Copilasi din 2002 (27)
Raspunsuri - Pagina 13
khristin spune:
Fetelor, imi pare rau ca nu mai am asa mult timp sa stau la palavre mai mult...sint cam bezmetica cu scoala (ca orice inceput, elevii mei sint simpatici si dornici sa invete ceea ce ma bucura enorm), dar sper sa ma rutinez eu cat mai rapid cu proceduri de yard duty, autobuze si alte chestii administrative. M-au impresionat in prima zi de scoala niste copilasi nu cu mult mai mari decat Yasmine care veneau singurei la scoala cu autobuzul cu niste ghiozdane mai mari decat ei .
Gabbriela, frumoase poze si lui Julian sa-i placa in continuare la gradinita
Nina, a fost frumos la restaurant (fireste cu a noastra odoara ca nu se poate altfel ), iar sotul m-a luat pe nepregatite cand m-am trezit cu un buchet imens de flori livrat acasa alaturi de un card ...cam asa am sarbatorit fericiti 10 ani
Sanziana, multumim de urari , nici noi nu stim cand a trecut timpul
Elena, La multi ani pt. George
Imi cer scuze daca am omis pe cineva, n-am apucat sa citesc din urma, dar promit ca revin
Cristina
noi si poze mai noi
light spune:
In primul rand pentru maine: LA MULTI ANI MARIUCA! Sa fii sanatoasa!Asta pentru ca nu stiu cand mai apuc sa intru pe aici.De la 1 septembrie, scapase Liviu de inhalatoare pentru ca i-a mers f bine. Insa de duminica de cand a avut amigdalita, a tot inceput sa haraie iar ieri sa tuseasca. Am fost la medic, ne-a spus ca nu mai are inflamatie in gat, nu se mai vede nimic, dar tusea nu suna prea bine. Asadar am revenit la aerosoli, si probabil vom relua inhalatoarele.La plamani nu s-a auzit nimic, i-a facut testul cu suflatul si a reiesit ca nu are obstructie bronsica iar acum suntem in asteptare sa vedem daca aerosolii il vor linisti, daca nu, maine din nou la spital. Oooooof!
fara drept de semnatura
Nicoleta spune:
Lucia, imi pare rau ca treceti prin astea iar. Fir-ar ea de viroza, ca multi copii a mai necajit! Lasa ca se face Liviu mare si nu va mai avea probleme. Poate il dai la inot, are voie? Am auzit ca ajuta.
Multa sanatate si sa auzim de bine.
Nicoleta
light spune:
Multumesc Nicoleta, sper sa nu se agraveze ca mi-e groaza.De inot stiu si eu ca e bun dar cu conditia sa se desfasoare in aer liber in bazin curat. Anul asta am ratat, pentru ca ma speriase cineva ca se imbolnavesc copiii la inot de la microbii din apa. Oricum s-a imoblnavit de la microbii din apa marii chiar daca la inot nu l-am dus. Poate la anul imi mai fac curaj.
fara drept de semnatura
Anina_n spune:
Buna, dragi mamici !
Gabi, bine ati revenit ! Pe unde ati fost ? Ce mai face Lili, tot cu masinutele ?
Nadina, la 4 ani, si Cristinuca, tot carucior cu bb a vrut. Ba, chiar 2 bebei(un bb baiat si un bb fetita). De fapt, i le cerea Mosului in scrisoare.
Asa ca, vedeti ce faceti si nu dezamagiti fetita, desi, e cam tarziu pt. un bb adevarat, nu ?
Cum ii mai este Mandarinei ? I-a mai revenit pofta de mancare ?
Pupici sa se faca bine repejor !
Elena, George ce face, e mai bine ? Poate il asteapta un tort de ciocolata la bunici.
Sinzi, e obositor sa lucrezi cu micutii, nu ? Oricat de dulci ar fi.
Nicole, tare frumuos e Julian in pozele acelea. Parca s-a schimbat un pic si la fatza cum a mai crescut.
