Ganglioni inflamati???Ca-s speriata rau...

Ganglioni inflamati???Ca-s speriata rau... | Autor: cafelutzaro

Link direct la acest mesaj

Buna, as vrea sa stiu ce pot sa insemne niste ganglioni cervicali inflamati. Adica povestea e cam asa..primul mi a aparut sa zic prin ian/febr, e cat un bob de mazare si nu a mai crescut in dimens de atunci. La vreo 3 luni, s-a mai inflamat unul, pe partea cealalta a gatului, tot cat un bob de mazare, si tot asa a ramas si pana acum. Acum mi se pare ca s-a inflamat unul si in axila. Are cineva idee ce inseamna asta? Mentionez ca ma doare si in gat ft tare, ca am o faringomigdalita cronica cred, care nu mi mai trece, ca am o senzatie de nod in gat permanenta si cam atat. Am fost atunci la contraol ORL, aveam analizele bune, mi-am facut radiografii la plamani, pentru ca si tusesc rar (o tuse seaca) si era si asta buna. Am fost zilele trecute iar la control la ORL, mi-au zis ca sunt mici si sa nu imi fac griji si m-a trimis sa fac analizele la sange (o parte sunt gata maine), si mi-au zis ca daca sunt ok, atunci e bine. Totusi, de la ce s-ar putea inflama? Ca pana imi dau rezult maine....ma stresez de numa-numa. Si asa ca ma stresez de juma de an incoace..:(

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Faringita prelungita poate determina inflamarea ganglionului submaxilar sau a celor adiacenti(daca zici ca e vorba de cei de la gat). despre cel axilar....e doar o parere sau a confirmat-o vreun medic?
in orice caz, daca analizele arata formula leucocitara marita si numarul crescut atunci indica prezenta infectiei in corp - una dintre cauzele inflamatiei ganglionare. e clar ca trebuie tratament pentru problemele din gat....doar asa se vor micsora (si nu imediat)
ca sa te mai linistesti mergi la medic pentru a controla si ganglionii axilari.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cafelutzaro spune:

Da..am luat analizele la sange si sunt ok se pare. Am glicemia un pic scazuta, in rest toate sunt bune, inclusiv ASLO si CRP. Mai astept acum exudatul faringian si IgG pentru toxoplasmoza. Daca totusi analizele sunt bune (cel putin cele la sange) totusi de la ce s-au inflamat ganglionii?Ar trebui sa stau linistita sau sa mai fac ceva investigatii? Ce poate insemna chiar glicemie scazuta (73.6 mg/dl, limita infer e 74 din cate scrie aici).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

Mergi si fa niste analize mai complexe, caci sigur este vorba de o infectie in zona ORL, dásta s-au si umflat ganglionii.
Nu fi asa speriata!
Glicemia e redusa probabil pentru faptul ca nu te omori cu dulciurile!
Si eu am avut-o tot asa si a fost ok-asa m-a asigurat dr meu.
Bafta

Sa auzim de bine ;)

Mergi la inceput

Multumesc tare mult pentru raspunsuri!
De cat citesc forumul asta...ma simt mai bine psihic..parca am 1000 de prietene
Acum vroiam sa intreb..ce fel de analize mai complexe? Tot pentru gat? Oricum astept si rezult. de la toxoplasmoza si exudatul si ma voi duce cu ele la un medic pentru interpretare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanalu spune:

si eu am patit lafel de mi s-au marit ganglionii in urma unei infectii la gat, acum 4 ani.Am facut tot felul de analize si ecografii si cica totul ar fi fost bine. gangliomii nu au mai scazut, au ramas asa si in ziua de astazi.Dr. a spus ca in urma unei infectii ganglionii se umfla si apoi se sclerozeaza side aceea nu mai dau inapoi. Am luat de buna explicatia si avand in vedere ca au trecut 4 ani nu mi-am mai facut mari probleme.
Sanatate!

Mergi la inceput

Oanalu, vad ca esti din Iasi. Si eu tot din Iasi. Poti sa-mi spui la ce medic sau unde ai fost tu? Si ganglionii se inflamasera numai aia de la gat sau si in alta parte?

Mergi la inceput

Pai am fost la endocrinologie la Zbranca si tot acolo am facut si ecografie. Mi se inflamasera si inghinal si am fost la ginecolog.Axilar am unul inflamat de 7 ani.

Mergi la inceput

Hmm, Oanalu..deci zici ca ai fost la Zbranca. Pai cred ca ma voi duce si eu, daca zici ca face si ecografie. Oricum nu-mi trecuse prin cap sa ma duc la un endocrinolog pentru niste ganglioni inflamati. Deci spui ca e ok, iti face un control clinic general.
Tu chiar cum de te ai dus la el?Ti-l recomandase cineva? Si chiar ce ti-a zis? E normal sa ai asa ganglioni inflamati mai peste tot???

Mergi la inceput

Ecografia nu mi-a facut-o el, dar am facut-o tot acolo in clinica. Normal nu e sa ai ganglionii inflamati, dar daca analizele sunt bune este ceva functional.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ing3rasha spune:

buna....din pacate de cateva zile am si eu ganglionul drept inflamat...si azi m-am trezit si cu o mica durere la urechea dreapta...ma doare si gatul f f f tare si cand ating zona la fel...am avut un timp destul de lung probleme cu laringele si am inteles ca ar putea fi si din cauza asta..voi ce ati facut pentru a scapa de durere? eu una sunt satula de medici...

Mergi la inceput