Concedii
Eu am o "problema" cu sotul in ceea ce priveste concediul. Mie mi-ar placea sa plec undeva numai cu el si lui sa mergem cu o caruta de prieteni. Acuma sa nu intelegeti ca as fi pustinca si mie nu imi plac prieteniii, dar de fiecare data cand mergem cu cineva ajungem sa facem exact ca ei, numai ce vor ei, si uite asa se alege praful de concediul meu. Nu ne permitem sa facem doua concedii, adica unul cu prietenii si unul noi doi, si vesnic ne certam pe tema asa...Si mie imi place sa mergem cu prietenii, dar unii dintre ei sunt chiar enervanti. De ex: sotia unuia vrea o gogoasa de la nu stiu ce statiune si fugim acolo ca sotul ei nu concepe sa nu ii faca pe plac; in schimb, daca eu am chef sa ne plimbam pe faleza, sotul meu nu are chef, aia fandosita stramba din nas, si eu ma umplu de frustrari. Daca intr-un final ne plimbam, sta botos si imi strica si mie cheful... E mereu foarte atent la dorintele altora dra lui nu i se pare asa. I-am spus ca mi se papre frumos sa facem si ca mine si ca el, dsar cu cine sa ma inteleg?
Voi cum procedati cu concediile?
Cele mai frumoase flori cresc discret, in umbra...
Raspunsuri
anda141 spune:
Daca mergem cu prietenii am stabilit de la bun inceput ca odata ajunsi acolo sa nu mai depindem unii de altii. Noi avand si copil, nu prea ne potrivim. Insa pentru a evita astfel de discutii ( am patit-o si noi) am stabilit ca daca unul din noi are chef sa faca ceva sa nu stea dupa grup. Suntem in concediu si fiecare are dreptul sa se simta bine.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59001" target="_blank"> Salvati viata unui copilas oferind 5 euro la teledonul umanitar
Monica
si
ALBERT EDUARD
(19 ianuarie 2004 )
Album Albert
filofteia spune:
Mare problema... nici mie nu prea imi place sa merg cu altii in concedii... ci numai noi... familia... Asa un weekend mai merge.
Desi am un sot dificil macar aici suntem de acord... mai ales ca noi nu prea suntem statici... si daca ne ducem la mare nu stam toata ziua pe plaja ci mergem in localitatile invecinate, la acvariu, delfinariu... etc... Iar majoritatea prietenilor nostrii nu rezista la ritm... Un alt noroc ca si copilul s-a invatat la fel...ca asa a fost crescut. Anul asta am fost in circuit prin tara si desi plecam din hotel la 8 si ajungeam in altul la ora 20 copilul (5 ani ) a rezistat eroic. Alte persoane nu prea ar rezista la concediul nostru...
Dar tu ai discutat toate astea cu el? Sau sa incercati un an singuri, un an cu prietenii?
Este foarte greu de dat un sfat...
chiquitita spune:
Am discutat si a spus ca lui ii place sa mergem si cu altcineva, nu numai noi doi, sa fie lume cu noi, sa nu ne plictisim. Lui nu i se pare ca facem numai ce vor altii, i se pare ok. Zice ca nu e ceva in neregula cu noi, ca ma iubeste, dar vrea sa fim multi in concedii. Eu nu sunt foarte independenta, mai degraba sensibila si familista asa ca sa plec chiar singura undeva, cat suntem impreuna in concediu nu pot...
ina78 spune:
Mi s-ar parea normal sa ai o discutie pe tema asta inca de acasaa, inainte de a pleca. Cred ca trebuie sa-i spui franc ca importanti sinteti voi si ceea ce va face voua placere, nu grupului.
E adevarat ca e bine sa existe o sincronizare dar daca totusi sint dezacorduri n-ar fi rau sa-si doreasca sau sa faceti niste compromisuri voi doi, cu privire la petrecerea timpului.
Cred ca trebuie sa constientizeze ca sotia lui X sau chiar prietenul cel mai bun, nu au importanta cea mai mre in cuplul vostru. Plecati sa va relaxati impreuna, nu doar unul din voi.
Ai stat de vorba cu el sa-i spui macar partial toate astea? Sper ca nu ai tacut din gura si ai mers undeva ptr. ca el nu a "auzit" ceea ce ai sugerat tu.. Poate nu exact atunci, caci nu e tocmai frumos sa faci circ... dar macar in camera si tot trebuia sa spui.
Cit despre concediile de familie, au farmecul lor, poate n-ar fi rau sa incercati, asa sint sanse sa aprecieze mai mult timpul petrecut in doi si mai ales ... indeplinirea dorintelor tale...
Sper ca urmatorul concediu sa fie minunat ptr. voi!
