grup de suport pt.renuntare la fumat
Raspunsuri - Pagina 23
pussi spune:
fetelor sunt noua printre voi
, fumez de 8 ani cate un pachet pe zi
.... si azi e prima zi fara tigari ( la final de noiembrie fac FIV si dr. mi-a zis sa renunt) .... Mi-am cumparat plasture NICORETTE, guma de mestecat nu am vazut sau nu aveau acolo - Lachi - mi-a zis de guma... am mancat deja azi 3 mere pana la ora asta... mi-am pus si plasturele, cat timp trebuie sa-l pun???
As vrea sa-mi spuneti dupa cat timp pot sa m a consider nefumatoare??? care e ziua sau perioada cea mai critica??
Mersi frumos bafta!!!
PUSSI
eva03 spune:
Buna seara!
Am avut probleme cu reteaua si n-am mai putut intra. Eu sunt in continuare nefumatoare si ma pregatesc sa sarbatoresc si luna a sasea. Dar era sa o fac si eu... chiar azi de dimineata
. Atat de insetat tragea sotul din tigara la o cafea aburinda incat putin a fost sa sarbatoresc luna a sasea cu tigara in mana.
Dar sunt tare mandra ca am fost mai puternica
Draga Nadyana
, credeam ca ai parasit campul de batalie, dar tu... nu si nu! Te intorci ca un criminal la locul faptei???
Ai mustrari de constiinta??![]()
Annie unde ai disparut? Te asteptam sa revii!
Miria_Cristina nu am patit niciodata asa ceva decat cel mult doua zile cand aveam mici perioade de raguseala (o fraza sau doua, si revenea vocea).
Pussi succes!
In masura in care imi functioneaza calculatorul raman alaturi de voi.
Succes! Merita!
mama lu' Claudiu
gabi_papi spune:
[quote]Originally posted by mamica dulce
[Mie mi-a adus mama asta-iarna niste picaturi de lasat de fumat numai ca am pierdut instructiunile si nu mai stiu cum sa le iau
Poate stie totusi cineva despre ce-i vorba...au costat o gramada de bani,sunt doua sticlute mici ca picaturile de nas...daca ma ajuta cineva raman datoare
Pe sticluta scrie asa "MAI" produs vegetal contra fumatului
Nu stiu daca te mai intereseaza picaturile alea. Le-am luat si eu si m-au ajutat sa ma las de fumat.
Modul de administrare este diferit in functie de cate tigari fumezi pe zi...deci...
Un fumator ce nu a depasit niciodata 10 tigari pe zi are nevoie doar de un flacon astfel:
- prima zi cate 25 picaturi la fiecare ora
- a doua zi cate 20 picaturi la fiecare ora
- a treia zi cate 10 picaturi la fiecare ora
- a patra zi cate 5 picaturi la 2 ore
- a cincea, a sasea si a saptea zi cate 2 picaturi la 3 ore
Unui fumator ce a depasit vreodata 10 tigari pe zi, ii sunt necesare 2 sticlute astfel:
-prima zi cate 50 picaturi la fiecare ora
- a doua zi cate 40 picaturi la fiecare ora
- a treia zi cate 20 picaturi la fiecare ora
- a patra zi cate 5 picaturi la fiecare 2 ore
-a cincea, a sasea si a saptea zi cate 2 picaturi la 3 ore.
Deci, asa cum se observa "tratamentul" dureaza o saptamana. Picaturile eu le-am tinut sub limba timp de 15-20 min.
Eu am fumat timp de 8 ani. Ajunsesem la 2 pachete pe zi ... si chiar vroiam sa renunt... Am incercat picaturile astea dupa ce am auzit ca functioneaza.
In timpul saptamanii aleia am pufait cateva tigari pe zi...si dupa am renuntat de tot.
Pe bune ca n-am sa uit fetele cunoscutilor mei cand au constatat noutatile. Dar cel mai important, acum nu imi mai fac singura rau...
Eu va urez multa bafta...si sa reusiti pentru ca o faceti pentru voi.
Menna spune:
Ziua buna la toata lumea ... intru in clubulor celor care fac galerie de pe margine celor care se afla inca in procesul de renuntare la tigari.
Eu azi fac 4 luni,23 zile si aproximativ 19 ore de cand n-am mai tras tigara!
