Kist de 5 centimetri diametru

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns fannna2003 spune:

si mie mi-a gasit unul 7cm...tratament 3 luni cu duphaston...peste o luna tre sa merg iar la control...interventie chirurgicala numai daca e cazul...asa a zis medicul

Un prieten adevarat te prinde de mana si iti atinge inima.
Gabriel José García Márquez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unboticutz spune:

iren, da de care chist este? eu am avut unul de 8.2cm si am scapat fara operatie; mi-a facut o punctie, a extras o parte din lichid si pe urma am luat 3 luni anticonceptionale. sambata trecuta am fost la control si n-a ramas nimic nimic. mie mi s-a explicat ca atata timp cat iau anticonceptionale este imposibil sa mai creasca pe motiv ca chistul era "alimentat" doar in timpul ovulatiei. daca ovulatie nu e nici chist nu e ; asa ca probabil si la tine atata timp cat iei hormoni nu mai are cum sa creasca, insa se poate rupe.

in afara de anticonceptinale am mai luat tinctura de mladite de zmeur + carpicon; tu probabil n-ai acces la asa ceva (dar iti pot trimite daca vrei ;) ).
multa sanatate!

---------------------------------------
common sense is not really so common

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ronin spune:

Iren, dupa atatea pareri, vin si eu cu alta...CEAIURI.
Si eu sunt patitul. Aveam chisturi ovariene si chisturi uterine (noduli) adica minifibroame. Cel mai mare de dimensiunea unei mandarine. Tu nu spui e chist cu lichid sau nodul...(da cred ca e cu lichid, daca spui ca e in stanga, adica pe ovar, nu? uterul e central...)Am fost la mai multi medici din Bucuresti si toti mi-au spus ca e doar o singura solutie, operatie. Alta, nu. Am fost si la un cabinet particular, nu spun care caci iar fac reclama si "ma iau moderatorii de urechi" si o doctorita mai in varsta mi-a spus asa: te doare, nu! asa ca nu te opera. Astia nu vor decat sa iti ia banii! Ce-i drept, sansele ca sa faci un copil sunt de 50%, dar nu imposibile asa cum ti-au zis ei...Si nu m-am operat...

Am si eu o dambla: farmacia verde. Am pe acasa niste carti si am citit, am citit... pana cand mi-am facut o lista de 4 ceaiuri, adaptate la "necazurile" mele si am inceput sa beau...si am baut cam un an si jumatate, cam un litru si 200-300 ml pe zi, in concentratia stabilita de mine, (adica la plesneala). Am facut o pauza de o luna cam dupa 8 luni. Si surpriza: Am facut din nou eco si din toate pe care le avem, nu mai aveam decat un sg. nodul uterin de vreo 2 cm in diametru. Cam la 6 luni am ramas insarcinata si acum am o fetita dulce foc de 2 ani si 5 luni aproape. Acest nodul a rezistat pe toata perioada sarcinii, dar nu a creat probleme.
Acum de 2 zile am inceput din nou cu licorile ca iar ma iau cand si cand niste dureri de-mi vine sa ma urc pe pereti...

Dar, spre deosebire de tine, eu f. rar am dureri sau destul de rar...Nu stiu ce sa te sfatuiesc...Sanatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca_B spune:

Buna fetelor
Si eu am un chist ovarian de 6,5cm hematic posibil endometriotic.Dr.la care am fost in Cluj mi-a spus ca sa ma operez clasic ca s-au putea sa fie aderente si ca la laparoscopie nu se poate sa-mi scoata eventualele aderente.Eu am citit ca se poate face laparoscopic asa ceva( de ex. in Bucuresti la Elias).As dori sa-mi recomandati un medic bun din Cluj care face laparoscopie deoarece nu vreau sa ma operez clasic si nici nu as vrea sa ma duc pina in Bucuresti
va multumesc mult

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iren spune:

Kistul este cu likid shi doare.
Fana, itzi doresc multa sanatate
Iruse, aici nu shtiu ce ceaiuri sa iau, iar probleme mari nu am, ca sa mi se trimita un paket din Ro cu deverse kestii naturiste. Multzumesc frumos
Unboticutz, mie nu mi s-a dat alta solutzie decit laparoscopia. Miine o sa merg la drogherie sa intreb de frunze de zmeur, daca nu gasesc, o sa apelez la Victoria sau la tine

Io shi plozii turbulentzi

In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

Si eu ma facut laparascopie pentru chist ovarian, fibrom uterin si endometrioza. Incercam de 10 ani sa avem un copil si la vremea respectiva doctorii mi-au spus ca acestea sint cauze posibile de infertilitate si trebuie "inlaturate". Aici in Canada, dupa o astfel de interventie, te duci acasa in aceeasi zii (dupa ce te trezesti din anestezia generala). Nu am avut nici un fel de problema post operatorie, nici macar dureri, ca si cum nu am facut nimic. Doar doua mici incizii laterale si una prin buric, care nu au lasat nici o urma.
In afara de subiect: dupa operatie, am mai asteptat 3 ani si nimic... In momentul in care am inchis capitolul "copil" in capul meu (la o virsta destul de inaintata), am ramas insarcinata si acum am o minune de fetita de 6 ani.

Mergi la inceput

Iren daca te intereseaza, am gasit denumirea lor stiintifica.

Galbenele = Calendula officinalis
Coada Calului = Equisetum arvense
Coada soricelului = Achileea millefolium
Traista Ciobanului = Capsella bursa-pastoris

Din toate astea luam cat cuprinzi intre degetele toate de la o mana, din fiecare planta, si apa puneam cam 1 l si jum. Toata cantitatea asta o beam toata ziua. Nu este extrem de rau la gust...
Daca as fi in locul tau as face o concentratie mai mare...

Cam asta ar fi tot...Daca te hotarasti, SUCCES, daca nu, tot SUCCES...

Mergi la inceput

Revin, Iren, daca te hotarasti, la lista mea de plante baga si frunzele de zmeur... Vad ca si ele sunt pt. fibrom uterin si chist ovarian, asa cum ti-a spus o alta "colega"... Eu abia acum aflat de ele, caci altfel le -as fi introdus si pe astea de atunci...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iren spune:

Iruse, multzumesc frumos

Io shi plozii turbulentzi

In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Optimix spune:

Buna fetelor,

Ca tot am vazut ca se vorbeste aici de chisturi ovariene....v-as intreba si eu ceva legat de problema mea. De curand am fost diagnosticata cu ovare polichistice si mi s-au recomandat anticonceptionale...si anume Yasmin. Stie cineva si vreun tratament naturist pt asta...ca nu prea sunt adepta indoparii organismului cu hormoni...

Mergi la inceput