M-am hotarat......adoptie(39)
Raspunsuri - Pagina 17
Briantis spune:
Ce ai patit Flory ,de spui ca esti distrusa din toate punctele de vedere?
Mama lui Andreiutzu
florypop spune:
Corina esti o dragutza dar daca incep sa plang si aici nu e bine.
Dupa cum stii m-am intors la serviciu si m-au primit cu bratele.....inchise. Tot ce nu e bine se intampla din cauza mea...si asa mai departe. In plus mai am si acasa una bucata sot......etc.
Pupici,
Flory si Andrei si Rares
Briantis spune:
Flory , inseamna ca sunt niste dobitoci ,daca te-au primit aiurea la servici ,mai ales dupa sacrificiul care l-ai facut cand ai renuntat la stat cu bebeii acasa.
Daca ai putea sa nu-i bagi in seama ar fi bine ,dar banuiesc ca e greu ....si daca nu se poate ....da-i incolo ca nu au intrat joburile in sac (bine ca nu sunt nici pe toate drumurile joburile bune) .Voi sa fiti sanatosi si sa va va bucurati de copii vostri !
Mama lui Andreiutzu
o mamica fericita spune:
Flory capul sus doar ai doi copii minunati de crescut.daca nu sunt in stare sa te aprecieze este pierderea lor.
Aissa tu ce mai faci? ieri m-ai facut sa zambesc cand ti-am vazut AMR-ul .
Rozi un dulce Victoras al vostru. de la noi
pe toata lumea
Lorelei si
patri spune:
Mi s-a facut rau citind articolul din Gardianul, mai ales ca eu am fost in Oradea si am vazut ce inseamna fundatiile in acel spital de copii, cum ii ingrijesc si datorita lor acesti copii abandonati mananca si fructe, iaurt, vitamine, au camere de joaca , jucarii, sunt iubiti si spa;lati...ma doare sufletul cand vad cum poate fi mintita opinia publica...pai era nevoie ca acel copil de 1an jumate sa mai stea in spital in loc sa ajunga la o familie??? Ce s-a intamplat de era inca acolo, la fel e si cazul meu, azi maine citesc ca si eu am furat-o din spital...daca n-as fi cu sufletul impacat ca n-am dat nimic la nimeni ci pur si simplu am vazut-o si am luat-o din spital ca sa-i ofer o familie... e furt??? I-mi vine sa urlu, cand vad ca cei care fac ceva, voluntar, sunt tratati ca hoti de cei ce nu fac nimic si sunt platiti sa faca ceva pt acesti copiii...stiam ca suntem cu cucu-n jos, da chiar asa??? Asta e 1,
2- e ca si eu stau cu sufletul strans ca mama nu se va prezenta, nu-i pasa ce se intampla si nu-si pierde ea timpu cu asa ceva!!!! Asa ca voi fi la indemana judecatorului, care poate sau nu sa declare copilul adoptabil...e o lupta, si sper ca Dumnezeu sa ne fie aproape, as acum ne-a fost pana acu...
aissa spune:
Lorelei sunt trista si recunosc sincer ca desi sunt obosita (2 ani nu am lasat-o 5 minute cu altcineva....bine exceptie cand iese cu sotul meu afara) nu m-as duce la serviciu daca as avea alternativa. Dar asta e...mai rau e ca nu stiu ce are...as vrea sa ii fac analize la scaun ca nu e "ea"(de regula e constipata si acum se poarta ciudat...mi-a facut 5 scaune intr-o zi, a doua zi 2, regim, nu face nici unul, ieri 1, azi 3....) si tocmai acum nu am timp. Odata ca pana sambata trebuie sa fac cumparaturi si pregatiri, a doua ca de luni....
Flory imi pare rau ca se poarta aia asa si ce ma mira e ca stiau ca vii, deci de unde si pana unde frecusurile astea. Ai mei abia ma asteapta (bine, la treaba nu de alta), m-au si sunat ieri si i-am zis si eu casierei ca o sa vin ca (fosta) sefa numai in control, ele sa imi faca notele si eu le semnez. Si asa nu mai stiu nimic.