"O viata fara dragoste este asemenea unui an fara primavara."
chiquitita spune:
Uite in vara asta, am reusit sa il conving sa mergem numai noi doi. De fapt, ceilalti nu au prea avut cum sa vina, din diverse motive: timp, planificare concediu la serv etc...Nu i-a placut dar am mers...si ne-am "imprietenit" acolo cu unii care ne-au facut numai faze urate, care le constientiza si el...dar cred ca nu poate fara oamneni in jur...cred ca sufera de lume multa...
Normal ca vb inainte de asta, a devenit un stres pentru mine. I-am si spus ca nu mai vreau sa merg undeva cu el etc. Si cu binele si cu cu raul nu par sa am rezultate...
filofteia spune:
De ce nu va programati niste activitati de la inceput?
Mergeti la munte faceti niste drumetii... Mergeti la mare mergeti si vizitati... Histria, Adamclisi, muzee, vazut rasarit de soare... plibari prin oras... ia tu initiativa. Pune ceasul sa sune dimineata si i-al pe malul marii...
Se pare ca toate activitatile voastre necesita mai multe persoane.
Drept sa spun daca deja ati fost vara asta singuri si ati ajuns la a fi tot mai multi... cam greu de convins...
chiquitita spune:
quote:
Originally posted by filofteia
De ce nu va programati niste activitati de la inceput?
Mergeti la munte faceti niste drumetii... Mergeti la mare mergeti si vizitati... Histria, Adamclisi, muzee, vazut rasarit de soare... plibari prin oras... ia tu initiativa. Pune ceasul sa sune dimineata si i-al pe malul marii...
Se pare ca toate activitatile voastre necesita mai multe persoane.
Drept sa spun daca deja ati fost vara asta singuri si ati ajuns la a fi tot mai multi... cam greu de convins...
Nu reusesc sa il scol, mai ales sa il iau la plimbare ca asta nu suporta. La mare murim pe plaja si seara ne intalnim cu restul grupului sa vedem unde vor aia sa mergem
. Sunt si exceptii, nu zic nu dar rare... E greu de convins, de 6 ani tot asta patim...Am zis sa il las o data singur si daca se simte de c.. cand aia sunt doi si se gugulesc sau se staura sa le faca altora pe plac o sa ii fie dor de mine si mai atent la nevoile mele.Cele mai frumoase flori cresc discret, in umbra...
Lorenza spune:
Doamne ,ce m-a enervat ce ne povestesti!Ma rog,e sotul tau,sigur are si calitati,dar sa astept concediul un an de zile ca sa-mi fac nervi!Aceeiasi impresie o aveam si noi(eu si sotul),ca numai in grup te poti distra,altfel e plictisitor,si prima data cand n-am avut cu cine sa mergem dim motive de sincronizare si am vazut ce bine e sa faci numai ce vrei,n-am mai plecat decat noi doi in concediu si pe urma si cu copilu.Nu stiu ce sa zic,ti-as sugera sa mergeti in concediile acelea de week-end,in diverse capitale din Europa,poate da de gust,sau sa mergeti nu mai mult de doua familii,in cea de-a doua familie sa fii prietena cu ea(sotia) sau f. apropiata!Sau eu stiu ca ar merge,pur si simpu sa refuzi sa mai mergi in astfel de concedii de enervare.Trebuie sa te inteleaga pana la urma,daca nu,mi-as pune problema oare chiar ma iubeste?Te rog,nu te supara pe mine!
Alynutza spune:
Cred c-as turba sa nu fiu eu pe primul plan pentru sotz. Al meu a fost stresat cand am mers pentru prima data impreuna la Felix. Ne cunoscusem de curand, inca nu eram casatoriti, iar sotzul meu inainte mersese doar cu gasca de prieteni peste tot. Cand am ajuns isi facea probleme ca o sa ne plictisim, ce o sa facem. Ei bine, cand s-a terminat concediul, nici macar nu apucasem sa mergem pana in statiunea vecina, si el mi-a marturisit ca nu s-a simtit niciodata asa de bine. Si de atunci in toate concediile am mers noi doi singurei, a fost foarte bine, nu ne-am plictisit deloc. Nici lui si nici mie nu mi-ar place sa fiu legata de altcineva, sa nu putem face orice ne dorim. In luna de miere chiar ne-am bucurat ca am fost singurii romani din hotelul in care am stat, ca am fost de capul nostru.
Oricum, mi se pare ca ar trebui sa puna pe primul plan nevoile si dorintele tale si nu pe cele ale prietenilor. Daca tu crezi ca reusesti sa-i deschizi ochii, spune-i sa va petreceti concediul separat, el cu prietenii si tu singura.
Nunta noastra de vis
www.youtube.com/watch?v=A0TRU7LWAb0" target="_blank">Videoclip nunta 1
www.youtube.com/watch?v=ymnOMBTa_RA" target="_blank">Videoclip nunta 2
Luna de miere