mamici de sept-oct 2006 (68)
Raspunsuri - Pagina 11
Nokia spune:
Adameasca, LA MULTI ANI

!! sanatate si tot ce iti doresti! Ce rau imi pare ca nu-s in Bucuresti, venem sigur la intalneala
Sa faceti pozeeeeeeeeeee multe, va rog

INNI, travaliu cat mai scurt si suportabil, de abia asteptam vestea de bebita cuminte si papacioasa, dar in primul rand sanatoasa

O zi frumoasa, distractie placuta fetelor si nu uitati de poznee!!!!!
Mirabelac spune:
Sunt abonata la un buletin medical si azi am primit asta despre alaptare:
“Bucuria provocata de nasterea unui copil poate fi uneori umbrita de infectia glandelor mamare, boala numita mastita. Infectia sanilor se produce la femeile care alapteaza, din cauza blocarii canalelor prin care circula laptele sau a crapaturilor aparute la mameloane datorita suptului. Una dintre cauzele mastitei o reprezinta alaptatul neregulat sau prea scurt, fie din cauza durerilor puternice, fie a adormirii bebelusului la san, ceea ce face ca sanii sa ramana plini de lapte. Si oferirea laptelui cu ajutorul biberonului, alternativ cu sanul, impiedica golirea in totalitate a sanilor. Mastita mai poate aparea din cauza presiunii constante exercitata asupra sanilor de un sutien inadecvat, prea mic sau care are intarituri metalice, sau de dormitul pe burta. Chiar si purtarea copilului intr-un ham special poate duce la infectia sanilor. In general, daca aveti o regiune sau o umflatura sensibila si dureroasa la unul dintre sani, dar nu faceti febra, inseamna ca aveti un canal galactofor (prin care curge laptele) blocat. Simptomele in acest caz includ aparitia treptata a durerii, aceasta fiind suportabila si persistenta doar in acel loc, iar sanii nu sunt rosii si fierbinti local. Aveti o infectie produsa de bacterii (streptococ, stafilococ auriu) daca mamelonul prezinta crapaturi adanci, sanul este umflat si rosu, fiind posibil sa existe sange sau puroi in lapte. Durerea puternica si febra (peste 38,5 grade) apar brusc. Trebuie sa goliti la fiecare doua ore sanul bolnav, fie manual fie cu o pompa speciala, pentru a impiedica stagnarea laptelui. Daca aveti infectie, medicul va va prescrie anumite antibiotice, care nu sunt nocive pentru bebelus, sau va interzice alaptatul cateva zile. Cel mai important este sa respectati igiena riguroasa a sanului inainte de fiecare alaptare iar aceasta sa nu dureze mai mult de zece minute. Aplicati comprese umede calde, timp de 15 minute, de trei ori pe zi sau comprese cu gheata, daca aveti un abces.”
Mirabela sapt. 36
POZE
Doar sufletul mamei poate sa multiplice iubirea si nu sa o imparta intre copii ei.
alessia80 spune:
MIRABELA- inseamna ca sufla amandoi in lumanari pe 16?![]()
Tu mai ai rabdare? Ca eu am sa vad la echo si daca e grasut, s-ar putea sa-i fac ziua pe 9![]()
![]()
VAUVA - SA_TI TRAIASCA MINUNEA SI SA FIE SANATOASA!
ALESSIA80 36 
poze
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20716;29/st/20060925/k/fb69/preg.png[/image]
Adriana mica spune:
Buna fetelor,
Credo, Oana si Vauva, felicitari pentru fetite!
Inni, ma alatur galeriei. Sa ai o nastere usoara si sa te bucuri pe deplin de intalnirea cu puiul tau!
Am si eu o intrebare off-topic: imi puteti recomanda, va rog, un tamplar bun? Eu am inceput reconditionarea usilor interioare din apartament, dar am oprit lucrarea in momentul in care am aflat ca sunt insarcinata (din cauza de praf si miros de vopsea). As vrea sa continui lucrarea, de preferat in afara apartamentului. Ma puteti ajuta cu o recomandare in acest sens?
Adriana 34+
Pozici
Varsta bebe
Evolutie bebe
acd2you spune:
pentru inceput, vreau si eu sa urez BUN VENIT! tuturor piticilor nou nascuti. iar mamicilor, le doresc din suflet ca bebeii sa fie mancaciosi si cat mai somnorosi pe timp de noapte, iar pentru ele, refacere cat mai rapida. FELICITARI!
uite, am venit si noi din concediu si pana acum nu am avut timp sa rasuflam, ca ne-am agitat mai intai cu schimbarea masinii (am dat un logan de 1 an si jumatate, pe care l-am luat pt. ca voiam masina noua la acel timp, si am luat un ford focus la mana a doua, dar care nici nu se compara cu primul), apoi cu curatenia prin casa, iar mai nou, ma lupt din rasputeri cu baiatul meu care face 4 ani in noiembrie, sa invete si el o poezie, dar cam fara succes.
bebelusul meu face maine 33 de saptamani. am fost saptamana trecuta la control (fara ecograf) si ne-a spus ca este bine, sta cu capul in jos. desi nu mi-a mentionat nimic personal, totusi pe carnetul de gravida scrie, la starea colului, ~col scurtat~. banuiesc ca e inchis, ca nu am probleme si nici nu mi-a spus ca ar fi. pt. ca sunt cam slabuta, caci am luat pana acum doar vreo 7 -8 kg (am acum 57,5), sper ca bebele sa stea in burtica cat mai mult timp, sa creasca cat mai mare, ca Andrei a avut la nastere doar 2,500kg, si nici bebe 2 nu pare decis sa creasca prea mult. e baietel, dar inca nu am reusit sa ne alegem un nume pentru el, pur si simlu pt. faptul ca nici unul nu ni se pare potrivit.
draga pufy, si voi celelalte mamici cu mai multi bebei, voi cum v-ati rezolvat problemele cu dormitul separat al primului copil? ca eu nu prea pot sa il culc separat pe Andrei, asa ca m-am gandit sa schimbam patul mare din dormitor cu doua paturi de o persoana, ca sa aiba fiecare pitic patul lui. si probabil ca eu voi sta pe jos, la mijloc, ca nu vad alta solutie. nici Andrei nu se desparte inca de mine, nici pe pitici nu o sa ii pot lasa impreuna, chiar nu stiu ce vom face.
voi ati mai facut sau mai faceti analize, acum, in ultimul trimestru?
eu merg astazi sa vad cat mai costa secretia vaginala si cultura de col, asa pentru mine, nu ca as avea probleme, dar voi naste natural si vreau sa fiu sigura ca nu am streptococul acela B, care nu prea da simptome la mamici. si am sa mai fac, la recomandarea medicului de familie, un sumar de urina si o calcemie.
in rest, sper ca sunteti bine. am intrat si eu in concediu prenatal si speram sa am ceva mai mult timp liber, dar se pare ca pana nu merge Andrei la gradi, adica dupa 15 septembrie, timpul meu va fi la fel de limitat. sper sa pot citi cat mai mult din urma, deocamdata doar la timp de noapte, ca ziua tot nu incap de el la calculator.
va doresc tuturor nasteri usoare si fara probleme, ca eu mai am de asteptat se pare, pana pe 15 octombrie. sunt cam pe la coada listei.
pufymic spune:
Buna fetelor!!
Inni vad ca au inceput fetele galeria si pentru tine!Doamne ajuta!

