Cum ati invatat sa gatiti ?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mik spune:


Merci de raspunsuri la toate.

Marturisesc ca voiam ca guest-starurile de pe topic sa vina sa se manifeste (Danyce, Akella, Balbina, adi69 ....)


Mik.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinam spune:

eu nici la 30 de ani nu stiu sa gatesc, bine nu ma refer la cartofi prajiti si oua sau friptura la cuptor, da io nu stiu sa fak o ciorba, o tacana, mancare gatita, nu stiu si gata, nu am fakut, acasa gatea tata,de 4 ani de cand sunt la casa mea gateste ....tata si eu iau mancarea cu oalele.
In skimb fak prajituri, torturi, aici sunt experta, la 6 ani am fakut prima prajitura in care am uitat sa pun praf de copt, a fost buna, mai tarziu faceam tot felul de "fantezii" partea buna e ca avea cine sa le pape.
Cu mancarea am avut si eu o singuta experienta, in scoala generala, parintii la munca eu am vrut sa le fak surpriza: iau cartea de bucate sa fak "ghiveci sarbesc" nu o sa uit niciodata, numai ca am pus prea mult orez si cand am vazut eu ca se umfla de nu imi mai incape in oala am scos separat si am fakut si un pilaf , da cam la atat se limiteaza experienta mea in ale mancarii.

Alina si bb Vlad (25.09.2005)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinaMIZZI spune:

Eu am invatat sa gatesc de la mama, dar mai mult singura. Aveam vreo 13 ani cand am gatit prima data- ciorba de cartofi laudata de toata lumea. De atunci am inceput cu inventiile, bucataria e locul unde imi petrec mult timp de aceea am si amenajat-o pe masura
Nu prea gatesc dupa cartea de bucate, imi place sa experimentez lucruri noi, cand ajungeam in week-end-uri la ai mei la tara mama ma plasa direct la bucatarie
Aici i-am dat gata cu sarmale, ciorbe, fripturi, habar nu au de asa ceva si nu prea se omoara cu gatitul.


Alina- mama de bebe Keane-Peter
http://www.fotothing.com/alinaMIZZI/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sheherezada spune:

Eu am invatat sa gatesc cu adevarat dupa ce m-am casatorit.Pana atunci stiam sa fac doar aperitive si prajituri.Dupa ce m-am maritat am locuit cu soacra cativa ani.Si ea nu m-a intrebat niciodata daca stiu sa fac ceva?Dimineata doar imi spunea astazi faci supa cutare si tocanita cutare.Si eu ioc!Asa ca abia asteptam sa plece sa pun mana pe o carte de bucate!Imi aduc aminte cand mi-a spus sa fac ciorba de burta si eu nici macar nu stiam cum arata!Dar adevarata piatra de incercare a fost supa de rosii cu galuste de gris....ca nu gaseam reteta in nici o carte de bucate!Asa ca am facut ciorba de cartofi!?O data,de doua ori...pana cand am aflat de la cumnata-mea cam cum se face!

"Nu exista culmi de neatins ci numai aripe prea scurte"

sheherezada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Mik, aici-s.Povestea mea e simpla:ca multe alte chestii, si sa gatesc am invatat singura.Normal ca trageam mereu cate o privire la bunatatile pregatite de mama, dar nu ma stresa niciodata sa o ajut.Cand eram adolescenta m-am apucat de facut prajituri tocmai pt ca in perioada aceea am descoperit ca pot ghici in proportie de 90% ingredientele unei prajituri...asta dupa ce savuram o bucata, of course.Incetul cu incetul m-am perfectionat si ghiceam si metodele de lucru, ordinea, etc...fara sa citesc carti de bucate suplimentar.Apoi m-am apucat de adaptari si de inventii...inventii care si acum se numesc retete ą la Daniela prin familie, dar eu le-am pierdut sirul.De gatit mancare m-am apucat abia in studentie si am ajuns in scurt timp bucatarul din apartament (stateam cu 2 alte studente in chirie).Imi convenea de minune:eu inventam sau adaptam (dupa caz), executam, ele plateau ingredientele.Pana si sarmalele le-am readaptat.Pun mult mai multe legume in ele, uneori si ciuperci.
Cam asta ar fi povestea mea.Gatesc mereu cu placere si totusi nu petrec mult tp in bucatarie.Doar la aniversari si sarbatori petrec ceva mai mult timp acolo pt ca-mi place sa-mi rasfat musafirii.Acum s-au obisnuit si musafirii cu mancarurile ą la Daniela si vin mereu, pana si aia neinvitatila aniversarile noastre (aici e un obicei sa-si treaca oamenii intr-un calendar, pe care-l agata in toaleta, aniversarile cunostintelor/rudelor/prietenilor).

Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo


www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliprejbeanu spune:



... bucataria pentru mine a inceput pe vremea cānd eram la bunica mea la Maramu' sa tot fi avut vreo 4-5 anisori. Task-ul meu era sa pun intr-o farfurie de metal (blid) un bulgare de mamaliga (tocana). Bunica imi turna un polonic de lapte cald proaspat fiert iar eu trebuia sa tai cu lingurita mamaliga in bucati mai mici si sa pap fuguta sa nu se raceasa. Asta era reteta mea de lapte cu cereale de acum vreo 30 de ani. Am mai asteptat cātiva ani ca sa trec la fidea in lapte (tojmaji cu lapte) caci era mai complicata reteta si trebuia mai multa indemānare!


Astazi tot incepatoare am ramas la facut mamaliga dupa reteta traditionala adica apa, malai, ceaun pe foc si facalet. Noroc cu microundele ca ma salveaza!

Inca ma mai sperie framāntatul de orice fel...deci rar de tot ma incumet sa fac placinta, gogosi, cornulete, cozonaci...si alte bunatati de genul asta. Si iarasi zic noroc cu foile gata facute ce le gasim in comert! De-ar fi dupa zicala romāneasca "daca sti sa framānti te poti marita" eu tot fata nemaritata as fi .

In rest ador salatele de cruditati: munca putina, calori putine, māncare sanatoasa si copioasa! M-am specializat pe peste caci am ramas tot ca pe vremea lui Ceausu*** cānd musai era sa avem peste de trei ori pe zi daca se poate.

Ador cartofi copti la cuptor in coaja stropiti doar cu ulei de masline si presarati cu sare si boia.

La incheiere zic sa traiasca site-urile de retete cu poze si indicatii caci dau idei si deschid ochii.

pupicei
Liliana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mazzel spune:

am invatzat sa gatesc de nevoie caci imi place sa mananc si nu are cine sa-mi gateasca numai daca ies la restaurant , ceea ce nu se intampla foarte des, si mai pe incercate, mai o reteta din carti, mi una de la mama, mai una de pe internet, mai o incercare soldata cu esec sau mari succese...nu e mare filozofie, totul e sa-ti placa.

eu dulciuri nu prea stiu sa gatesc caci nici nu mananc, rar am pofta si servesc o prajitura, dar am cateva care le fac si-mi ies dar le fac din ani in pasti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

eu am invatat cand m-am maritat, am mai citit pe net a, am mai citit prin Snada Marin, si s-a prins ceva de mine...eu cred ca trebuie sa ia si putin imaginatie ...si normal sa-ti placa




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

De mica am inceput cu clatite si prajituri, pasiune pe care o am si azi, dar mancare propriu zisa am inceput sa fac dupa ce m-am maritat, avandu-l ca profesor pe sotul meu care este un bucatar desavarsit.
Bine, cum niciodata nu mi-au placut mancarurile traditionale, gen ciorbe, ghiveci, sarmale, tocane, etc, nu am invatat cum se fac deoarece nu ma intereseaza si nu mancam asa ceva.
Acum sunt pasionata de bucatarii internationale si invat sa fac doar ce ne place.



Crinuta si Rayan


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Mik sa stii ca eu nu ma consider o mare bucatareasa. Multe bucate traditionale nu stiu sa le fac, 90% din mincarurile gatite de mine (cu exceptia dulciurilor) sint improvizatii inspirate de moment. Am inceput sa gatesc, ca multe dintre noi, in perioada studentiei. Pasiunea pentru dulciuri tot cam de atunci o am, dar s-a amplificat in momentul in care ne-am mutat la garsoniera si am avut acces la cuptor. Am invatat de multe ori din greselile mele, apoi am descoperit netul si site-urile culinare rusesti. Am invatat de acolo aproape totul ce stiu acum cu privire la prepararea dulciurilor, si trebuie sa spun ca nu sint nici pe departe o experta. Lipsa rabdarii si insuficienta fanteziei m-au facut sa ramin la nivelul de simplu amator. Dar nu ma deranjeaza acest fapt
Imi place foarte mult sa colind internetul dupa retete interesante (de dulciuri si nu numai), ma atrag mult retetele cu multe poze, explicatii si comentarii. Mereu am scris multumiri autorilor retetelor preparate de mine, pentru ca imi place cind o reteta are un feed-back bogat.
Nu neglijez nici revistele tiparite de profil (preferata mea e BPT), nici cartile de bucate.
Mereu e loc de invatat ceva nou.

------------------
Numai bine,

Natalia
Poze

Mergi la inceput