Din ce ai scris tu, e clar ca iubeste gradinita si abia astepta sa mearga acolo din nou.
khristin, frumos gest, cel cu buchetul de flori, din partea consortului tau ! Iar de card, ce sa mai zic...
Tu predai la clasele mici ?
Lucia, of, of, tocmai cand ii era mai bine ! Refacere grabnica si totala, sa scapati de aerosoli.
Nicoleta, tu cum mai esti ? Stefan asteapta sa mearga la gradi ?
Va doresc o zi faina in continuare ! Pe maine !
Pentru Barbye - una dintre noi ! Trebuie sa ajuti !
Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)
Diabet zaharat la copii, Copii din 2002, Copii capricorn
Gabbriela spune:
sanatate la toti pitici bolnaviori de la subiectu nostru .
Da fetelor la Julian ii place tare la scoala si isi face temele cu placere acasa.. avem un caiet special unde lucram pe el, suntem la culori acuma, eu citesc enuntu el trebe sa uneasca cu o linie locomotiva cu vagonu rosu.. de aceeas culoare si sa spuna daca linia merge in sus sau in jos, punct de reper e locomotiva, dupaia sa incerccuiasa canile de culoare rosie, sa coloreze in rosu ceva... sa scrie si sa citeasca pe litere rosu.. tare ii place.. ieri am lucrat rosu, verde, albastru, galben, mov, roz, negru, alb, portocaliu... toata saptamana lucram cu aceste culori.
pupici si mai vorbim
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.dotphoto.com/go.asp?l=gabbriela&p=gabbriela" target="_blank">1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow.
- Plato
sinzi_ana spune:
Noi nu mai avem net...de fapt pe comp meu nu am...pe al sotului da...
Nu stiu ce a facut el..cand pun cablul la laptopul lui merge...cand il schimb la al meu nu mai merge (desi initial a fost al comp meu!!!!)
Tre sa sunam la firma de net sa vedem poate e de la ei...desi nu cred!!!!
Sa va povestim ultima noutate de la gradi:
Ora de muzica
Au invatat 5 instrumente muzicale (le spun in ro, desi nu stiu daca traducerea e exacta...o sa le descriu mai mult) trambulina, bete ritmice, toba, trapezul (cel pe care il lovesti cu un batz) si maracas (ca niste baloane de lemn cu bile inauntru se tin in mana si se agita)
Au impartit la toti copii cate un instrument pe grupuri, si apoi dupa ce am studiat sunetul pe care le scot, am ascultat mai multe melodii in care se foloseau instrumentele (cate una, sau cate 2) si copiii care aveau instrumentele folosite pe caseta in mana trebuiau sa exemplifice sunetul...
Au fost fascinati toti!!! Si eu...bineinteles!!!
hihi
Lucia, eu cred ca inotul are mai multe avantaje (mai ales pentru astmatici) decat dezavantaje...sotul meu asa a scapat de astm!!! Adica cu riscul unei raceli (pe care o face si fara inot) pe termen lung merita!!!
David face inot de 3 ori pe sapt, si azi am fost asa impresionata de ceea ce stie sa faca!!!! Ii place tare mult, si io ca cioara cred ca are chiar o inclinatie spre sportul asta!!!
Gabb, si David e fan gradi...dar acasa chiar ca nu face nici o lectie...doar se joaca!! Sau avem program de inot, sau de parc, sau de un playground ceva...Doar in we mai facem activitati "scolare" impreuna...cred ca ii ajunge saracu ce face la gradi!!!!
Nina, da este...este obositor...dar cred ca si recompensele sunt pe masura...Oricum e foarte diferit sistemul de Romania...nu ma refer la jucarii, lectii...ci la modul de abordare a copiilor de catre educatoare...
Sincera sa fiu...sunt in balanta nu imi dau seama cum e mai bine...sincera sa fiu mi se pare ca totusi in Romania dupa ce termina scoala copii sunt mai bine motivati si pregatiti decat cei de aici!!! Poate ca aici scoala ii schimba...caci la gradi sunt asa perfecti...darnici si sociabili!!!
