grup de suport pt.renuntare la fumat
Raspunsuri - Pagina 8
miria_cristina spune:
Fetele, nu stiu cate zile nu am de cand nu mai fumez. Poate 1-2 saptamani.
Dar de lasat m-am lasat psihic o data; practic, in cateva zile.![]()
Pe 11 august am facut o viroza respiratorie care (pentru ca nu am renuntat la tigari) s-a complicat in bronsita. Am avut o forma rea si ma sufocam, dar mai mult am facut laringita. Am luat medicamente de toate soiurile, dar se pare ca si acuma mai am acea forma de larimgita pentru ca bronhiile mele sunt oricum incarcate.
Ei, fetele, eu am vazut cum este un bolnav de cancer in gat!
Am stat langa el si nu vorbesc doar de o persoana.
Daca in celelalte forme de cancer boala nu se vede si tot ce vezi nu este decat suferinta si slabiciunea celui bolnav, la cancerul de laringe sau de baza de limba boala are: miros, are secretii pe care nu le poti controla, te sufoci si trebuie sa-ti puna un tubulet in gat ca sa respiri pe el. Si pe care il scoti si ti-l pui singurica dupa ce l-ai spalat spre oroarea celor din jur, nu mai poti vorbi si nici manca normal. Si multe alte uratenii!
Nu am apucat sa merg la un medic ORL-ist, dar am tinut tratament cu antibiotice si cu tot ce mai trebuia intr-o afectiune ca a mea si voi merge si la un control cat de curand, dar credeti-ma numai chef de tigari nu mai am.
Oricum fumam atrasa de anturaj, se formase un tic. Intr-adevar cafeaua era buna dimineata si-mi placea sa fumez. Acuma nu mai beau cafea. Si asta pentru ca nu simt nevoia daca nu am tigare. Inainte spuneam ca atat de mult imi place sa fumez ca as trage din 2 tigari o data. Ei, bine, nici daca ar fi poleita cu aur si nu mi-ar trebui!
Nici sarcina nu mi-a luat pofta de fumat. N-am fumat cat am fost gravida, dar ma gandeam la o tigare si ma tenta. Chiar daca stiam ca pot economisi bani, ca nu mi se mai pateaza tenul, ca dintii nu se mai cariaza si nu se mai ingalbenesc, ca nu mi se mai ingroasa vocea sau alte modificari tot nu aveam suficiente motive sa nu-mi aprind una cand eram cu prietenii pe terasa sau cand eram nervoasa sau cand eram obosita si faceam o pauza sau dimineata la cafea sau dupa dusul de seara...
Acuma nu mai simt nevoia.
Sper din suflet sa-mi treaca si laringita si frica, dar chiar daca vor trece nu voi mai incepe sa fumez pur si simplu pentru ca ... am uitat BRUSC ca am fumat vreodata!
Nu pot concepe sa ma gandesc ca as sta langa copilul meu in halul in care i-am vazut pe acei oameni, eu care as tine-o sub un clopot de sticla numai ca s-o protejez!
In plus, vreau sa fiu cat mai mult langa ea ca s-o ajut pentru ca-i dependenta de mine, iar eu mi-am asumat responsabilitatea de-a o avea.
Sa ma apere Dumnezeu de boala si sa ne dea la toti minte inainte de-a fi prea tarziu!
Cristina si D
amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
X-ray spune:
lachione de la mine din toata inima 
si stiu ca-i al naibii de greu!
alina
sa o ajutam pe barbye!
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83472
costelusa spune:
De trei zile..trei...trei...trei...si sper eu ca nici in seara asta nu fumez..adica stiu eu ca nu voi fuma....Seara e cel mai greu, dar am descoperit ca daca ma apuc de calcat, imi trece,oarecum, cheful...Mai ales daca am rufele copilului. Dar tot e greu. Va tin pumnii si ...hai ca e totusi mai bine, dimineata numai mirosim ca porcii si, ati vazut, nici parul numai miroase, e mai curat, mai aerisit totul....Hai sa nu fumam nici azi!!