Oanacn, Credo si Vauva felicitari pentru fetite!Sa fiti sanatoase toaate!!!
Ileana LA MULTI ANI FERICITI
si nastere usoara , refacere rapida si bb sanatos...pentru maine!
Martha nastere usoara maine si un bb sanatos!
Noi suntem bine, atat doar ca din cauza unei intreruperi de curent ni s-a stricat calculatorul.....si abia maine isi face frate-meu timp sa ne schimbe placa de baza....
bb mic e miscaret....iar eu nerabdatoare la maxim.....nu mai pot deja!Abia astept sa nasc!Ma dor ingrozitor oasele bazinului de abia ma mai misc si prin casa...
!
Pupici!
Ioana
(36+) &
Alesio(08.10.2004)
Pagina Alesio
Poze Yahoo
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=50933" target="_blank">Povestea bazucului
Ingerasul mic din burtik
adameasca spune:
Ignatica, sentimentul asta ca ti-e mila de el ca se umfla de-acuma de medicamente cred ca o sa-l ai si cand o avea 18 ani
, asa ca esti o mama absolut normala.
Multumesc de urari, fetelor!
Haide Iniiiiiiiiii!!!!!!!!!
Ileana
poze,poze si iar poze...
Luca (2 octombrie 2003) si Ilinca
microbu spune:
Alessia, le-am spus de nenumarate ori ca nu am nevoie de NIMIC si au insistat ca ei au lucruri multe, bune si frumoase, de calitate (tarc, carucior, scaun de masa, scaun de masina, laterale pt patut). Si din toate astea mi-au pus aproape fortat in masina (trebuia eliberat garajul URGENT ca il demolau in 2zile) un tarc jegoos lipit cu leucoplast si un scaun de masa uratel, ambele PLINE DE PRAF SI CU PANZA DE PAIANJEN PE ELE!!!!!!!
Sandra
34+
burtik + poze
inca un pic