regretati ceva din trecut?
Raspunsuri - Pagina 4
tatatushi spune:
Regret ca am fost religioasa intr-un mod periculos de apropiat de fanatism si astfel intoleranta, regret ca nu il pretuiesc destul pe sotul meu si ma descarc pe el cand am alte probleme, regret ca nu le arat parintilor ca ii iubesc si socrilor-oameni extraordinari- ca ii pretuiesc, regret ca ma enervez din nimic pe cine nu trebuie, regret ca nu am putere sa termin a doua facultate, regret ca niciodata nu am facut lucrurile cu masura (ex. sau mancare cat incape, sau infometare...)etc etc etc
Am enorm de multe regrete, uneori ma surprind incruntandu-ma cand ma gandesc la oamenii care m-au cunoscut in liceu (unde se aplica regretul nr 1 la cote paroxistice)si care nu stiu ca acum sunt altfel...De multe ori ma gandesc la un biet om al strazii... daca va vine sa credeti, ajunsese schizofrenic de la cat citise (o cultura enorma, nici nu va imaginati). Credinta lui in tot si toate il facea sa-mi zica ceva de genul "POate o sa ma realizez intr-o viata viitoare, ca asta am ratat-o." Cumplit! Uneori ma gandesc si eu ca mi-am ratat tineretea in lecturi biblice si ascunderea corpului in haine largi si lalai si a parului sub batic, ca femeile batrane de la tara...Aveam 16 ani...Nu ma intelegeti gresit, nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar nu faceam lucrurile "spirituale" cu moderatie si incercam sa-i conving pe altii sa creada ca mine. Ignoram cu desavarsire libertatea lor...Acum cred in continuare, sunt o persoana morala, dar, poate mai important decat toate astea, stau oamenii langa mine, nu ii alung in primele 3 minute cu intrebari despre cele sfinte.
Buuuun. DAR stiu ca pentru toate, absolut toate greselile exista indreptare (chiar si partiala)si incerc sa ma ridic dupa fiecare cadere si sa merg mai departe. "Even an angel can end up falling...." deci de ce sa ramanem in durerea regretelor si sa nu le lasam in urma si sa incercam sa fim altfel?
PS Nici nu va imaginati ce efort a necesitat scrierea acestui post. In sfarsit am reusit sa spun deschis altcuiva decat mie ce regret. Multumesc...
ankutza_81 spune:
Regret multe si eu intadevar!dar la ce bun?timpul nu se mai intoarce,ce e facut ..e facut si gata.Si mai e o vorba ce cred f mult in ea...NIMIC NU ESTE INTAMPLATOR.poate sunt lectii date de la D-zeu din care sa pot invata pt viitor.Nu uit niciodata greselile facute si cred ca toti vom plati pt ele mai devreme sau mai tarziu.
Doamne si Duhule Sfant,astazi am inima impietrita.
Exista cineva pe care nu-l pot ierta.
Propia mea fiinta imi blocheaza calea.
Ma doare pentru ca sunt nedreptatita.
Inmoaie-mi inima,
Lasa-ma sa simt bucuria trandetii.
Adu-mi iar pacea si indeparteaza tristetea.
Lasa-ma sa iert cu adevarat,asa cum vreau sa fiu si eu iertat.
Amin.
anca
elenus22 spune:
Anca ai mare dreptate ceea ce s-a intamplat ramane in trecut asa ca nu e de nici un folos sa regreti ceva ce poti indrepta. Cineva spunea ca nu isi bate capul cu doua zile: ziua de ieri pt ca deja a trecut si nu poate schimba nimic si ziua de maine pt ca e ceva nou si niciodata nu stii ce se poate intampla.Haideti cu toate sa traim prezentul si sa lasam ce a fost in urma. De trecut ne putem folosi intr-un singur fel : invatand din ceea ce s-a intamplat. Prezentul conteaza cel mai mult asa ca haideti sa ne facem fiecare zi cat mai frumoasa!
iuliana_2007 spune:
Eu regret ca nu mi-am terminat facultatea pe care am inceput-o imediat dupa scoala chiar daca am avut multe obstacole,inrest nu am ce sa regret eu personal.
