Inseminare (3)

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ella_72 spune:

Buna tuturor !
Am si eu o intrebare :aveti cunostinta de vreo fata care a facut Inseminare cu donator si a reusit ?
Va intreb asta pentru ca sunt disperata...nu stiu ce sa mai fac....v-am mai spus eu care e povestea mea...pe scurt:sotul cu oligoastenoteratospermie SEVERA ..am fost si la Dr.Soare ....tratamnet si homeopat si alopat ...ecografie testiculara , teste genetice.....toate ok ...insa bebele nu apare ...
Eu sunt destul de ok , dupa spusele lui Big.M....
Si acum sunt intr-o mare dilema : as incerca mai intai o IAD si daca nu reusesc asa ....un FIV cu donator . Desi ....nici nu mai stiu ce sa zic...
Vreau sa ma consult cu voi in aceasta privinta pentru ca sotul meu e distrus....i se pare ca toata vina o poarta el ...i-am explicat ca asa ceva se mai intampla si ca ....asa a fost sa fie ....insa deocamdata e foarte inchis in el ....Ma puteti ajuta cumva .....un sfat ..o parere ....

Va multumesc tuturor !

Ella

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nucutza spune:

Ella, in aceeasi situatie sint si eu. Eu am facut pina acum 8 IAD nereusite, fara stimulare. Mr Big a zis ca sa mai incercam. E foarte greu sa reusesti din prima, pt. ca din cele 10-15 procente de reusita la IAS, mai tre sa scazi si faptul ca ei (gigeii) prin decongelare isi pierd vreo 70% din . Dar sa stii ca am citit de un caz de IAD din prima. Or mai fi, nu stiu. Cert e ca fetele se feresc sa spuna ca fac IAD. Ce iti sugerez eu e sa vb. cu Big M, poate faci cu Cocei, nu cu Moisa. Cu Cocei face doar miercurea, la cab. din Zorileanu, deci e cam greu sa prinzi ovulatia taman miercurea. Da tu vb. cu el, vezi ce zice.

Mergi la inceput

Erata: am vrut sa zic ca pierd 30%, ramin cu 70% forta.

Mergi la inceput

Multumesc mult Nucutzapentru raspuns...
Eu nu am facut pana acum nimic concret (IAD sau FIV) pentru ca am asteptat sa se intample natural.Insa nu prea mai am nici timp(am aproape 35 de ani)si nici rabdare ....ca sa zic asa ...Ma simt pregatita acum pentru un copil .
Daca poti sa-mi spui cam cu ce ar trebui sa incep ....analize (ce fel de analize),si eu si sotul meu....si in ce consta aeasta procedura (IAD) ....am citit foarte multe de pe acest forum insa sunt asa de multe informatii incat mi-e cam greu acum sa stau si sa le pun cap la cap, cum se zice....
Legat de IAD.....nu stiu de ce fetele nu vor sa spuna ....in fod e tot copilul nostru ....eu asa vad situatia ....asta este ...daca asa vrea Dumnezeu ....

Ella

Mergi la inceput

Cred ca fetele vor sa-si protejeze sotii, eu cel putin de asta nu am zis la nimeni, decit aici, pe forum, pt. ca aici nimeni nu ne judeca, ci doar ne sprijinim una pe alta.
Sotul a facut spermograma. Eu am facut HSG (histerosalpingografie - se baga o substanta prin trompe, sa se vada daca sint permeabile.); analize hormonale de Z3 si cam de prin z 10-11 a CM ecografie transvaginala ca sa vada nr. de foliculi si grosimea endometrului si bineinteles momentul ovulatiei. Cind foliculii si endo sint suficient de mari, adica in apropierea ovulatiei, se face pregnyl, care declaseaza ovulatia si la 24-36 ore de la pregnyl se face inseminarea (iti introduce gigeii in uter cu un cateter). La prima inseminare sotul tre sa-si dea acordul. A, eu am mai facut o histeroscopie pt. ca-mi aparuse un polip endocervical si mi l-a scos. La histeroscopie a confirmat starea trompelor si a tot ce mai e pe acolo.