Khristin, cred ca la gradi (au si scoala pana la cls 8-a) nimeni nu foloseste bus-ul (desi au 2 mici, dar sunt mereu parcate, le folosesc la excursii) dar cand vin parintii sa ii lase sau sa ii ia, este ca un fel de "mac-drive" parintii opresc masina si un voluntar (tot parinte) scoate copilul din masina cu tot cu rucsac si il duce pana in clasa...si se face o coada de masini care de multe ori chiar iese pe sosea din imensa incinta a scoli!!!! Si in jurul scolilor (cand e ora sa ii lase sau sa ii ia) se circula cu 20 mile pe ora pe cateva mile bune!!!! Si e asa aglomerat!!!!
hai ca am fugit...
il las pe sotz poate imi rezvola si mie netu!!!
Fiecare dimineata e un nou inceput
Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga
varsta David
poze David
De-ale lui David
Atelierul Piticilor
Nicoleta spune:
Servus.
De la noi noutati...nu prea. Stefan zice ca nu mai merge la gradi, ca este inchis. Si tot incec sa ii aduc aminte de ceea ce faceau acolo, ca aveau cursuri de dans... In rest mananca biatul asta almeu de speriat, a pierdut un kg in timpul problemelor pe care le-a avut...
Sinzi, va invidiez pentru faptul ca aveti bazin ok, ca are David unde sa invete sa inoate... In Brasov zic ei ca se va construi (renova) un complex de sub Tampa...cu bazin...cand o mai fi si asta... Cat despre sistemul de invatamant de la noi... eu il vad ca fiind unul bun, metodele insa schioapata uneori, sunt mai comuniste (cele aplicate de unele doamne). Nu mai stiu cine zicea ca ce sunt asa de importante poeziile? De ce invata copiii poezii la noi? Daca este "predata" corect, o poezie poate sa imbogateasca vocabularul copiilor (se explica termeniii noi, sunt folositi in contexte diverse,iar daca te ajuti de o plansa reprezentativa sau de o situatie din natura - mai rar, ca nu prea sunt fonduri, atunci efectul scontat este mare). Unde mai pui ca daca intelege mesajul, copilul poate retine multe amanunte despre situatia prezentata (data fiind ritmicitatea poeziei), amanunte pe care apoi ajung sa faca parte din fondul lui de informatii despre lumea inconjuratoare. Si nu in ultimul rand poeziile stimuleaza memoria. Nu stiu ce mi-a venit, cred ca mi-am adus aminte ca sistemul de la noi este deseori saracacios... si am vrut sa il mai scot din oala.
As vrea sa fie lasati copiii mai liber, sa nu fie tintuiti pe scaunele ore intregi... Sa faca miscare...sa nu mai fie 30 in grupa...sa aiba mai multe doamne care sa aiba grija de ei...
Mi-am varsat amarul...am emotii cu gradinita...
Sa aveti o zi buna.
Nicoleta
HelleneC spune:
La multi ani Mariuca, pentru ziua numelui!
Noi fugim la tara sa il sarbatorim pe George si acolo, cu copiii lui. I-a facut bica un tort de nuca, o bunatate, asa cum numai bunicele stiu sa faca!
Va pupam, o zi excelenta va dorim!
Elena si George
Mami "www.babiesonline.com/babies/g/GeorgeC" target="_blank">de George" (6.09.2002)
gabibarta spune:
quote:
Originally posted by Anina_n
[font=Comic Sans MS][navy]Buna, dragi mamici !
Gabi, bine ati revenit ! Pe unde ati fost ? Ce mai face Lili, tot cu masinutele ?
Am fost chiar si in M. Ciuc cateva ore:) in rest in Brasov cu Lili, si in Munchen cu Robert.
Da, Lili e tot cu masinute, trenulete, etc, si cu veverita din Ice Age. A primit una mare de vreo 30 cm:)))