Prichindei martie-aprilie 2005 (109)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Sa raspund la chestionarul postat de Gegea

1. Ioana poarta acum 20, dar ne-am dotat cu ghetute 21 in care clar imi incape un deget la spate Mi-ar placea sa le poarte si la primavara.

2. Nu mananca pufuleti. Mariuca are 7 ani si cred ca a mancat pufuleti -clasici- de 3-4 ori pana acum. Snacksuri nu a mancat deloc, a gustat doar de la copii sa vada cum sunt. Nu pofteste la ele fiindca am fost consecventa si i-am explicat ce contin si ce rele pot face. I-am oferit insa suficiente bunatati permise.
Ideea cu nu-i putem proteja la infinit nu e chiar o scuza buna fiindca in copilarie, in special in copilaria mica, trebuiesc protejati mai mult. Le poate fi afectata cresterea si dezvoltarea, plus ca organismul lor nu si-a dezvolatat inca mecanismele de aparare suficient. Parerea mea.

3. se mai intampla sa gasesc si bucatele, dar nu des. De obicei mesteca bine ce mananca si atunci le si digera bine. Nu cred insa ca e o problema sa gasesti bucatele daca omuletul cu pricina papa bucati mari si nu le mesteca bine.

4. Nu i-am dat calciu fara recomandarea medicului, ba chiar am oprit administrarea calciului recomandat de medic (dupa vestita schema 10 zile pe luna) fiindca la analizele facute la 9 luni i-a iesit chiar un surplus de calciu. Poate mai suplimentez la iarna, dar voi discuta intai cu medicul - de la medicover de data asta. Daca medicul e de incredere si cunoaste bine istoricul copilului si tine cont de cate lactate mananca zilnic eu cred ca poate prescrie calciu si fara analize.

5. Ioana intelege foarte bine ce inseamna "nu e voie". Nu asculta insa intotdeauna. Are cam 3 tipuri de reactie la asta:
- primul tip: asculta ce ii spun ,
- al doilea tip: nu vrea sa asculte, continua si trebuie sa ma duc s-o indepartez fizic de locul sau obiectul interzis,
- al treilea tip: se amuza, se duce unde n-are voie, se uita la noi, rade, daca mergem sprea ea fuge si iar revine cand ne indepartam, se vede clar ca doar se joaca, nu vrea defapt sa faca ceva interzis.

Ligia tenisii respectivi sunt probabil chinezesti. Ei au alte marimi, mai mici decat cele normale, stiu de la Mariuca

Coco noi mancam iaurt Covalact si Lacta. Ne plac, au gust de iaurt cinstit si n-am gasit decat info bune despre ele.

Raresionut pai cei mai multi oameni nici nu stiu sa acorde primul ajutor, s-ar putea sa faca mai mult rau. Macar daca ar suna dupa salvare...

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

quote:
Originally posted by gegea
Am si eu niste intebari, daca vreti sa ma ajutati cu un raspuns:
1.Ce numar poarta prichindeii la piciorute?

ALEX ARE ACUM 22,CEEA CE INSEAMNA CA,PURTAND SOSETA NORMALA,NICI PREA SUBTIRE,NICI PREA GROASA,MAI ARE 1 CM PANA LA VARFUL GHETUTEI[DE LA DEGETUL MARE].

2.Le dati pufuleti?

NICI GAND,N-AU DECAT SA MANANCE CAT OR POFTI ALTII;SI CAND ERAM NOI COPII SE OBISNUIAU PUFULETI SAU PUFARINE,SI CU TOATE ASTEA,PANA IN GIMNAZIU,N-AM MANCAT MAI MULT DE 3 ORI NICI DE UNA,NICI DE ALTA,SI NICI NU LE-AM DUS LIPSA,DECI SE POATE[CA SI AI MEI ERAU LA FEL DE"EXAGERATI"].IOTE ASA
3.Vi s-a intamplat sa intalniti in "produsul urat mirositor" , alimente nedigerate?

DEMULT N-AM MAI AVUT ASEMENEA INTALNIRI
4.Le-ati dat calciu numai pe baza de analize?

N-A FOST CAZUL INCA[ADICA DA,ANALIZELE MI-AU SPUS CA NU E CAZUL].

5.Ai vostri inteleg constant de "nu-i voie?"
Daria cunoaste toate limitele pe care eu si cu tati le-am impus (suna cam dur, dar sinonim mai soft nu-mi trece prin cap, la ora asta) si, cu toate astea, se apropie de zona cu pricina si ne atrage atentia, ridicand tonul si nu se opreste decat daca ne indreptam spre ea, moment in care nu stie unde sa fuga mai repede (un soi de-a v-ati ascunselea pentru ea). Noi ne strofocam sa-i explicam ca nu are la ce sa fie bun cataratul pe fotoliu si de-acolo pe masa, ca-i rost de "bubucia", dar degeaba, ea percepe totul ca pe o joaca... si se mai si bucura.

