Prichindei martie-aprilie 2005 (109)
Raspunsuri - Pagina 3
cenia spune:
Mamacita: dar ce activa esti! ca de obicei. noi nu am dus piticul la stomatolog desi e indicat ca la virsta de un an sa il duci la un control de rutina. am fost, dar o numim o tentativa esuata. cind a vazut halatele si niste masinute care biriie la celelalte scaune a zis ca nu e de nasul lui. l-am lasat in pace, cumnata e stomatolog (si desi o cunoaste, nu a vrut la ea!)si o sa il duc cind o fi pregatit psihic! si inca l-am luat cu incetul, m-am suit eu pe scaun dar... esec! Sper sa ma mosteneasca pe mine la dantura, ca tati al lui nu are cu ce se lauda!
miine din nou merg la cresa. e bine ca sunt doar vreo 6 copii, mi-a povestit doamna ca a vrut sa stea pe olita ca ceilalti copii, l-a ridicat pe unul si s-a asezat el! Asta e bine. Am fost la gradinita particulara care e in acelasi imobil: super fain si cu multe jucarii dar nu primeste decit de la 2 ani. deci am unde sa il duc, costa 3,6 milioane. pina atunci ne antrenam!
rrox3 spune:
Mamacita sa-ti treaca evenimentele alea neplacute si sa nu te afecteze prea tare! La gradinita nu-i deloc obligatoriu sa manance ce nu gandim fiindca poti alege o gradinita unde sa-l trimiti cu pachetel. Mariuca de asa ceva a avut parte doi ani de zile (nu si la grupa mica din pacate, dar manca numai mic dejunul, la pranz o luam).
Nu mi-a trecut prin cap sa le duc la stomatolog la asa varsta frageda, asa ca nu prea iti pot spune nimic despre asta. Defapt nici mai tarziu nu am dus-o pe Mariuca in conditiile in care i-am urmarit continuu dantura si a fost totul OK. Asta pana acum ceva vreme, v-am povestit eu ce si cum.
Cenia tinem pumnii sa se acomodeze la cresa si sa-i fie bine!
Ligia, Pisi acum multi ani cand eu am lesinat si am aterizat pe jos au venit multi oameni sa vada ce e cu mine. E drept ca am cazut chiar in usa metroului, pe dinauntru, chiar la sosirea in statie, asa ca am cam atras atentia. Nu s-au priceput ce sa faca, mi-am revenit singura pana la urma, dar macar si-au manifestat interesul. Concluzia: nu-s toti asa rai, sa fim optimiste!
Pisi pai cred eu ca nici nu s-au inghesuit prea multi australieni sa puna mainile pe o pisica de mare si fara costum pe ei... d-aia nu-s decat 3, nu ca i-ar fi protejat pestisorimea...
Anca Micaela Am vazut la Poiana Marului o fetita frumoasa, o mamica frumoasa si un catel frumos (ala mai mare, fara hainuta!) Da' pupici trasmit numai fetitei si mamicii!
Nino e bine ca Alex comunica, chiar daca nu verbalizeaza vrea mult. Cand mai vedem poze?
tuturor!
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
poze cu noi
ligia13 spune:
Ionela, Radu a invatat sa mestece la mare. Si pana atunci manca paine cu unt , dar totusi la mancare pasam la greu, macar cu furculitza.
Acum , cand nu e in toane bune din cauza maselelor, mai pasam cu furculitza , dar f rar. Mananca cubulete de legume cam de marimea unui bob de mazare, chiar mai mari, dar nu prea am curajul mai mare.
Paine papa singur, la ciorba rupe bucatele si baga in farfurie
Apropo de asta , de cateva zile are ambitia sa manince singur, nu mereu, dar spre sfarsit cand stomacul e deja plin. Eu stiu cand papa singur, dupa cum arata hainele murdare ce le trimite bunica la spalat.Aha ca bluza si pantalonii de 10 lei sunt numa bune pt talentele lui. Tre sa-i mai iau
Simbata de-abia a descoperit ca ar fi interesant sa se urce pe canapea. Si cum a si reusit, acum e jale, e pe canapea continuu, si vrea sa si sara, am inima cat un purice. Si pe fotoliu la fel. La mama cand am fost, in 2 sec era pe fotoliu si cand l-am vazut eu incerca sa se urce pe masa
In seara asta a venit acasa si cu mine de fatza, a luat farfuriile din dulap, vreo doua si le-a pus in galeata de gunoi!
Eu si Raducu (22.04.2005)
ligia13 spune:
Va doresc noapte buna, ca azi mi-am cam depasit norma de mesaje!
Eu si Raducu (22.04.2005)
Anca Micaela spune:
Multumim pentru laude, dragelor! Eu sunt in revizie totala, azi am fost 3 ore la cosmetica, m-am si vopsit - a 2-a oara in viata si m-am hotarat sa ma ingrijesc de acum incolo. Suntem in pline bagaje pentru plecarea de miercuri dimineata, dar o sa ma intru si maine sa va salut.
