Grecia la apel!!!
Raspunsuri - Pagina 22
melina34 spune:
Artemis, chiar m-am bucurat aseara ca erai online iar in dreptul tau se citea msg ,,idle for 24hours"...asta se intimpla pe la ora 23 ieri.
M.
Artemis1578 spune:
Melina aseara am avut computerul inchis! F ciudat..........
Filakia kai kalo apogevma!
Anka si Ubitu
Theodora spune:
Kaki mera!
Artemis si te vedeam online!!!
Melina,nu am auzit in viata mea de placinta cu peste afumat...nu am nici cea mai mica idee...si bag mana in foc,auch,poate ma ard,ca nici grecii nu au auzit...cel putin eu de 15 ani aici nu am auzit...
Acum poti improviza,faci sau cumperi foi sau foietaf,pui pestele taiat cubulete mici...ungi cu ulei...stiu si eu,nu am sfaturi,sunt in ceata!
Va pupic,azi Makis vine mai devreme,si ies repede ca am vazut topicul ala cu Regele Mihai si mi s-au aprins beculetele!!!
Sper sa nu imi fi aprins paie in cap!
Herete!
--------------------------------------
Happy 2 be back! www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album principal&mid=188&cid=999" target="_blank">POZE IN ALBUM
melina34 spune:
Artemis se pare ca te-a vazut si Theodora, ce bine ca n-am vazut dublu!!!!vezi ca diseara iar ma bag, dar de data asta iti trimit si mail,fii pe faza!
Theodora am cautat pe net reteta si iata ce am gasit:
Ingrediente (pentru 8 portii): Pentru aluat: 250 g faina, 125 g unt, 1 galbenus, 1 ou intreg, sare, faina pentru planseta, unt sau margarina pentru uns forma. Pentru umplutura: 800 g peste afumat dezosat, 1 galbenus, 2 oua intregi, 100 g smantana, 150 g frisca nebatuta, piper proaspat macinat.
Mod de preparare:
Aluatul - Se amesteca cu mixerul toate ingredientele plus un varf de cutit de sare si 2 linguri de apa rece, dupa care se framanta cu mana, pana ce se obtine un aluat neted. Se inveleste intr-o folie de plastic si se lasa sa se odihneasca la frigider circa 30 de minute. Se-ntinde aluatul pe planseta infainata si se imbraca cu el o forma de tarta cu diametrul de 28 cm.
Umplutura - Se curata pestele dezosat de pielita si se rupe bucatele care se presara peste aluat. Se amesteca bine galbenusul, ouale, smantana si frisca nebatuta, se sareaza, se pipereaza si se toarna compozitia peste bucatelele de peste. Se da placinta la cuptorul incins la 220º si se coace o jumatate de ora, pana ce se rumenesc marginile aluatului. Dupa 20 de minute de copt, se poate, eventual, acoperi, ca sa nu fie prea maronie, si se serveste calda sau rece.
Eu chiar o sa gatesc diseara k imi ploua in gura, eu maninc placinta cu orice!!!!Am un feeling k asta cere bericica....
pupix,
M.
melina34 spune:
kalimera, unde sinteti?
polixeni, uite daca nu esti tu lincezeste froumul, de unde trag concluzia ca tu esti animatoarea noastra!!!
M.
Artemis1578 spune:
Neata fetele.
Bine zis Melinaki, ne-am cam puturosit la scris.
Mey, eu v-am zis ca saptamana asta nu prea o sa stau pe-acasa, ma dor si picioarele de-atata umblat prin oras. Ca sa nu zic ce nebunii face Ubitu prin restaurante......aseara intr-o pizzerie aproape a intrat in bucataria alora "conducand" masinutza de jucarie!
Asa ca va pup, fug sa fac o ciorbitza de vacuta si inca ceva pt pranz si stau pe-aici pe-aproape poate poate mai scrieti.
Filakia polla
Anka si Ubitu
melina34 spune:
Artemis hai ca scriu eu si poate dupa ce gusti ciorba revii...
imi aduc aminte si eu de cind era fiica-mea mica ce nebunie era sa iesim undeva, caci nu statea o clipa locului pe scaun, o fugaream cu furculita cu mincare si cind imi era lumea mai draga, obosita varza si vroiam si eu sa iau imbucatura atunci o apuca ,,mama c--a..''
eu am fost si sint mama obsedata sa iau copilul cu mine pe unde ma duc, sa vezi acum ca s-a obisnuit cu iesirile mondene deci cind vine uikendu incepe unde mergem?la kfc?la mama? sau o pizza ceva?....
tu ai observat ca totusi in Ro nu gasesti peste tot scaun special pt copil sa-l asezi la masa, ca nu gasesti mincare mai light pt ei ca stai si cauti pe meniu ceva pt copil si in afara de piept de pui la gratar nu prea gasesti mare brinza????
(ai si ardei iute si smintina la ciorbitza????????Mmmmmmmm.....!!!)
Artemis1578 spune:
Melina draga mea, si sa fie scaune pt copii la noi nu se poate sta locului. Numai acasa sta in scaunelul lui si nu face figuri! Cat despre mancare.............nu e foarte fitzos, eu nu mai gatesc special pt el inca de cand avea 1 an..... Ieri spre exemplu a mancat lasagna si bruschete cu rosii.
Ardei iute n-am, ca nu imi place si nu cumpar, dar dau o fuga pt tine pana in piata! Smantana insa, exista ditai galetusa.
Mi-as fi dorit sa fie Theo prin preajma, tre sa fac un besamel si nu stiu exact cantitatile, o sa ma uit prin paginile topicului nostru, mi se pare ca a scris o grecoaica modul de preparare si cantitatile.
Pupix
Anka si Ubitu
melina34 spune:
sorella, ma che fai cu beshamelu'?
(eu in we o sa gatesc cordon bleu cu un sos de smintina si bambus, am vazut reteta acum 2 spt la tv!!!)
M.