In Italia (17)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Marunzika spune:

Buna seara la toata lumea! Pana acum nu am intrat prin "Italia", dar de data asta as avea nevoie de ajutor. Pe 22.09.06 facem 5 ani de casatorie si m-am grabit si am luat 2 bilete de avion pt Milano ( sa-i fac surpriza-cadou sotului) cu aterizare pe aeroportul Malpesa, dar prea tarziu am vazut ca este la cca 50 km distanta de Milano, asta nu-i o problema ca am cautat si am gasit Malpensa Express care circula cam la jumatate de ora. Acum insa nu gasesc ceva accesibil la pret pt cazare. Mi-as dori o pensiune curata si cat-de-cat central ( stiu, vreau cam multe :)) La hoteluri m-am uitat pe net si m-au dat pe spate preturile, deci pt 2 nopti as da cam cat pe un sejur de o saptamana ( cu tot cu zbor si all inclusive) in oferta in Egypt/ Turcia / Spania. Acum nu am cum da inapoi, deci am intrat in hora si trebuie sa joc, dar ma gandeam ca poate cunoaste cineva in Milano pensiuni acceptabile la pret. Oare se practica in Milano preturile astea mereu ori am nimerit eu perioada gresit. Pai un hotel de 1* sa ceara 150 euro/noapte e normal? Poate nu m-am confruntat eu pana acum cu astfel de siuatii insa mi se pare piperat pretul pt o singura steluta.
Va rog sa ma ajutati cu adrese de pensiuni in Milano in cazul in care puteti-cunoasteti si va multumesc anticipat. Daca nu gasesc nimic am sa-i spun sotului, ca tot i-a placut filmul Terminal, ca a venit momentul sa experimentam si noi un "terminal" ( rad eu dar nu-i rasul meu!).
Va urez o noapte cat mai placuta si astept cu mare interes orice informatie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

Buna dimineata ...

Eu sunt fericita, ce bine ca F. nu e ca mine "aerian" .. a salvat tot ce era importnat pe calculator... Aseara am tzopait intr.un picior de fericire ca am regasit poza ...

La noi a venit iar vara, nu ma pling, caci al meu fratior tb sa plece si el la mare si a ales Barcelona ( adica linga..). Asa ca sa fie cald saptamina viitoare sa aiba si el parte de o vacanta frumoasa intr-un final glorios.

Voi fetitzele nordice bag de seama ca si la voi e cald .. s-a intors lumea cu fundu in sus .. august asta e tare fitzos...

Cicina super pozele .. sa le arat si eu lu' sefu' azi... poate cine stie ... un cort , o mare neagra, o delta de vis... Macar o saptamina .. visezzz si euuu..
Povestea din Damaroaia o stiu de la socrii fratelui meu, ei erau cu micu' in gura cind musafirilor li s-a furat masina ..Eu poposesc ca sa dorm la Sala Palatului iar masa si dansul in Drumul Taberii .. la tata ca el e gospodaru' familiei...

Marunzica singurul hotel pe care ti-l recomand cu incredere in Milano este cel in care acum 2 ani a stat Alina si anul asta au stat si niste prieteni ai mei .. toata lumea super incintata ...
Hotel La Residenza www.bed-and-breakfast-italien.com/pagina.cfm?ID=5462&IDregione=9" target="_blank">aici ... asta e verificat ... acum vezi ca pe pagina aia mai sunt si altele .. poate gasesti si ceva linga gara centrala .. caci autobuzul de la aeroport te lasa la gara . Vezi ca sunt mai multe autobuze, mai multe companii ... si toate la cite 15-max30 min unul dupa altul ... mai sunt si altele B&B sau alte hoteluri..Asta e intr-o zona verde .. se ajunge cu metroul de la gara . 130 euro e un pret pt 2-3 stele nu pt 1 stea ... Si este un pret obisnuit chiar si pt hotelurile de la marginea soselei .. asa scump e aici ...

Elle23 Se ajunge cel mai bine dupa parerea mea cu trenul pe linia Venezia - Trieste ( statia Latisana).
AICI pagina cu trenurile spre Venezia ( nu uita ca pe paginile italiene se scrie asa Venezia )si aici ca sa te intorci de la Venezia la Bibione( de fapt gara e la Latisana ... din Bibione tb sa mai iei ceva pina in localitatea asta unde e gara).
Am gait o paginutza in engleza.. cum sa ajungi la Bibione
http://bibione.it/live/come-arrivare-a-bibione.html

Pe pagina www.atvo.it gaseesti autobuze si de la Venezia (aeroport Marco Polo spre Bibione si de la Bibione spre Venezia ( banuiesc ca merge pina la gara.. sau de la Bibione pina la Latisana si de acolo iei trenul pina la Venezia... ) . Banuiesc ca si in Bibione tb sa fie un centru pt turisti sau chiar de la hotel iti pot da mai multe informatii si eventual sa ii rogi sa iti printeze irarul trenurilor, autobuzelor .. daca nu o faci chiar tu de pe paginile astea www.atvo.it si www.trenitalia.it atentie ca trenurile /autobuzele au orare diferite in zilele lucratoare /simbata/ duminica !!

