Ce parere aveti despre cresa Titan IV?
Noi am inceput de luni cresa la grupa 9. Asistenta din tura de dimineata mi s-a parut in regula, mai ales ca am primit aprecieri la adresa ei de la doctora fetitei mele. Nu stiu cum este cea de dupa-amiaza, dar o sa vad eu saptamana viitoare...
M-ar interesa si alte pareri ale parintilor care isi duc copii la cresa Titan IV, daca sunt multumiti sau nu, daca se poarta personalul bine sau nu cu copiii lor, cat de dese sunt micile incidente dintre copii (muscaturi, lovituri samd), daca chiar se ocupa sa le dea sa manance. As vrea sa stiu la ce sa ma astept, pentru ca sunt convinsa ca asistentele nu spun chiar tot ce se intampla in timpul cat stau copii la cresa sub supravegherea lor!
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Giliutza si Adinutza (7 aprilie 2005)
Sa ne bucuram de ce avem, nimic nu tine o vesnicie!...
Raspunsuri
maysa spune:
Si noi am inceput de luni cresa la grupa 9. Nu am ajuns decit primele trei zile pentru ca in cazul nostru sunt mari probleme de acomodare. Inteleg ca este printre cei mai plingaciosi. Joi dimineata am ajuns pina in fata portilor cresei, si pentru ca a plins foarte tare si nici nu am reusit sa-l linistesc la locul de joaca din fata cresei, am renuntat pentru ziua aceea. Incercam din nou luni si ma rog sa fie mai bine. Si mie mi s-a parut ok asistenta si am am stat de vorba si cu doamna din tura de dupa-amiaza. Am inteles ca sunt trei ture pentru ca e program si noaptea, deci trei rinduri de doamne.
Nu pot da raspuns intrebarilor tale, sper sa-l aflam impreuna. Am incredere in domnele de acolo, caci altfel nu mi-as lasa copilul acolo, dar sapatmina viitoare voi incerca sa intru mai des in cresa si sa stau in terasa care e linga sala de clasa, sa surprind atmosfera. Deocamdata eu sunt destul de dezamagita de reactia pe care a avut-o Rares in special pentru ca-i plac copiii, iar la cresa a refuzat sa se joace cu ei.
S-auzim numai de bine si ma gindesc ca o legatura mai strinsa intre piticii nostri i-ar ajuta sa se simta mai bine si la cresa. Adinutza e cu o lunamai mare decit Rares si sunt foarte curioasa cum a primit ea schimbarea.
Toate cele bune si sa auzim numai de bine.
giliutza spune:
Buna Maysa! Il stiu pe Rares! Chiar am vorbit amandoua miercuri dimineata, il tineai in brate. Marti si miercuri am luat-o pe Adina acasa cu pampersii lui (scria Rares pe ei...), asa ca iti datoram 2 perechi
. Stiu si ca a plans mult, ca l-am auzit... Oricum, asa e la inceput si, in plus, e de ajuns sa inceapa unul sa planga, ca dupa aceea incep toti
! Cu "spionatul" de pe terasa, nu stiu ce sa zic... e cu dus si intors, nu trebuie sa te vada sub nici-o forma nici-un copil, ca altfel iar se pun pe plans. Asa am patit eu marti, am venit sa aduc niste jucarii si Adina m-a vazut pe geamul de la usa. Pana atunci era liniste...
Cu acomodarea, ce sa zic...: in prima zi a fost in regula, a doua zi urla dupa mine, iar a treia zi a plans, insa nu asa rau ca marti (s-a potolit mult mai repede). Asistentele spun ca acomodarea se face cam in 2-3 saptamani, asa ca... tot inainte si nervi de otel pana se vor invata cu locul nou, cu persoanele care au grija de ei, cu copiii, dar mai ales cu faptul ca mami si tati vin dupa-amiaza sa-i ia!
