In Italia (17)
Raspunsuri - Pagina 10
danangie spune:
PICCAFLOR d-ne fereste!! 500 de euro!! Stiam ca ajunge da, pana 250 de euro. Dar daca ma duc la urgente? Adica doctora mea imi va da bulina verde adica in sistem de urgenta. Asa poate reusesc. Maine la Modena am sa vad ce fac. Si in seara asta mergeam cu Alin spre masina si dontr-o data bum! genunchiul mi s-a blocat si fetelor e tare urata durerea... Nu stiu cat am sa mai rezist. Cand merg stau cu niste emotii in stomac de parca ma duc la examen.
ALINA da.....stiu ca daca mai stau se poate agrava........si nu e zis ca am sa ma rezolv pentru totdeauna cu genunchiul. Atat timp cat am stat la Modena am lucrat in ortopedie si cam stiu ce ma asteapta. Si din aceasta cauza sunt cam trista si incoglionita(boo....se scrie asa?)
Si eu am prind programe romanesti. Ma uit la ele 80% din timp. Cam rar pe programele italiene. Cel mai fericita sunt ca ma pot uita la telenovele. Ce sa fac daca-mi plac....
Cand te-a inselat cineva odata e vina lui, cand te-a inselat a doua oara e vina ta
POZELE MELE
crista-s spune:
Buna dimineata,
Angi la urgenta poate ar trebui sa mergi. Dar de ce nu ai putut merge la urgenta fara hirtie de la medicul de familie?? Oare daca chemai salvarea cind erai acasa si aveai o criza de blocaj la genunchi, nu se rezolva mai usor?? Ar fii bine sa ii zizi doctoritei ca nu mai stai la Modena dar nu ai schimbat adresa poate iti recomanda ea pe cineva .. doar doctorii astia sunt o mica-mare gasca .. ar trebui sa aiba o cunostinta sau un nume al cuiva din Milano. Imi pare tare rau stiu cit de rele sunt durerile ( tatal meu are reumatism la genunchi deci nimica toata fata de ce ai tu .. si se tavaleste pe jos de dureri citeodata). Multa sanatate si vezi daca tot iti da trimiterea de la Modena poate poti merge acolo unde ai lucrat sa faci examenele ... macar cunosti locul te duci cu sufletul deschis si mai multa incredere...
Dana bun linkul. Am vazut si eu altceva decit TVRI ... L-am salvat.
Angi leusteanul e foarte sensibil in ghiveci si d-aia ma miram. Oricum asta cu plantele aromatice eu am tot auzit ca la tara in general barbatii sau batrinii le planteaza ca nu prea se prind cind sunt sadite de femei.. Piccaflor mararul la mine ala din primavara crestea si tot asa nu ii mergea prea bine cind mi-a zis Angi ca il uda direct pe pamint ( eu puneam apa in farfuria ghiveciului si nu e era bine asa ).. Si tb sa stea la soare pt cum e acum.. vara insa soare dimineata si umbra dupa amiaza ca altfel ti-l pirleste de tot.
Alinush eu nu iti recomand sa te uiti la tv romanesti si frantuzesti toata ziua si mai ales in urmatoarele 3-4 luni ci la tv olandeza daca se poate aia principala de stat. Tu trebuie sa auzi cit mai mult pe cineva care vorbeste olandeza acum. Chiar daca nu intelegi o boaba creierasul inregistreaza cuvintele. Este cea mai buna solutie, mai ales ca voi in casa vorbiti frantuzeste si deci nu ai alta sursa inafara cursurilor. Din ianuarie iti dau voie sa te uiti la ce vrei tu dar si atunci mai cu retinere.
Enni cum te simti?? Ai fost la doctor??
Nico mie imi place Medeea M. cind eram acasa si ma mai culturalizam ( nu ca acum ) am vazut-o la teatru si juca bine.
Cristina
"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."
enn spune:
Buna dimineata!
Eu-s la fel ca ieri si alaltaieri si etc. ... Am fost ieri la dr. si dupa 2 ore de asteptari am aflat ca nu-s īn pericol acut de bronsita si pneumonie si pt. ca alaptez, e mai bine daca nu iau nimic. Īn comparatie cu problemele lui Danangie tusea mea e floare la ureche, dar e foarte suparator cīnd am copila la sān si ma apuca o criza.Danangie, ai grija de tine, de genunchi vei mai avea nevoie multi ani de acum īncolo!
Iza, casa de piatra! Sunt tare frumoase pozele de la nunta si cele din Barcelona la fel. Am recunoscut o groaza de locuri, pe unde m-am plimbat si eu cu ani īn urma...
Iri, si eu am probleme cu tensiunea. Ajuta daca faci un piculet de gimnastica īnainte sa te scoli din pat gen īnvīrtit laba piciorului, dusurile reci la picioare (un fel de mini cura Kneipp) si cum spunea si Crini sa bei apa plata min. 2 l pe zi. Eventual si un paharel de vin rosu la masa.
Gata, mi s-a trezit mīncacioasa mica!
Eni
crista-s spune:
Enn uite aici din formula as o reteta pt tuse .Nu stiu ins daca tu care alaptezi poti sa bei ceai de ceapa...
Ceapa - tusea si bronsitele sunt vindecate cu decoct de ceapa. Se iau doua cepe intregi, cu tot cu coaja, de marime medie, se spala si se pun la fiert in 1 si 1/2 cana de apa, timp de un sfert de ora. Se bea decoctul cald, indulcit sau nu, pe stomacul gol si fara alte adaosuri. Ceaiul are un gust nu tocmai placut, insa actioneaza foarte rapid si se zice ca nu exista leac mai bun contra tusei si durerilor de gat si de piept.
daca nu si ceaiul de fenicul si cel de anason e bun pt tuse , afectiuni ale aparatului respirator .. baut cald cu lamiie ... astea 2 sunt bune caci din cite stiu eu fac parte din amestecul ala de ceai anti colici deci impusti 2 iepuri deodata ( bea si bebelina lapte anticolici ).
