Mamici de martie - aprilie 2007 (3)
Raspunsuri - Pagina 17
elyanne spune:
Bun venit noilor mamici! si sarcina usoara.
Ancris probabil atunci cand ai fost la analize sarcina a fost prea mica pt. triplutest si rezultatul n-ar fi fost concludent... Dar cum adica ce sa alegi ca sa-ti faca bitest? Pai tu sa iei decizia asta? ... Eu stiu ca e o analiza care masoara doua elemente (care sunt cuprinse in triplutest, care are 3 elemente)... dar nu la alegere... sunt 2 anume...
Absoluta la cateva dintre noi scrie in prima pagina, in lista, pacientele cui suntem O sa trec si in dreptul numelui tau dr. si spitalul...
Despre calculul DPN... aceasta este calculata la 40 de sapt. de la UM... orientativ... Insa la eco iti spune DPN si in functie de ce masoara, de dezvoltarea bb-lui... In mod normal pe eco sunt trecute 2 DPN... una calculata de la UM, si una in functie de ce masoara dr. la eco. Aceasta din urma se va tot modifica de-a lungul sarcinii, in functie de masuratori... Si nu este mereu exacta... pt. ca un dr. poate sa masoare mai bine sau mai putin bine bb-le, in functie de aparat, de cat de priceput este...
Eu sunt cam la fel... greturi, senzatie de voma, durere de cap... si ... sa nu vad manacare in fata ochilor... Cred ca am macar cu 1 kg in minus fata de kg de la inceputul sarcinii... Ca sa nu mai zic... ca celulita de care ma vaitam inainte de sarcina... acu a inceput sa se atenueze ... pai e corect asa? Si inca una... prima data (la prima sarcina) am zic ca mi se pare mie... dar acum iar se intampla... imi creste parul f.f. greu... nu ca m-as supara... ca am mai putin de pensat... si de epilat (adica mai rar)...
Trebuie sa iau crema anivergeturi... ori de la chicco ori de la elancyl (specifica pt. gravidute, ca nu's bune alea obisnuite, pt. ca pot trece prin piele substantele din creme, si nu toate's bune pt. bb)... Data trecuta n-am avut nici o "vergetura" pe burta... in schimb pe fund nenorocire ... sper sa raman cu aceleasi dupa sarcina asta... Atunci imi dadeam dupa fiecare dus cu ulei de bb... acu' iau crema pt. asa ceva... poate-poate scap
Am citit ca ar fi mostenire genetica predispozitia pt. vergeturi... in functie de ce mostenire ai la capitolul elasticitate a pielii... da' mama mea n-a avut una de la 3 bb ... io de ce am
M-am intins... am recuperat si pt. ziua de ieri
Noi ne pregatim sa mergem la ziua unei pitice de 1 an... diseara mi se intoarce sotul ratacitor ... si tot diseara, sper sa imi ia eclere fina mea ... daca gaseste im plimbarile ei... ca azi n-am drum mai spre centru sau in apropiere vreo cofetarie in care sa am incredere
Am vazut pozele puse in albumul comun ... sper sa va iasa si celor care n-ati reusit ... e cam aiurea pana reusesti prima data... pe urma merge usor ... zic eu.
si o zi buna
S-a mai nascut o stea
Vivela spune:
Buna, fetelor,
Iata ca dupa lupte seculare, imi vad si eu visul cu ochii: bebik in burtik.
Asa ca ma alatur si eu mamicilor de martie-aprilie 2007:
UM: 15.07.2006
DPN: 21.04.2007
data mea de nastere: 16.04.1978
Dragelor, sper sa avem sarcini usoare si cei mai sanatosi si frumosi bebici.
Va pup.
Krissy spune:
Dragelor,
Vreau si eu sa pun poze in albumul comun (frumoasa idee), dar nu am parola si am dat PM la cateva din voi, dar nu am primit nimic. Sunteti dragute sa mi-o dati si mie?
In ceea ce ma priveste, lucrurile decurg mai binisor, putin reflux si greata dupa ce mananc, care la mine se imbunatatesc dupa ce consum portocale. Am si eu intepaturi si senzatie de presiune in zona abdominala, cateodata persistente, dar doctorul spune ca este normal, pt ca uterul creste f repede in primul trimestru... Asa sa fie. Desi am facut evaluarea de 12 saptamani la spital (pt primul screening cu pliul nucal - NT=0.4 mm), maine o sa fac din nou eco la cabinet, cu doctorul meu, asa ca o sa am sansa din nou sa vad minunea mica.
Bine ati venit noilor mamici si sarcina usoara in continuare pt toate!
Krissy 12+3
Babies are such a nice way to start people. ~Don Herrold
Mihaelaaa spune:
quote:
Originally posted by roxanici
Ptr activat PM (mesaje private):
- log in pe site
- mergi insectiunea Mesaje private (din menu-ul din stanga)
- click pe iconita de Options
- bifezi Activeaza mesaje private
- trimiti modificarile si gata
Initial nu este bifat si de aceea nimeni nu primeste PM decat daca le activeaza.
Cred ca nu are legatura cu numarul de mesaje postate. Sper...
roxana
Mihaela
Lumi_Nag spune:
Ahaaa, de aceea nu puteam pune pozele........pentru ca nu aveam parola aceea nu? Va rog sa nu dati vina pe mine, ci doar pe starea din cauza sarcinii
Ok acum mi-am activat si eu PM, va rog sa imi trimiteti si mie parola.
Sori, ma bucur sa aud ca mai exista o ieseanca pe la noi pe forum.Toate bune si frumoase pe la noi la Iesi.De mine va avea grija toata sarcina si dupa dl.dr.Mihaila de la maternitatea Cuza Voda.Apropo ma duc si eu sambata sa vad cat a mai crescut asta micu, ca nu l-am mai vazut de la 7 saptamani
12+
It's easy living with eyes closed
ioanaradu spune:
salutari si pupici la toate "burticile cu mamici".
m-am intors si eu din concediu. acum bebe are 13 saptamani. :) am mai scapat de greturi, numai daca nu-mi prieste ceva de mancare se mai "rascoala". in rest ... mers la baie si ziua si noaptea cat cuprinde. am vazut ca mai sunteti care aveti pb cu tranzitul intestinal. eu de la elevit am pb. scrie si in prospect la "reactii adverse" - constipatie. momentan rezolv cu iaurt dimineata si struguri cat cuprinde toata ziua ... sa vedem mai spre iarna cu ce o sa mai incerc. ati incercat cumva ceaiuri? am citit pe undeva de ceai de ghimbir, dar la plafar nu am gasit ceai pur si simplu, ci numai capsule de ceai de ghimbir. mai caut.
si inca ceva ... voi v-ati gandit la nume?
pupici si sa auzim numai de bine?
alionushca spune:
Salutare fetelor
Azi ma simt mai bine de aceea am intrat sa dau raportul - in celelalte zile a fost rau - nici pe forum nu am intrat - adica cum rau - chiar vesel - mi-am facut culcus linga veceu
Fetelor nu stiu cum voi - eu de cind sunt insarcinata sunt foarte linistita, vorbesc foarte putin - m-am intilnit cu colegii de facultate si toti au observat ,,minunea,, - eram cumincioara, vorbeam putin si nici mofturi nu prea faceam - da am fost rasfatata de ei - a doua graviduta din grup
Astept sa facem 12 saptamini(Da doamne) sa merg la medic - trebuia sa merg cu o saptamina in ruma - dar eu mama denaturata ce sunt - ma simt bine si tot amin - joi sper sa impusc doi iepuri odata - vedem ce face hematomul si masuram pliul nucal - si mai am o lista mare de intrebari.
Ioanaradu bebelusul nostru daca va fi baiat - are nume de aporoape un an - Calin- in cinstea nahului, daca va fi fetita - va fi in cinstea fratelui meu - Andreea
Va pup pe toate, si pe burticutele noi - si sper sa fiu mai vorbareata in viitor - sa intru mai des
11+
Aliona
Mihaelaaa spune:
Am mai pus 2 poze in album,si sunt curioasa daca m-am descurcat la adaugat...
Daca reusiti sa le vedeti pe astea 2,poate va dati si voi cu parerea daca asta e burtik de sau burtik de ......la voi se vede ceva??????
Va pe toate si le urez noilor gravidute sarcini usoare.....
10+2
Mihaela