Baby boom trista poveste .. cind zici Moldova inseamna republica Moldova ?? ca din cite am vazut ei sunt un pic mai dezavantajati ..
Ce nu inteleg de ce este obligata sa stea acolo ? pt ca nu are mijloace sa se intretina singura cu bebeul ? Cind isi va gasi servici va putea pleca ? sau le datoreaza ceva astora din comunitate ?? Acum cu actele pe care le are - permis de soggiorno banuiesc ceva pt copil sau in fine ceva social banuiesc .. ar putea munci legal?? In cazul asta ar tb sa incerce sa gaseasca ceva ..Adica nu cred ca poti scapa decit cind esti independent...altfel cum sa faci sa scapi cind ei de fapt se impauneaza ca te ajuta .. e cam greu sa dovedesti ca sunt asa ciudati si nu o fac "spre binele tau". Eu ma gindesc ca ideea lor de a nu o lasa sa alapteze e chiar pt a nu mai sta legata de bebe si sa o ajute sa isi caute ceva de munca ...
Imi pare ytare rau dar cred ca numai cind bebe va fii destul e maricel ea ar tb sa isis caute un servici si o crese pt el, o camera de inchiriat si sa o ia de la zero. Cred ca avea o casaa impreuna cui socrul si daca ar divorta( dar pt asta ar tb sa mearga acasa .. macar ca sa gaseasca un avocat.. deci cam aiurea.. ) ar putea sa primeasca partea ei din casa... niste bani ceva cu care sa poata incepe aici ceva ...

Pt cine e interesat de sistemul de invatamint italian .. pe www.romania-italia.net" target="_blank">forumul ro in italia am gasit www.stranieriinitalia.it/news/guidaistruzione/rumeno.pdf" target="_blank">ghidul invatamintului italian in romana si cum scrie acolo :
- descrie sistemul de invatamant italian, de la scoala primara la universitate.
- Descrie si posibilitatile de instruire pentru adulti.
- ofera informatii despre acordurile internationale care reglementeaza recunoasterea studiilor in tara de origine

-ice ....

Cristina

"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marunzika spune:

crista-s multumesc frumos pt raspunsul promt, am sa studiez oferta lor.
Va doresc o zi insorita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crini spune:

Babyboom, am inteles ca socrii tai nu au venit pe cai legale, insa de acum 8 ani s-au dat 2 sanatorii. Au profitat de ele, soacra are permis de soggiorno acum? N-am inteles exact ce sunt aceste centre si de ce trebuie sa stea acolo. Pentru ca nu are acte sau pentru ca nu are venituri? In al doilea caz lucrurile sunt mult mai simple, asa cum spune si Cri, trebuie sa-si gaseasca de lucru. Ar putea si sa mearga sa faca curat, povestea o tanti ca ea mergea cu bebe. In ce zona sunt? Sa mearga la biserica romaneasca de acolo sa vorbeasca cu preotul, poate o ajuta cumva. In ultima instanta, atat ea cat si copilul sunt cetateni romani, poate cere protectia ambasadei si se poate intoarce in tara.
Maruntzica, la Milano gasesti hoteluri si la 60-70 euro/noapte, sunt o multime cu preturi rezonabile in zona Buenos Aires.
Expresul e foarte comod, evita traficul, te lasa la Cadorna, unde ai si metrou. Autobusul te duce la Centrale, dar zona aia te sfatuiesc sa o eviti, e plina de persoane de proasta calitate.
Angi, ce-ai facut cu tesera sanitara? M-am tot gandit la tine, trebuie sa rezolvi cumva, maine-poimaine apare un copil. Cand esti gravida ai toate analizele gratuite, n-ar fi deloc placut sa trebuiasca sa le platesti.
Am intrebat un prieten care e tot liber profesionist si el spunea ca ii plateste firma aceasta taxa, are medic de familie si el si sotia care nu lucreaza si bebe abia nascut. De-asta zicea Petro sa faci reintregirea familiei, adica sa treci pe permis ca esti aici nu ca munca ci ca sotie. Insa sunt si dezavantaje si devine greu cand iti refaci permisul pe motiv de munca.
Poate e mai convenabil sa platesti taxa aia. E anuala sau unica?

