Prichindei martie-aprilie 2005 (109)
Raspunsuri - Pagina 4
Anca Micaela spune:
Multumim pentru urarile de concediu!
Rrox, nu mi-am facut tratament cosmetic, slava Domnului am ten bun. M-am epilat temeinic, manichiura, pedichiura si tuns, iar acasa m-am vopsit. La cat de neglijenta am fost in ultimii 2 ani, e un mare pas inainte.
Gegea, raspund astfel:
1. 20-21. Chiar nu stiu ce marime sa ii iau pentru toamna... Dar o sa fac testul cu degetul in spatele calcaiului, de care ai zis.
2. Nu ii dau pufuleti. Desi stiu cum sunt facuti (unii dintre ei) si nu prezinta "pericole", nici nu mi se pare ca aduc ceva bun. Incerc sa nu ii dau intre mese (rar fructe si sticksuri), ca am in cap ca acum isi formeaza obiceiurile alimentare si odata ce se invata asa, ii va fi greu sa renunte. Eu am trecut prin asta si cred ca toata viata o sa lupt sa tin balanta intre a manca "prostii" si regimuri de slabit
3. da, dar doar cand era asociat si cu alte simptome. Adica nu e ceva ce sa se intample in mod frecvent, cand e sanatoasa. Cand are eruptii dentare se mai intampla si din astea, uneori si cu febra...
4. La recomandarea pediatrului. Chiar am avut o strangere de inima ca ii facea branzica cu calciu lactic si la analize i-a iesit calciul la limita superioara. Acum nu ii dau, dar o sa facem o vizita la medic cam in 2 saptamani.
5. Stie, dar nu "aplica" mereu. Doar cand are chef. Daca nu, ori se face ca nu aude, ori zambeste si isi vede de treaba. Dar de cele mai multe ori tonul ii transmite seriozitatea situatiei si se conformeaza. Daca se pune pe urlat, inventam alte peocupari.
Anca Micaela, mama Emei Ioana
Poze Ema
Poze Ema2
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;0;125/st/20050317/n/Ema+Ioana/dt/7/k/c848/age.png
raresionut spune:
Sa raspundem si noi la intrebari, Gegea....ce mai face micuta carliontata.....
- la sanduletele pe care ii poarta in acest moment , scrie numarul 21, dar eu zic ca depinde si de firma producatoare, in consecinta eu zic ca e cu +/-, in general eu iau copilul cu mine si ii spun vanzatoarei ca vreau pentru copil, modelul de incaltaminte....x, pentru ca Rares are piciorul mai lat si gasesc un pic mai greu incaltaminte ...dar nu ne plangem.
- la intrebarea legata de pufuleti, raspunsul meu este ...da...cu limita de masura si maxim de 2 ori pe luna. Rares nu accepta deloc mamaliga, in orice forma de combinatie, iar odata cand mancam eu pufuleti , el mi-a cerut punga....a luat pufuletii si i-a asezat unul cate unul, dupa care a inceput sa-i manance, tacticos. Si inca un lucru important, mancam pufuleti, doar malai, ulei si sare...fara arome, etc
- Avem si noi zile cand , din varii motive, nu digera mancarea...de exemplu a mancat cateva feliute de ananas din compot, pe care domnul Haplea nu le-a mestecat....si atunci s-au regasit....un pic mai tarziu, dar daca are rabdare sa le mestece, totul e ok. Oricum sunt parti din alimente care nu pot fi digerate, dar la copii nu cred ca putem discuta de coji, seminte, etc.
- calciu, il administrez in vestita schema de 10 zile/ luna, pentru eu consider ca pana la adolescenta si nu numai, oasele sunt intr-o permanenta crestere, si un alt motiv important( nu stiu daca este motivat) este ca sotul a avut o forma avansata de rahitism cand era bebe si mi-e teama...
- eu asociez inotdeauna " nu e voie" cu " pentru ca"....nu stiu daca intelege el ceva, dar daca peste o perioada de timp....el incearca din nou...intrebarea mea este: eu, ce ti-am spus? , si atunci abandonul functioneaza....doar in prezenta mea....caci singur o ia de la capat cu experimentarea si verificarea propriilor posibilitati.In general, il urmaresc discret, pentru ca acest " nu " categoric poate declansa agresivitatea si negativismul primar, adoptand manifestari opozante....sau poate la fel de bine sa o faca din dorinta de a vedea pana unde ar putea merge si cat de tolerant este adultul cu el. Deoarece, copilul este curios si aceasta caracteristica trebuie folosita, eu incerc sa-l antrenez in alte activitati in care acesta sa-si manifeste interesul. Oricum sunt convinsa ca trebuie sa ma inarmez cu multa rabdare....
Alina si printul Rares
Pozele noastre
raresionut spune:
Scuze, uite ca am vazut ca am facut grave erori in exprimare si ma refer la dezacord....cred ca inca nu m-am trezit inca....
Alina si printul Rares
Pozele noastre
raresionut spune:
Anca Micaela, drum bun si sa aveti parte de o vacanta de neuitat..
Ligia, cu siguranta, gena predominanta a dansului si-a spus cuvantul...ca la capitolul mancat singurel, e doar meritul copilului....felicitari Raducu.
Cenia,bafta cu cresa ...fara jucarii...e ca si cum te-ai duce la cofetarie si nu ar avea prajituri...dar mai avem un pic pana la 2 ani.... si uite ca a invatat si ceva folositor...utilizarea olitei....
Caramella, uite cum se dezvolta simtul plastic...doar pe pereti...
