Alegeti OMUL nu gradinita sau cresa

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Anady_Diana spune:

Corect, just, bine ochit ceea ce spui, Silvvi. Si eu sunt ferm convinsa, ca si tine, ca in tara asta va predomina mult si bine metoda "papagal", nu educarea copilului luat separat, ca o fiinta unica, cu nevoi si cerinte distincte. Tocmai de aceea am ales o gradi particulara pt fiul meu, gandindu-ma ca poate aici e mai multa preocupare pentru dezvoltarea intelectului, a spiritului copilului. Nu stiu daca a fost cea mai buna alegere, dar nu concep sa-mi educe copilul o educatoare de varsta mamei sau..bunicii mele (asa cum predomina la gradi. de stat)Sper sa nu fiu dezamagita prea repede in privinta asta, cert e ca am incercat sa pun in balanta si omul si locul. Ce a iesit...va tin la curent.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns otiliarusu spune:

Ceea ce ai scris tu, Silvvi, mie mi-a trecut prin minte de nenumarate ori, dar am crezut ca poate am eu prea multe pretentii de la viata pentru copilul meu. Concluzii sunt multe de tras....nicicand nu va exista o asemenea gradinita in Romania(sa dea D-zeu sa fie, dar nu cred). Si intrebarea mea e: putem noi sa reusim aceste lucruri, in privinta educarii copiilor nostri? Cum? Se poate acest lucru fara aportul gradinitei-scolii?
Eu am noroc ca sotul meu e pasionat de muzica si avem diferite instrumente muzicale prin casa, copilului ii place si lui. Ma gandeam la meditatii de limba straina, pe viitor ori gradinita in limba straina, dar in ideea ca noi nu stim alta limba(eventual engleza..).
Deci, ma repet: Ce se poate face in aceasta privinta?!

Bogdan,minunea pentru care trebuie sa multumim cerului in fiecare clipa(1 noiembrie 2004)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/drog78/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Foarte bun subiectul. Sunt foarte revoltata pe persoanele care recomanda gradinite dar nu stiu ce vorbesc. Baietelul meu are 5 ani. Ni se recomanda o garadi particulara la Ploiesti. Cum ca e cea mai cea. Ne ducem. NICIODATA NU POTI SPUNE PREA MULTE DESPRE O GRADI DACA NU STAI 2-3 LUNI ACOLO. Apoi vezi singura niste chestii de ti se ridica parul maciuca. Nu poti decat sa plangi noaptea cu capul in perna, pentru ca daca muti copilul din gradinita in gradinita risti sa-i produci alte traume.
Cand aud o mamica ca spune cat e de incantata de o gradinita o intreb 3 lucruri:
- dac-si ia personal, zilnic copilul de la gradinita; foarte multe dintre "incantate" sunt asa pentru ca in realitate habar nu au de nimic.
- daca intreaba zilnic "ce-ati mai facuit astazi" - atat pe educatoare cat si copilul. Multe mamici vin, insfaca copilul si o zbughesc pe poarta cu viteza maxima.
- ce varsta are copilul - chiar pe acest forum, o mamica recomanda cu caldura o gradinita din Ploiesti. M-am dus sa vad gradinita si am inteles de ce este atat de incantata. Fetita ei avea undeva intre 2 si 3 ani iar la aceasta varsta esti super fericita daca o gradinita respecta regulile de igiena si cineva, oricine, e bun cu copilul tau si-ti da sentimentul de siguranta. Fetita ei nu avea varsta la care mamica sa fie afectata de lipsa totala a materialului didactic, lipsa unei educatoare cu diploma, lipsa unui program coerent de educatie.
ATENTIE: astazi in Romania se poarta invatatul limbii engleze si a calculatorului la gradinita; foarte multe gradinite particulare au educatoare tinere, propaspat abslvente de limbi straine sau foste profesoare care habar n-au de invatamantul prescolar. Educatoarea NU MAI EXISTA. Nevoile copilului de 3-6 ani sunt complet diferite de cele ale copilului scolar. De aceea personalul specializat in educarea prescolarului este vital. Eu va sfatuiesc sa cereti sa vedeti diploma de liceu pedagocic a educatoarei. Nu va lasati amagite de dizertatii de tipul "cursurile de pedagogie facute la facultatea de limbi straine sunt acelasi lucru" pentru ca nu-i nici pe departe adevarat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvvi spune:

Va multumesc annablue, dar tocmai pentru ca nu sunt o educatoare talentata si mai sunt si lenesa, cautam profesioniste.

Ce e de facut. Noi facem engleza acasa, la 4.5 ani numara pana la 100, cere apa, se saluta, cere lapte. Dupa graidnita iesim si stam afara (ce asi prefera sa o faca altcineva)Cumparati fisele din alea dupa care fac si ei la gradinita, si mai faceti ceva acasa, ca sa va dati seama cam ce ii place copilului dvs, cumparati casete cu muzica clasica potrivita copilului si ascultati.
NIMIC CU FORTA. DOAR DACA VREA>
Jucati-va cu treburi gospodaresti, este cel ami interesant joc pentru copii, doar imita pe noi. Un copil poate aranja florile intr-o vaza, sa-si stearga pantofii singuri, sa-si faca patul, sa stearga praful (nu ii cereti sa o faca perfect). Jucati-va jocuri sociale, la doctor, la magazin, etc. Jocuri cu lucruri imaginare, ne prefacem ca bem ceai, ca spargem oua si il curatam, etc. Nu trebuie multi bani, trebuie timp. Punetii pe pereti o harta, fata mea de 2 ani stia unde e brazilia, Madagascar si Australia, ce vedea si ea de jos :0) Pentru musafiri un spectacol pe cinste. Iam pus si tabelul elementelor, las a sa fie. Foarte mult imi doresc sa-mi permit inotul, inca o limba straina, un instrument. Eu sunt absolut incapabila sa ii invat pe copii mei artele, nici pictura, nici muzica.
Otilia, este minunat sa -ti poti invata copilul sa cante la un instrument, s-a dovedit ca acesti oameni sunt mai inteligenti.

