Mamici de martie - aprilie 2007 (3)
Raspunsuri - Pagina 18
arissa spune:
Buna fetelor. Vin si eu pe lista de mamici de martie-aprilie. UM a fost 10 iunie si DPN este 17 martie 2007.
Am avut greturi si stari de oboseala timp de vreo 7-8 saptamani, dar de vreo 3-4 zile ma simt surprinzator de bine. E normal sa fie asa? Lumea zice ca greturile inceteaza cand simti prima oara copilul miscand, dar e prea devreme pt mine. Abia astept sa ajung iar la ecograf, sa nu-mi mai fac atatea ganduri.
Va doresc sarcina usoara!
12+
Mihaelaaa spune:
arissa,bine ai venit si sarcina usoara iti urez!!! Poate pui si tu niste poze in albumul comun,sa-ti vedem burtika,ce zici???
10+2
Mihaela
rianna_stef spune:
Fetelor sunt cea mai fericita.Am fost la eco si doctorul mi-a spus ca sarcina e spre bine ....deci nu e extrauterina.Este foarte mica intr-adevar dar de data asta am vazut-o si am si prima poza cu bebelusul meu.Continui tratamentul cu gravibinon si trebuie sa revin la eco sapatamana viitoare.
Oare sa-mi fac probleme ca sarcina e prea mica la sase saptamani?Ar trebui sa fie mai mare.Doctorul a spus ca am si uterul lasat pe spate(ceea ce nu prea am inteles) si am si cateva kg in plus si de aceea nu se vede foarte bine sarcina.Voi ce credeti?
Krissy spune:
Am rezolvat cu activarea PM, astept parola. Multumesc, fetelor-dragutzelor!
A fost bine ca am avut week-end lung (azi e Labor Day), sa ma mai odihnesc si eu, dar de maine inapoi la "lupta". Ma bucur si citesc cu nostalgie cand vad ca in Romania e mai usor sa fii insarcinata si mama, din pct de vedere al "liberelor". Nu exista aici sa iti inventezi un "medical" cu doctorul de familie, doar ca sa stai mai linistita, decat daca ai serioase probleme si diagnostic care sa ceara expres repaus. Deci preventiv, nu te prea poti menaja si nici nu se da tratament de sustinere... Doar cu D-zeu inainte si speranta ca va fi bine. Ca sa nu mai vorbesc ca total concediu pentru nastere ai maxim 12 saptamani !!!, daca iti iei si inainte de nastere, nu ramai cu prea mult. Mai mult nu sunt obligati sa iti tina slujba. Poti-nu poti, iti lasi bebele de 2-3 luni si inapoi la serviciu! Asa ca fetelor, "grija fata de om" e totusi la alta scara in Europa si ma bucur pt voi! Dar sanatosi sa fim, si pana una-alta, patronii si colegii mei de serviciu sunt deosebiti.
Vad ca suntem gravidute din mai multe tari si sunt curioasa cum functioneaza sistemul in privinta asta si in alte parti?
Va pup si numai bine tuturor,
Krissy 12+3
Babies are such a nice way to start people. ~Don Herrold
absoluta spune:
Uff, am si eu o "problema". Sunt la doctorul meu de 2 ani, am ajuns la el dupa multe recomandari si cu speranta ca el este persoana care o sa puna capat nebuniei mele de ramane insarcinata dupa multe vizite la diversi doctori (cam 5 ani), insa niciunul nu-mi inspirau increderea de care aveam nevoie si nici nu-mi dadeau speranta ca o sa fiu mamica. Intr-adevar s-a dovedit a fi aceea persoana. A fost cel care mi-a zis: "o sa fi mamica" dupa aia "esti mamica".
Marea mea "problema" este urmatoarea: niciodata nu a vrut sa primeasca bani de la mine, de fapt a fost suficient o singura data si din cabinetul lui nu stiu cum am ajuns la masina, a facut un intreg taraboi referitor la gestul meu ( sa nu credeti ca i s-a parut mica suma (era 100 euro) dar el nu a vazut cat este, era in plic insa ideea ca-i ofer bani. Nu stiu ce tot zicea atunci certandu-ma cand m-a pus sa iau plicul inapoi insa am retinut "intai sa vedem rezultate , iar timpul asta (se referea la primit bani) pentru mine a trecut". De atunci m-a dus la el numai cu mici atentii cum ar fi tigari , cafea si cate o sticla de bautura toate fine si scumpe.