Mergi la inceput

Iti multumesc inca o data Nucutza
Din cate am citit, inteleg ca esti o tipa foarte puternica..ai facut 8 IAD....eu cred ca as fi cazut psihic ....
Dar de ce ai facut fara stimulare ? Ce se intampla daca faci stimulare ? Te ingrasi foarte mult, nu ? parca asa am citit......
Si inca ceva....pentru analize iti trebuie programare sau ma duc pur si simplu la Giulesti , la recoltari ...si gata....? Si cam cat ma costa o IAD ? Asta asa informativ....pentru ca vreau sa strang si ceva bani pentru FIV , in eventualitatea in care nu-mi reuseste IAD ....
Si vreau sa-ti mai spun ca si eu am facut in 2005 o histeroscopie pentru ca aveam 3 polipi pe care mi i-a scos Big M. Am fost prin luna Iulie 2006 sa-mi fac o ecografie vaginala ca sa vad cum mai stau (daca au aparut din nou) si l-am intrebat pa Big M. daca e cazul sa fac si o HSG ca sa-mi vada trompele si mi-a zis ca daca era ceva nasol cu trompele mele le-ar fi vazut la histerografie . Se poate asa ceva ? Eu am mai intrebat si alte fete si majoritatea au spus ca nu se vad ....ca imi trebuie neaparat HSG . Nici nu mai stiu ce sa cred....Tu ce parere ai ? Te intreb pentru ca ai trecut prin asa ceva si stii ce inseamna....
Ella....

Mergi la inceput

Ella, stimulare faci daca NU ovulezi natural. Eu ovulez natural in fiecare luna, asa ca nu e nevoie de stimulare la mine, desi ma bate gindul sa-i fac propuneri lui Big M (nu stiu daca va fi de acord sa ma stimuleze). Nu e obligatoriu sa te ingrasi de la stimulare si oricum nu te ingrasi f. tare.
Trompele se vad la histeroscopie, mai bine decit la HSG. La histeroscopie te vede toata pe dinauntru. Pb. nu e ca nu se vede, ci daca nu s-a modificat schimbarea intr-un an (adik sa nu fi aparut pb cu trompele intre timp.)
La Giulesti o IAD costa 2 milioane lei + 220.000 pregnyl (parca)+ ce dai tu pe la dr., daca vrei sa dai.
Eu zic sa te programezi la cab. part. la big M sa-i spui ca vrei sa incepi IAD si-ti zice el mai departe ce ai de facut. O sa-ti zica sa suni la CM la Giulesti sa vb. cu doamna Geta sa te programeze la monitorizare (eco vag.). Analizele tot el m-a trimis sa le fac.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanatugs spune:

Buna fetelor!!
Eu nu sunt trista pentru ca stiu ca oricum natural nu prea aveam sanse cu spermograma sotului, asa macar am incercat ceva, erau ceva sanse de reusite pe acolo!! Si voi mai incerca, cat va fi nevoie pina la reusita, nu disper asa de repede!! Nimeni nu-ti garanteaza reusita 100% nici natural, nici la FIV, nici la IA, asa ca viata intreaga e o loterie, nu-i asa fetelor???? Multa bafta tuturor va doresc!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kla78 spune:

IOANATUGS ai mare dreptate cand zici ca viata e o loterie!

fetelor va doresc mult succes cu inseminarile indiferent ca sunt cu donator sau nu bebeii sunt tot ai vostri....eu am facut 4 IA normale dar nu am reusit,iar acum am inceput trat pt al 2-lea FIV,si sper din toata inima sa reusesc.Cat despre ingrasat eu nu m-am ingrasat decat 1-2 KG dupa care le-am dat jos ,deci nu e o regula.Va tin pumnii stransi tare de tot sa reusiti ,sa reusim toate si sa ne intalnim la odisee cat mai repede!

claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Micky2007 spune:

Buna fetelor,
Vreau sa va spun ca va urmaresc de ceva timp si va multumesc ca am invatat foarte multe lucruri de la voi.
Ieri am facut si eu prima IAS, intradevar nu a fost deloc dureroasa, dar sa speram ca a prins mic.
Va pup pe toata si sa auzim de bine.
Micky

Mergi la inceput