Mergi la inceput

In gradina lui Ion..
toate pasarile ( italience si nu numai ) dorm
Numai Crini si Crista ...
Vor sa va dea trezireaaaaaaaaa!!

Mey, suna a manea dar chiar nu mai pot .. tot pindesc sa mai apara careva...sa mai facem si noi 2 vorbe!!!!

Bine ca a mai scris Nico ceva asa stiu ca mai un suflet aici aproape .

Nico, Angi nu poate face reintregirea ca si sotul ei e liber profesionist deci ... tot una .. asa ca nu le ramine decit sa plateasca taxa ca fara nu se poate . Banuiesc ca asta se plateste 1 data , cind te iscrii si gata.

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_alinus spune:

Cristinico siio mai sunt pe aici dar iti urmez sfatul si...m-am adancit in olandeza! Cred ca n-ai idee de cat e de imbarligata. Nu seamana a nimic!

Aici e cald, dar soare nexam. Am observat ca in general dimineata e vremea inchisa, gri, ploaie, etc si abia spre seara se degajeaza cerul si vezi si niste raze de soare. E pe invers ziua asta!

Ieri am colindat orasul...pe jos, impingand la carucior! Am facut cred vreo 7-8 km in total si parca nu m-as mai fi oprit!

In alta ordine de idei, voi ce mai gatiti? Ceva salate dietetice dar si consistente stiti?

Va

Alina si Amalia 17.11.2005

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65487" target="_blank">Povestea nasterii

Mergi la inceput

Da Cri, si eu tot pandesc, am vazut ca zilele trecute ati scris o gramada, acum nu se mai baga nimeni.
Sa va spun ca am fost la film, 'Superman returns', probabil in amintirea celui de pe vremea noastra, care mie mi-a placut tare mult (cred ca aveam 7-8 ani cand l-am vazut, ce impresionata am fost!). Am mers si cu fata, intrebasem cand am luat bilete si au zis ca poate intra, ca e pentru toti. Nu va povestesc ce s-a mai consumat, ca de ce si-a pierdut puterile, si de ce a murit si de ce sotia lui era si sotia altuia si de ce nu statea cu copilul lui... Mai noi parca nu eram asa sensibili, la varsta aia o luam mai usor.
Alinus, nu ma pricep din pacate la bucatarie, asteptam parerea 'reginei casei'

Mergi la inceput

Bravo Alinush... citeste .. si uita-te la tv la ei.
Retete de salate si frumoase si laptoase si evreme acas a.. cum vrei tu nu stiu ce ai putea face ... eu nu ma omor cu salatele ..
Da' cum la voi nu e sa scoti limba de caldura ce iti tb tie salate??
Eu am facut o salata de cartofi cu telina .. pe genul asta poti inventa si tu ceva ( era dietetica caci nu avea maioneza ci iaurt). Uite reteta www.reteteculinare.ro/forum/discutii/salata_de_cartofi_cu_tulpini_de_telina-845/" target="_blank">aici si pe site-ul asta mai sunt si alte retete ...ca luna asta tema concursului au fost salatele !

Nico sa stii ca sunt mai sensibili decit eram noi. Eu imi amintesc ca am plins la Love story dar pt ca plingea si mama si matusa.. si cred ca plingeam de mila lor ( aveam vreo 6 ani parca). In rest poate ca eram mai aproape cu mintea si sufletul de povesti si nu de atitea realitati de multe ori crude .. cum sunt ei... Copilasii de aiz parca sunt mai "crescuti" ca noi in multe, mai adulti si de multe ori cred ca nu gasesc bariera intre real si imaginatie ..Adica dupa mine , obisnuiti cu atitea lucruri triste pe care le vad la tv si in viata de zi de zi pare ca totul e adevarat .. pun prea mult suflet
Cristina

Mergi la inceput

Da,asa e, pun prea mult suflet.
Cat despre tv, noi nici nu ne mai uitam la stiri, ca de fiecare data sunt 2-3 sangeroase. Cel putin cele cu omoruri in familie mi se par oribile si total neadecvate. Un copil nu trebuie sa le urmareasca nici macar ca stiri.
Pe ea a afectat-o si desenul animat cu 'Giuseppe, regele viselor', nu putea intelege cum i-au facut rau fratii lui.

Mergi la inceput

Nico ai bagat-o pe mineca cu asta mica .. e prea sentimentala. Sper insa ca ii mai trece ( banuiesc ) daca nu o sa fie ca mine ( si sincer nu vreau .. ca una ca mine ajunge ) care pling la orice stire, la filme...

Poate e virsta acum intre copilarie si adolescenta ...Eu stiu de ce sunt asa .. pt ca mama era acasa si deci eu am crescut asa sub aripa ei ocrotitoare...

Cristina

Mergi la inceput