Anca Micaela, mama Emei Ioana
Poze Ema
Poze Ema2
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;0;125/st/20050317/n/Ema+Ioana/dt/7/k/c848/age.png
rrox3 spune:
Anca Micaela Sa aveti o vacanta minunata si de neuitat in Italia!!
Felicitari pentru decizia cu ingrijitul! Mi-a trecut si mie prin cap, dar a trecut mai departe, n-a poposit pe la mine gandul asta N-am fost in viata mea la cosmetica, maximul de ingrijire pe care il vede tenul meu e crema De vopsit insa, ma vopsesc, ca am albit Sper sa nu fiu un exemplu prost pentru fetele mele...
Ligia Felicitari Raducului pentru ambitie! Hmm... ma faceti sa-i dau si eu lingurita Ioanei pe mana...
Noapte buna tuturor!
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
poze cu noi
gegea spune:
Anca Micaela, rrox, caramella, danuta, toate pozicile voastre m-au incantat si relaxat, cu atat mai mult cu cat le-am savurat in tihna si pe indelete(ghiciti de ce).
cenia, multa bafta in acomodarea piticutului drag!
mamacita, un gand bun pentru tine si o depasire favorabila a evenimentelor neplacute!
Legat de stomatolog, nu am ce adauga. samuraiului agitat!
ionela, lasa ca trece timpul si vine ea acasa! Cu mestecatul se va da pe brazda, incet-incet; la noi a fost curiozitate si dorinta sa pape bucatele (si sa si mestece), dar asta nu inseamna ca nu e si haplea cateodata si merg bucatelele pe gat, de-a dura.
ligia, vad ca Raduc e pus pe "fapte mari"!
Am si eu niste intebari, daca vreti sa ma ajutati cu un raspuns:
1.Ce numar poarta prichindeii la piciorute?
Pe mine m-a indus un pic in eroare afirmatia ligiei, al carei Raduc poarta 21 acuma si, in consecinta, la cumparaturi aflandu-ma, am uitat ca important e sa-mi amintesc numarul papuceilor pe care ii poarta Daria acum si care ii vin bine de tot (adica 23) si am cumparat 21 si... mare bad luck... nu-i vin nici cu sosetele subtiri-subtiri.
2.Le dati pufuleti?
Chiar sunt in ceata, sunt convinsa ca valoare nutritiva ioc, dar ma gandeam si eu, pentru ca vad tare multi pici papand prin parcuri (si iar ajung, inevitabil, la problema mea: cum o feresc de pofte induse de altii? - evident, aici nu astept un raspuns, problema fiind deja dezbatuta-)
3.Vi s-a intamplat sa intalniti in "produsul urat mirositor" , alimente nedigerate?
Chiar azi am sesizat "martienii", dar destul de tarziu ca sa mai pot duce la examen. A inghitit nemestecat si stomacelul nu a reusit sa digere?
4.Le-ati dat calciu numai pe baza de analize?
si revin.
EDIT, ca mai am o intrebare.
5.Ai vostri inteleg constant de "nu-i voie?"
Daria cunoaste toate limitele pe care eu si cu tati le-am impus (suna cam dur, dar sinonim mai soft nu-mi trece prin cap, la ora asta) si, cu toate astea, se apropie de zona cu pricina si ne atrage atentia, ridicand tonul si nu se opreste decat daca ne indreptam spre ea, moment in care nu stie unde sa fuga mai repede (un soi de-a v-ati ascunselea pentru ea). Noi ne strofocam sa-i explicam ca nu are la ce sa fie bun cataratul pe fotoliu si de-acolo pe masa, ca-i rost de "bubucia", dar degeaba, ea percepe totul ca pe o joaca... si se mai si bucura.
Gata, revin dimineata/la pranz, cand va dormi.
Geani si Daria (03.04.05)
Daria, carliontata pupacioasa
Varsta Dariei
pisicuta si matei spune:
Ligia felicitari pentru Raducu!Vezi ca ai gasit intrebuintare pentru treningul de unica folosinta?!
Mamacita sa te simiti mai bine si sa nu fie grave problemele.Noi nu am fost inca la stomatolog,iar eu stiam ca dupa 2 ani,asa ca nici macat nu aveam de gand sa il duc pe Matei
Anca Micaela drum bun si un concediu foarte pacuta va doresc.
Gegea Matei poarta 18Cred ca este cel mai mic.Dar ne-am gandit sa ii luam 20 bocanceii de iarna,sper sa ii poata incalta.I-am dat pufuleti de cateva ori dar nu ii tolereza,poate de la grasimile vegetale,nu stiu,cert este ca nu ii poate manca.Dar mananca chipsuri in schimb,evident cateodata.Alimente nedigerate in scaun avea inainte sa ii descoperim intoleranta la gluten,dar de cand am scos glutenul din alimentatie nu mai avem probleme din astea.Chestia cu calciul vroiam sa o intreb si eu.Am citi pe undeva pe forum ca pediatra recomandase calciu timp de 10 zile pe luna in fiecare luna pana la 2 ani.Ei bine noi luam calciu pentru ca nu primeste lactate,dar eu i-am dat mereu,nu doar 10 zile.Oare am gresit???Am sa intreb maine pe doctora ca mergem la control cu burtica.
