Pretul unei bone?
Raspunsuri - Pagina 3
irinai spune:
Bianca, am intrebat prietenii mei din Bucuresti. Ca si zone - Pipera, Aviatiei, Titan, Rahova si Dristor. Dar nu cred ca este importanta zona, ci mai mult orasul.
andreap spune:
Mai am o rugaminte:daca auziti de o bona dispusa sa lucreze in rahova....Multumesc anticipat.Azi o sa-i spun exact ce gandesc,dar probabil colaborarea noastra va lua sfarsit oricum....Asta e...
Multumesc si sanatate la toata lumea
POZE
Jupiter,Iulie 2006
Andreea si Mariuca(7.11.2004)
Field_mouse spune:
quote:
Originally posted by andreap
Mai am o rugaminte:daca auziti de o bona dispusa sa lucreze in rahova....Multumesc anticipat.Azi o sa-i spun exact ce gandesc,dar probabil colaborarea noastra va lua sfarsit oricum....Asta e...
Multumesc si sanatate la toata lumea
POZE
Jupiter,Iulie 2006
Andrea, ti-am trimis un mesaj pe mail
Edit: si pe PM
paula2003 spune:
Ele sunt datoare sa ceara. Noi suntem vinovati ca le dam. Eu am facultate, muncesc peste 12 ore pe zi si sambata si an nici 10.000.000 pe luna si ele care plimba un bb, il schimba si stau la barfe in parc cu toate babele si nu se uita ce fac copiii au si pretentii......Ma fac bona frate!, imi deschid o mini gradinita la mine acasa....ma reprofilez ca vad ca se castiga bani frumosi. Am glumit, dar ar fi o afacere sa poti tine 5 copiii max intr-un apartament.
Inca mai caut.
Eu stau intr-o zona rezidentiala numita Ghencea, deci si pretul e pe masura. Pot sa ma compar cu cei din N!
Paula & Alexa(13.12.1003) & Paul(03.01.2006)
sheba spune:
Dragele mele.Eu sint "nordista" cum a spus cineva aici si credeti-ma ca nu imi convine sa strig pretul pietei insa voi ce ati face daca nu v-ar putea ajunge nimeni acasa pentru ca nu are mijloc de transport civilizat?Nu ati da mai multi bani pentru a compensa acest lucru?Eu cred ca da.Numai din Buftea pot gasi bone si oferta e slaba rau de tot.Sa-mi las copilul la cresa este exclus, e mult prea mic.Fiecare parinte face cum crede de cuviinta pentru ca toti avem in vedere sa oferim ce-i mai bun copiilor nostri.Ma gindesc cu groaza cind o sa imi duc copilul la gradinita si voi avea nevoie de cineva sa mi-l ia si sa mi-l aduca acasa.Poate cind Bucurestiul va avea o retea de transport pusa la punct atunci nordistii nu vor mai creste pretul bonelor si sa strice piata salariala a bonelor.
Witchie spune:
Si pe mine m-a anuntat bona ca pleaca. sunt tare suparata nici nu stiu in ce directie sa o iau. Se pare ca e epidemie. Daca auziti de bona dispusa sa vina la Lira, in Sebastian, pliz:D
Anda, mama Irinei
domnisoara Irina
Doua veri frumoase
Ioana75 spune:
Sheba, eu inteleg situatia mamicilor "nordiste"; sint sigura ca si eu as face la fel daca as fi in situatia ta; doar ca efectul produs asupra mamicilor care nu stau in nord este deloc de neglijat. Ma gindesc cu groaza ca se vor mai da in folosinta noi cartiere rezidentiale in nord in curind, si va urma inca un val de "scumpiri" ale bonelor.
Paula, daca iti deschizi gradi privata, numara-ma si pe mine ca potential client
.