Nu zic ca n-am mai pus in gura tigara,caci am pus,dar fara sa trag din ea.Si nu pt ca nu m-ar fi tentat,ci pt ca n-am mai putut sa trag.
Prima tentativa a fost dupa vreo 2-3 saptamani si intr-o dimineata stand cu colegul meu la o cafea (orele cele mai grele,caci era un obicei la noi cafea=tigara, iar una fara alta nu mergea) mi-am zis sa-mi aprind o tigara, asa ...ca n-a fii moarte de om daca nu o incerc si pe asta. Mi-am aprins-o ,am incercat sa trag in piept si m-am inecat ...pur si simplu mi s-a oprit in gat si m-a apucat o tuse groaznica,de mi-am stins-o imediat si mi-am zis "gata! si cu asta m-am calit de tigara!"
M-am lasat de la o ora la alta! Nu mi-am impus la modul dur, sa nu mai pun tigara in gura, pt ca cu cat iti impui limite, cu atat tentatia este mai mare.Se duce o lupta cu tine propriu zis si e mult mai rau asa, caci mintea iti va sta tot timpul la tigara.
Eu de cand am inceput sa pufai am fost convinsa ca nu sunt dependenta de nicotina si ca fumez,asa aiurea ... poate ca descarcare de nervi sau io stiu ce ... este stiut faptul ca nicotina relaxeaza o stare nervoasa.Cand am pus acea tigara in gura si am constatat ca ma inec, mi-am zis ca nu mai e de mine,pt ca de asta si aveam nevoie - imi demonstram singura ca organismul meu nu mai suporta ,ci elimina din start acest gust de nicotina.
Mirosul de tigara a fost tentant de fiecare data, insa ori de cate ori ma tenta sa pun mana pe tigara,o faceam - luam tigara,o aprindeam,dar fara sa trag in piept,pt ca atunci incepeam sa ma sufoc.
Aveam in permanenta pachet de tigari inceput in casa,tocmai pt a-mi demonstra mie ca nu faptul ca nu am tigari nu fumez sau pt ca mi-ar fi lene sa merg sa-mi iau sau io stiu ...n-as avea bani sa-mi iau ...NU! pt ca pur si simplu,chiar daca era acolo si tot timpul la indemana, NU ma tenta sa o fac!![]()
De 3 luni am un iubitel care fumeaza cam un pachet pe zi si desi zic de multe ori "asa mi-as aprinde o tigara de nervi " tot nu o fac, pt ca stiu reactia daca o fac - inec si stare de rau! Apoi eu rau cu mana mea nu-mi mai fac!
Recunosc insa ca fumez pasiv
... respirand fumul, care inevitabil n-ai cum sa-l eviti, atata timp cat toti colegii iti fumeaza si in casa de asemenea esti nevoit sa-l suporti 
Motivul pt care m-am lasat?
Eu am probleme cu circulatia sangvina in picioare si discutand cu un om f citit,mi-a explicat cum el le-a incercat pe toate si a ajuns la concluzia ca tigarile : parliament (caci asta fumam),kent, malboro si a mai zis el cateva marci,sunt cu mult mai cancerigene ca pall mall de ex, pt ca au in compozitie o substanta care efectiv iti absoarbe tot calciul din oase si efectiv te mananca pe interior cu totul.
In capul meu au inceput sa ia nastere tot felul de scenarii sumbre si zau de nu m-am imaginat la vreo 40 de ani cu pielea imbatranita si cu multe riduri (desii acum la 27 n-am nici macar un rid de expresie
) si n-am putut sa admit asta.
Si in plus , pe langa toate celelalte motive care te determina sa lasi tigara la o parte, motivul suprem a fost : un copil sanatos!
Nu mi-am programat ca maine sau la anul sa fac unul,caci nu stii cand iti este scris ,dar eu nu vreau sa procedez ca celelalte persoane care nu mai pun tigara in gura, in momentul aflarii de sarcina.
Asta e cel mai gresit gest pe care poti sa-l faci in acel moment, pt ca tu de fapt nu faci altceva decat sa-ti cureti plamanii (asa cum a zis si Annie80 in postarea ei,privind perioada de refacere a organismului de dupa renuntarea la nicotina) pe copil si asta poate dauna f mult bebe-ului.
