Ai nostri, ca brazii! - ianfeb2005 (26)
Raspunsuri - Pagina 6
PatriciaArdeleanu spune:
Crinuta, s-a facut cel de rujeola la 9 luni cind a fost epidemie si ne-a chemat obligatoriu, de aia se face acum ROR, care se face in mod normal intre 12-15 luni.Urmatorul obligatoriu este la 30-35 luni.
Patricia si
Rebecca (05.02.05)
crinuta spune:
Aha, m-am lamurit dar cum noi am facut Priorixul la 11 luni si o saptamana nu e cazul sa il repetam, decat pe la 3 ani.
Care e urmatorul vaccin obligatoriu?
Crinuta si
Rayan
danielai spune:
Incerc sa sumarizez eu problema cu ROR.
Cazul 1: in jur de 11 luni s-a facut doar AR. In jur de 1,5 ani se face ROR. Aici e clar.
Cazul 2: in jur de 11 luni s-a facut ROR. In jur de 1,5 ani se repeta ROR (conform teoriei ca in caz de vaccinare inainte de 1 an trebuie facut rapel).
Cazul 3: in jur de 11 luni s-a facut ROR. Nu se mai face nimic pana la o varsta mai mare (2,5 ani), conform teoriei ca intre 11 luni si 1 an nu e mare diferenta, si se poate considera vaccinat corect copilul.
Cazul 1 e clar. Sunt fete care sunt in cazul 2 sau 3 conform indicatiilor diferitilor pediatri.
Tomasa, eram curioasa Culcer e pt cazul 2 sau 3? De asemenea tu i-ai facut Havrix? - eu asa mi-aduc aminte...In orice caz eu i-am facut si acuma am citit ca americanii il fac pe la 2 ani...
PatriciaArdeleanu spune:
la 30-35 luni, anti-difterica, antitetanica si antipertussis.
Patricia si
Rebecca (05.02.05)
bubu05 spune:
Fetelor, atunci e de bine, ma bucur ca exista si soacre bune! Si a mea e buna la suflet, dar are gura cam mareee!
Oana si
Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz
BDana spune:
Shobo, ma gandesc ca bona ta pregateste terenul ca poate isi gaseste ceva mai bun sis a nu spui pe urma ca ea nut e-a atentionat…Iti doresc sa scapi de stres.
Kris nu am inteles de ce ai semen de intrebare in legatura cu ror. E simplu: fac ror la 1.6 ani copilasii care la aproape un an nu au facut decat anti-rujeolicul, in timpul epidemiei. Cei care au facut atunci ror nu il repeat acum.
Anda bine ati revenit acasa. Dar sa inteleg ca ptr scurt timp?
Mai Adita, pain u apreciezi chiar deloc talentul de decorator al baiatului? Glumesc, nut e supara, te rog. In rest, daca ar fii un concurs "cea mai frumoasa familie", sigur ati fii castigatori
Bubu, chiar ca esti harnica rau. Mie, sincer, nu imi place sa fac pregatiri de toamna. Si atat cat le am pe mama si soacra, prefer sa iau de la ele.
Liviana te rog sa nu crezi in ce-ti ghicesste una-alta. Ai incredere doar in Dumnezeu, si daca va dori, vei avea si bb 2 sanatos si puternic alaturi de tine, la fel de sanatoasa. Despre ce probleme de sanatate vorbesti. Eu stiu ca dupa nastere ti-ai scos vezica biliara. Mai ai si alte probleme?
Dana, mamica de Cristian (13. o1. 2005)
crinuta spune:
Daniela, ai explicat foarte clar.
Noi ne incadram in cazul 3.
Ce mi-a 11 luni si o sapt, sau 12 luni.
Oricum la 11 luni nu mai exista anticorpi, de aceea acest vaccin in alta tari se face la 9 luni, iar posibilitatea sa nu " prinda" exista, asa cum exista la orice alt vaccin, dar nu din cauza anticorpilor, ci din alte cauze.
Crinuta si
Rayan
adita spune:
Am fost azi la pediatra sa iau avizele pt gradinita pt Antim si Elena si am intrebat si cu vaccinarile. noi am facut priorixul la putin dupa un an, asa ca la noi e clar de tot, pana la 2 ani jumatate nu mai avem alt vaccin
maine plecam iar, de data asta pt cateva zile la socrii
mamica de trei copilasi
: Nectarie Ioan (5 ian. 2005)
, Elena (21 mai 2003)
si Antim (27 sept. 2001)

bubu05 spune:
Pai noi nici macar in cazul 3 nu ne incadram...adica la 11 luni a facut AR si atat...iar la 1,6 ani nu i-a facut nimic...a zis ca nu se face, ca a facut atunci...i-o fi facut ROr atunci si a scris gresit in carnet....habar n-am. Dar mi-a zis clar ca nu-i face la 1 an jumate...
Fetelor, din septembrie nu ar trebui sa reincepem Vigantolul? A intrebat cineva dr?
Oana si
Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz
PatriciaArdeleanu spune:
BUbu, eu deja am inceput sa ii dau in seara asta. Doar luna august a fost de pauza la noi, asa mi-a zis dr, la 1 an si 6 luni sa ii fac pauza pina la prima luna cu "r".
Patricia si
Rebecca (05.02.05)