Kariris spune:
multumesc mult alina! cat sunt eu de tare la capitolul asta am nevoie de ajutor! si nu stiu de ce ca doar e inspre binele meu!
nadyana spune:
Buna fetele!Am citit astazi mesajele voastre, dar am spus sa scriu mai pe seara cand voi avea mai mult timp.M-am bucurat nespus ca nu ati abandonat subiectul si va multumesc pt. aceasta.Poate nu ne dam seama, dar grupul acesta de suport poate fi de folos multor fumatori si ceea ce faceti voi, faptul ca ne sustineti, este un lucru maret..
Eu astazi am 2 doua saptamini de cand m-am lasat
si ma simt extraordinar de bine.
Ieri am avut niste ispite.Dar sa va povestesc.Spre seara ma intilnesc cu o cunostinta, fumatoate inraita, careia ii spun cu bucurie ca m-am lasat de fumat..ea imi raspunde ca si ea ar vrea dar ca ii place sa fumeze
brusc mi-a revenit in minte faptul ca si mie imi place
din vorba in vorba ma intreaba cati an am, eu ii raspun si o intreb si eu.Nu vroia sa-mi spuna, dar pana la urma imi spune ca anul viitor face 40.Intr-adevar nu asi fi crezut, poate i-as fi dat cu cativa ani mai putin.Si asa, in capul meu au inceput din nou argumentele in favoarea tigarilor, de genul ca vezi, sunt si persoane care fumeaza si nu patesc nimic rau
.Dar, in timp ce vorbeam ingerasul meu m-a ajutat sa pot vedea si argumentele in defavoarea tigarilor si, am fost atenta in primul rand la vocea persoanei respective.Jalnic
era o voce groasa care trada de la o posta faptul ca este fumatoare.Apoi,am fost atenta la tenul ei, care, desi nu era maturizat, arata f. clar semnele pe care le lasa tigarile:culoarea maronie, pielea arata ingrosata(nu stiu cum sa explic, dar etele care fumeaza inteleg ce vreau sa spun)
Imediat dupa asta m-am felicitat pt. alegerea facuta si anume ca m-am lasat de fumat.
La cateva minute dupa, vorbind cu alta cunostinta (care a fost fumatoare dar s-a lasat), aceasta mi-a spus ca la mare si-a acut de cap fumand si ca nu stiu ce tigari si-a luat, spunea ceva de pal mall lung nu stiu ce a mai aparut
atit mi-a trebuit, va dati seama ca parca incepusem sa 
in asa hal incat aseara ma gandeam ca azi ma apuc iar.Dar, bineinteles ca doar ma gandeam, asa cum o facusem si acum 2 zile.
De dimineata cand m-am trezit am plecat afara si..intimplator m-am uitat in oglinda retrovizoare.Ce credeti ca am vazut?Un ten luminos, frumos, roziu, tinar.Imediat am facut diferenta intre ce vedeam in oglina atunci cand fumam, atunci cand fumam mult
si ce vedeam acum.Era o difenta mare.M-am uitat cu atentie si am vazut ca pielea tenului meu era roz peste tot(adica nu doar pe obraji unde folosisem fardul de obraz
)ci incet incet incepe sa isi recapete culoarea.Tenul meu semana cu un ten de bebe.Este o senzatie extraordinara, care iti da putere sa mergi mai departe, care iti arata roadele straduintei si perseverentei noastre.
Si, uite asa, ca de obicei, cand ma istipeste ceva, imediat vine altceva ca un sprijin pt. mine, care imi arata ce e rau despe tigara.
lachione, stiu ca este greu dar tr. sa incerci.Nici eu nu stiu de ce, desi vad cu ochii mei atitea schimbari in bine, inca spun ca imi place sa fumez
si aseara cu acea cunostinta, cand ea a spus ca fumeaza pt. ca ii place, eu i-am spus ca imi place si mie f. mult
Dar tr. sa incerci.Tu fumezi mult.Te rog, pt. tine incearca acum odata cu noi si iti va fi mult mai usor.
Costelusa, bravo
si iti urez sa o tii tot asa.Cand iti vine sa fumez citeste mesajele fetelor!
Eva, Alina, va multumesc pt. tot ce faceti si va rog sa ne sustineti in continuare.