Alina si printul Rares
Pozele noastre
raresionut spune:
Pisi, intamplarea la care ati fost martori, imi aminteste de drumul catre mare , cand martori la un accident de masina....am coprit si am dat primul ajutor unei femei cu probleme de respiratie....si stau si-mi amintesc ca erau asa multi curiosi care -si dadeau cu parerea, dar nici unul sa puna mana....si ma gandesc de ce societatea noastra e asa....pentru ca nu ne respectam si nu ne pasa....primeaza egoismul, eu oricum va felicit pentru atitudinea de care ati dat dovada. Si ma bucur , si pentru Matei care se simte mai bine...pupici...
Alina si printul Rares
Pozele noastre
ninocikap spune:
Fetelor eu iara plec la plimbare la tara. sotul este plecat pana vineri si am zis sa mai profit de vremea frumoasa ca sa stea si alex pe afara si sa se bucure si bunicii de el...ca mai la iarna o sa ajungem mai greu pe la tara.
asa ca va urez o saptamana frumoasa si multa sanatate tuturor.
Nicoleta si Mihai Alexandru (17.02.2005)
Poze
coco spune:
Gegea- raspund la chestionar:
1. nr.pantofi 22
2. ii plac pufuletii si cand ii prinde (rar ce-i drept) ii mananca cu o pofta care nu o are la nici un alt fel de mincare (fructul oprit probabil...)
3.se mai intampla sa avem mincare nedigerata
4. nu i-am dat calciu doar ce-l din branzica facuta de mine calcica.deci nu!
5. Si Vlad e un capos, intelege nu-i voie dar face intocmai invers!
Oricum, trebuie sa va spun ca am avut parte 1 luna august impreuna cu sora-mea superba, luna in care am vazut cum sunt educati copiii in USA. Acolo nu-l jignesti (auziti cum am zis capos), nu tipi la el (cum ma isterizez eu cand vad ca nu mananca) sau sa-l atingi. Deci se poate educa copilul doar cu calm si dragoste, ca doar de-aia ni i-am dorit atat. Mi-am propus mai mult calm si mai multa rabdare in ceea ce ma priveste.
Rrox- ce fel de iaurt sa mancam ca noi suntem fan Danone Cremoso?
ligia13 spune:
hai ca ma enervez cu IE 7.0 (sa nu va instalati cumva pe calculator)
In fine, iau o pauza ca m-am nervozat!
gegea, sa raspundem la chestionar
1. 21 poarta acuma, dar cu soseta nu prea groasa. De iarna ii voi lua 22. La tenisi e ceva ciudat la numere. Tenisii pe care ii are sunt marimea 18. Dar la ghete, sandale, pantofi e ok.
Pacat ca la primavara nu vom mai putea incalta ghetutele si pantofi de-i are acuma, ca tare faine sunt!
2. Nu i-am dat niciodata (biscuiti si uneori piscoturi sunt singurele chestii de rontait pe care le primeste)
3. da, mai gasim si alimente nedigerate. De cand papa bucatele si cum deseori e haplea, nu ma mir. In general morcovul apare in zona!
4.Nu i-am dat calciu deloc inca, sper sa-i ia din alimentatie avand in vedere ca maninca iaurt si brinza de vaci zilnic.
5. Ce intrebare ?! Nici nu raspund la ea
Nici gand sa reactioneze la nu-i voie. Ori cu el ori cu peretii!
Asha ca tactica este, mers la el, explicat pe ton calm ca de pe canapea poate cadea, ca daca o sa cada se loveste, ca iar plinge, ca Furby se supara pe el si nu mai vorbeste, ca mama nu-l mai duce la joaca, etc, etc, nu pricepe nimic, in 50% cazuri cedeaza pt ca-i atrag atentia cu altceva, in 50% din cazuri urla, pt ca nu am avut rabdare suficienta!
Eu si Raducu (22.04.2005)
andrruzza spune:
ligia, sa-ti raspund scurt la intrebarea legata de produsele lactate: daca ar contine doar ce-i trecut pe eticheta, am fi cel mai fericit popor, hrana ecologica la cele mai mici preturi
gegea, hop si eu
1. Numarul 20-21-22. De ex. avem sandalute Hokide nr.21, dar ghetutele tot Hokide 20. Incercam sa cumparam cu proba
2. Pufuleti! Nu a gustat si nici n-o sa guste multa vreme de acum incolo. Biscuiti, sticks-uri intamplator, in rest roade doar orez expandat de la plafar. Cat despre pufuleti, contin tartrazina ( E102), substanta interzisa in UE. Este foarte adevarat ca nu-i putem feri la infinit, dar atat cat se poate eu incerc sa-l tin departe de cat mai multe sinteticale, mai ales cand sunt trecute clar pe eticheta.
3. Rares in mare parte inca mananca pasat, dar cand a acceptat si bucatele, avea si el resturi nedigerate. I-am facut proba de digestie, testele pt intoleranta la gluten si au fost ok.
4. Ca. I-am dat toamna-iarna trecuta, cate 10 zile pe luna. I-am facut analize si sta foarte bine, o sa vedem daca luam si toamna-iarna asta.
5. Nu-i voie? Intelege foarteeee bine cand vrea el
mamacita, rezolvare rapida a problemelor! La stomatolog m-a insotit Rares iarna trecuta, dar pe atunci nu avea nici urma de dinte in gura
Anca, drum bun si vacanta frumoasa Am vazut pozele de la munte, foarte faine. Ema o frumoasa!
mamica lui Rares(10.03.2005)
http://community.webshots.com/user/andrruzzaR
"Neasteptatul se produce intotdeauna"
Anca Micaela spune:
multumim, andruzza, raresionut...
Anca Micaela, mama Emei Ioana
Poze Ema
Poze Ema2
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;0;125/st/20050317/n/Ema+Ioana/dt/7/k/c848/age.png