Mamici de martie - aprilie 2007 (3)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Bianca e simplu.Dr calculeaza 40sapt incepind cu prima zi a ultimei menstruatii. Asa fac si site-urile care nu-ti ofera optiunea de a scrie durata menstruatiei. Pt ca de aici poate veni diferenta de 2-3-4-5 zile la data de conceptie si normal la termenul de nastere.Si apoi sa ai grija sa citesti cum calculeza un site saptaminile. -sapt in care e efectiv bebelusul, adica nr de sapt de la data conceptiei care tre sa fie cam la 2sapt de la UM(sa ziceam a10 sapt din 38 sapt) sau-sapt sarcinei, asa se numeste generic calculul facut de dr in functie doar de ultimul ciclu(sa zicem sapt 12(10+2) din 40de sapt). Asta se prefera pt ca nu se poate sti niciodata exact data conceptiei. Daca observi unele fete au scris in dreptul lor ceva de genul "bb in burtica 10sapt+2". ! adica 10 sapt efective ale bebelusului plus alea 2 de dinaintea conceptiei.Vikinga& micul viking Aldo(15noi2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Bianca ete aici ca eu cred ca te-am zapacit:)) http://www.paternityangel.com/Preg_info_zone/DueDateCalc/Calc280.htm asta e cu 40 sapt de la ultima menstruatie. Si asta tre sa fie regula pt toate femeile din lume. Ori asa http://www.paternityangel.com/Preg_info_zone/DueDateCalc/Calc266.htm si iese data diferita in functie de menstruatie. Ia baga si datele tale, la mine iese clar o diferenta de vreo 6 zile.Si ca tot vb de kg in plus am gasit ca sunt inca "in grafic", calculati-va si voi http://www.paternityangel.com/Preg_info_zone/Weight/CalcWeight.htm.Acu sper sa nu aiba astia in grafcie ca tre sa punem 20kg si ca e bine asa:)) Ca stiu cit am tras cu kg la prima sarcinaVikinga& micul viking Aldo(15noi2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sori1980 spune:

quote:
Originally posted by Krissy

Am rezolvat cu activarea PM, astept parola. Multumesc, fetelor-dragutzelor!
A fost bine ca am avut week-end lung (azi e Labor Day), sa ma mai odihnesc si eu, dar de maine inapoi la "lupta". Ma bucur si citesc cu nostalgie cand vad ca in Romania e mai usor sa fii insarcinata si mama, din pct de vedere al "liberelor". Nu exista aici sa iti inventezi un "medical" cu doctorul de familie, doar ca sa stai mai linistita, decat daca ai serioase probleme si diagnostic care sa ceara expres repaus. Deci preventiv, nu te prea poti menaja si nici nu se da tratament de sustinere... Doar cu D-zeu inainte si speranta ca va fi bine. Ca sa nu mai vorbesc ca total concediu pentru nastere ai maxim 12 saptamani !!!, daca iti iei si inainte de nastere, nu ramai cu prea mult. Mai mult nu sunt obligati sa iti tina slujba. Poti-nu poti, iti lasi bebele de 2-3 luni si inapoi la serviciu! Asa ca fetelor, "grija fata de om" e totusi la alta scara in Europa si ma bucur pt voi! Dar sanatosi sa fim, si pana una-alta, patronii si colegii mei de serviciu sunt deosebiti.
Vad ca suntem gravidute din mai multe tari si sunt curioasa cum functioneaza sistemul in privinta asta si in alte parti?
Va pup si numai bine tuturor,
Krissy 12+3

Babies are such a nice way to start people. ~Don Herrold

Krissy,

La noi in Canada nu e chiar rau, chiar OB-ul meu mi-a dat note sa stau in concediu medical 2 sapt. sa nu pierd sarcina. Eu am in pachetul de beneficii de la servici pana la 26 de sapt. concediu medical platit. Statul canadian acopera un an de zile concediu de maternitate (maternity + parental) si serviciul iti este garantat cand te intorci.

Deci e bine, dar si platim impozit pe salariu de ne usuca comparat cu voi in State...

Sori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lumi_Nag spune:

Am reusit si eu sa pun 2 poze de proba....ura ura. Multumesc fetelor pentru parola

12+

It's easy living with eyes closed

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jaana spune:

Buna dimineata burtici!

