PROBLEME PISICESTI

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anca_emanuel spune:

Ileana, daca stai la curte si pisoiul vine sa pape ai sanse mari sa ramana salbaticutz. Si eu am patit la fel ca Pis-pis cu o mamica. Vroiam sa iau eu un pui si tanti care sta cu copilul 2. Nu am reusit sa ne apropriem de ei nici dupa 2 luni de hranit zilnic. Am renuntat.
Daca stai la bloc si pisoiul il tii in casa, se va obisnuii insa este posibil sa fi suferit vreo trauma si din cauza asta sa fie asa speriat de oamenii, ii trebuie doar ceva timp in cazul asta.

Eloise, foarte bine ca ai inceput sa-l obisnuiesti poate asa nu va pune tot pe seama copilului. De ce nu ii faci un culcus in hol, chiar intr-o cuite de carton ca matzele sunt inebunite dupa asa ceva. Nu te arunca repede la pernute si fundite ca ai sanse mari sa doarma langa.
Mancarica Pruina nu cred ca este rea, desi veterinarul mi-a spus sa o evit. oricum nu se compara cu Wiskas si altele asemnatoare. Pana la ruma daca asta ii place... Eu nu am reusit sa-l trec pe papa umeda sanatoasa si ma impac cu ideea ca mananca doar sosul.
I-am luat si Gourmet dar tot asa face...
Cat despre papa de obeze, no comment, tipa de la magazin l-a si vazut, mai era si proaspat tuns...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eloise spune:

Deci papa umeda, la conserva, e mai sanatoasa decat cea uscata? Atunci de ce se spune ca si cea uscata e hrana completa? Rufus prefera granulele, accepta sa manance maxim 2 conserve/luna, se plictiseste repede de hrana umeda si-o lasa sa se strice in bol...

A propos de bol... stiti ca la ultima promotie Purina se oferea bonus un bol argintiu; l-am primit si noi si cand am citit ce scria pe cutie m-am prapadit de ras : "Proiectat special pt ca mustatile pisicii sa nu atinga bolul" . M-am intrebat, ce se-ntampla oameni buni daca TOTUSI mustatile ATING bolul ?! Oricum, e foarte "ergonomic", Rufus il foloseste cu succes de atunci! Si mustatile sunt in stare excelenta!

Eloise 37+ cu
EU
Virsta bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

quote:
Originally posted by eloise

Deci papa umeda, la conserva, e mai sanatoasa decat cea uscata? Atunci de ce se spune ca si cea uscata e hrana completa? Rufus prefera granulele, accepta sa manance maxim 2 conserve/luna, se plictiseste repede de hrana umeda si-o lasa sa se strice in bol...

Eloise 37+ cu
EU
[b][green]Virsta bebe

Si eu credeam ca hrana umeda este foarte foarte buna iar eu ii dadeam Wiskas pina acum dar citind ca voi le dati altceva am googalit un pic si am gasit niste forumuri despre animale si hrana lor si m-am ingrozit cite lucruri rele am gasit scrise despre wiskas. Tot acolo scria si ca hrana umeda favorizeaza depunerea tartrului pe dinti asa ca ar fi indicat sa li se dea cit mai putina sau chiar deloc.
Dupa ce am citit citeva zeci de pagini, punind cap la cap informatiile m-am hotarit sa-i dau de acum inainte Royal Canin FIT32, cam asta i s-ar potrivi Bellei + o serioasa reducere la portiile de mincare cu sos.
Sa vedem cum merge si asa...

Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-pis spune:

Eloise, incearca sa-i pui foarte putin in bol, astfel incat sa nu mai ramana nimic, si eventual daca nu s-a saturat, sa mai ceara domnu' Rufus. Nu moare el de foame, stai linistita.
Noi am descoperit ca daca ii puneam mult in farfurie se scarbea foarte repede, manca putin, isi scutura labutza cu dezgust, si pleca repede, ofensata. Si orium nu se mai atingea de mancarea care ii ramanea in bol de la masa anterioara.
Daca ii puneam putin i se parea o delicatesa, si pofticioasa cerea mai mult.

Pisicile voastre papa lapte praf, praf?

Mergi la inceput

Fetelor mii de scuze si . Am generat o disputa prin neclaritate.

Acum explicatiile:

Papa uscata din cate stiu este la fel de sanatoasa ca papa umeda. Eu ma refeream doar ca nu am reusit sa scap de papa umeda Friskies sau Wiskas (asta era problema nu papa uscata). In rest si al meu este fan croncane.

Imi pare tare rau ca nu m-am exprimat cum trebuie

Eloise, bol care protejeaza mustatile???? Genial! Chiar nu credeam ca s-a inventat si asta. Noi avem de la promotia Gourmet 2 boluri din ceramica dar sun grele si cand le spal se baga apa pe sub ele...au marginea ciudata...oricum sunt aiurea facute dar sunt chic.

Daniela, Fit32 pentru ce matze este?

Pisi-pis, nu i-am dt niciodata lapte praf, oricum la cat de sucit este nu mananca nimic. I-am dat intr-o seara lapte normal pentru ca se uita la mine cu niste ochii mariiii in timpe ce papam lapte cu biscuiti. A baut ceva din el, oricum am fost fericita ca macar a incercat.
Eu acum am vazut ca nu esti pe lista...sorry, te trec la urmatoarea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

quote:
Originally posted by anca_emanuel

Daniela, Fit32 pentru ce matze este?

Sa o ajutam pe Babye
Tine aripioara asta voinice...

ANCA si Emanuel (20.nov.2003)

Fit32 e pentru pisici obisnuite adica fara probleme de alimentatie sau greutate. 32-ul din coada e legat de ce procent de proteine are. Am googalit (cum am zis si mai sus) si am citit descrierea fiecarui produs ( ca erau mai multe feluri, pentru diverse feluri de pisici)si am vazut ca noua asta ne-ar trebui.
As pune link dar cred ca s-ar considera reclama...

Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii

Mergi la inceput

Stii ca nu am cautat nciodata. Credeam ca este pentru picutze cu probleme gen gheme de par, rinichi etc. Il voi incerca si eu.

Pana acum i-am luat pentru par, pentru persane, pentru mofturoase...s-a cam saturat de ele insa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisoi3 spune:

Buna fetele,
ANCA, familia mea de pisici face bine, niste lenese, dorm toata ziua. Ca toate pisicile care se respecta, de altfel.
Vad ca vorbeati de mancare: eu le dau de la Purina. Pentru Yodi iau hrana pentru pisoi, tot de la Purina. Le mai iau si Royal Canin, ele mananca cu placere orice fel de marca. Evit Whiskas, Friskies, mi-a zis veterinarul ca nu e buna de nimic mancarea de la firmele astea, desi e ieftina e periculoasa pentru matze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisoi3 spune:

ANCA, super faza cu motanul!

Mergi la inceput

Pisoi3 azi incerc si eu Purina ca este acceptat mai de toate matzele din club. Macar asa poate mai papa si el.

Noaptea asta am fost cuminti, dar trebuie sa stau cu ochii pe el..cum il aud ca se plimba prin casa il urmaresc si il trimit la litiera...

Azi am zi de shopping la pet shop...Emanuel vrea sa cumpere biscuiti catelului de plus.

Mergi la inceput