Ioana, mama Mirunei (25.08.05)
sheba spune:
Cred totusi ca nu e oricine dispus sa se inhame la un transport de 2 h dus intors chiar daca e platit mai mult.Nici eu nu mi-as lua o bona care ar sta f departe si i-ar fi ultra greu sa ajunga la mine deoarece e f important sa stiu ca ajunge la ora x in fiecare dimineata,sa nu stau cu sufletul la gura ca nu pot pleca la serviciu pina nu ajunge ea.Parerea mea este ca in zona de nord oferta de bone va fi foarte limitata si aceea care va fi va avea un pret ridicat...din pacate
LYADA spune:
"Noi suntem vinovati ca le dam. Eu am facultate, muncesc peste 12 ore pe zi si sambata si an nici 10.000.000 pe luna"
Paula, nu vreau deloc sa te supar insa piata muncii e in plin avant, eu am dificultati in a angaja la serviciu si oferim 12 mil net plus alte beneficii.
Cred ca e mai corect sa vrei mai mult pentru tine si nu sa te/ma consideri vinovata ca platim cat platim bonelor.
Nu vreau sa starnesc vreo polemica insa cine reuseste sa traiasca in Bucuresti din 10 mil net pe luna este un erou. Sub, nici nu vreau sa ma gandesc. Iar "sub" sint si bonele, a caror munca nu e chiar asa usoara.
andreap spune:
Am avut aseara o discutie cu bona,i-am spus ca eu cred ca pleaca ptr.ca i se pare mic salariul,ca trebuia sa mai ceara etc.Ea sustine in continuare ca nu,ca e bolnava,ca nu mai poate..ma rog,eu nu cred,prea a fost brusca hotararea ei,prea cu data fixa..daca era bolnava ma gandesc ca trebuia sa spuna ceva de genul"ma simt rau,mai stau doar pana gasesti pe cineva".Daca dai un termen,mie imi suna a alt angajament.
Referitor la salariul bonelor: bonele in general au si o pensie....si munca nu e chiar asa grea,mai ales in cazul unor copilasi cuminti,nemofturosi la macare etc.Plus ca in general locul de munca e undeva prin cartier..Putine sunt cele care se deplaseaza departe de casa ca sa aiba grija de un copil.
O fi piata muncii in plin avant,dar nu in toate domeniile si nu ptr.toata lumea.Am o prietena care a terminat chimie,abia si-a gasit loc de munca la o fabrica de medicamnete,5 mil./luna,plus ca face naveta tocmai la Bragadiru..si lucreaza si in schimburi.Nu mai spun de invatatori,educatoare etc. care au mare raspundere mai mare si salarii mai mici decat unele dintre bone.Deci salariile nu sunt toate mari,job-urile nu sunt toate langa casa,toata lumea face unele sacrificii.Hai sa fim realisti....daca dau o cautare de site-uri cu locuri de munca in domeniul meu,am avut surpriza sa gasesc anunturi si cu 7-8 mil/luna,iar maxim ce am gasit a fost undeva pe la 15,dar si sambata cand e nevoie(deci mereu probabil)
Bona mea avea urmatorul program:ii dadea sa manance dimineata,iesea afara cu ea cam 2 ore,ii dadea masa de pranz,o culca si pana sa se trezeasca fata veneam eu..chiar e asa de greu????Eu am facut chestia asta (si altele pe langa gen mancare,spalat,calcat) si nu pot spune ca m-am spetit muncind...Repet:nu-i facea mancare,nu spala,nu facea curat..nimic.Poate 3.5 mil era putin ptr.8 ore,dar mai mult de 4.5 nu cred ca merita numai ptr.ca o supraveghea si se juca cu ea,la caldurica in casa...parerea mea,nu ma 
Si chiar sa am eu 12 mil cat zici tu ca oferi,daca-i dai la bona 6,adica 1/2,din cealalta jumatate ce reusesti sa mai faci?
Poate credeti ca sunt rea..si poate sunt.
sau poate sunt eu suparata acum...Nu ma numar printre cei ce au doar 10 mil pe luna,dar chiar si asa nu-mi permit sa arunc cu ei in dreapta si-n stanga.
Si de asemenea,cunosc cazuri in care bona a cerut 4.5 mil si familia respectiva a zis ca-i putin si i-a oferit..inca 1 mil credeti?NU!inca 3 mil.....deci cine strica pretul pana la urma?
POZE
Jupiter,Iulie 2006