Cristina si ghighiloi
o mamica fericita spune:
Of mai Aissa imi pare tare rau pentru piticuta de la noi sa se faca bine la burtica.
pana la urma cu cine va sta acasa? trebuie sa recunosc ca va fi un pic mai greu si pentru Ale si pentru tine ,,despartirea asta".in primele mele zile de servici stateam ca pe ace si sunam de nu stiu cate ori acasa sa vad ce imi face flacaul. flacau care sta cu mama,si care si azi sa pus pe plans ca ,,sa nu pece mami sebici, acasa obelt" si vreau sa iti spun ca mama sta cu noi cam de un an si tot plange cand trebuie sa plec de acasa.
pe toata lumea
Lorelei si
aissa spune:
Asa-asa incurajeaza-ma!
Nu am ce face, sper din suflet sa fie ok si de aia am si decis ca, macar temporar, sa ii acord o sansa soacra-mii, pentru ca macar pe asta a mai vazut-o Ale si vad ca rade la ea, ma rog, nu e ideal din punctul meu de vedere dar nu e un strain. Ideea e ca trebuie sa recunosc ca am amanat muuult prea mult decizia si acum am ajuns cu AMR aproape la zero si uite ca fata tot nu a stat fara noi. A fost si socrela in parc ieri cu mine, luni cu Tony, dar nu singura. Si mai am sa ii fac o lista lunga de critici, cum fac alea la schimb de mame sau la supernanny.
A...si ii tot bag lui Ale subliminal asa, de vreo 2 saptamani, ii zic intr-una ca mami pleaca la serviciu (ea raspunde tati, ca stie ca el merge la serviciu) si vin repede cu ceva bun pentru ea. Si ii zic sa nu planga ca vin repede si ea sta cu bunica. Vai mie ce emotii am...
Cristina si ghighiloi
Rozi spune:
Am postat niste FAQ la Legislatie Adoptie pt fetele care incep sau sunt in curs cu procedurile de adoptie.
Mai interesante:
Î: Este posibila adoptia copilului dintr-un alt judet ?
R: Adoptia copilului dintr-un alt judet este posibilă doar în cazurile strict si limitativ prevăzute de lege.
Vezi art. 26 si 27 din Legea nr. 273/2004 prvind regimul juridic al adoptiei ;
Î: Se poate alege copilul ?
R: Directia Generală de Asistentă Socială si Protectia Copilului identifică pentru copil, motivat de interesul superior al acestuia cea mai potrivită familie.
Î: Familia biologică poate afla informatii despre copilul adoptat, despre noua familie, despre conditiile oferite, despre dezvoltarea copilului, eventual despre locul unde se află ? Unde se adresează si ce informatii se pot oferi ? Toate aceste informatii sunt confidentiale ?
R: Legea exclude orice legături/contacte între părintii biologici ai copilului si adoptatori.
Î: O familie poate lua un copil abandonat dintr-o maternitate si apoi sa apeleze la D.G.A.S.P.C. pentru a-l adopta ?
R: [aici e ceva teorie]
Riscurile pe care le ridică o astfel de practică sunt de natură penală fiind catalogate drept trafic de copii.
Î: Până în ce stadiu pot interveni parintii biolagici ai copilului în procedura adoptiei ? Există termene pentru retragerea (revocarea) consimtământului ?
Î: Cum se procedeaza in cazul adoptiei copilului de catre sotul parintelui său?
Î: Cum poate afla copilul adoptat informatii (nume, prenume, domiciliu, etc) despre parintii biologici?
Î: Cum poate un cetătean român cu domiciliul în România să adopte un copil străin?
Î: Un copil care nu se afla in dificultate, poate fi adoptat de catre matusa (sora unuia dintre parintii biologici) care il creste inca de la nastere ?
daphnyie spune:
Rozi, mii de multumiri pentru precizarile pe care le-ai facut , ne sunt de mare folos .
Vestile despre noi sunt urmatoarele :
Pitica e in plasament la asistenta maternala si sper ca pana de sarbatori sau chiar mai repede sa o putem lua acasa. Mult a fost, putin a ramas... daca pot sa zic asa. Trece greu timpul dar pana atunci ii putem pregati camera, ca deocamdata suntem in "santier" cu casa.
E asa de scumpa, gangureste la noi de ne topim cu totul. De abia astept sa o avem langa noi.
pe toate