Pretul unei bone?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Bona mea sta 10 ore cu copilul in varsta de 1 an si 6 luni. Nu face nimic decat ce e necesar copilului. Am si o intrebare pt mamicile a caror bone fac si menaj: menajul il fac in timp ce stau cu copilul sau dupa? Copilul meu e atat de zvapaiat incat pt mine e f imp sa fie supravegheat non-stop. Pt motivul asta nu risc sa-mi faca bona menajul desi nu m-ar refuza daca i-as cere...

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005)
Poze August

Forum despre Flori Presate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

Bona mea primeste 4,5 mil pe luna, 10 ore pe zi, copilul are 6 ani si jumatate, si desi in pret a intrat sa gatesca doamna cand raman (ele 2 )fara mancare, nu a facut inca. Nu sunt deloc multumita de ea, copilul nu manca, nu doarme, nu este spalat (dus) sau pus sa se spele pe dinti, nu ies afara, daca ies intra dupa 6 ore in casa .... etc. In schimb ieir mi-a zis ca ea vrea mai multi bani, ca a vorbit cu doamnele in parc si sunt unele care iau mai multi bani.

www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 6 ani si ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Faza nasoala cu boenele este ca toate ajung la un momentdat in parc cu copii, si acolo dau de alte bone si invariabil discutia se-ndreapta spre cate milioane ia fiecare pe luna. Iar daca's 2-3 care au mai mult decat ar fi normal, automat sar si restu cu pretentii, chiar daca la inceput n-au avut. E la fel ca si cu piata imobiliara, e de-ajuns sa reuseasca sa vanda cineva un apartament intr-un bloc cu 10% mai mult decat pretu pietei ca imediat toti din zona cresc si ei pretul.
Asa ca nu prea ai ce face, sansele sa agsesti o bona ieftina si buna sunt destul de maricele, dar sansele s-o poti tine cu acelasi salariu mai mult de 2-3 luni, tind spre zero, poate doar daca reusesti sa o ti departe de parcuri si de intalniri cu alte bone.

Revenind, eu am 2 copii si-o singura bona - o doamna in varsta dar nu foarte (vreo 55 de ani), care sta intre 10-11 ore pe zi cu amandoi, gateste pentru ei (si de multe ori si pentru noi), spala si calca toate hainele lor si uneori si pe ale noastre si mai face si ceva ordine in casa (nu curatenie, dar un mop sau un aspirator tot mai da), iar bucataria o gasesc impecabila de fiecare data (acolo chiar face curat, spala aragazul, vasele, etc), sta peste program ori de cate ori am nevoie (sta si foarte aproape, in blocul de vis-a-vis, dar e pura intamplare, acolo am gasit noi sa ne luam apartament, ca bona o aveam dinainte), uneori le mai ia si pe fete la ea acasa (ba chiar cand am fost in plin proces de mutat au stat vreo saptamana numai pe la ea, ca la noi era dezastru). Cam asta face in mod normal si ii dau 9 milioane. Sincer mi se pare mult, insa daca pun la socoteala toate cele pe care le face, s-ar putea sa-si merite banii. Si o am de un an jumatate, cand am angajat-o prima oara ii dadeam 4.5 milioane, pentru un copil si menaj...... ce vremuri..... Iar pretentiile au crescut pe masura ce se-ntalnea cu alte bone prin parc!!

Mickyyy si cele 2 fete cucuiete: Malina Ioana (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">31.03.2004) Daria Maria (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58164" target="_blank">22.06.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Eu am rugat-o pe bona mea sa nu discute despre "salariu" cu alte persoane. Nu stiu daca m-a ascultat, dar eu inclid sa cred ca da caci nu ii convine sa stie vecinii ce bani ia de la noi (locuim pe aceiasi scara). Nu am avut nici o plangere de la ea cum ca n-ar fi multumita si nici nu-i dau o suma f mare...

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005)
Poze August

Forum despre Flori Presate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Field_mouse spune:

quote:
Originally posted by irinai

quote:
Originally posted by Ioana75

Si mi-a scos ochii cum ca are oferte de 11 milioane / luna pentru 8 ore/zi in Baneasa, dar ea nu vrea sa mearga atit de mult cu autobuzul, asa ca isi cauta aproape de casa. .

Ioana, mama Mirunei (25.08.05)

Si tu ai crezut-o?

Pai, de aia se si dau 11 mln CA NU GASESC PE NIMENI SA MEARGA IN AFARA ORASULUI CU AUTOBUZUL + NU STIU CAT TIM PE JOS pt sume "normale".

Eu o plateam pe bona mea cu 6,5 mln, 10,5 ore/zi, 2 (!) copii, mai facea ordine prin casa (ei bine, fara spalat podele/geamuri, dar strangea totul, bucatarie era luna, din cand in cand facea si mancare). Am mai scris pe undeva, ca la un moment dat am avut banuieli, ca ea incerca sa-si mai caute un loc pt mai multi bani, dar nu a gasit. Acum i-am dat pe copii la gradinita, dar altfel as fi mers cu ea in continuare.