SITUATIE IDENTICA.

Alexandru,soarele nostru
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;307/st/20050425/n/Alexutu%27/dt/7/k/6333/age.png

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by coco
Oricum, trebuie sa va spun ca am avut parte 1 luna august impreuna cu sora-mea superba, luna in care am vazut cum sunt educati copiii in USA. Acolo nu-l jignesti (auziti cum am zis capos), nu tipi la el (cum ma isterizez eu cand vad ca nu mananca) sau sa-l atingi. Deci se poate educa copilul doar cu calm si dragoste, ca doar de-aia ni i-am dorit atat. Mi-am propus mai mult calm si mai multa rabdare in ceea ce ma priveste.

aSA CITISEM SI EU,DAR MI SE PARE sf

Corina si Vlad

Amintiri

Alexandru,soarele nostru
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;307/st/20050425/n/Alexutu%27/dt/7/k/6333/age.png

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ligia13
5. Ce intrebare ?! Nici nu raspund la ea
Nici gand sa reactioneze la nu-i voie. Ori cu el ori cu peretii!
Asha ca tactica este, mers la el, explicat pe ton calm ca de pe canapea poate cadea, ca daca o sa cada se loveste, ca iar plinge, ca Furby se supara pe el si nu mai vorbeste, ca mama nu-l mai duce la joaca, etc, etc, nu pricepe nimic, in 50% cazuri cedeaza pt ca-i atrag atentia cu altceva, in 50% din cazuri urla, pt ca nu am avut rabdare suficienta!

YESSS!

Eu si Raducu (22.04.2005)

Alexandru,soarele nostru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisicuta si matei spune:

Nu stiam ca pufuletii sunt colorati cu tartazina,dar probabil ca de la asta nu ii suporta Matei,avand in vedere ca este o substanta care cauzeaza alergii si intolerante mai ales la cei cu alergie la aspirina si la astmatici.In schimb nu este interzisa in Sua,din contra este cel mai folosit colorant in Sua si UK.A fost interzis in Norvegia,Austria si Germania,dar acum nu mai este interzis

Edit:Tartazina este si in unele medicamente pe post de colorant,si ceea ce este uimitor este inclusv in anumite medicamente pentru alergii.

Este adevarat ca ei nu au inca sistemul bine pus la punct pentru a se proteja singuri,dar asta nu cred ca inseamna ca nu ar trebui sa manace nimic pe motiv ca nu se pot apara.Si in plus cunoscu numeroase cazuri de parinti care dau copiilor alimente la varste nepermise fara sa se gandeasca la consecinte,asa ca nu am sa ma simt o mama denaturata ca i-am de vreo 2-3 pufuleti

Pozici cu noi
"Cronometrul" lunilor

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by rrox3

Ideea cu nu-i putem proteja la infinit nu e chiar o scuza buna fiindca in copilarie, in special in copilaria mica, trebuiesc protejati mai mult. Le poate fi afectata cresterea si dezvoltarea, plus ca organismul lor nu si-a dezvolatat inca mecanismele de aparare suficient. Parerea mea.

NU-I PUTEM PROTEJA LA INFINIT SE REFERA,CRED,LA A NU NE IMAGINA CE EXISTA IN PRODUSUL RESPECTIV IN AFARA DE CE-I TRECUT PE ETICHETA,NU CA ARGUMENT SA TURNAM O TONA DE SINTATICALE IN EI.

Daca medicul e de incredere si cunoaste bine istoricul copilului si tine cont de cate lactate mananca zilnic eu cred ca poate prescrie calciu si fara analize.

NU PREA,PENTRU CA TOATA LUMEA SE GANDESTE LA OASE,SI MULT MAI PUTINI LA RINICHI,IN SENSUL CA SURPLUSUL DE CALCIU SE DEPUNE IN ORGANE,MAI ALES IN RINICHI,DE AICI SI MARELE PROCENT DE "NISIP LA RINICHI"SI "PIETRE'[FOLOSESC DENUMIRILE LAICE,SA INTELEAGA TOT RUMANU']CU CARE NE CONFRUNTAM IN ROMANIA,UNDE CALCIUL SE PRESCRIE CA PE BOMBOANE("CE RAU POATE SA-I FACA?!")

Ligia tenisii respectivi sunt probabil chinezesti. Ei au alte marimi, mai mici decat cele normale, stiu de la Mariuca

CA SA FIE SI EI IN RAND CU LUMEA,CA SI EI SUNT MAI MICI

SI MI-AI PLACUT CU IAURTUL CINSTIT
Raresionut pai cei mai multi oameni nici nu stiu sa acorde primul ajutor, s-ar putea sa faca mai mult rau. Macar daca ar suna dupa salvare...