Piticutz, felicitari
si iti multumim ca ne sustii si ne-ai impartasit experienta ta.
anaisanais, felicitari
si, sa stii ca si asta era un argument in favoarea tigarilor care nu-mi da pace:eu merg f rar la petreceri, dar si cand merg, ce voi face fara tigari?Ce fel de petreceri sunt alea fara tigari
tu cum ai reusit? Doamne, pana unde merge incontienta....
Miria-Cistina, ce pot sa spun decat, no comment.Iti multumim din suflet pt. mesajul tau.Cand l-am citit mi-a pierit pe loc pofta de tigari.Fetele, va rog, cititi cu atentie mesajul aceasta. Lachione, Annie, cand ne vine pofta de tigari, ce spuneti sa aucem tigarile si sa incercam sa fumam citind ce a scris miria-cristina.Ne stricam sanatatea pt. ce fetelor dragi?Pt. ca "egii tutunului"sa-si faca vile si sa traiasca in lux pe seama noastra, pe seama sanatatii noastre?
De fapt, fetelor, imi amintesc ca si eu cand eram mai mica am vazut o persoana cu cancer la gat, care ulterior a murit.Acum cateva luni am vazut o persoana operata de cancer la gat-avea gaura in gat
Nu stiu daca erau fumatori sau nu, cred ca, cel putin prima persoana de care va vb., era fumatoare
Dar, este f. greu sa ne dam seama e raul pe care ni-l fac tigarile
Prietena mea care este fumatoare chiar mi-a spus ca, in familia ei desi sunt multi fumatori, nu au murit din cauza asta si ca ea vrea sa se lase dar din motivul banilor
ce putem spune e asta?Oare chiar este asa de greu sa ne dam seama cat e rau dauneaza tigarile sanatatii noastre si asa subreda de atita poluare si E-uri?
Multumim Miria-Cristina
si felicitari pt. decizia ta!Te rugam sa ne sustii si pe noi!
piticutz spune:
quote:
Originally posted by saddie
Piticutz - n-ai idee cat de mult ma identific cu ce ai povestit tu. Asa ma simt eu acum, imi place sa fumez... stiu cat de rau imi fac dar nu ma pot indura sa le las de tot... macar una...
Eu le-am lasat pana acum de 2 ori. Prima oara 8 luni iar a doua 4 luni si de fiecare data nu m-am laudat cu vointa ci cu cate o criza de astm... vad ca nici asta nu a fost suficient sa ma convinga... cum sa fac sa ma mobilizez si eu?
nu stiu ce sa zic...eu nu m-am chinuit deloc sa ma las...la mine a fost spaima,cred, care mi-a taiat apetitul de tot.Nu mai fusesem bolnava pina atunci niciodata, nu ma mai simtisem atit de rau in viata mea, iar faptul ca nu stiam exact ce am m-a ingrozit de-a dreptul! Ce sa mai zic de doamna doctor, care imi spunea ca trebuie sa am rabdare, ca o sa imi treaca, si atit.Ce rabdare, cind mie mi-era frica sa adorm seara sa nu cumva sa mor peste noapte si stateam in pat ascultind cum imi bate inima.Cumplit a fost atunci, crede-ma!
Pina nu mi-a prescris calmante nu am reusit sa ma linistesc, asa intrase o groaza in mine.
Probabil ca a fost momentul potrivit cind mi-a sugerat sa las tigarile, pentru mine ideea asta a fost ca un pai pentru o furnica gata sa se inece - ca sa zio asa...
De aia zic ca nu m-am straduit deloc sa ma las de fumat si am crezut ca pur si simplu asta urmeaza, sa nu mai fumez.Fara pareri de rau, fara ispite si fara efort.
Stiu ca nu toti fumatorii sint la fel, insa pentru propria lor viata, cind tine de ei insisi sa faca pasul asta...ar trebui sa nici nu stea pe ginduri.Iar cei care deja sint bolnavi si sufera deja fizic din cauza tigarilor...eu zic ca ar putea considera ca problemele lor din prezent sint doar o mica parte din raul care urmeaza sa vina, in cazul in care continua sa fumeze...
E mai mult chestie de autosugestie.
Parerea mea.