"Oamenii nu pot fi judecati dupa ceea ce spun altii despre ei, dar iti poti face o parere destul de corecta despre ei daca ii asculti ce spun ei despre altii."
poze
raluca1408 spune:
eu regret un singur lucru: ca m-am combinat cu un tip cand eram in perioada liceului din cauza unui pariu si am ajuns sa stau cu el aproape 5 ani -cam pana in anul 2 de facultate-dupa care ne-am certat din cauza ca ma inselase cu o tiganca cu care de altfe s-a si insurat anul asta si a fost atat de nesimtit ca mi-a trimis si invitatie la nunta,la care bineinteles ca nu am participat. cam atat regret din viata mea. eeeeeeh ar mai fi unele lucruri dar astea sunt cam minore.
bonamea spune:
Se zice sa faci totul astfel incat sa nu regreti niciodata.
Regret ca dupa primul esec la examenul ptr.facultatea de biologie m-am angajat,dornica sa am un ban al meu,facut de mine.Mama mi-a spus ca daca dau de gustul banilor nu voi mai da la facultate-si asa a fost.Era pasiunea mea din clasa a 5 a,mergeam la olimpiade,in anul 4 de liceu am fost la un pas sa merg la olimpiada pe tara.S-au facut niste smecherii si au plecat cei de la judetz.Ca asa e in Buzau-cei de la judet au prioritate(in orice domeniu).
M-am prins in hora de la serviciu,m-am casatorit,am facut primul copil si asa m-am indepartat de sansa de a-mi implini visul:sa fiu profesoara de biologie.Nu stiu cat de bine ar fi fost dar am ramas cu un nod in gat-neimplinirea unui vis din copilarie.
In rest nu regret nimic,si merg pe ideea ca tot raul e spre bine.
EX. Cand un coleg m-a sapat si am pierdut un loc bun de munca am gasit altul mai bun,desi la inceput am plans la sfarsit i-am multumit in gand acelui coleg,n-a trebuit sa-l urasc.
SEASOUL spune:
Regret ca atunci cand bunica m-a chemat sa o vad pentru ultima data nu m-am dus,desi a fost o persoana foarte importanta pentru mine,regret ca nu le spun(si nici inainte nu am facut-o)mai des celor dragi cat de mult ii iubesc,regret ziua in care mi-am inceput viata sexuala

Tisina spune:
Nu regret nimic. Nu pentru ca nu as fi facut greseli ci pentru ca nu are rost sa traiesc in trecut. Ce a fost, a fost, daca tine de trecut si nu poate fi schimbat ce rost are sa stau pe loc si sa ma intreb "cum ar fi fost daca...". Asta mi se pare pierdere de timp si de energie, pe care prefer sa o consum in prezent si pregatindu-ma pentru viitor. Si dupa cum se spune, "din greseli invata omul", asa ca la ce bun regretul? Totul se intampla cu un scop pe lumea asta, cel putin eu asa cred.
camy062004 spune:
regrete?hmmm, am ,faptul ca nu la-m ascultat pe tata la timpul respectiv(cat a fost in viata)ca nu ia-m fost alaturi cand a trebuit
insa acum e prea tarziu pt aceste regrete ,numai ca daca ma uit in urma realizez ce am pierdut.
Cristina.C spune:
Regret cariera care mi-am ales-o..sa mai fiu o data tanara, as alege cu totul altceva.
Regret ca nu am luptat suficient pt.prima mea iubire, o relatie de 8 ani...sau regret ca nu am fost suficient de inteleapta, de matura, sa reusesc sa o pastrez!
Regret ca mi-am neglijat sanatatea de multe ori.
Regret fiecare cuvant urat pe care l-am adresat cuiva (chiar daca unii chiar meritau), regret ca de multe ori nu am stiut sa am rabdare, nu am stiut sa fiu mai toleranta, nu am stiut sa fiu mai buna.
...si mai regret multe lucruri pe care din teama, necunoscut sau lipsa de curaj, nu le-am facut.