Oricum gradinita ii da cel mai important lucru - societatea.

Mai studiati pe Internet
http://www.montessori.edu/
http://www.sony-ef.or.jp/english/activity/eda/theory/index.html

O sa va mai dau niste linkuri, sau mai cautati despre GLENN DOMAN, Shichida method, French Group Novel Education, Masaru Ibuca , nu mai vine nimic, promit ca cel tarziu sambata va mai dau informatii.

Mergi la inceput

Vai, Silvvi, ce ma usureaza ceea ce zici tu cu treburile casnice...Pai eu, fiindca nu aveam cu cine-l lasa pe pui, am facut cu el tot ce se putea: mancare, curat, spalat, calcat...Iar BB-ul meu e innebunit sa ajute pe oricine are treaba!!! Si ii place la nebunie sa stie ca toate lucrurile sunt la locul lor (spre mandria mea, e ca o recompensa...ca tot trebuia sa adun singura dupa ceilalti). Dar faptul ca am incewrcat sa-l invat de toate fiind asa mic, mi-a adus si un potop de "reclamatii" - cum ca e copil si nu e treaba lui, ca are timp toata viata...si alte aberatii bine-venite de la prieteni si rude. Dar eu am convingerea ca incepand de mic...e un prim pas spre binele de mai tarziu - asa cum reiese si din expunerea ta. Ce ma bucur ca am procedat asa, sti ce frumos a fost intr-o seara, la gradi, cand m-am dus sa iau copilul acasa: ei erau toti in curte, se jucau. La un moment dat, puiul meu vine cu o frunza si ma trage de maneca (eu vorbeam cu directoarea), zicand "mami, un'e cos?" - adica el trebuia sa puna frunza la gunoi,,,dar in curte nu aveau cos! Directoarea a fost placut impresionata (sau...ca a doua zi a spus ca aduce cosuri in curte)...M-am simtit asa bine atunci...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns otiliarusu spune:

Multumesc pentru sugestii...harta si celelalte...nici nu m-am gandit, desi si noi facem multe lucruri despre care se presupune ca ar fi prea "repede". Facem patul, spalam vase, udam flori, maturam, facem diverse servicii lui mama si tata, ducem haine la spalat, le baga in masina, le intinde pe uscator. Am observat ca intelege tot si e foarte receptiv, de aceea as vrea si eu sa stiu cat mai multe despre alte noi metode de educare, fiindca sunt convinsa ca asta va insemna ca are 7 ani de acasa, nu papagaliceasca ce urmeaza in sistemul de invatamant romanesc...desi si eu fac parte din acest sistem, dar asta e impresia ce imi ramane. La noi sistemul se schimba greu, nu vreau sa denigrez acest sistem, dar trebuie schimbari mari.
Si ce-mi doresc si eu de la cresa e sa fie considerat copilul meu copil, nu doar papa-caca-nani. Poate avem noi prea multe cerinte educatorilor, poate ar trebui sa ne ocupam noi de ei mai mult, sa investim in ei mai mult...am vazut asemenea copii, prieteni de-ai mei in care s-a "investit" astfel si acum sunt oameni realizati. Mai discutam despre asta, dar acum trebuie sa plecam la joaca.

Bogdan,minunea pentru care trebuie sa multumim cerului in fiecare clipa(1 noiembrie 2004)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/drog78/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana_b spune:

Sa va zic o chestie amuzanta.

Si Mircea e f. dornic sa ma ajute la treburile casnice, matura, spala canita, spala rufe. Mai spal unele rufe de mana si vine langa mine si vrea sa spele si el si ma da la o parte: "nu tu, nu tu, eu".

Am fost acum o luna la mare si am stat la gazda. Si evident, la un moment dat m-am dus in baie sa-i spal lui cateva hainite. A venit si el repede, a smuls din cosul de rufe o pereche de chiloti murdari ai sotului gazdei si hop si el sa spele rufe

Diana si Mircea (2.01.2004)

www.freewebs.com/bbianfeb2004" target="_blank">Pagina bebelusilor de ianuarie-februarie 2004

Mergi la inceput

Aoleu, Diana, haios pustiul tau...dar nasoala intamplarea. Bine ca ai fost pe faza...sper ca n-ai certat bietul copil...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana_b spune:

Ei, cum sa-l cert? Era asa de dragalas si fericit ca face si el treaba... Am pus chilotii gazdei la loc si i-am dat din hainutele lui sa spele.

Diana si Mircea (2.01.2004)

www.freewebs.com/bbianfeb2004" target="_blank">Pagina bebelusilor de ianuarie-februarie 2004

Mergi la inceput

Cred ca ar fi frumos sa deschidem un topic cu perle ale puilor, ce ziceti?

Mergi la inceput