI !!!!!.....

_
Annablue si Adita(1.11.2002)
"De noi depinde sa avem o viata frumoasa..."

fotografii cu noi

coafura preferata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvvi spune:

Este o gradinita foarte buna (209), am fost la Curtea de Arges cu gradinita, mergem la circ, la teatru, optionalele sunt predate la nivel si sunt multe(cei de la dans participa la expozitii gen Baby Expo, cei de la carate au facut si o serbare f interesanta), este curat, mancarea variata, nu facem nici un fel de infectii, curtea e cam neingrijita, sunt foarte multumita, este vorba doar despre o singura doamna mai temperamentala, sa zicem. Am primit evaluarea cu rezultatele copilului la sfarsit de an.

D-na directoarea este o profesionista, isi formeaza personalul si chiar nu am avut nici un repros.

Miine voi raspunde si la celelalte posturi, sunt chemata la datorie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mayarna spune:

FALS! Daca nu ar fi atat de fals mi-ar da lacrimile.
"Omul sfinteste locul."
Mai trebuie sa spun ceva ce mi-a spus mie mama, s-o odihneasca Dumnzeu acolo unde este.
"Sa nu ai incredere niciodata in omul murdar, cine nu poate de lene sa-si curete trupul si ograda, n-o s-o faca in inima si cu spiritul lui in veci ! Pentru ca treaba asta, draga mami, presupune un efort mult mai mare."
Si inchei spunand ca eu personal iubesc interesul pe care il au oamenii fata de ceea ce se vede, pana una alta, e primul amanunt pe care putem conta.
Si o sa va argumentez.
Ne-am mutat de un an intr-un bloc. Mizerie in fata, grajd, desi vis a vis este o scoala si o gradinita. In scara blocului la fel, gardul nevopsit de zeci de ani.
Am reusit sa facem curatenie in doua saptamani cate o jumatate de ora seara eu si sotul meu, am reusit sa vopsim gardul cu 4000 lei de la fiecare apartament si sa vopsim usile si ramele geamurilor cu 3000 lei platiti de fiecare apartament. Am reusit sa dam un var simplu cu 20,000 lei...
Plante a adus fiecare familie care avea o "tara" aproape de oras.
N-am facut mare lucru, dar dupa mai putin de un an, nu zici ca esti in Bucuresti...
Da, sa nu uitam ca banii nu sunt decat un mijloc, niciodata un scop.

Toate bune.

maya

Mergi la inceput

Mai Dragelor (dragilor),

Silvvi are si ea partea ei de dreptate (desi sunt intru-totul de acord cu voi - capcaunul, mayarna) - eu am fost mai delicata in argumente..:))

Cred ca ea se refera pe undeva la gradinitele/cresele de "fitze".. unde vezi numai Q7 si A8 si tot felul de SLK-uri parcate in fata la ridicarea copiilor, parinti care vin si stramba din nas cand vad ca nu-i tocmai ceea ce au acasa.....Eu stramb oricum din nas..daca nu vad ceva klumea la o gradi (desi...mi-as dori si eu un A8...merge si un A6..:)..Asta nu ma opreste sa vad ca-i dezastru intr-o gradi si sa fac stanga'mprejur..

Din pacate, primul impact (vizual)/contact cu o astfel de unitate spune f. multe despre calitatea oamenilor de acolo...

Sunt ferm convinsa ca absolut oricine si-ar dori o gradi/cresa super dotata, super curata, oameni de calitate, ieftina..dar din pacate nu exista asa ceva (exceptiile confirma regula si de data asta)..Suntem subiectivi este adevarat, dar nici nu ne-am nascut ieri si deja am aflat, fiecare dintre noi ca prima impresie (chiar si subiectiva) se confirma in 99% din cazuri...iar pana ajungi sa afli parerea copilului ("vorbiti cu propriul copil")..raul e deja facut..

Eu astept oricum cu interes replay-ul lui silvvi.

E foarte nasol ca a trecut prin ceea ce a trecut - nu doresc nimanui niciodata - e vorba despre puiutii nostri, pana la urma..eu i-as spanzura pe astfel de oameni....dar eu personal m-am simtit un pic pusa la colt (eu sunt cea cu usile care cad si "calitatea cladirilor":))

E mai dureros ca ajungi sa traiesti experiente negative pe pielea propriului copil, sa-l traumatizezi, convinsa fiind ca ai incercat sa faci totul cat mai bine...E deja o filozofie tare lunga in povestea asta...

Va pupacesc, tre' sa plec la munca,
mama_lui_Alex

Mergi la inceput

Annablue...cum e piticul...e ok?

Pupici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Vreau sa confirm ce a zis Silvvi despre grupa doamnelor Cristina si Mihaela, sint niste persoane deosebite, mai ales dna Cristina, care are un dar pedagogic aparte. Baiatul meu merge din mai la grupa lor, sint f. multumita de evolutia lui. El este mai timid din fire si accepta cu greu compania persoanelor straine. Perioada lui de adaptare la cresa a decurs mai usor decit mai asteptam, iar acum merge cu mare placere acolo.

quote:
Al doilea exemplu, doi ani in urma copilul cel mare refuzA sa mearga la gradinita, desi recunostea ca ii place acolo. Am vorbit mai atent, si am inteles ca e gelos ca eu ramaneam acasa cu aia mica. Am vorbit cu d-le, si am jucat o scena, in care am venit si cu ea si iau spus ca pe aia mica nu o primesc la gradinita aceasta frumoasa pentru ca face pe ea, doar copii care stiu si pot anumite lucruri pot veni acolo. A devenit constient de propria varsta si in fiecare dimineata ii spunea, imi pare rau, tu nu ai voie ca iar ai facut pe tine

M-a amuzat teribil faza mi-o pastrez in arsenalul meu in caz ca va fi vreodata nevoie.

------------------
Numai bine,

Natalia
Poze

Mergi la inceput