Fetele din America (78)

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CamiM spune:

Fetelor am si eu o intrebare pentru cele care au copii si au fost la consulat/ amabasada Romaniei sa ii declare si sa le scoata certificat de nastere romanesc: ce acte trebuie?

multumesc anticipat pentru raspunsuri

Cami & Sofia
poze Sofia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carolyne spune:

Eu i-am facut fetei mele in octombrie 2004, dar chiar si mei recent daca a facut cineva cred ca cel mai bine este sa suni ambasada/consulatul unde vrei sa mergi pentru ca...stii cum se spune "cate bordeie atatea obicee".
Mai ales ca la noi nu-i ceva neobisnuit sa schimbe lista de la o zi la alta fara sa ai habar, de aceea cred ca nu-i prea relevant ce a fost pana acum.
Ce pot sa iti spun este ca am platit vreo $40 cash iar cand am cerut chitanta mi-a zis ca la cash nu da chitanta, iar ceck nu primeste...
Oricum mi-au cerut sa fac o traducere dupa certificatul american dat la spital si o copie dupa certificatul ala suvenir dat la spital (cu piciorusul copilului), greencardurile, certificatul de casatorie al parintilor, parca si pasapoartele dar nu mai sunt sigura.
Mult succes si rabdare cu...organele romane

Carolyne

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Cami, si eu m-am interesat sa vad care e treaba cu certificatul rom. de nastere. La Consulatul din Los Angeles costa $130 taxa consulara plus $35 traducerea daca vrei sa ti-o faca ei. Mie, personal, mi s-a parut enorm. Drept urmare am zis pas si ca sun la alte Consulate. Ieri am sunat la Chicago si am ascultat optiunile pe robot. Chiar ti se dau instructiuni ce iti trebuie pentru emiterea unui certificat romanesc. Ei cer $90 taxa consulara, cerere tip de emitere a certificatului, certificatele voastre de nastere plus pasapoartele, certificatul parintilor de casatorie, certificatul american de nastere plus traducerea lui legalizat la notariat. Eu am hotarat ca il voi face in Ro. Si ce mi s-a parut cel mai nasol ca trebuie sa se prezinte unul din parinti sa il ridice pentru a fi inregistrat in registrul autoritatilor romanesti.
Nici noi nu am vazut vreo chitanta de la Consulat.
Eu zic sa suni si sa asculti si tu mesajul la consulatul din Cicago: 312-573-1315
Numai bine.

Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Ofofof, bunele si vechile obiceiuri nu dispar asa de repede... Noi nu-i mai facem deloc Ralucai ceferticat romanesc. Cind va fi sa avem vreo iesire peste granita, ii vom face direct pasaport... albastru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CamiM spune:

Carolyne, Ciuf multumesc frumos de raspunsuri..

Simina am luat in considerare si varianta ta.

Acum a fost weekend si luni e liber dar marti o sa incerc sa sun la consulat la NY sa vedem ce imi spun la telefon. Povestea este ca am mai sunat eu cu alta ocazie si pana a raspuns cineva am incercat de am ametit, in plus persoana de la telefon era si intr-o pasa proasta asa ca mi-a vorbit cu tonul ala binecunoscut al functionarilor care au senzatia ca iti fac tie vreo favoare si nu ca sunt pusi acolo in acel scop. In fine poate avusese o zi proasta..

Cami & Sofia
poze Sofia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns msl spune:

Buna tuturor!
Ciuf, cum ai reusit sa intri in legatura cu un functionar la consulatul din los angeles? eu sun aproape in fiecare zi de o luna si tot robotul imi raspunde...vreau sa-i fac si eu fetei mele certificat de nastere si nu reusesc...
la cit timp primesti certificatul de nastere american aici prin posta, ca nu l-am primit inca si a trecut o luna de cind s-a nascut, stie cineva?
A calatorit cineva cu bebe in romania cu pasaport american? cum se procedeaza trebuie sa-i iau viza? daca intentionez sa stau mai multe luni am probleme la iesirea din tara pt ca e pasaport american? dar daca are pasaport romanesc? ii trebuie viza pe el? sau calatoresc cu ambele pasapoarte? nu inteleg cum se procedeaza, ma poate lamuri cineva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

quote:
Originally posted by msl

Buna tuturor!
Ciuf, cum ai reusit sa intri in legatura cu un functionar la consulatul din los angeles? eu sun aproape in fiecare zi de o luna si tot robotul imi raspunde...vreau sa-i fac si eu fetei mele certificat de nastere si nu reusesc...
la cit timp primesti certificatul de nastere american aici prin posta, ca nu l-am primit inca si a trecut o luna de cind s-a nascut, stie cineva?
A calatorit cineva cu bebe in romania cu pasaport american? cum se procedeaza trebuie sa-i iau viza? daca intentionez sa stau mai multe luni am probleme la iesirea din tara pt ca e pasaport american? dar daca are pasaport romanesc? ii trebuie viza pe el? sau calatoresc cu ambele pasapoarte? nu inteleg cum se procedeaza, ma poate lamuri cineva?

Buna, tu in ce stat esti? Trebuie sa aplici tu, ca parinte, nu-ti vine automat prinposta, adica spitalul nu aplica in locul tau.

Mult succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danutza_c spune:

Msl, eu stiam ca daca pleci cu copilul si calatoresti doar tu celalt parinte trebuie sa dea o declaratie ca e de acord ca tu sa iei copilul cu tine. Suna total aiurea dar eu stiu e cineva, respectiv tatal, care a plecat cu copii in tara si cind a vrut sa se intoarca era sa nu mai poata sa ia copii cu toate ca mama era aici in state. Cu multe parlamentari a iesit dar eu zic ca mai bine te interesezi decit sa ai asemena surpize la vama la intoarcere. In cazul in care plecati amindoi atunci nu e nici o problema.
Si cu teelfonul la consulatul din LA: iti trebuie ceva rabdare ca sa poti vorbi cu cineva viu acolo!

Cami, eu cu certfificatul de nastere as incerca sa-l scot in tara. Nu poti sa rogi pe cineva sa se intereseze acolo ce acte iti trebuie sa sa il inregistrezi? Daca ai pe cineva in Bucuresti la pasapoarte in Iorga e afisat afara tot ce iti trebuie sa inregsitrezi in tara acte de stare civila. Daca mai astepti pina plec eu la sf lui noiembrie aflu eu ce trebuie.

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83472 Pentru Barbye-una dintre noi!Trebuie sa ajuti!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Msl, sa spun ca am avut noroc? Dar crede-ma ca de fiecare data cand i-am sunat i-am prins.
Cert. de nastere american i-a venit Evei cam la sase saptamani dupa nastere. Am trimis formularul completat, primit de la spital, imediat dupa ce am nascut.
Numai bine

Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns philip spune:

quote:
Originally posted by msl

Cred ca e diferit de la stat la stat. Noi, de exemplu, am completat formularul la spital dar a trebuit sa ne ducem in persoana sa ridicam certificatul de nastere american de la departamentul lor. uite ca nu-mi amintesc cum ii zicea. asta era in texas.

philip&andreea

Mergi la inceput