Ajutor! Imi amortesc si ma dor tare mainile

Ajutor! Imi amortesc si ma dor tare mainile | Autor: aska

Link direct la acest mesaj

Salut toate mamicile si viitoarele mamici.
Spuneti-mi va rog daca mai e cineva in situatia mea sau daca a mai trecut cineva prin asa ceva:
Sunt insarcinata in saptamana 25 si de vreo 2-3 saptamani au inceput sa imi amorteasca mainile in timpul noptii.
La inceput am dat vina pe pozitia de somn. Insa de vreo 10 zile situatia s-a agravat: ma trezesc de durere aproape din ora in ora cu una sau chiar amandoua mainile amortite pana mai sus de cot. Nu simt decat "ace" in ele. Ma asez pe marginea patului si incet, incet, reusesc prin masaj si miscare sa le fac sa-si revina cat de cat. Partea cea mai proasta este ca in timpul pana isi revine circulatia, am niste dureri groaznice, ca atunci cand mana se dezgheata dupa o degeratura. Si tot asa, de 4-5 ori pe noapte, pana se face dimineata si ma trezesc mai obosita decat m-am culcat.
Mai nou, de vreo saptamana, si in timpul zilei am buricul degetelor mai tot timpul "inghetat" si e suficient sa tin mana intr-o pozitie usor ridicata pentru ca amorteala sa imi cuprinda in cateva minute mana pana la incheietura. De altfel, din pricina acestei amorteli, nu prea mai am deloc putere in maini si nu ma pot folosi prea bine de degete.
Am descris in amanunt ceea ce mi se intampla in ideea ca voi gasi pe cineva care trece de asemenea prin asa ceva si imi poate da mai multe informatii despre ce se intampla cu mine.
Evident ca am vorbit cu doctorul care pe un ton senin mi-a spus sa nu ma sperii, ca e ceva normal in sarcina si ca nu o sa pierd mana. Nu mi-a dat nici un remediu, macar un sfat, ceva.
Cand am fost insarcinata cu primul copil - o fetita care are acum 15 luni - nu am avut deloc astfel de probleme, doar ceva carcei la picioare. Nici pe alte mamici nu le-am auzit sa fi avut asemenea probleme.
Asadar, cat de "normal" este ceea ce mi se intampla? Si daca e asa de normal, de ce nu am gasit nici aici pe site vreo informatie nici in cele cateva carti despre sarcina pe care le-am citit?
Tatiana

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carmen94 spune:

aska....................eu am patit ca tine.cam in ultimile 2 luni de sarcina nu mai puteam dormi de durere.mie imi amortea doar partea dreapta toata.imi trecea plimbandu-ma prin casa cu mana ridicada.explicatia medicului a fost ca bb se hraneste cu calciul din oase.nu mi-a dat nimic ca tratament.mi-a zis ca e cam riscant,asa ca am suportat eroic.nu stiu ce sfat sa-ti dau.am scris ca sa sti ca mai sunt gravidute care trec prin faza asta si sa nu intri in panica.tot ce pot sa-ti spun e sa discuti si cu medicul tau.
Sarcina usoara si un bb sanatos!

Carmen

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lemoni spune:

Si eu am patit la fel si plus de asta mai aveam si carcei.Nu am facut nimic pt ca nu prea puteam sa fac multe, ca si tine masaj si atit.Probabil ca e circulatia mai prosta sau cine stie ,daca doctorul ti-a zis ca nu e nici o problema nu ai dece sa iti faci griji.
sarcina cat mai usoara si un bb sanatos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monicutz spune:

Salut, si mie imi mai amortesc mainile in somn dar nu pot zice ca ma dor.
Daca zici ca apare si ziua din cand in cand, poate incerci sa mai ceri parerea unui medic in afara de cel pe care il ai tu.

Si medicul meu de data trecuta tot timpul imi zicea ca nu-i nimic, 'don't worry'. Orice aveam, nici nu se uita bine si zicea ca e normal. Poate nu e rau cateodata sa mai ceri o parere. Vorbeste si cu dr. de familie.

Bafta multa si sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Medeea76 spune:

Tatiana, nu te ingrijora, ai sindrom de tunel carpian, e normal in sarcina, dar nu toate femeile il au. Incerca sa eviti orice iti poate agrava sindromul, de exemplu, nu mai vorbi la mobil decat cu hands-free, nu mai folosi mouse-ul, poarta protectii la incheieturile mainilor, dintr-alea pentru sportivi etc. Nu-mi vin repede in cap alte remedii, dar poate dai tu o cautare pe google privind sindromul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaluta spune:

Si eu patesc asa dar din cand in cand si iau Magne B6 1-2-3pastile pana ma lasa+ no spa.Mie medicul mi l-a recomandat de la inceputul sarcinii(cate 4 pe zi), dar eu dupa primele 4 luni nu la-m mai luat. Acum iau cate una si doar cand simt amorteli de-astea maresc doza.Multa sanatate

Madalina 26+
cuburtika aferenta,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Helenutza23 spune:

http://www.doctor.info.ro/html/sindrom_carpian.html

acum 2 nopti m-am trezit si eu cu mainile amortite-dureroase un pic, si in plus in timpul noptii am avut si carcei. sper sa nu fie nimic grav nici la mine nici la tine.