So ... daca mai aveti intrebari pt una care a facut pasul, spuneti-le cu curaj. Cat pot, va ajut cu drag! 
Ps: e f buna terapia cu hartia! Noteaza pe o hartie data/ora/minutul la care ai hotarat sa nu mai pui tigara in gura si tine-o la vedere tot timpul ![]()
De ex la mine la birou e desenat pe un calendar un capsor haios in dreptul zilei incercuite cand m-am lasat de tigara si ma uit la el cu mandrie...acasa am pus o hartie pe usa de la frigider si dau cu nasul in ea tot timpul!
Scuzati-mi polologhia ...![]()
Bafta tuturor!![]()
Menna 
"I am still determined to be cheerful and happy, in whatever situation I may be; for I have also learned from experience that the greater part of our happiness or misery depends upon our dispositions and not upon our circumstances..."
www.animapro.org/" target="_blank">Intra aici si alegeti catelusul spre adoptie - SI EI AU DREPTUL LA VIATA!!!
"Sacrificarea oricarui animal care nu este absolut necesara, precum si orice decizie care duce la un asemenea act constituie o CRIMA." - Articolul 7 din Declaratia Universala a Drepturilor Animalelor, Paris 1978.
himera spune:
Felicitari pt toate fetele care au reusit sa renunte la fumat chiar si pt cateva zile, important este ca ati vrut si ca o perioada ati reusit sa nu va mai intoxicati. Probabil ca pe viitor veti reusi sa prelungiti perioada de absinenta.
Mult succes
pussi spune:
Menna felicitari!!!, la mine e a doua zi fara tigari, nu a nici 48 de ore, mai greu de dimineata la cafea si seara cand vine sotul acasa si stam la povesti si el fumeaza... azi am mancat si o punga mica de bomboane - mi-e frica sa nu ma ingras ...
va pup pe toate..
PUSSI
Menna spune:
Pussi nu-ti fah griji pt orele ce vin, caci cu cat te gandesti mai mult la ele, cu atat mai rau va fi.
Cand stai la cafea incearca sa o sorbi in guri mici si dese si asa crede-ma ca vei ajunge sa ii simti si aroma ...cu tigara,nu prea ![]()
Gandestete putin : daca peste cativa ani tenul tau va fi imbatranit, te vei simti fara putere si vei incepe a gafai nici dupa cateva trepte in ciuda faptului ca esti tanara, nu te vei gandii ca era mai bine sa fi facut ceva cand inca se mai putea?!
Hai bafta ca se poate
Menna 
"I am still determined to be cheerful and happy, in whatever situation I may be; for I have also learned from experience that the greater part of our happiness or misery depends upon our dispositions and not upon our circumstances..."
www.animapro.org/" target="_blank">Intra aici si alegeti catelusul spre adoptie - SI EI AU DREPTUL LA VIATA!!!
"Sacrificarea oricarui animal care nu este absolut necesara, precum si orice decizie care duce la un asemenea act constituie o CRIMA." - Articolul 7 din Declaratia Universala a Drepturilor Animalelor, Paris 1978.
eva03 spune:
Menna ai mare dreptate. Si mie mi se pare cafeaua mai aromata fara tigara, abia acum pot spune ca ii simt aroma. Credeam ca fenomenul il inregistrez numai eu pentru ca dupa ce m-am lasat de fumat am devenit obsedata de mirosuri si mai nou, colectionez parfumuri (m-am mai potolit de cand cineva mi-a atras atentia ca ar fi bine sa nu expire).
Pussi nu iti face probleme ca o sa te ingrasi. Rezolva intai o problema si pe urma te gandesti si la cealalta.
Tineti-va tare! Merita!
mama lu' Claudiu
pussi spune:
Menna, Eva03 multumesc de incurajari, ideea ce ma ajuta cel mai mult e ca vreau un bb sanatos!!!!
A mai trecut o zi fara tigari si nu mai sunt asa disperata!!!oricum azi am luat si un pachet din farmacie de NTB sau cum se numesc, dar nu am fumat... am zis sa am in caz de criza majora..
Va pup
PUSSI
Menna spune:
pussi
aici sunt langa tine !![]()
Menna