E VORBA SI DE NESTIINTA,SI DE LIPSA TOTALA A SIMTULUI DATORIEI CARE GUVERNEAZA SOCIETATILE CIVILIZATE

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

poze cu noi

Alexandru,soarele nostru

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by pisicuta si matei
,asa ca nu am sa ma simt o mama denaturata ca i-am de vreo 2-3 pufuleti

Pozici cu noi
"Cronometrul" lunilor

N-a zis nimeni asta!Remember ca aici nimeni nu acuza pe nimeni si nimeni nu judeca pe nimeni!!!Este un schimb de pareri,de cultura medicala si,de ce nu,de"mode",fiecare adopta ce i se potriveste lui si familiei sale.

Alexandru,soarele nostru

Mergi la inceput

Si acum,ca am scris cate ceva acolo unde aveam ceva de spus[:D][din lipsa de timp de acum incolo sa nu va suparati daca renunt la formalisme,suntem intre prietene,n-o sa stau sa felicit pe toata lumea desi ma bucur pentru absolut orice lucru si gest frumos relatat si n-o sa consolez decat in cazuri majore,cazaturile le pupa mami,fara sa fiu considerata"prost crescuta"]sa va spun cum a fost la stomatolog.
Noroc ca nu era el,era nevasta-sa[amandoi au aceeasi specialitate,dar ea e mai dragalasa],ca altfel se lasa cu urlete.I-a dat jucarii,l-a lasat sa apese pe diverse butone,toate bune si frumoase pana la metoda"genunchi la genunchi".Mie mi-a sunat a lectie de karate;adica,eu l-am tinut pe genunchi,cumva calare pe ei si culcat,cu capul spre genunchi si picioarele spre burta mea[parca predau kama sutra],iar la capsorul lui,cu genunchii lipiti de ai mei,incerca sa-l examineze,printre maraieli si scrasneli.
Acum vine partea trista,dar ma bucur ca intarzierea mea nu a fost cauza[pentru cine nu stie,se recomanda primul control stoma la 1 an,apoi anual sau cand apar probleme=informatie,nu acuza].Alexut are o distrofie de mineralizare,dezvoltata intrauterin[atunci apare pe dentitia temporara]si cu cauza mostenirea geneticaAdevarul este ca si eu si sotul avem o structura dentara vai si amar de capul ei,lui ii lipsesc o serie de piese din colectie,mie nu,dar asta pentru ca tot timpul a avut grija tata de orice problema aparea,altfel nu cred ca mai aveam nici 2 colti in gura.Am intrebat-o daca poate fi un deficit de calciu si daca pot face ceva in privinta asta.Mi-a zis ca nu,ca nici fluor nu recomanda[ptr.zona noastra]ci numai niste geluri cu fluor aplicate local[se numesc Homecare si trebuie folosite dupa 6 ani,pentru dentitia definitiva].Sper sa nu uit sa va impartasesc nimic,ca nu sunt de specialitate,iar stomatologii pana de curand aveau chiar si facultate separata.Pentru eruptiile dentare,in afara de Panadol,mi-a recomandat,mai bun decat Calgel-ul folosit pana acum,Xilocontact sau Delabre,aplicate prin periaj timp de 1-2 minute[iarasi ceva nou ptr.mine].
Apoi,trebuie aplicate masuri igieno-dietetice pentru prevenirea demineralizarii,afectarii si carierii atat dentitei temporare cat si definitive.De lasatul copilului sa doarma cu biberonul in gura n-a fost vorba,ca i-am zis ca nu e cazul[s-a mirat,a zis ca n-a mai vazut mama sa respecte totul ca la carte,ca si ea a cedat nervos si i-a dat biberon,dar suzeta nu].Dar mi-a zis ca marii dusmani cariogeni sunt biscuitii si napolitanele si ca e de preferat ciocolata!!!I-am precizat ca-i dau biscuiti de bebei,ca nu-i dau gustari sau ciuguleli sau rontaituri sau cum s-or mai numi,dar a insistat ca si dupa aia trebuie musai sa-l spal,iar cand o fi mai marisor sa se clateasca bine.N-am avut timp sa caut sa verific cele mentionate,dar ceva fos trebuie sa fie ca sa iasa fum,ca gagica a fost sefa de promotie la facultate!Oricum,pe mine m-a cam socat informatiaca sa nu spun ca m-a socat de-a dreptul,am intrebat-o cum ramane cu profilaxia diabetului si obezitatii,dar ea a zambit si mi-a zis ca am dreptate,asta se refera strict la optiunea de gustare si ca,daca eu reusesc sa-i dau doar mese principale,eventual o gustare "permisa',inseamna ca"sunt tare".
Inca ceva,sa nu uit:am intrebat-o cand sa mai vin.Mi-a raspuns ca,daca nu apar probleme,la 2 ani,cand se face periaj proesional,pe scaun,sa se obisnuiasca copilul cu mediul si instrumentele[sper sa-mi semene,ca eu eram de-o cumintenie rara pe scaun,dar probabil si pentru ca acela care umbla in gura mea cu instrumente de tortura era tata].Iar ca problema care ar putea aparea in cazul lui ar fi o zona de usoara transparenta de forma semilunara,pe incisivii centrali la marginea la care sunt vecini.A,si ca dintisorii lui[care mie mi se par superalbi]ar trebui sa fie de un alb albastriu ca sa se poata afirma ca nu exista demineralizare si ca situatia apare de obicei la copiii din mame tratate cu Gravibinon[eu am avut o singura injectie,tratamentul se refera de obicei la mai multe],dar coroborat si cu genele,bata-le vina,va trebui sa stam pe aproape.
Cam asta,cred ca v-am facut capul calendar,acum ma pun sa caut ce pricep eu din pasareasca stomatologilor,ca mie cam asa-mi place,sa verific[Toma necredinciosul].

Alexandru,soarele nostru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

mamacita, adicalea ce vrei sa spui cu YES?
Apropo de tenisii chinezesti si chinezi mici, am ras ziele trecute, era in ev. zilei un articol cu chinezoaicele alea de la Bacau, poate stiti povestea. Si declara una, ca nu prea ies afara, au iesit de vreo 4-5 ori in 6 luni si ca lumea se uita ciudat la ele pe strada, probabil pentru ca toate au parul negru

Intereseanta vizita la stomatolog. Nici eu nu m-am gandit ca se recomanda asha devreme. In fine, eu is denaturata rau, ca nu-mi place sa duc copilul la medic, conceptie invechita stiu, taraganez de 3 luni sa-i fac niste analize.

coco, de la teorie la practica e mare diferentza.
Si eu imi dorec sa cresc copilul calma, fara sa ma isterizez, fara sa tip, fara sa .. multe. Dar practic, mai reusesc sa ma enervez cateodata si sa mai ridic tonul sau sa il fortez sa faca anumite lucruri in loc sa-i explic frumos. SUnt de altfel convinsa ca si la ei se intimpla astefl de diferentze, ca daca cu ani in urma credeam ca numai noi romanii suntem intr-un anume fel, acum sunt lamurita ca oameni sunt peste tot, cu aceleasi slabiciuni, cu aceleasi probleme, la scara mai mica sau mai mare.

Nu m-am bagat in seama la discutia despre educarea baietilor si a fetelor in spirit de egalitate pentru ca personal nu am fost afectata f tare de diferentza asta, am fost o "bataioasa" (si mai sunt) si nu am pus la suflet astfel de probleme. Din aceasta cauza nu-mi amintesc nici o situatie care sa ma fi marcat.
Parerea mea (asta apropo de rrox, care zicea ca daca ar avea baiat , asha l-ar educa) ca atat fetele cat si baietii au o contributie la dezvoltarea unei astfel de societati!
In fine, noi suntem 3 surori si tata initial, ca orice tata, mai ales acum 30-50 ani isi dorea baieti. Apoi pana in ziua care a murit a spus ca el este mandru de felete lui si am un mare respect fata de felul in care ne-a crescut (mai ales referitor la relatia barbat-femeie si rolul lor in societate)!
E, hai ca m-am laudat destul!
Concluzia: da, putem schimba ceva daca vrem.

Eu si Raducu (22.04.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gegea spune:

pisi, caramella, danuta, anca, alina, coco, ligia, andruzza, rrox, mamacita, si va multumesc pentru raspunsurile detaliate!

So, Daria chiar are piciorutul mare... Nu e de mirare, ca are cui semana (din clasa a 8-a am 40 si mai e si lat pe deasupra ).
Cu pufuletii, gata, am rezolvat dilema... nu-s pentru ea, dar rrox, poti detalia un pic cand te referi la "bunatati permise"? Pe mine nu ma duce capul decat la prajituri facute in casa si, eventual la dulciuri comercializate, de buna calitate (din exterior, evident) Mersi!

coco, wellcome back! Vrem poze din august!!! Ce face micutul ? Mi-e dor sa-l vad...
anca, drum bun si vacanta reusita!
wow...mamacita, intr-adevar socanta informatia. Multumim ca ne-ai impartasit-o!

Noi nu avem nu stiu ce noutati. Nu tu canini, nu tu masele, dar agitatie pe masura, asa ca programul e de titirez dupa titirez (si in consecinta, ieri, am probat unguentul cu arnica )
De aproape o saptamana, anunta inainte de a face caca (pipi, foarte rar); pana acum anunta doar dupa "eveniment".
Va las ca iar se catara.

Geani si Daria (03.04.05)

Daria, carliontata pupacioasa

Varsta Dariei

Mergi la inceput