grup de suport pt.renuntare la fumat

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mirunaa spune:

lachione, sunt la un pas sa ma duc sa cer o tigara.Eu stau singura in birou...Nu beau cafea de 6 ani de zile.Cand m-am lasat de tigari, intre 1997-2000, m-am lasat si de cafea.N-am fost niciodata o mare cafegioaica.Fumam nspe mii de tigari la o cafea.Dupa atata timp, nu mai fac legatura intre cafea si tigari.Asa ca....decat sa cer vreo tigara mai bine beau o cafea....

Nu stiu ce ma fac!

Toate cele bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

trimite pe cineva sa-ti ia de la farmacie tigari NTB!!!! nu mai fuma tigari normale!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirunaa spune:

pe tine te ajuta?

Toate cele bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Annie80 spune:

Ce se întâmplă când nu mai fumez?

Nici nu îti imaginezi cât de multe lucruri poti face pentru ca sa îti usurezi renuntarea la fumat. Obiceiurile sanatoase elementare îti vor întari organismul, îti vor calma nervii si te vor pregati pentru stresul suplimentar pe care îl vei avea pe parcursul unei schimbari așa de mari. Începe sa trăiești viața fără tutunși aceasta te va ajuta să compensezi raul determinat de fumat în organismul tău!

După 20 minute de la ultima tigara fumata:
Nu mai poluezi aerul
Tensiunea arteriala scade la normal
Rata pulsului scade la normal
Temperatura mâinilor si picioarelor creste la normal

După 8 ore:
Nivelul de monoxid de carbon din sânge scade
Nivelul de oxigen din sânge creste la normal

După 24 de ore:
Riscul pentru un atac vascular scade

După 48 de ore:
Terminatiile nervoase se adapteaza la absenta nicotinei
Capacitatea de a mirosi si de a gusta se îmbunatateste

După 72 de ore:
Bronsiile se relaxeaza, facând respiratia mai usoara
Capacitatea pulmonara creste
După 2 saptamâni pâna la 3 luni:

Se îmbunatateste circulatia sanguina
Mersul pe jos devine mai usor
Functiile pulmonare cresc pâna la 30%

Între 1 luna si 9 luni:
Tusea, congestia sinusilor, oboseala si respiratia grea, se amelioreaza
Cilii încep sa se regenereze, îmbunatatind capacitatea de curatire a plamânilor, de aparare împotriva infectiilor si de eliminare a mucusului.
Organismul dispune de mai multa energie

Dupa 1 an:
Rata decesului prin boli de inima scade la jumatate fata de rata fumatorilor

Strategii de renuntare

Strategia nr. 1: Diminuarea dozei de nicotina

Eterna întrebare: treptat sau deodată? Ei bine, un om avea un cățeluș și s-a decis să-i taie codița. Dar a zis să nu-l doară prea tare așa că a tăiat puțin câte puțin din codița cățelușului...

Dacă totuși decizi să renunți treptat... urmatoarele tehnici de a reduce cantitatea de nicotina si gudron inhalata reduc treptat cantitatea de nicotina din organismul tău. Cu cât este mai mica cantitatea de nicotina inhalata - cu atât este mai usor când vei renunta la fumat.

1. Redu numarul de tigari pe care le fumezi cu un sfert, apoi cu jumatate si apoi cu trei sferturi.

2. Schimba tigarile cu unele care au mai putina nicotina fara sa cresti nr. de tigari fumate.

3. Redu lungimea tigarilor fumate.

4. Redu numarul de ocazii în care inhalezi fum.

Strategia nr. 2: Începe un program de exercitii fizice

Strategia nr.3: Reducerea dozei de cafeina

Cumpara si foloseste bauturi fara cafeina.

Strategia nr.4: Renuntarea la alcool

Foloseste bauturi nealcoolice în locul celor alcoolice.

Strategia nr. 5: Controlul stresului

Stresul netinut sub control este probabil o cauza majora a începerii fumatului si recidivei.

fetelor eu eram convinsa ca nu o sa reusesc niciodata, a fost greu, mam dat cu capul de pereti pt o tigara, si acum imi mai vine in gand ideea sa o iau de la capat...dar NUUU hotarat....de ce sa-i omor pe altii prin fumurile mele, daca fumatul ucide, si fumand ma omor pe mine....si faptul ca fumand inseamna sinucidere, mai bine ma duc sa ma impusc si asa altii nu mai sunt afectati de fumurile mele

easy quiting!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adria_ spune:

Ce lucruri va face placere sa faceti acum cand nu mai fumati, lucruri sau hobbyuri pe care nu le aveati inainte?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadyana spune:

Buna fetelor!Ma bucur nespus de mult sa va vad aici,pe baricade.Totodata, ma bucur ca acest subiect a ajutat pe cateva dintre noi sa scapam de aceasta dependenta.Am avut o perioaa mai aglomerata:am inceput curatenia generala, a inceput scoala,etc..
Annie, elicitari draga mea!Tine-o tot asa inainte ca esti pe drumul cel bun.
Eu, dupa cum stiti, in ziua cand implineam o luna de cand nu mai fumam, am inceput iar sa ma prostesc.De atunci au trecut 2 saptamini, timp in care am fumat, cu exceptia zilei de miercuri(acum o saptamina), miercurea asta care a trecut, joi si astazi, cand, spre seara iar m-am prostit si am fumat.
Dar nu-i nimic.Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, atunci cand va incepe Postul Craciunului-GATA CU TIGARILE.Asta daca nu ma las pana atunci.Dar, in orice caz, vreau sa mentinem acest subiect in continuare, caci, se pare, este un subiect f. benefic.Apropo fetelor dragi, nu credeti ca Postul este o ocazie buna pt. a ne lasa definitiv de fumat?Tine si cat de cat suficient pt. a putea uita de acest viciu..Eu ced ca este cea mai buna ocazie, ca tot vb. noi espre zile si ocazii care ar putea fi potrivite pt. a face pasul acesta.Voi ce spuneti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sheherezada spune:

Cu regret trebuie sa recunosc ca dupa aproximativ doua saptamani in care nu am fumat,m-am reapucat.Cred ca deocamdata nu am suficiente motivatii si poate si pentru ca in ultimul timp am trecut prin situatii dificile.

"Nu exista culmi de neatins ci numai aripe prea scurte"

sheherezada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadyana spune:

fetelor, dragele mele, unde sunteti?
sheherezada,imi pae rau ca esti in aceeasi situatie vis-a-vis de fumat ca si mineSe vede treaba ca noi cu buna stiinta acceptam ca cei care vand tigari sa se imbogateasca in continuare pe sanatatea noastra.Cum spunea o cunostinta care s-a lasat si ea saptamina aceasta, ca sa ne apucam iar de fumat ca sa-si poata termina astia care comercializeaza tigari vilelepe spatele sanatatii noastre.
Eu fumez la greu, asa cum fumam si inainte de a ma lasasi ma simt f rau, nici nu se compara cu perioada in care nu fumam:miros groaznic, dimineata am iar gustul urat in gura si cat de curand o sa incep sa am iar vocea aceea urata de fumator dimineata si tenul meu va arata iar groaznic.Si, cu toate acestea, continui sa fumez in inconstienta mea.
Dar nu-i nimic, va incepe postul peste 3 saptamini si sper sa ma ajute Bunul Dumnezeu sa reusesc, de data asta pana la capat.Va astept si pe voi, cele care nu ati reusit data asta.Innarmati-va cu vointa pana atunci si gasiti motivatia necesara.Cu o seara inainte de a incepe postul tr. sa citim toate postarile de la acest subiect si sa fumam o ultima tigara.
Annie, unde esti?Sper ca macar tu sa fi avut mai multa vointa si minte decat noi
Fetelo cae ne sustineti, unde sunteti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moira spune:

Fetelor,
Ma bag si eu in discutie, pentru ca se pare ca incep sa am o problema cu tigarile astea.
Eu nu sunt o mare fumatoare, insa in ultimele doua luni am cam reluat acest obicei, adica fumez cam 10 tigari pe saptamana, ceea ce mi se pare ingrijorator pentru ca uneori ma surprind gandindu-ma cu pofta la o tigara.
Trebuie sa subliniez ca in ultimii doi ani de facultate am cam fumat in sesiune si apoi in primul an de serviciu, insa nu constant.
Acum, desi am mult de invatat, nu as vrea sa continui cu acest inceput de obicei neproductiv si nesanatos, mai ales pentru ca vreau sa fac un bebe si pentru a nu face riduri prea adanci.
Asa ca...ma alaturi si eu voua si sper sa ma primiti.
Cu drag,
MOira

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Fetele, vreau sa va intreb ceva!
Care v-ati lasat de fumat, ati observat sa se schimbe vocea? Sa o simtiti mai ragusita o perioada sau diminata, seara, nu stiu.

Eu sunt ragusita si daca nu se simte la urechile celorlalti, ma simt eu cu vocea modificata si cu un volum maiscazut.

M-a vazut ORL-isul. A zis ca nu-i nimic, dar asta nu m-a ajutat.

Am inteles de la unele persoane care au renuntat la fumat ca multa vreme poti ramane cu o sensibilitate in gat, cu tuse si chiar raguseala, dar mi se pare tare aiurea!

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput