grup de suport pt.renuntare la fumat

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Adria_ spune:

saddie, ia-ti inima in dinti si ajut-o si tu sa se coaca. Nu trebuie sa iei o hotarare neaparat, macar gandeste-te pentru inceput de ce iti mai trebuie cele 4-5 tigari, ce reprezinta ele pentru tine, in ce momente ai nevoie de "ajutorul lor"... Eu simt ca esti aproape de momentul luarii deciziei. Te imbratisez, Adriana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adria_ spune:

Sunt aici... si incepe sa-mi fie greu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaisanais spune:

Adria, nu te mai gandi la tigari.....
Mananca un mar si gandeste-te ce gust delicios iti ramane pe limba dupa aceea; sau bea un ceai- mergi la ceaineria CARTURESTI si cumpara-ti un ceai deosebit- au niste minunatii acolo! sa tot bei asa ceva; eu astazi mi-am luat inca o carte, cu banii cu care mi-as fi luat 4 pachete de tigari, asa ca, ia gandeste-te daca nu merita sa faci un efort!
Curaj si tine-te tare, ca poti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadyana spune:

fetelor, am citit ce ati scris, dar nu am timp acum sa comentez nimic pt. ca trebuie sa o incurajam pe Adria.Fruntea sus.Stiu ca asta este periada cana incepe sa-ti fie greu, dupa pranz.ar trebuie sa rezisti, gandeste-te la tot ce s-a discutat la acest subiect.Pe mine ma ajuta.De ex., ieri am plecat in oras si m-a apucat asa o pofta de tigara de nici nu stiam ce-i cu mine , dar, ca sa fiu sincera, nu ca la inceput, atunci cand abia ma lasasem.Am oprit la benzinarie sa pun benzina si, cand sa platesc, mi-am aruncat ochii pe raionul cu tigari, am meditat cateva fractiuni de secunde in care iar cele doua parti din mine se luptau:una spunea sa cumpar un pachet mic, cealalta sa nu cumpar, apoi am plecat pt. ca sa nu se gandeasca cei de acolo ca imi lipseste ceva la cap, desi nu stiu daca au sesizat, sau timpul s-a scurs doar in capul meu.
Am plecat de la benzinarie si cu greu m-am abtinut.La un moment dat,la piata, parcasem si vroiam sa ies din parcare.In fata mea, o caruta cu 2 tigani si o tiganca care strangeau lemne..tiganca fuma.m-am uitat cu atentie la ea si i-am analizat trasaturile care traau faptul ca este fumatoare.Arata jalnic:fata innegrita de la tutun, pielea ingrasatoa si vocea groasa,neingrijita poate si din cauza faptului ca nu avea cum a se ingrijeasca, pt. ca daca avea vreun banut il adea pe tigari.
Acela a fost momentul in care mi-a trecut din pofta de tigara.Nu mai ramasese decat putin din pofta pe care o aveam.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sheherezada spune:

Azi zi de salariu.Cand mi-am vazut banii dupa doua saptamani in care am muncit 12 ore pe zi mi-a venit sa fumez un pachet de tigari!M-am multumit cu doua dupa ce am venit acasa.

"Nu exista culmi de neatins ci numai aripe prea scurte"

sheherezada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns X-ray spune:

nadyana bravo!
sunt din ce in ce mai convinsa ca nu te mai apuci.
shehe mai bine nu mai fumai nici o tigara ca asa macar mai economoseai niste bani.nu te mai necaji...
adria scrie mai mult, despre ce vrei tu, numai nu fuma. si nu-ti tine tigarile in casa sau la birou,daca vrei chiar sa tragi una macar asa, pana te duci sa-ti iei, te mai incurajeaza ingerasul din tine sa nu o faci....
hai fetele ca se poate!

alina
sa o ajutam pe barbye!
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83472

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eva03 spune:

Buna seara! Vad ca suntem di ce in ce mai multe si asta ma bucura pentru ca tare mi-e teama ca voi ceda iar dupa 6 luni sau 8 luni. Asa, aici, cu voi, imi intaresc convigerea ca am luat decizia corecta si oricare ar fi tentatia trebuie sa rezist.
Miria_Cristina nu m-am gandit la cate "avantaje" prezinta fumatul, dar i le voi prezenta si sotului meu.
Saddie eu cred ca tu esti destul de "coapta": daca iti numeri tigarile si ai avut dorinta sa le micsorezi numarul. Eu, cand am incercat sa le reduc, m-am enervat si am spus ca decat sa stau sa numar in fiecare zi si sa controlez pachetul, mai bine le las de tot. Supliciul este de doua saptamani, pe urma e din ce in ce mai usor.
Mult curaj! Se poate!

mama lu' Claudiu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Fetele sunt de acord cu voi!

Dar stiti ca dependenta de tutun nu se revolva chiar atat de usor.
O spun, pentru ca sunt si eu in oala asta!

De lasat te lasi, obligatoriu, brusc. Asa poti avea sanse mai mari de a nu te reapuca. Si chiar daca 24 de ore nu simti nevoia de-a fuma, se intampla ca dupa intervalul asta de timp, sa intri in sevraj tabacic. Nu este o teorie si nici baliverne. Chiar asa se intampla, plus o multime de stari neplacute: dureri de cap, ameteli, tensiune modificata, probleme cu stomacul, tuse la greu... Tot atunci simti nevoia de-a fuma.
Aceasta stare se va repeta periodic si dureaza aprox. 10-15 minute. Unii zic, ca si dupa 8 ani, aceste perioade revin.
Dar incet-incet scad in intensitate si durata.

Se pare ca nicotina nu este cea mai nociva dintre substantele cancerigene, deaceea se si baga in plasturi si gume de mestecat "de tranzit".

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadyana spune:

Buna fetelor!Astazi am primit o veste f. proasta-a murit o doctorita pe care o cunosteam-a facut infarct(sau s-a sufocat in somn, nu stiu exact),dupa ce, in prealabil, facuse o complicatie la plamini din cauza.......TIGARILOR Era tanara:vreo 60 si ceva de ani.Fuma enorm pt. o femeie.
Alina, merci pt. increderea ta.sper sa nu dezamagesc.'
Fetelor, ma bucur enorm ca acest subiect este de interes si ca nu m-ati abandonat, ba chiar, sunteti din ce in ce mai multe.
Speram sa ne fie e olos tuturor.
Bunul Dumnezeu sa ne ajute!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Annie80 spune:

Mai etelor, eu nu mai inteleg nimik....inainte fumam ca turcul si nu aveam nimic nu tuseam nu ma durea nimik, iar acum ca ma las ma doare gatul de mor si tusesc de simt ca lesin.... asa ca iar nu-mi trebe tutun

ieri am dat sa aprind o tigara si sotul meu a venit imediat in bucatarie cu cel mai scum si iubit parfum al meu...A urlat ca pute! a pulverizat parfum cat as fi fososit eu in 3 luni...m-am albastrit la fata cand am vazut cum iroseste parfumul meu iubit...si..mi-a pierit pofta... asa ca alta zi fara tutun....YAY

ah al meu sa lassat ceva de genul" de maine nu mai fumez...si na mai fumat si nici nervos n-a fost...la ocazii mai speciale mai aprinde cate una, dar nu mai mult

si tenul meu...arata MULT MULT MAI BINE!!!!

Mergi la inceput