grup de suport pt.renuntare la fumat
Raspunsuri - Pagina 9
nadyana spune:
multumim si tie miria_cristina pt. informatia asta care ar trebui sa ne dea de gandit si asteptam si alte argumente impotriva tigarilor!
X-ray spune:
da e posibil pana la 7 ani .
depinde si cat timp ai fumat...
eu si acum dupa 3 ani si jumatate tot mai respir greu dupa ce fac efort destul de minim .e din ce in ce mai bine dar ....
alina
sa o ajutam pe barbye!
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83472
Adria_ spune:
Va multumesc pentru ca intretineti topic-ul asta. Credeam ca va muri in 2 zile. De fapt partea din mine care nu se opreste din fumat vroia asta. Am nevoie de ajutorul vostru de a trece si eu de partea nefumatorlor. Nu stiu in ce fel exact. Doar sa scriu aici cand simt nevoia sa fumez. Pentru mine seara e cel mai greu.
Vreau intr-o saptamana sa devin nefumatoare. Azi deja am fumat o tigare, si probabil ca voi mai fuma vreo 2. Insa maine nu mai vreau sa existe prima tigare. Imi doresc foarte mult asta. Trebuie sa-mi fac un plan, ce sa fac in cazul in care imi vine pofta sa fumez.
Eu nu mai fumez mult. 5-10 tigari pe zi. Nu stiu de ce mi-e greu sa renunt. Dar mi-e greu. Cred ca de fapt n-am incercat indeajuns. Stiu cat rau pot face tigarile, stiu si de cancer si de bani si de frumusete, insa ceva ma face sa nu renunt. Si mi-e atat de rusine, nici nu va puteti inchipui. Nu mi-e frica c-o sa ma ingras, vreau doar sa scap de tigari si sa nu mai pun vreodata mana pe ele. Ma simt ingradita de ele.
Sper sa va simt alaturi de mine sa pot trece intr-o saptamana peste chin... Va multumesc tuturor
X-ray spune:
adria chiar tine numai de vointa.
asa ca mine te trezesti dimineata si zici de azi nu mai fumez!si-ti repeti chestia asta obsesiv in fiecare zi....dar e al naiba de greu stiu.chiar ma doare inima cand aud azi am fumat o tigare ca n-am rezistat...
si mai trebuie gasit o motivatie puternica.eu am avut-o cu copilul ,sa nu cumva sa raman insarcinata si eu sa mai fumez!mi se parea groaznic(paky fara suparare)!apoi tot citind despre cancerul pulmonar mi se cam ridica parul pe ceafa....ce groaznic sa faci radioterapie,sa vezi cum razele iti toaca pielea si tot ce e in jurul leziunii canceroase...sa faci chimioterapie,sa-ti cada tot parul din cap,sa vomoti zile intregi pana vomiti sange,sa te usuci pe zi ce trece.....si sa astepti sa apara in alta parte.....
ce poate fi mai groaznic?
pai chiar depinde numai de noi cum traim nu?
fetele succes!
ps: ati mai fuma o tigara dupa cum v-am descris cum ati putea sa muriti?(sunt cam sadica azi....)
alina
sa o ajutam pe barbye!
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83472
Annie80 spune:
Bine ai venit in clubul nostru,Adria fa orice poti, chiar daca nu vrei, numai sa nu te mai gandesti:Mama ce bine ar prinde o tigara...orice, cum ama mai spus, calcat, chiar dak le ai pe toate calcate, citeste, coase eu mai coss la un goblen, si cand intru in el uit de toate, inclusiv fumat, si asta chiar cand fumam, ma apucam de el si dupa 4-5 ore imi dadeam seama ca eu nam fumat
A[uca-te si invata o limba straina, sau deseneaza..orice poate fi folositor
pe mine guma ma omoara..pt ca mestecand mi se face foame...si nu vreau sa pun prea mult pe mine 

acum o trag cu paine prajita, si fistic
Alina.a parca as manca o portocala mai bine...apropo de asta si vitamina C ajuta in lupta asta.....si totodata e si apetizer ...voi alegeti, dar mai mancati din cand o lamaie ca este foarte sanatoasa...mult mai sanatoasa decat...tigarile.....mie si frica sa scriu cuvintele tigari si fumat
Adria_ spune:
Annie80, mi-ai dat o idee buna cu portocalele, trebuie sa-mi cumpar portocale multe pentru saptamana ce va veni... De calcat chiar am de calcat si m-am apucat sa-mi tricotez o fusta pentru la iarna... Sper sa-mi tin mainile ocupate.
Alina.a nici nu pot sa-mi inchipui ce-mi povestesti. Daca as incerca sa-mi inchipui cred ca mi s-ar face rau instantaneu si nu vreau, mi-e frica sa-mi fie rau...Dar ai dreptate. Trebuie sa lupt cu mine.
anaisanais spune:
Fetelor, ori de cate ori vine asa, o ispita tutuneasca, pe la nasul vostru, ganditi-va : sunt tare, imi domin acest obicei- dependenta, nu mai dau bani la dentist, nu merg la ORL, am sanse mari sa nu ma imbolnavesc grav si, in plus, imi permit un parfum frantuzesc sau un album de arta de inalta calitate( ca sa nu vorbim de pantofi !!!).
Himmmm!? Merge sugestia?
Daca nu si nu, cititi din nou mesajele de pana acum si mai trece o ora fara tigara!
Bafta multa!
Kariris spune:
Doamne cat e de greu cand ai un sotz care fumeaza cat un bar de noapte plin de fumatori! Ma trezesc dimineata si mi se face greata cand intru in camera unde bem cafeaua...ma ia instantaneu cu stranut si o tin asa vreo 7 minute pana imi ies ochii din cap si ma inrosesc toata la fata. Imi beau cafeaua separat, e foarte greu. Pe el l-am convins sa fumeze cu filtre din acelea speciale care mai retin cat de cat gudronul si nicotina. S-a ingrozit cand a vazut ce ramane in ele dupa 2-3 tigari... dar nu-i pasa ...cred ca el nu se va lasa niciodata. Nu am suportul lui in lupta asta a mea. Chiar mi-a spus de ce ma las tocmai acum cand trecem printr-o asa perioada grea?
Eu oricum nu cred ca voi avea copii....dar nici nu vreau sa mor de mana mea. Daca as fi singura mi-ar fi foarte usor...dar cu el langa mine, uneori simt ca explodez de nervi si atunci as fuma. Cu tigarile medicale nu am facut nimic. Am fumat atunci in prima zi vreo 5 tigari una dupa alta ca eram plina de nervi...mirosea la mine in casa ca la o vrajitoare care a ars tot felul de ierburi. Si azi am fumat 2 tigari. Dar nu mai vreau sa fumez. Din moment ce nu am murit si am supravietuit doar cu 2 tigari, inseamana ca se poate si fara. Insa dracul isi baga o coada imensa in ambitia mea!
Adria_ spune:
Fetelor, ori de cate ori vine asa, o ispita tutuneasca, pe la nasul vostru, ganditi-va : sunt tare, imi domin acest obicei- dependenta, nu mai dau bani la dentist, nu merg la ORL, am sanse mari sa nu ma imbolnavesc grav si, in plus, imi permit un parfum frantuzesc sau un album de arta de inalta calitate( ca sa nu vorbim de pantofi !!!).
Himmmm!? Merge sugestia?
Mmmmm, merge le mine mai ales partea cu pantofii...
, Madalina
Adria_ spune:
Si sotul meu fumeaza, si am crezut ca in doi ne va fi mai usor sa ne lasam. Insa mi-am dat seama ca el nu vrea sa se lase, sau nu acum. Atunci l-am rugat macar sa aiba grija sa nu mai fie tigari in casa, iar daca eu il rog sa-mi dea, sa nu-mi dea. A fost de acord. Dar bineinteles ca mi-a dat. Atunci mi-am dat seama ca e lupta fiecaruia dintre noi cu noi. Daca cel de langa noi nu vrea sa se lase nu avem ce face. E alegerea fiecaruia.
Lachione, e foarte bine ca in ciuda a ce ti-a spus sotul tau si a perioadei grele prin care treci ai reusit sa iti bei separat cafeaua, sa fumezi asa de putin, ca iti pasa de tine. Asta ar trebui sa facem sa ne laudam mereu, tot timpul in perioada asta, sa ne creasca increderea in noi. E lupta grea, la urma urmei... Iar daca reusim sa scapam de dependenta vom fi nu numai niste femei libere, dar si puternice.
Imi face bine sa scriu aici.