Annie80 spune:

Aseara am pufait 2 tigari, sa-mi fie rusine, acum im pare atat de rau, pt caci chiar ma dau cu capul de pereti
mereu vin aici ci citesc mesajele, iar cand imi vine pofta de fumat mai bag o gume in gura , mai mult mentolate decat cu nicotina, apropo cea cu nicotina chiar elimina pofta de fuma,dar are nicotina....:( si gust oribil, asa ca perefer sa stau fara 
o sa mai fac niste "pilates", o sa mai calc, chiar daca nu am ce calca, o sa mai sterg odat praful, etc, etc.
Azinoapte ma-m trezit de vreo 3 ori si defiecare data m-am dus sa ma spal pe dinti, chiar dak nu-mi mirosea a scrumiera...
lachione fii mai perseverenta, o sa reusesti!
X-ray spune:
fetelor ieri mi-am citit pt prima oara fisa de nou-nascut .
a mea!
si m-am ingrozit.prematur,2300g,cu probleme respiratorii.multiple infectii respiratorii pana la varsta de un an.....si dupa aia
stiam ca mama a fumat cat a fost gravida(ea mi-a zis ca mai tragea 2-3 pe zi,dar eu cred ca mai mult)dar nu mi-a spus niciodata de asta.
habar nu am avut ca am fost prematur,aflu acum la 29 de ani...
nu m-am putut abtine sa nu va scriu voua fumatoarelor inraite!
nu e o regula dar afecteaza bb-ul.si efectele fumatului persista in organism cel putin un an....
asa ca...
va saluta un fost prematur!(hai ca caum ma distrez...)
alina
sa o ajutam pe barbye!
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83472
nadyana spune:
Stiu ca nu toti fumatorii sint la fel, insa pentru propria lor viata, cind tine de ei insisi sa faca pasul asta...ar trebui sa nici nu stea pe ginduri.Iar cei care deja sint bolnavi si sufera deja fizic din cauza tigarilor...eu zic ca ar putea considera ca problemele lor din prezent sint doar o mica parte din raul care urmeaza sa vina, in cazul in care continua sa fumeze...
E mai mult chestie de autosugestie.
Parerea mea.
[/quote]
Piticutz, ai dreptate.Sunt oameni(pe care nu-i invinovatesc)care continua sa fumeze chiar atunci cand au o afectiune, afectiune care de multe ori este din cauza tigarilor
Ar trebui sa invatam ceva din toate astea.
Sa vedeti ce ironie, fetelor.Cand fumam, rar primeam ceva de la astia cu firmele de tigari.De 2 sapt. e cand nu fumez, am primit un pachet saptamina trecuta, de care v-am spus, si ieri
un plic de la winston (scuze, nici nu stiu cum se scrie) in care ma anuntau ca imi vor trimite un pachet care nu stiu ce va contine 
Maalina, ca bine zici:cate carti sau orice altceva vrem noi, putem cumpara din banii economisiti.Stiti ce senzatie de relaxare ai atunci cand dispare stesul ala de care spuneati si oi, cum sa nu ramii fara tigari, sa nu cheltui toti banii sa-ti ramina de tigari
Ieri, de ex., aveam in buzunar 7 mil. lei, de cate am luat 200 euro (ii strang si eu pt. vacanta
).Daca fumam inca, nu asi fi putut lua de toti banii pt. ca trebuia sa las si ceva pt. tigari.Cand fumam) si cred ca stiti senzatia asta) innebuneam daca nu aveam bani in buzunar.Imi au seama ca tigarile erau principala mea prioritate.La coafor nu mi-as fi permis 1 mil. jum. pe luna, dar pe tigari imediat dai.Daca stam sa judecam, ne dam seama ca tigarile ajung sa ne conduca oarecum viata.Fiind dependente de ele, ne programam multe din activitati in functie de tigari.Nu stiu cum sa explic, sper sa ma intelegeti.Ajungem la un moment dat sa fim inconstiente.De ex. eu acum.Desi stiu si vad cate schimbari in bine s-au produs, tot imi vine cateodata sa fumez, desi, altadata simt ca le urasc
miria_cristina spune:
Nicotina se pastreaza in sange 7 ani dupa incetara fumatului. Iar despre sechele ce sa mai zici, raman.
Cristina si D
amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."