Pretul unei bone?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Pegasis spune:

8 mil 11 ore/zi. Mincare si cafea la discretie. Se ocupa de Ana (5 ani), face mincare, calca (pt. toti), mai sterge un praf... Concediu de odihna platit integral, telefon mobil.

Principalul este ca eu sint linistita ca fata mea e pe miini bune. (a durat 8 luni pina am gasit-o, nici nu vreau sa-mi mai aduc aminte...)

P.S. Am avut o bona care a venit la interviu si inainte sa incepem orice discutie mi-a zis ca ea cere 15 mil. I-am multumit pt faptul ca nu mi-a irosit o ora din viata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

quote:
Originally posted by Pegasis
P.S. Am avut o bona care a venit la interviu si inainte sa incepem orice discutie mi-a zis ca ea cere 15 mil.

Poate are doctoratul dat in "babysitting"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanal spune:

In Crangasi, pe. 10 ore/zi, un copil, spalat vase, dat cu aspiratorul, si ordine, 4,5 mil pe luna, plus mancare, 2-3 mese/zi, plus cafea, plus concedii platite, plus alte atentii...si tocmai a plecat\...dar se da si mai jos...nu stiu pe nimeni sa dea mai sus de atat.ma rog, ea sustine ca n-a plecat ptr.bani...nu stiu exact de ce, inca sap

Roxana Lilea,mama de 2 ori :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula2003 spune:

Cel mai mult ma deranjeaza cand vine si spune ca in parc a auzit ca se da mai mult pe 8 ore.....
Sa stii ca nu am vrut sa ma plang, am spus realitatea salariilor din tara si cat de greu o ducem noi ro., poate facem sacrificii ca sa le dam lor. Astea sunt salariile in domeniul meu si nu am cum sa cer mai mult. M-as reprofila dar nu mai am 20 ani si am si 2 copii care imi cer de mancare.
Am intrebat si eu in parc pretul, ce ofera de bani...
Cum le angajati, cu cazier, analize, acte necesare...? Ce incredere aveti in recomandari? De unde nu stiu eu ca e fica ei, vecina..la celalalt fir, acea scrisoare de recomandare.
E o problema.

Paula & Alexa(13.12.1003) & Paul(03.01.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreap spune:

Eu sper ca am rezolvat problema bonei,duminica m-am vazut cu d-na recomandata de colega mea.E o doamna de 52 ani,subtirica,vesela,are 3 copii mari,a mai avut grija de o fetita(tot maria) acum 2 ani....sper sa fie ok.Ne-am inteles in principiu sa vina pe 27 dimineata,1 saptamana stau si eu cu ele sa le ..imprietenesc.
salariu nu a cerut ea,m-a intrebat cat ii dadeam bonei si zis sa-i dau la fel.i-am precizat si ca din noiembrie trec la program mai lung si ca ii voi mai da ceva la salariu.
Pupici

POZE
Jupiter,Iulie 2006
Andreea si Mariuca(7.11.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annablue spune:

Eu bonei mele ii dau 2 mil pt 3 ore/zi, il ia pe cel mic de la gradi si sta cu el afara, nu face NIMIC altceva... Ii dau 2 milioane si vad ca nu pot pune baza in ea, ma luase ieri ca "ea are responsabilitate" si ca "ce vreau eu", vorbea peste mine, ca ea "a mai crescut copii", ca "pacat ca nu e fi-miu mai mare sa-mi spuna cum se poarta ea cu el", etc.
Si asta pt ca i-am cerut sa stea cu el afara cat de mult se poate (ca de la 4.30 cand il ia ea venea pana in 7 acasa si se juca cu el in camera) si pt ca i-am spus ieri ca de acum incolo cand se mai loveste Adi, sa-mi spuna ea seara cand vine ce si cum (vineri l-am decoperit la baie cu genunchiul julit la sange si cu o zgarietura pe arcada care se vedea ca erau proaspete si ea a tacut malc cand l-a adus si a plecat).
Oare e chiar asa greu ce ii cer ?
Aseara abia m-am abtinut sa nu-i zic ca incheiem "colaborarea"...

De ce oare aceste femei nu fac asta si de dragul copiilor, nu doar pt bani ? Ca sunt multe mame care lucreaza pt mai putin de 6-8 milioane cat ia o bona pt 10 ore/zi...

Pretul bonei este mare si asta nu doar din cauza ca ridica pretul cei cu bani ci pt ca nu exista femei de calitate si atunci parintii spera ca dandu-i mai mult, o intereseaza mai tare in legatura cu grija ei fata de copil..
Parerea mea...

Ana

PS Daca stiti vreo femeie care vrea sa faca acelasi lucru si curatenie o data pe sapt, spuneti-mi si mie. Noi locuim langa Piata Moghioros si m-ar interesa cineva in apropiere, pentru eventuale situatii de urgenta...

_
Annablue si Adita(1.11.2002)
"De noi depinde sa avem o viata frumoasa..."

fotografii cu noi

coafura preferata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns linasobolina spune:

Bona este o alternativa!
Cu avantajele si dezavantajele ei.
Cea care alege este mama. Optiuni sunt multe, in functie de buget, de varsta copilului, de starea sanatatii lui.
Nimic nu este obligatoriu!
Daca cititi topicul despre crese si gradinite, te infiori.
Una peste alta e greu sa fii mama si sa lasi copilul in grija altcuiva.

Mergi la inceput