Doamne ajuta!
andreea0919 spune:
am si eu nepotica acolo si ssora mea e cam nemultumita ..nu stiu de ce se trezeste alexandra plangand de cateva ori pe noapte ...e la grupa 2
giliutza spune:
Andreea, ma gandesc ca poate fi din cauza perioadei de acomodare. Copiilor mici nu prea le place sa stea fara mama si tata, respectiv fara persoanele apropiate care au grija de ei. Si Adina face asa, dar la ea e o problema dinainte de cresa. Poate dupa ce trece perioada de acomodare, nepotica ta isi va reveni la normal. Ce varsta are?
aurash1 spune:
Dragele mele,
Eu sunt o mamica incepatoare si apelez la experienta si bunavointa voastra. Initial vroiam sa dau baietelul la cresa nr.32 care este f aproape de noi dar nu il pot lua la 17.30 cand termina ei progamul.Eu ajung pe la 19.00. Credeti ca as putea sa il dau din aprilie, mai, anul viitor (grasul mamei a implinit ieri 6 lunute abia ieri
)? Sau deja nu mai sunt locuri...?!??! Cat costa pe zi? (La cresa 32 este 34000/zi).Si care este varsta minima de la care primesc copiii acolo? Noi am avea cam 1 an si 2-3 luni cand vreau eu sa il dau, pentru ca deja sunt presata sa ma intorc la serviciu (altfel as fi stat cu el pana mergea la scoala daca era dupa mine
). Va multumesc si astept raspunsurile voastre daca vreti sa ne ajutati si pe noi.
Mirela2004 spune:
Buna fetelor.Am vazut ca suntem "colege " la cresa si am zis sa va spun si eu parerea mea.Am baietelul la cresa Titan Iv tot la grupa 9.Il cheama Andrei si are abia 1 an si aproape 2 luni.Nu l-am dus decat 5 zile pana acum si nu stiu cat de bine s-a obisnuit el cu gandul insa eu stau si plang cat e ziua de lunga acasa si nu ma pot impaca cu gandul ca el este acolo unde nu am siguranta ca e bine ingrijit sau cel putin nu e ingrijit ca acasa.Plange in fiecare dimineata cand il las si am inteles ca plange si pe timpul zilei si refuza sa doarma.Singura parte buna este ca e mancacios si nu refuza nimic.Voi ce parere aveti , au grija de ei asa cum ar trebui? Ati reusit sa patrundeti inauntru vreodata sa vedeti cam ce e pe acolo si cat de curat este, ma refer la camera cu patuturi? Ieri am fost informata ca vinerea au program scurt insa nu este asa, au program pana la ora 18 dar nu vor sa stea mai mult de 16.Eu o sa incep serviciul si chiar nu are cine sa il ia la aceea ora.Voi cum o sa procedati? Poate reusim sa ne si intalnim intr-o dimineata si sa mai vorbim.Eu il duc pe cel mic in intervalul 7.20-7.30. Voi ii duceti mai tarziu?
giliutza spune:
Scuze pentru absenta, dar am avut niste probleme de sanatate, atat Adina, cat si eu.
Andreea, numai vesti proaste... acum nu mai mananca la cresa! Acasa mananca dupa ce vine de la cresa? Ca daca nu mananca nici acasa, inseamna ca s-ar putea sa o pasca o raceala. Daca face greva foamei doar la cresa, inseamna ca nu-i place deloc acolo si poate ar fi cazul ca mama ei sa discute serios cu asistentele daca mai are sens sa o mai duca la cresa! Ideea e ca ar trebui sa se simta bine copiii la cresa dupa perioada de acomodare, daca si personalul este ok. Asa ca... vedeti si voi care e solutia. Ne tii la curent cu ce mai face scumpa mica?
Aurash, bine-ai venit! Sa-ti raspund la intrebari, atat cat stiu si eu: pretul cresei este de 50.000 lei/zi. Poti sa dai copilul in aprilie in masura in care sunt locuri, dar te sfatuiesc sa vorbesti din timp cu asistenta sefa sau chiar cu directoarea. In privinta varstei nu cred ca va fi o problema, ca exista grupele de sugari unde merg copii in varsta de pana la 1,7 ani (dupa aceea sunt transferati la alte grupe cu copii mai mari).Iti tin pumnii!
aurash1 spune:
Iti multumesc frumos! Va doresc acomodare usoara si multa sanatate! Pana o sa il dau. urmaresc cu mult interes opiniile voastre de aici si de pe topicul "Prima zi de cresa".![]()
giliutza spune:
Buna, Mirela!
Inca un coleg de grupa! Voi ati inceput saptamana asta, sa inteleg? Adina a fost doar 3 zile saptamana trecuta, pentru ca joi a facut enteroviroza (nu stiu de unde a luat-o, nu pot sa zic ca de la cresa). Poate pe luni, marti sa o duc din nou. Dimineata noi ajungem pe la 9-9,30 si dupa-amiaza o iau intre 4 si 5.
In alta ordine de idei: ati auzit ceva in legatura cu faptul ca daca duci copilul la cresa si nu intrerupi CIC poti fi data in judecata?