16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingeras26a spune:

Buna,

Eu am din cand in cand probleme noaptea, adica amortesc daca stau ff mult pe aceeasi parte, drept pt care incerc sa ma intorc destul de des.
Iau 4 Magne B6 pe zi si un Bio-Marine Plus. Alte vitamine nu. No-Spa iau cam 1-2 pastile pe zi, chiar daca nu ma doare burtik, preventiv, sa nu am probleme.
Bafta multa, multa si sarcini usoare!

Pupicei, Ingeras 25+ Maya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simina2005 spune:

BUNA ZIUA mamici sau viitoare mamici !

Ingeras pentru ca le meriti...
Multumesc pentru felicitarile de la Subiectul TEO
in care ma plangeam si eu de dureri de brate...si multumesc ca m-ai "indrumat" spre acest subiect care m-a mai luminat putin in privinta durerilor


aska, am avut aceleasi simptome ca tine in timpul sarcinii ...
Nu am dat prea mare importanta pt ca mi s-a spus ca e din cauza lipsei de Ca si dupa ce nasc o sa-mi treaca

Eu am neglijat si am continuat sa cos la goblenul inceput pentru Teo ...am cusut pt fiecare copil mai multe goblenuri pe perioada fiecarei sarcini...iar acum nu puteam termina macar unul...degetul mare si aratatorul de la mana dreapta cu care tineam acul mi-au amortit complet(pe la 7 luni) iar mai tarziu mi-a amortit mana pana la cot (9 luni)
Eu am stat mult in perfuzii(vitaminele B1,B6,C si SO4) si am fost des intepata in maini pentru analiza...la cezariana mainile mi-au fost imobilizate si in mana dreapta am avut perfuzia pt operatie...

Acum am 3 luni de cand am nascut, am luat Ca efervescent cu Mg, Zn, vitamina C si acum tind sa iau si B6 care ajuta terminatiile nervoase...
Eu am facut masaj la maini, mi s-a recomandat sa le tin imobilizate...ceea ce este deocamdata imposibil...am 3 copii mici si inca alaptez

Cel mai bine ma simt de cand fac un tratament cu un aparat cumparat din China...este vorba de un aparat care seamana cu o "telecomanda"... care se alimenteaza la baterii sau direct in priza...prin care... in functie de grupa sangvina 01,A2,B3,AB4 ...se transmit impulsuri de curent care deblocheaza toate terminatiile nervoase...se pun 2 casti in urechi pt zona capului, iar pt maini si picioare exista "2 talpi" pline de senzori...dupa ce porneste aparatul simti cum te furnica/curenteaza zona de contact si lucreaza de-a lungul venelor (cred)

Eu sunt la a treia sedinta si deja am incredere sa tin copilul in brate (cand aparea durerea scapam totul din maini) dar tot ma feresc sa ridic greutati

Sotul doreste sa cumparam si noi un aparat dar stiu ca doamna educatoare care-mi face tratamentul are bioenergie si cred ca fara ajutorul ei nu-mi reveneam asa de bine

Mi s-a recomandat sa trec fiecare mana pe rand de 3 ori pe sub un jet de apa (masaj cu ajutorul apei)... de cate ori pot eu.




Va doresc toate cele bune si multa dragoste ...

TEO
POZE CU NOI




Simina cu Teo (7.06.2006) ,Diana (30.05.2003) si Andrei (10.04.2001)


Fiecare om pe care l-am iubit si pe care nu mai pot sa il iubesc e pentru mine un pas spre moarte.
Asa ca voi aceea ce stiti ca meritati dragostea mea aveti grija sa nu ma ucideti!!!!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilona_m spune:

Cred ca fetele au dreptate si nu este ceva grav!!!
Si eu am aceleasi probleme de aproape doua luni(sunt in luna a noua acum).Dimineata cand ma trezesc am mainile umflate,si daca incerc sa misc degetele ma dor foarte tare articulatiile.Si asta mi se intampla numai cu mainile,picioarele nu au fost niciodata umflate pe parcursul sarcinii.
Doctorul mi-a spus ca se poate intampla in sarcina,si nu e nimic grav!

Multa sanatate!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanab125 spune:

Si eu am patit la fel, dr. mi-a dat calciu lactic si mi-a trecut. Imi amintesc, insa, ca era cumplit, erau niste dureri groaznice.

Mergi la inceput