Kist de 5 centimetri diametru

Kist de 5 centimetri diametru | Autor: iren

Link direct la acest mesaj

Mi s-a descoperit un kist de 5 cm diametru in partea stinga shi n-a dat inapoi nici dupa 8 zile de tratament cu hormoni. Doctoritza ma intreaba daca vreau laparoscopie totushi, io-i zic nu, sa mai ajteptam nitzel, asha ca mai am doo saptamini de indopare cu hormoni.
Doctoritza mea a intrat de azi in concediu, vine peste-o luna, shi mi-a zis ca daca ma doare rau sa merg neaparat la spital.
Intrebari:
- daca ma doare rau shi nu merg la spital, ce se poate intimpla?
- cit timp sint inactiva- nu sexual- dupa operatzie, implica riscuri, a mai trecut cineva prin asta- dar laparoscopie- sa-mi poata da amanunte?
Multzumesc.

Io shi plozii turbulentzi

In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Iren,
sper sa-ti treaca chistul de la tratament.
Chisturile prezinta pericolul ca se contorsioneaza si se pot sparge. De asta te-a avertizat doctora ca la durere sa mergi la spital sa nu fie complicatii.
Desi eu am avut un chist de 8 cm de alta natura, am "stat" 2 ani cu tratamente si am dus sarcina la capat fara probleme. Mi-a fost scos in timpul cezarienei si nu am avut probleme fizice.
Sper sa ti se absoarba repede fara urma !

Daria & Giulia (2004 08 16)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iren spune:

Mamajuliei, am mai avut unu, da habar n-am avut pina cin nu s-a spart in timpul unui infocat M-a durut ingrozitor, da la ecograf nu s-a mai vazut nici urma, doar s-a presupus c-a fost kist, iar complicatzii n-am avut.
Merci de info shi incurajari

In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

Iren, eu a facut o laparo, cam in 10 zile esti "operationala" - meri la servici.E, totusi, o operatie, dar te refaci mai repede decat dupa una clasica.

“In curand, de cate ori am sa deschid gura in public, nici pe mine n-o sa pot sa ma mai cred.” – Gabriel Liiceanu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tania21 spune:

Mi s-a facut si mie laparoscopie. Eu una zic ca e periculos sa-l lasi, daca poate fi operat fara consecinte trebuie operat, mai ales ca intr-adevar te refaci mai repede dupa laparoscopie.

Dupa parerea mea hormonii dau consecinte mult mai grave ca o laparoscopie.

Mergi la inceput

Acumaaa...operatzie dupa 3 saptamini, ca atunci vine doctoritza din concediu...Io ma gindeam ca pot fi ok imediat, seara sa ma dea acasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

Iren, poa sa " te dea" da nu-j cum faci cu "plozii turbulenti", mi-e ca nu o sa te poti apleca spre ei.

Acum serios, si nu vreau sa te sperii, da cam o zi dupa...eu am fost in pioneze( perfuzii, tub cu dren, plosca, tot tacamu').Dupa operatie( generala, m-au si intubat, bleah..) am vomitat, drept care am sarit peste paturi cu tuburile dupa mine sa ajung la chiuveta ( in sensul ca sa fii pregatita pentru aceasta eventualitate cu o caserola, ceva, langa tine).Altele s-au refacut mult mai usor, depinde de organism.A doua zi poti pleca acasa, insa nu vei tzopai vioi pe scari ci asa, mai pe langa perete...
Dar in cateva zile o sa fii foarte bine, si sa faci bine sa nu lipsesti prea mult de pe forum!!! Ca de nuuuuu....

V

“In curand, de cate ori am sa deschid gura in public, nici pe mine n-o sa pot sa ma mai cred.” – Gabriel Liiceanu

Mergi la inceput

Victoria, cam najpa kestiile alea de dupa operatzie...io a trebuit in decembrie sa merg la spital ca sa-mi pun Mirena, ca aveam colu nitzel cotit, sh-a trebuit sa ma adoarma...brrr, aiurea kestie shi anestezia asta, ca eram ametzita rau, mi-a pus plosca, ace-n miini, da n-am vrut sa ramin acolo nici pin la 7 seara, la 4 eram acasa , nu conteaza ca ma tzineam de peretzi, doctoru nici nu voia sa-mi dea drumu, cica-s prea ametzita, le era teama sa nu dea mashina peste mine pe strada, m-a pus sa semnez de ieshire
Acu pe bune, ce rau poa' sa-mi faca inca dooj de pastile cu hormoni (masculini)? Ca am o folie de terminat, pauza doo saptamini, shi incep a 3-a shi ultima folie, nu poa' sa fie kiar atit de rau, sa-mi creasca par pe piept sau mai rau, o sula!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

Eu am avut kisturi de vreo 8 cm., am facut laparo.

Operatia n-a fost taman rea, eram functionala cind m-am trezit. Am coborat din pat, am fumat, am baut o cafea... am fugarit doctorul sa-mi povesteasca ce si cum....
Cu capu' nu stateam prea bine, nu era prea limpede , da' altfel, fizic, n-aveam mai nimic.

Elise

Mergi la inceput

Elise, merci, m-am mai linishtit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Iren,
eu intarziam momentul operatiei de groaza anesteziei si pierderea ovarului Deci am cam luat toate tratamentele posibile si imposibile o bucata buna de vreme. Iar cand m-am dus pt programarea operatiei am vazut bb la ecograf
Rezultatul tratamentelor ? M-am ingrasat 10 kile la vremea respectiva.

(cu anestezia generala dupa op.de cezariana si extirpare ovar care au durat un ceas juma`: nu am simtit nici cea mai mica durere sau disconfort la taietura, da` io`st mai nesi cred )

Daria & Giulia (2004 08 16)

Mergi la inceput