Inainte sa ma reangajez, acum 10 luni, am "studiat prin sondaj" piata bonelor (stau in Lacul Tei, langa parcul circului) - salariu varia de la 3,5 (1 persoana, care recunostea ca e f. putin, dar era f. atasata de familia respectiva) pana la 6 mln (tot 1 persoana). Majoritatea 4 - 5 mln. Si, vreau sa zic, "angajatorii" nu erau nici oameni saraci, sunt persoane, care stau in vile pe Barbu Vacarescu, si tot 5 mln. dau. Chiar nu cred ca s-a schimbat situatia f. mult in 10 luni.

Oricum, trimite-o pe aia cu 11 mln undeva departe - chiar daca ai avea suma necesara, nu e bine sa angajezi pe cineva, care e ahtiat dupa bani si-i pune pe primul loc (ca mai departenicinu merge discutia, nu?).

Mai cauta, sunt sigura ca o sa gasesti pe cineva cu suflet, si pt un salariu rezonabil.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by lbelciug

Am si o intrebare pt mamicile a caror bone fac si menaj: menajul il fac in timp ce stau cu copilul sau dupa? Copilul meu e atat de zvapaiat incat pt mine e f imp sa fie supravegheat non-stop. Pt motivul asta nu risc sa-mi faca bona menajul desi nu m-ar refuza daca i-as cere...

Bona mea facea menaj in tinp ce dormeau copii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinai spune:

Te intrebam daca ai crezut-o caci sunt convinsa ca a plusat...
Am facut ieri un mic research printre toti cunoscutii mei. Iata care am aflat ca sunt preturile la bone:
Cel mai mic pret - pentru 4 ore 2,5 milioane, nu face nimic doar sta cu copilul de 2 ani.
Cel mai mare pret - 8 milioane, in zone de Nord, 12 ore/zi, face si menaj usor.
Preturi medii, cele mai frecvente - 4 milioane pentru 4 ore fara menaj si 7 milioane pentru 10-11 ore cu menaj usor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LYADA spune:

Buna Irina,

In ce zona ai facut cercetarea? E f util de stiut mai ales ca de luna asta incep toate scumpirile pe piata . De regula asta e luna in care ii maresc salariul bonei si incerc sa ma dumiresc cu cat.

Mergi la inceput

Postez si aici ceea ce am scris la alt topic, tot legat de bone

Nu mi se par pretentiile salariale ale bonelor usor exagerate. Mi se par MULT exagerate.
Uite, sotul meu are salariu de 9 mil., sta toata ziua cu ochiii in calculator, are raspunderea materiala si penala, e un stres mare, etc. Haideti sa fim seriosi. Nu cred ca munca de bona presupune un efort chiar asa de mare. Nici nu raspunde pt. nimic. Educatoarele la gradinita au salarii cu mult mai mici, au grija de mai multi copii si sunt si profesioniste, nu amatoare.
In fine, cu 6-7 mil mai bine da-ti copilu' la gradinita particulara (nici nu neaparat la particulara, sunt gradinite de stat cu niste conditii super - am o cunostinta, care a lucrat mai multi ani educatoare la gradinita de stat si la particular, dupa ce s-a intors tot la stat, zice ca gradinitele de stat sunt verificate cu mult mai des de organele abilitate, ca mancarea e mai buna si conditiile - sali de joaca, dormitoare, etc. - sunt mai adecvate, personalul are mai multa experienta nu nu se schimba asa de des; ma rog, e o parere personala, scuze pt. off-topic) si macar stii, ca se ocupa cineva de EDUCATIA lui (nu doar de ingrijirea), ai scapat de grija mancarii pt. el, e in colectivitate, nu se uita toata ziua la TV in timp ce bona nu stiu ce face, etc, etc, in fine, ai pe cine sa tragi la raspundere. Si nu te lasa balta cand iti e lumea mai draga.
Ideal ar fi sa ai bona pana implineste copilul 3-4 ani, dintre cunostinte, persoane, care pot sa-si bage mana in foc pt. ea, care, in primul rand, SA AIBA UN SISTEM DE VALORI ADECVAT.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreap spune:

Si eu sunt de aceeasi parere..preturi exagerat de mari.Cumnata mea e invatatoare,are in grija zilnic 4 ore 30 copii,fiecare cu nebuniile lui,si primeste cam 5.5 mil.pe luna.
Eu ii dau bonei mele 3.5 mil(atat a cerut ea..),program de 8 ore,fara menaj in casa,doar sa plimbe fata,sa-i dea de mancare(mancare facuta de mine),sa o culce,sa o schimbe..cam atat.
De dimineata m-a anunta ca nu mai vine din 15 septembrie..pe motiv ca e bolnava si nu mai poate,desi ieri glumea cu mine si era tare sprintena.ma rog,daca vb cu mine de o marire de salariu,ii dadeam,ca nu sunt nebuna..dar daca nu a cerut...oricum eu cred ca am fost super finuta cu ea,am platit-o si cand a lipsit din diverse motive(uneori si 1 saptamana intreaga),i-am dat prime de sarbatori,cadouri de 1,8 Martie,de ziua ei,concediu 2 saptamani platit integral...
Eu stiu ca sunt familii care platesc mult mai mult,poate au si de unde..dar uneori banii astai nu sunt justificati de munca bonei..parerea mea,nu ma !
Asta e,o sa vad ce fac,oricum bona actuala mi-a dat dovada de multa neseriozitate,asa ca oricum nu cred sa mai negociez ceva cu ea

POZE
Jupiter,Iulie 2006
Andreea si Mariuca(7.11.2004)

Mergi la inceput