La France (59)
Raspunsuri - Pagina 26
didita spune:
anka eu n-am fost pe aici la epilat ca inca le dovesc acasa !!! In schimb a fost sotul, ca sa se epileze pe fatza!!! Asta pe vremuri cand era mai tinerel si trebuia sa plece in armata. El are o barba e neagra, deasa si tepoasa de se rade si zici ca are barba de 2 zile. Si inarmata ii punea sa se rda la perfectie in fiecare dimineata. ce s-a gandit el ca sa scape de corvoada hai sa se epileze. Si tanti a zic ok (ca de clientul e rege) si i-a pus o banda pe gat de nu mai putea s-o traga!!! Cand a reusit s-o scoata avea radacinile de 1 cm si mai mult sub piele si arata ca soriciu de s-a minunat tot cabinetu (au trecut toate sa vada nebunu')
Spiculet e normal sa-ti nu-ti dea fara reteta. Cred ca a incercat sa-ti gaseasca o solutie de depanaj pana vezi un doctor. Orice doctor iti poate da reteta, nu numai ginecologul. Mie imi treceau cu coca cola.
kiss spune:
Sibylle, vazindu-te in poze mi-am reamintit si eu de perioada gravida, in care toata lumea se purta cu mine ca si cu un bibelou...pe urma nu mai ai ochi sa citesti pe fetze ce reactii provoci, pt ca vor fi vesnic atintiti pe puiul tau ...profita inca de liniste
uite si o intimplare, a 2-a in ultima vreme de acest gen, din perioada imediat celei de gravida, adica aia cind impingi la carut: asteptam sa iau autobuzul, ca de obicei, in statie, iar cind a ajuns, nu m-am bagat, pt ca in afara de mame si batrini, care te inteleg, nu prea ti se da prioritate (mai ales ca esti gabarit depasit cu carut cu tot)...o familie de arabi (tin sa precizez ca nu sint xenofoba, ar fi culmea, in tara altora!!), care a ajuns in ultima clipa, ce s-a gindit, hai sa ne bagam, ca ailalti sint mai fraieri! asa ca masculu insfaca copilul din carut, si se baga pe linga mine, care eram deja pe juma urcata. eu incerc sa avansez, dar si el, asa ca ajunge cu piciorul sub o roata a carutului. si incepe sa faca scandal. "accidentul" se repeta, desi nu mi-o propusesem ...si logic ca si scandalul...problema e ca eu nu stiu sa ma cert si sa fiu spontana in franceza, adica eu inca imi construiesc inainte in minte fraza pe care vreau s-o spun, vai de capu' meu, asa ca am ramas cu o mare frustrare pe timpul calatoriei pt ca n-am putut sa-i dau replica...si logic, ma chinui sa ma abtin si sa nu-mi vars nervii pe cel ce-mi e aproape, adica fi-mio!...inca nu mi-am revenit
Michaela, BONJOUR si tie
la toate, si va doresc sa fiti zen
mami de pui (23 sept 2004)
poze cu noi
"Fericirea e alcatuita din lucruri marunte!"
georgianab spune:
Nu mi-au dat nici un motiv ca cica nu sunt obligati sa motiveze refuzul, si oricum acordarea rezidentei e la latitudinea prefecturii!
Noroc cu functionarul care ne stie de ani de zile si care ne-a dat ceva amanunte: cica prefectul a fost in concediu si cel care l-a inlocuit a facut exces de zel refuzand toate dosarele fara macar sa le deschida
Acu asteptam sa revina prefectul din concediu sa vedem daca poate si daca vrea sa schimbe ceva.
pupici
Chuny spune:
Daca macar unul din voi are CDI prefectura poate sa-si bage in fund refuzul. Din cate am inteles de la anul nu prea mai au ce face impotriva celor ce sunt deja instalati in Franta.
Sibylle 39 +
Pozele mele Poze noi
georgianab spune:
Sibylle, amandoi avem CDI dar din pacate asa e legea imigratiei a lu' nenea sarko: acordarea rezidentei e la cheful functionarului. Noi indeplineam absolut toate conditiile da daca no fo chef, asta e! Eu inca mai sper ca se vor razgindi
Chuny spune:
Eu zic sa fiti linistiti ca nu mai au ce sa va faca. Iti dai seama ca de la anul nu vor mai putea expulza cetateni ai UE.
georgianab spune:
Sib nici nu se punea problema de expulzare doar ca ne-am saturat sa tot mergem in fiecare an sa cerem viza si speram ca macar conform legii dupa cinci ani, sa putem sa ne linistim si noi. Ca sincer vorbind nu prea ma vad traind toata viata in Franta si cerand in fiecare an inca o carte de sejur. No fo sa fie anu asta Da nu ne lasam!
Chuny spune:
Am inteles. Scuze ca-s mai dobi la ora asta, grossesse oblige. La anul sigur nu vor mai fi probleme.
Sib
Samsara7 spune:
[quote]Originally posted by kiss
[br[Michaela, BONJOUR si tie
Ce e chestia aia care imi flutura pe la urechea din dreapta? Ca io nu pot sa traduc iconitzele astea; afara de alea simple, pt capetele obosite!
Si eu am capul tare, tare obosit acum...
Asadar: bonjour (semn ca nu v-am uitat) si au revoir (semn ca nu am mare lucru de spus, ma retrag la barlog!).
Hai, va pup, fara iconitze ca mi-e lene sa le caut!