Prichindei martie-aprilie 2005 (109)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Mamacita la treaba cu calciu, imi mentin parerea Pai am zis medic bun, asta inseamna ca nu se gandeste numa' la oase. Si pana cand si eu, un pacient, stiu foarte bine ce rele poate face calciul in exces, repet, am zis medic bun. In plus, eu sunt genul care duce copilul la intepat mai rar, asta daca n-am alte semne de ingrijorare.
Multumim pentru expunerea dintoasa! Bine ca ne-ai atras atentia asupra biscuitilor. Daca ma gandesc putin femeia are dreptate, biscuitii raman pe dinti mult timp afectand smaltul, ciocolata se dizolva si nu stationeaza prea mult pe dantura. Da' trebuie sa ma traga cineva de maneca sa gandesc!

Pisi nu te-am vizat in nici un fel cu parerea mea despre pufuleti! In plus, 2-3 pufuleti nu inseamna ca mananca pufuleti, sa fim seriosi. Si oricum fiecare isi creste copilasul cum crede ca e mai bine, nu cum ii predic eu E doar o expunere de pareri urmata de o dezbatere. Cred ca avem ce invata cu totii din ea.

Gegea Pana la 2 ani numai prajiturele facute in casa, fara cacao, crema de vanilie - d-aia facuta din lapte, oua, zahar si faina, nu din prafuri, fructe de toate felurile si biscuiti. Atat a papat Mariuca si atat o sa pape si Ioana. Dupa 2 ani i-am introdus cacao, dar cate putina si niciodata seara. Ca atare a aparut si ciocolata in cantitati mici, ocazional. Dupa 3 ani i-am dat si dulciuri din comert, marci mai bune si mai cunoscute si sucuri, dar nu cu cola. Doar ocazional ceva gen fanta sau sprite, in rest, sucuri naturale se fructe. Tot dupa 3 ani si prajituri de la cofetarie, dar numai din surse verificate. Odata cu mersul la gradinita, din pacate, s-a obisnuit sa manance zilnic 1-2 dulciuri. In vara asta insa ne-am dezobisnuit. A avut interdictie la dulciuri pana sta cuminte la dentist sa punem o plomba si inca mai are ca n-am apucat sa facem o noua tentativa la stomatolog. I-am ridicat interdictia doar de ziua ei si in Grecia. Acum mi-a zis din proprie initiativa ca s-a cam obisnuit fara dulciuri, asa ca sper sa le rarim si cu plomba pusa (daca o sta!). Asta e schema mea, nu stiu daca e cea mai buna.

Ligia era vorba de baieti atunci, fireste ca si fetele trebuiesc crescute in spiritul egalitatii intre sexe. Si eu am crescut asa, si sotul meu a crescut "in regula" (n-a prea avut de ales, dar asta e alta poveste), deci nu suntem patiti pe pielea noastra, dar exemplele sunt nenumarate in jurul nostru si simti nevoia sa faci ceva.

tuturor!

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

ligia,prin"yes" aprobam descrierea situatiei ce se potrivea exact la noi,inclusiv cu rabdarea.

Si parerea mea este ca trebuie sa muncim educational pentru o societate in care nu numai cele"bataioase" sau pe care"nu le marcheaza'discriminarile reusesc,ci si cele talentate,capabile,care in societatea de azi n-ar avea sanse tocmai pentru ca nu sunt femei bataioase,daca ma intelegi,ca imi cam pica ochii in gura.
revin

Alexandru,soarele nostru
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;307/st/20050425/n/Alexutu%27/dt/7/k/6333/age.png

Mergi la inceput

rrox,si eu imi mentin parerea,tocmai pentru ca este medic bun nu prescrie fara analize nici macar banalul calciu,indiferent daca mamei ii plac sau nu intepaturile.
Cu atrasul atentiei nu-mi apartine meritul,am fost eu atentionata de catre medicul stomatologsi nu puteam sa nu va transmit,chiar daca nu exista unanimitate de pareri.
Ii doresc Mariucai sa nu mai stie ce sunt acelea plombe,eu pe dentitia temporara aveam vreo 9,mi-a zis tata.Pe vremeaa aceea insa oamenii se adresau medicului[sau medicul ii trata]numai cand aveau probleme,nu se punea atata pret pe controale de rutina si masuri igieno-dietetice,pe spalatul dintilor inca din faza subgingivala,evitarea dulciurilor si a statului cu biberoanele prin pat etc.Chiar si astazi multi medici te intreaba"care-i problema" si,daca le zici de check-up[care-i la americani la mintea gainii]se uita patrat la tine.

Alexandru,soarele nostru
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;307/st/20050425/n/Alexutu%27/dt/7/k/6333/age.png

Mergi la inceput

Mamacita Multumim de urare! Eu ii doresc Mariucai mai intai sa stie ce e aia o plomba (adica sa stea sa i-o puna!) si abia dupa aceea sa nu mai stie! Si eu am avut o gramada de carii si pe dintii de lapte, material prost din start (mama a avut mari probleme cu fixarea calciului si eu am fost al doilea consumator...), dublat de abilitatea mea de a fenta spalatul pe dinti Da' am tras invatamintele! Mariuca are o singura carie, si n-ar fi avut-o nici pe aia daca maica-mea mi-ar fi zis ca nu i-a mai dat fluor in vacanta de vara trecuta ca s-a terminat... si daca ar fi spalat-o consecvent pe dinti, fiidca Mariuca singura nu se spala suficient de bine. Fix in septembrie am observat caria... Ioana sper sa scape fara nici una.

poze cu noi

Mergi la inceput

rrox,ce figura si mama ta,dar oricum te ajuta extraordinar,daca beneficiam si eu de asa sprijin,nu mai stateam casnica

Alexandru,soarele nostru

Mergi la inceput

Mamacita Ma ajuta extrem de mult! Si e o femeie inteligenta, dar, nu stiu de ce nu i se pare o chestie foarte importanta asta cu fluorul si spalatul ca lumea pe dinti. Probabil fiindca pe vremea copilariei ei si chiar a noastra nu dadea nimeni doi bani pe asa ceva. In fine, i-am facut o gramada de teorie, acum aplica ceva mai bine.

poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrruzza spune:

mamacita, thx ca ne-ai impartasit si noua experienta voastra la stomatolog. O sa facem si noi un control repejor. Eu una am fost obisnuita de mica cu vizitele dese la stomatolog de la 5-6 ani, acum merg cu mare placere Sper ca Rares sa nu aiba problemele pe care le am eu cu dantura. Ce n-am inteles eu din relatarea ta ar trebui sa fie de un alb albastriu ca sa se poata afirma ca nu exista demineralizare Este valabil in cazul vostru sau pentru toti copiii? Ca si Rares are dintii superalbi.

mamica lui Rares(10.03.2005)
http://community.webshots.com/user/andrruzzaR

"Neasteptatul se produce intotdeauna"

Mergi la inceput

rrox,exact ce spuneam si eu despre profilaxie si masuri igieno-dietetice acum 30-50 ani,predecesorii nostri nu au fost educati sa gandeasca asa,era epoca in care daca pronuntai in public un cuvant precum"tampon",nu ti se mai adresa nici un cuvant,erai paria
andruzza,da,este general valabila descrierea,caci si eu am fost cam socata de diagnostic,dat fiind ca Alex are dintii albi ca laptele.Cica trebuie sa-i aiba"precum rufele albe care erau spalate cu albastreala",citat din stomatoloagaO fi,n-o fi,oricum am mai citit ceva dupa-amiaza si cam are dreptate cu tot ce mi-a spus si recomandat,ca sa nu mai spun ca intalnirea a decurs exact cum am gasit pe toate cautarile"first dental visit",nu a omis nimic,ceea ce-mi da incredere in ea,inseamna ca respecta tipicuri occidentale.

Alexandru,soarele nostru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrruzza spune:

Fetelor, nu stiu daca ati citit despre accidentul suferit zilele trecute de Mirela, una dintre membrele forumului: http://desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83472

mamica lui Rares(10.03.2005)
http://community.webshots.com/user/andrruzzaR

"Neasteptatul se produce intotdeauna"

Mergi la inceput

Andruzza habar n-aveam... Ce tragedie! Bine ca ne-ai tras de maneca... sper sa aiba un final fericit povestea asta...

poze cu noi

Mergi la inceput