grup de suport pt.renuntare la fumat

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns eva03 spune:

Paky[/red, asa o veste grozava merita sarbatorita! Cum? Rupe tigarile de fericire! Micutul te va recompensa inmiit! Eu m-am lasat tot in timpul sarcinii de fumat (una din dati ca m-am lasat de patru ori si de tot atatea ori am reinceput). Acum sunt hotarata! E deja luna 5.
Nadyana sunt aici in permanenta si va urmaresc din umbra. Sunt mai mult decat fericita pentru tine si sper sa mergi pana la capat. Nu uita: apa si argumente. Eu si dupa patru luni mai am cateodata "pofte", deci te vei lupta putin cu tine. Daca ai nevoie de mine foloseste "margica fermecata" si iti voi sta alaturi, pana cand vom invinge demonul.
Ce este cu Lachione?
Unde este Florenit?
[red]Annie80: hai cu noi! Incearca! Sigur vei reusi! Dureaza doua saptamani, o luna dar pe urma vei fi LIBERA! Nu vei mai fi restrictionata de vesnicul AICI NU SE FUMEAZA!
Mai vorbim!

mama lu' Claudiu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piticutz spune:

Am inceput sa fumez din clasa a X-a , de la 16 ani . Aveam in clasa un grup de baieti care formau si inafara scolii “gashca mea”(vecini si prieteni de familie) . Mi-au dat intr-o zi sa trag primul fum . Am zis ca e o prostie si am tusit de era sa ma inec . Parintii mei sunt nefumatori . Nimeni nu fuma la noi acasa . Doar eu am inceput , poate mai mult din spirit de solidaritate cu prietenii mei .
Am fumat pana la 25 de ani , adica 9 ani . Nici nu imi trecea prin cap sa ma las de fumat , desi fumam mult , un pachet si ceva de tigari pe zi (cand ieseam seara in oras , la o discoteca sau vreu chef – fumam “cat incapea” , adica si mai mult de un pachet si ceva pe zi …). Am 1,57 m si pe atunci cantaream 46-47 kg. Cam mult tutun pentru o statura atat de mica .
Mereu cu grija “sa nu raman fara tigari” , la cumparaturi “sa imi mai ajunga banii si de un pachet de tigari” , seara fumam cate o tigara inainte de a adormi , in pijama , dimineata – una imediat ce ma trezeam (ah! si ce delicioasa era cafeaua aceea de dimineata! ) , gaseam aproape un fel de voluptate in a trage din tigara . La un moment dat , din orice tigara , ce era pe atunci : pana la Snagov , Monte Carlo , Coloana , Carpati chiar .
Tot asa am tinut-o , cum spuneam , timp de 9 ani , pana ce am inceput sa nu ma mai simt bine cand ieseam seara in oras , in localuri pline ochi de fum de tigara ; ameteam , nu mai aveam aer , aveam palpitatii . Si m-am speriat , nu pricepeam ce pot sa am . Nu mai avusem probleme de sanatate pana atunci . In scurt timp am facut prima criza de spasmofilie , tin minte ca era o vara torida , zapuseala afara si eu imi simteam ceafa prinsa in ace de gheata si limba amortita . Niste senzatii foarte ciudate . Am mers la doctor , mi-am facut analiza sangelui si am aflat ca am lipsa de calciu si magneziu . Cam mare lipsa . Mi-am zis ca nu e mare lucru asta , la inceput , dar cand am observat ca nu acumulez cu una , cu doua , tot ce era “in deficit” , si ca , in asteptarea asta , seara nu puteam adormi , aveam palpitatii , peste zi eram obosita si speriata … Nu pricepeam de ce vorbeste atat de calm doamna doctor cu mine , in timp ce eu eram agitata ; imi doream sa aflu o data ce trebuie sa fac ca sa scap de starea aceea innebunitoare de agitatie , de “nu stiu ce-i , de fapt , cu mine” . Si a zis , intr-o doara , parca : “ar fi bine daca ai putea sa nu mai fumezi. Sau , macar , sa fumezi mai putin.” … Si atat a trebuit . De a doua zi … mi s-a taiat pofta . Am fumat o tigara la cafea , dimineata , si atat . Apoi , in ziua urmatoare , o alta tot la cafea . Si in afara de acele doua tigari , de atunci nu am mai aprins nici una . Pur si simplu . Fara sa fie vorba de ambitie , de ceva facut fortat . Nu mi-au mai trebuit tigari . Imi era frica , multa vreme dupa , ca daca trag un fum in piept , o sa imi revina starea aceea de atunci , de ameteala , de rau . Si sunt 8 ani de atunci . M-am ingrasat , imediat dupa , cam 10 kg. Si apoi , in timp , am mai pus vreo 2 kg. pe mine . Tenul meu este mai luminos , unghiile mele nu mai sunt galbene , gura nu imi mai miroase a tutun iar cafeaua e foarte buna si “singura” . Ma simt bine si (slava domnului!) nu am mai avut nici o problema de sanatate de atunci.
Si banii care ii dadeam pe tigari , am inceput sa ii dau pe ziare si reviste (din pacate , cam cu tot atata pasiune…) , “viciu” cu care am ramas pana in ziua de azi . Mai sanatos , oricum .
Avusesem acu vreo 3 ani o colega de birou - fumatoare inraita , si incerca si ea sa se lase , dar nu a reusit . O vedeam zilnic cum se ascundea si tot tragea cate un fum-doua cand nu avea timp , si stingea tigara la mijloc , ca sa o aprinda din nou cand mai prinde doua minute libere , sau cand nu mai poate . (Lasa cate doua , trei sau patru scrumiere cu cate 1-2 chistoace peste tot si ma dispera cu mirosul lor!) Ii vedeam tenul obosit , avea probleme cu o alergie , in fine , cand ma gandesc ca asa as fi aratat si eu daca fumam si acum …
Mi s-a spus de mai multe ori sa ma las de fumat pina atunci , dar nici nu ma gandeam sa fac asta . Pur si simplu imi placea . Imi placea sa pufai, trageam adinc fumul in piept savurindu-l, de fiecare data. Si uite , de spaima … mi-a trecut pofta . De tot . Si nu imi pare rau deloc . Pentru ca daca era dupa ambitie nu as fi reusit niciodata sa ma las , probabil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Annie80 spune:

Indeed, Cafeaua e foarte buna si singura am observat azi dimineata,

Mia fost frica (scarba) sa mai bag guma de aia in gura si fac ce pot sa nu o iau de la capat...mai ales ca al meu sot ira mia luat un carton de tigari, dar nu lam inceput...diseara o sa-l toc sl pun la fasole, cred

imi spuneti si mie de ce acum ma doare si gatul si ficatul si splina? de ca cand fumam ca turcul nu ma durea nimik si acum??? si tusesc int-o veselie, fapt care nu mi sa mai intamplat de ani buni si atunci de la o raceala

eva03...eu niciodata nam dat importanta la semne aici nu se fumeaza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

nu am reusit...nu ma mai intrebati...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florenit spune:

Prezent! Eu sunt bine, bine! Am o energieeeee!!! Asta e deocamdata primul semn notabil dupa renuntarea la fumat! Tenul si dintii ... nu sunt modificari (inca).
Am rezolvat si cu ritualul cafea + tigara dimineatza. Mi-am cumparat un prajitor de paine si-acum mananc consistent dimineatza: paine prajita cu diverse, gogosari, suc-nectar de fructe, cafea cu un fursec la desert. Plus ca seara las masa pregatita pentru a doua zi: fata de masa colorata, farfuria verde-praz, cana galbena, paharul pentru suc. Numai cand le vad pe toate asa frumos colorate parca mi se face foame! Cromoterapie in toata regula!
Singurele momente cand ma mai gandesc la tigari sunt alea cand ma apuca dracii. Si-acolo intr-adevar e efort de vointa.
Annie 80 - tusesti pentru ca se curata "hornul". Poate te-ar ajuta o cura de dezintoxicare in perioada asta. Zic si io! Spunea cineva de gelul de aloe ca a fost de ajutor in perioada de lasat de fumat.
Lachione!! Chiulesti? Asteptam vesti!

Mergi la inceput

nu chiulesc.... am scris mai sus de tine... eu sunt oaia neagra...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saddie spune:

Eu tot le mai pufai, citesc si ma mai motivez un pic. De ieri am redus reducerea. De la un pachet la 7-8 tigari, iar acum vreo 4.

Piticutz - n-ai idee cat de mult ma identific cu ce ai povestit tu. Asa ma simt eu acum, imi place sa fumez... stiu cat de rau imi fac dar nu ma pot indura sa le las de tot... macar una...
Eu le-am lasat pana acum de 2 ori. Prima oara 8 luni iar a doua 4 luni si de fiecare data nu m-am laudat cu vointa ci cu cate o criza de astm... vad ca nici asta nu a fost suficient sa ma convinga... cum sa fac sa ma mobilizez si eu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns X-ray spune:

cate zile ai nadyana?
nu am uitat de voi dar am avut 3 zile de foc(de ovulatie...si am avut activitati nu gluma....
cate zile ai de cand esi la nefumatoare!daca ai sti cat de mult ma bucur ca te tii tare.pe cuvant ca dau si 2 beri la anu pe vremea asta daca nu mai fumezi....numai sa-mi aduci aminte.
lachione mai incearca.te-am vazut pe la aspirante ,chiar nu reusesti de dragul copilului pe care vrei sa-l ai.la mine asta a fost cel mai bun motto:"vreau sa fiu mama odata,ce voi face atunci?imi va fi de 2 ori mai greu"
poate tine si la tine
succes fetele si mai revin eu si cu date tehnice

alina
sa o ajutam pe barbye!
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83472

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaisanais spune:

Bafta, dragelor la lasatul de fumat(pentru cine este in plin proces) sau la puterea de a hotari ca de azi nu mai fumeaza(pentru cine are la activ diferite tentative)

Eu m-am lasat dupa 17 ani(ultimii doi au fost apoteotici-aproape 3 pachete pe zi)si mi-am propus sa nu fumez tot 17 ani! Am deja 1 an si 3 luni de cand nu mai fumez, mi-au trebuit 5 zile ca sa nu mai fumez deloc; am luat intr-un an cam 7 kg, hai 8, le-am dat jos si mi-e foarte bine(stiti cate carti bune pot sa cumpar acum? incredibil ce proasta eram ca dadeam bani pe tigari, si atatea ani!)

Nu renuntati la actiunea inceputa si nu va ganditi ca nu e buna o cafea fara o tigara sau ca o petrecere nu este petrecere reusita fara fumat... e foarte bine fara tigara....

Mergi la inceput

bine... hai ca o iau de la inceput... sa-mi tineti pumnii!

Mergi la inceput