Clasa a VIII-a, batalia pentru liceu
Raspunsuri - Pagina 8
Porumbel30 spune:
Kuki , intr-adevar ideea pe care ti-a dat-o Dany nu e rea , dar eu i-am cumparat baiatului cel mare harta lumii si am pus-o pe perete , chiar deasupra mesei de lucru . Asa ca fara sa vrea , arunca ochii pe ea cand ii ridica din caiet !
Dar atunci cand cauta informatii amanuntite , se uita in atlas...
Ma gandesc sa iei intai atlasul , iar mai incolo , daca vezi ca ar avea nevoie de o harta pe perete , o iei . Nu-i nevoie sa cumperi totul odata , ma refer in aceeasi luna , mai ales daca sunt scumpe .
Parerea mea !
craciunitza spune:
Ouch, KUKI, sunt scumpe rau hartile. Ai mei nu au folosit-o, tocmai am aruncat-o.
Au inceput deja notele? Ai mei copilaresc inca, la ore se discuta despre vacanta, profesorii astia sunt sadici.
Ieri a fost prima ora de meditatie la matematica, copilul meu olimpic a luat 5 la test, suntem pe drumul cel bun
Nu certati copiii cand viseaza!
Poze
KUKI spune:
Gasisem la RTC in jur de 300.000/harta, dar daca le iau pe amandoua sufoc copilul, o sa se trezeasca cu ochii-n harti:))
Atlas avem, sa vedem daca ne descurcam cu el, daca nu, o sa cumparam mai tarziu hartile, cum zice Porumbela.
La matematica suntem veterani cu meditatiile, la romana incepem la sfarsitul lui octombrie ca asa vrea doamna.
La georgrafie o sa o luam treptat, nici nu stiu, am sa iau manualul si programa sa ma pun la punct, eu sunt meditatorul la geografie, trebuie sa ma pregatesc
La noi nu s-a stat deloc la povesti, au inceput in forta. Azi are test la fizica din materia anului trecut. Ce chestie !
craciunitza spune:
Test cu nota?
Ce fel de test e asta, dupa vacanta mare?
Poze
KUKI spune:
Nu stie nici el daca e test cu nota, speram sa fie doar asa...sa vada ce mai tin minte din materia de anul trecut.
Nici nu mi s-ar parea corect sa-i noteze pe ce le-a predat cu un an in urma. Dar nici nu m-ar mira, ca nu ma mira nimic.
Suspect, inca nu s-a anuntat sedinta cu parintii.
craciunitza spune:
Nici noi nu avem sedinta cu parintii. Manualele copilului sunt noi si am aflat si de ce: cumparam altele, ca cele date de scoala sunt proaste.
Poze
grati.ela spune:
Fetelor, de ce prapaditi banutii cu meditatii? Oferiti o alternativa copilului: meditatii mate= 4 mil/luna, adica 36 mil pana la examen sau banutii intra in contul lui si in caz de reusita are libertatea de a-i folosi. Nici nu va imaginati ce inseamna "meditatiile" cu 4-5 copilasi. Singur nu e bine ca nu are concurenta dar uneori 2 e mai mult decat suficient.Pe edu.ro o fetita marturisea ca a primit la inceput de an suma de 50 mil lei (asta acum 2 ani)cu care alegea: facea meditatii mate+economie pt a intra la buget sau invata singura iar in cazul in care nu prindea buget isi putea alege daca ramane la taxa in ASE sau alege o facultate particulara. Copila a intrat cu medie mare in ASE si era fericita ca de acesti bani isi permitea sa se plimbe prin lume. Sunt sigura ca puteti sa verificati copiii daca au lucrat corect, este important sa-i puneti la munca, sa-i obligati sa citeasca lectia, sa va intrebe unde nu inteleg, sa lucreze problemele rezolvate si sa parcurga manualul si culegerile tip. Intrati si pe didactic.ro sau chiar pe edu.ro. Succes!
grati.ela spune:
Si sa nu uit: pentru a fi eficient la matematica trebuie sa lucrezi macar o ora pe zi (eu consider ca 2-3 ore ar fi optim).
KUKI spune:
Cam riscanta metoda propusa de tine.
Si "fetita" din exemplul tau din cate inteleg eu se pregatea pentru facultate, nu pentru liceu, deci alta varsta, alta treaba.
Sincer, eu nu as pune in felul asta pe umerii copilului responsabilitatea de a intra la un liceu cu riscul in caz de nereusita sa ajunga la o scoala de meserii si in felul asta viitorul lui mi se pare compromis.
Sincer, tu ai face experimentul asta pe copilul tau de 13-14 ani?
craciunitza spune:
Am facut si eu acest calcul, 150RON/saptamana, adica 600RON lunar, total 3200RON pana in luna iunie. Foarte multi bani, ieri ma apucase furia si ma mancau degetele sa raspund la anumite subiecte legate de salariul mic al profesorilor. Totusi, ce poti cumpara cu banii astia, lunar? Facem exceptie de la imbuibarea cu mancare, sper ca am invatat si noi sa mancam sanatos, si fara tigari si alcool.
Deci, ce faci cu 600RON/luna? Iti cumperi 10 carti, sau un costum bun, sau un video, sau 8 dvd-uri, sau o bratara de aur, nimic spectaculos. Singurul lucru spectaculos, pentru mine, va fi admiterea la liceul dorit, anul trecut ultima medie a fost 9,50, nu e deloc usor si nu-mi asum riscul. Si nici nu i-as da baiatului meu 3200RON in mana, chiar daca s-ar plimba prin lume.
La 14 ani este mai important sa ai posibilitatea sa-ti structurezi informatiile si sa le redai ordonat si logic.
Poze