Nopate buna si din partea mea!
Pozici cu noi
"Cronometrul" lunilor
caramella spune:
I ntru rapid ca e tarziu si nu merge bine netu.
Ne laudam si noi cu mancatul cu lingurita singure,aproape singure ,doar cu putin ajutor la umplera lingurii.Desi nu a mai exersat la bunici deloc ,ajunsa acasa a vrut ea lingurita si am lasat-o,a mancat cu dreapta frumos fara sa verse continutul linguritei,doar la umplut mai avea probleme,ca erau bucati de biscuite mai mari in lapte.Oricum a progresat repede ,acum cateva zile nici nu nimerea gura si ducea lingurita goala, o varsa pana la gura.
Pozna pe ziua de azi ,o opera de arta pe perete,i-am dat un creon sa deseneze pe o hartie si ea a preferat peretele,e destul de mare mazgaleala si cu creon rosu.Oricum nu era zugravit de mult.
GEGEA sa raspund la intrebari.
Alicia poarte 20 la picior ,dar am observat ca nu prea se potrivesc numerele ,depinde de calapod si trebuiesc probate ,am patin cu o pereche de tenisi de la Leonardo ,erau 21 si erau foarte mari cu 2 degete aproape mai mari.
Pufuleti i-am mai dat dar nu des,ii plac mult.Oricum cred ca nu au atatea porcarii ca chipsurile,snaksurile sau alte dulciuri,doar sa ii iei din cei mai putin sarati.
Sa sti ca am observat si eu cateodata sa vad alimente nedigerate.M-am gandit sa intreb dr ,dar am tot uitat.Ce a ineput sa ma ingrijoreze de 1 saptamana e ca face kk de 3-4 ori,ea care facea 1 data ,maxim 2 ,oare exista posibilitatea sa nu asimileze,sau bat eu campii?
Calciu nu i-am mai dat de jumatate de an cand i-am facut analizele si era bine .M-ai facut si pe mine sa-mi pun intrebarea daca sa-i dau CA sau mai bine repet analizele sa vad cum stam.
CENIA ce cresa e aia fara jucari,auzi sa-ti aduci tu de acasa?
Acomodare cat mai rapida va doresc!
IONELA spor si voua la cresa,ati scapat de bona ,mai va suna?
MAMACITAsper ca nu e nimic grav,sa treci cu calm peste evenimentele neplacute!
Noapte Buna!
Carmen si Alicia
http://pg.photos.yahoo.com/ph/krinis_caramella/my_photos
danuta_t spune:
Andira, tinem si noi pumnii pentru rezultate maxime.
Cenia, iti urez sa se obisnuiasca repede piticul si mai ales mama. Poate deja ai spus, dar ce cresa este asta ? De stat sau privata de trebuie sa aduci jucarii. Am vazut pozele de la cresa din SUA, ce sa zic, mi se pare ceva de genul SF, mai ales fotoliile. Dar as fi curioasa sa vad daca sunt si folosite de copii, sau sunt doar pentru ochii parintilor. Cel putin cand vezi ca-n top sunt peturile, chiar ca te intrebi pentru ce s-au mai inventat si jucarii.
Mamacita, sa treaca repede vremurile tulburi din familie. Dar ce te face sa te gandesti ca este totusi de la dintisori ? Mihai ne-a tras si el azi un program de plans de numa', poate o fi ceva in aer ? E al doilea plans mai serios de cand il avem. Prima oara a fost cand a facut o insolatie si nu se simtea bine. Noi ne gandeam ca poate n-a dormit la cresa, pur si simplu plangea in bratele lui taica-su si mai eram si in vizita. Nu parea sa-l doara ceva, adica nu indica vreun loc anume.
Gegea, iata raspunsurile:
- nr pantofi : tocmai ce-am trecut la 22, incape un deget inca la calcai (asa citisem ca trebuie testati), dar 21 era deja cam mic. I-am luat si papucei de casa nr.23, se cam impiedica in ei, dar vor fi buni la cresa mai spre iarna
- pufuleti : nu, si nici din parc n-a primit inca pentru ca ocolesc din timp. Dar cate un biscuite, covrig, sandwich si la un moment dat chiar o bucatica de langos tot a primit. Nu-s fericita cu langosi, dar de cand papa gogosi la cresa, m-am obisnuit sa mai las, sa nu mai fiu asa rigida.
- ceva resturi de morcovi, sa zic de 0,5 cm lungime, dar poate e prea mult si asta fusese la un episod de diaree.
- Ca la recomandarea pediatrului, fara analize. 10 zile la 4,5 luni si pe la 9 luni (ca cica nu-i ieseau dintii). Dar nici analize n-am facut inca, as vrea sa-i fac luna asta.
Nopate buna.
Dana si Mihai (20.04.2005)
http://community.webshots.com/user/danuta_t