Cristina
Alina spune:
Bua dimineata de la München!
Fetele,cum e vremea pe la voi?Aici a fost ieri o zi de toamna tirzie cu friiig si ploaie.Frigul a fost cam la 8 grade dimineata si 5 noaptea .Noi simbata dimineata plecam...sa impachetam haine groase?
Cristina ,o sa trecem pe linga Bologna,pe autostrada,iti facem cu mina .
Enn ,sa stii ca si eu am avut o tuse din asta urita in iarna.Am luat virusi de la fiica-mea,de la gradi dar ce virusi .Am luat mai multe feluri de pastile dar cel mai bine mi-a facut Bronchicum,e din plante si sunt aproape sigura ca nu are contraindicatii la alaptare.Iti doresc sanatate multa!
Alina
crista-s spune:
Alina o sa ies in geam, ...din pacate sunt cam dupa colt usor fata de autostrada ( vreo 20 km mai acana ... ), dar la Sasso Marconi sa admiri peisajul ca printre dealurile alea sunt si eu ..
Deci vremea e de mineca scurta, nu e chiar asa ca la voi. Adica intre 20 si putine grade pina la 20 si mai multe grade spre 30 in functie de zona si de cum bate vintul. Nu e gluma asta cu vintul , daca vine mai dinspre nord, munti alea alea .. aduce racoare .. daca vine mai dinspre mare, sud.. aduce aer cald.
Diferentele de temperatura mari sunt in nord intre zii si noapte ( noaptea scade la 13-15 grade ) in sud insa e diferenta mai mica de temperatura. Sa va luati si pantaloni lungi, puloveras si o geaca de ploaie mai subtire sau umbrela ... ca nu se stie niciodata .. nu o cari in sopate deci ami bine sa fie. Eu am avut cu mine si in iulie in Corsica. A.. si incaltari sport si sosete .. astea sunt bune oricind si mai ales daca mai faci si vreo excursie ceva ..
Pentru fetele interesate sa se reprofileze ... am gasit www.alfemminile.com/forum/show1_etudes_1/societa/studio-e-formazione.html" target="_blank">aici niste discutii despre "studio e formazione" ...
Cristina
enn spune:
Grazie, Cri + Alina!
Celebrul ceai de fenicul+anason īl beau deja īn cantitati industriale, mai nou si cu miere, ca sa fie si mai scīrbos
Alina, drum bun si vacanta placuta! La fel si pt.
Dragos si sa nu uitati sa ne puneti poze la īntoarcere.
Petro, am vazut bineīnteles si pozele tale cu BD la munte si la mare Si m-am gīndit daca n-ai vrea oare sa deschizi o florarie, daca iubesti asa de mult florile? Aici sunt īn voga magazinele 2 in 1, adica florarie+magazin de cadouri īn acelasi spatiu sau florarie+ magazin de cosmetice pe baza naturala sau coafor + cafenea etc.
Gata, iar urmeaza o masa
E.
piccaflor spune:
Buna dimineata mai pe la prinz asa !
Angie da iubita,524 mi-au cerut la o casa de cura privata,dar la care poti merge si prin ULSS (presupun ca stii la ce ma refer)...in rest,la spitalele de stat costa 200 si ceva de ...
Sincera sa fiu nu stiu cum ar fi dac-ai merge la urgente...depinde cit de urgenta considera ei problema ta,stii cum e...
Dana multumim pt link!...cum merge cu rusa si araba? ..te-ai apucat de invatat?
Cri si eu am udat mararul direct in ghiveci,nu in tavita,insa cred ca nu era pamintul bun pt ca tot ce-am sadit s-a oprit din crestere :(...si busuiocul si salvia si ardeii iuti....anul trecut am folosit altfel de pamint si am avut o super "recolta"....
Enn sa stii ca are dreptate Cristina cu infuzia de ceapa...acum multi ani am avut o tuse urita rau de care nu mai scapam...si mi-a facut mama ceai de ceapa indulcit cu putina miere si mi-a trecut...cred ca-l poti bea chiar daca alaptezi...
Alinus nici nu stiu ce sa mai zic de vremea asta...eu am reusit sa racesc ...in zona mea (nord) dimineata e destul de frig (jeans si mineca lunga) iar la prinz treci la fustita,maieu si sandale...asa ca ia-ti de toate la tine ..
dana_popescu spune:
Piccaflor lectiile de rusa si araba merg foarte bine dar fara mine.
Eu personal cred ca nu am inclinatii reale in invaterea acestor limbi.
Cris leustean am avut si eu in ghiveci dar cand m-am intors din Romania am constatat cu stupoare ca nu mai existe, luca a uitat sa il ude si parca se evaporase.
Am citit azi pe net ca Bambola Ramona a uitat dupa 7 ani sa mai salute in romaneste , credeti ca este posibil???
crista-s spune:
ete a uitat .... ce gluma buna .. E drept ca risti sa te bilbii putin, sa te gindesti mai mult pina iti gasesti un cuvint , sau sa prinzi un accent mai ciudat daca nu ai chiar cu cine scoate o vorba in romaneste.. dar de aici pina la a uita cum se saluta .. ..
Eu insa am " uitat " spaniola .. adica inteleg tot ( adica cit intelegeam si inainte .. hahah ) dar cind casc gura imi vin toate cuvintele numai in italiana ... ma tot intreb aveam creierul prea mic si ca sa intre italiana tb sa iasa ceva afara ??? ...
Cristina