Joi ma duc la el cu rezultatul analizelor si de cand mi-a zis ca sunt insarcinata ma tot gandesc la ziua de joi. Ce cadou sa-i fac? Vreau ceva deosebit si mai valoros ca drept multumire pentru tot ce a facut pentru mine si totodata sa aiba grija de mine pe parcursul sarcinii si la nastere (este un doctor cu f multe paciente). Ajutati-ma cu sfaturi, idei...si astept si pareri ...
Multumesc anticipat !
P.S. el- dansul
BiancaM spune:
Buna, mamicutzelor!
Intreba cineva de sagetatori, si eu sunt o sagetatoare- 11 decembrie 1978.
Cum mai ziceam eu inca nu l-am vazut pe bebe. Am programare la medic pe 18 septembrie.Sper sa ma trimita sa fac atunci echo. Daca nu, o sa-i zic eu ca vreau sa fac sa vedem ce zice... Noi ne simtim bine, inca nu am pofta de mancare, si nu pot sa mananc chestii pe care alta data le mancam cu placere. Nici nu pot sa simt mirosul de branza(decat cel de feta).Noroc ca laptele nu miroase. Inainte puteam sa beau si apa mai multa, acum nici de aia, ca daca beau prea multa simt ca ma fac si imi vine sa dau la ratuste. Nici macar fructele, preferatele mele nu le mai pot manca, ca de daca nu pot sa mananc mancare normala, mai ajung si sa fug la baie ca ma stric la burta.
Cat despre burtica, inca nu pot sa-mi dau seama daca ce am eu e de la bebe sau de la cat mancam inainte
Bine ati venit pentru mamicile noi!
O saptamana usoara cu graturi cat mai putine!
11+
Sa fiti iubite(iubiti)!
bb2007 spune:
M-as alatura si eu listei voastre, daca se poate... Noi asteptam bb-ii prin martie 2007. UM= 22.06.2006 adica implinesc 10 saptamani maine. As vrea sa-mi scrieti pe voi nu v-a durut capul?! nu ma doare zilnic doar asa odata la saptamana dar atunci nasol, ca si acum ...ce-o fi
roxanici spune:
Bun venit noilor mamici. Sarcini usoare si lipsite de peripetii
Am vazut ca au inceput sa apara din ce in ce mai multe poze pe albumul comun. Eu sunt fan ala cestui album si examinez fiecare poza in parte, mai ales cele cu bebe in burtica. Ma uit sa vad cum e la voi, ce se vede, incerc sa ghicesc fiecare particica, compar cu ce e la mine...cred ca sunt un pic cam "excitata" de ce mi se intampla.
Mihaelaaa, am studiat burtica ta...eu cred ca e mai mult de la . Acu....sa zica mamicile cu experienta a ce seamana mai mult..
Paxela, sa ne zici cum a fost la dr....si sa ne arati si poze daca ai
Salutari si vise placute
roxana 11+
vikinga spune:
Ce lista mare se facu de cind am citit aici ultima oara, ia sa ma bag si eu ca de mai astept mult o sa se termine locurile:)Deci UM=20.06, DPN=27.03 dar mai probabil 2.04 (menstruatie de 35zile, ovulatia e mai tirzie, asa-mi arata calculele in functie de durata menstruatiei si asa a fost si cu prima sarcina), chiar asa mai sunt fete in situatia asta? Data mea de nastere e 25oct1977. Mai un baietel frumusel, Aldo, face 3 ani in noiembrie.Eu am si zile mai bune si mai nasoale, dar deja am prins tipurile si stiu ce sa maninc seara ca sa ma simt bine dimineata. Ca aici era teroarea. In rest cam nervoasa si fitzoasa, dar pina acum nu s-a plins nimeni:))Cum stati cu kg in plus? Ati pus ceva? Eu am pus 3 kg, m-am lasat si de fumat, poate si din cauza asta, ca rontaiam tot felul de timpenii.Aveti grija de burticiVikinga& micul viking Aldo(15noi2003)
BiancaM spune:
Daca as fi nascuta in 82 ar fi bine, ca n-ar fi ticait asa tare ceasul in mine..... Nu vreau sa supar pe cine a adaugat la lista ziua mea dar este 1978 de fapt.
Eu am gresit doar saptamana.
Eu nu mai inteleg nimic. Pe un site am pus datele si mi-au dat ca duminica am incheiat saptamana 10, adica de luni sunt in sapt 11. Acum la Roxanici am vazut ca ea are cu o saptamana mai mult daca ma iau dupa UM. Off, ca nu mai inteleg nimic... DAca ma iau dupa Roxanici as avea 10+, iar dupa calculele alora as avea 11+. Daca as fi as mai fi zis , dar asa....
Va pup!
10+
Sa fiti iubite(iubiti)!