La mine dimineata e buna , seara e mai dificila.

arissa, bine ai venit! Avem acelasi UM! Ma bucur ca tu te simti mai bine. Eu asa si asa dar sincer in fiecare zi ma intreb cand se termina odata cu greata! Nu cred ca trebuie sa te ingrijorezi ca te simti bine, cam asta e perioada cand dispar neplacerile. La unele mai devreme, la altele mai tarziu.

rianna_stef, stai linistita, la 6 sapt. nu prea are ce sa se vada! Mai bucura-te de perioada pana la inceputul neplacerilor! Si rabdare, ca apare el si bebele la ecograf!

roxanici, pozele alea de la ecograf le scanezi pur si simplu? Ies bine la scanner? Hai ca am sa le pun si eu daca ies bine asa...

absoluta, intreaba fetele de pe forum despre medicul tau! Sigur trebuie sa mai fie cineva pe aici care sa il aiba ca doctor (aici sau la "asteptand un ingeras") si care sa stie ce sa ii dai..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanici spune:

quote:
Originally posted by BiancaM

Daca as fi nascuta in 82 ar fi bine, ca n-ar fi ticait asa tare ceasul in mine..... Nu vreau sa supar pe cine a adaugat la lista ziua mea dar este 1978 de fapt.
Eu am gresit doar saptamana.
Eu nu mai inteleg nimic. Pe un site am pus datele si mi-au dat ca duminica am incheiat saptamana 10, adica de luni sunt in sapt 11. Acum la Roxanici am vazut ca ea are cu o saptamana mai mult daca ma iau dupa UM. Off, ca nu mai inteleg nimic... DAca ma iau dupa Roxanici as avea 10+, iar dupa calculele alora as avea 11+. Daca as fi as mai fi zis , dar asa....
Va pup!

10+

Sa fiti iubite(iubiti)!

Bianca, cred ca este corect ce spui tu si cum calculezi tu...
Eu scriu 11+, iar asta inseamna ca sunt in cursul saptamanii 12 (asa m-au invatat fetele de aici), numai ca mie nu imi place notarea asta si scriu 11+, insemnand ca am implinit 11 saptamani si acum numar zilele pana la cea de-a 12 (e ca si cum ai incepe sa spui ca ai 29 de ani, imediat dupa ce ai implinit 28).
Deci eu as fi in saptamana 12, iar tu in 11, asa cum ti-au calculat si site-urile respective.

Sper ca nu te-am bagat in ceata mai tare decat erai. La urma urmei este o notare si o folosesti pe aia care iti convine mai mult

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanici spune:

Jaana,
pozele de la ecograf le fotografiez cu un aparat digital si le fac la rezolutie mare ca sa prind toate detaliile(si folosesc si modul macro ca sa fac de foarte aproape). De scanat nu am incercat ptr ca mi-e mai la indemana aparatul foto.

roxana & the baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana Stefana spune:

Buna dimineata
Eu azi merg la centrul de aerobic pt gravidute, ma atrage "mammy dance".
Este cineva care a inceput cursurile?

Mada Rozz de ce tu stii ce e bebeul si eu nu? Asta-i treaba
Mai am o saptamana pana la urmatoarea echo ... Eu initial mi-am dorit fetita, acum parca nu mai conteaza asa mult.

Mergi la inceput

bb2007, bine ai venit la ! Sa inteleg ca sunt 2 ? Ai sarcina gemelara? S-au mai plans si alte fete de dureri de cap, au scris in urma cu cateva pagini despre asta.

Krissy, in Finlanda poti sta teoretic acasa pana cand implineste copilul 3 ani. Angajatorul e obligat sa iti tina locul de munca in perioada asta. Practic insa, majoritatea mamicilor se intorc la munca cam dupa un an, caci alocatia de la stat dupa perioada asta se reduce substantial.
Dar sunt si care profita de asta. Am un coleg care si-a luat 1 an concediu de stat cu copilul care avea 1 an... ca asa a vrut el, a considerat ca e important sa stea cu copilul in perioada asta . Probabil ca sotia avea un serviciu mult mai bun, caci de stat a stat mai mult pe banutzii lui, nu ai statului. Acum, la al 2-lea copil, vrea sa repete figura si anul urmator, iar sta acasa .
Ca si in Canada, beneficiile astea se platesc din greu... la impozit

12+3

Mergi la inceput

Mihaelaaa, si la mine se vede putin burticutza... credeam ca m-am ingrasat ca aveam si inainte putina slaninutza pe burtica. Dar cand am fost la control, am constatat ca de fapt am slabit 2 kg, probabil de la atata

Roxanici, mercic de explicatii. Am sa incerc si eu cu aparatul sa vad ce rezultate obtin, daca nu, le scanez.

Mergi la inceput