Clasa a VIII-a, batalia pentru liceu
Raspunsuri - Pagina 20
alinaxeni spune:
Liceul la care visam noi este Sf.Sava.A avut colegi anul trecut care au intrat la acest liceu si acum se cam dau cu capul de pereti.Copii f. buni au acum note de 3 si 4 si nu fac fata nivelului.Au zilnic cate 100 de exercitii la mate si cerintele sunt enorme.Oare merita atata stres ca sa intri in alt stres?Eu stiu ca e bine sa traga de ei sa invete cat mai mult dar conteaza prea mult cantitate si se pune prea putin accent pe calitate.Cred ca la fel de bine poate intra la o facultate cu mai putine teme pt. acasa si cu mai mult interes la clasa din partea tuturor,copii si profesori.
-------------------------
In momentele grele trebuie sa gasesti ceva sa te motiveze sa mergi mai departe.
craciunitza spune:
Doamnelor, va rog nu ma lasati singura
Aseara, venind de la munte, copilul a avut o discutie cu taica-su, despre liceu si bla bla. Eu incercam sa conving copilul sa nu dea la mate-info (el vrea arhitect sau avocat), copilul o tinea pe-a lui, ca la mate-info vrea. Si taica-su i-a promis ca-l ajuta cu tot, doar e programator si inca unul de elita
Pe cuvantul meu ca voiam sa conving copilul sa dea la un liceu real, chiar si la uman, sa aiba o adolescenta romantica, asa cum am avut eu.
Ca facultatea e hat departe si nu mai e ca pe vremea mea. Nu m-am inteles cu copilul desi i-am povestit cat mai infricosator despre programul dintr-un liceu de mate-info, mi-a taiat-o scrut: "Las' ca stiu si eu ca am prieteni acolo", asa ca azi, cand am citit mesajele voastre, m-a apucat disperarea
Nu certati copiii cand viseaza!
Impotriva banarii lui Jocelyn.
Poze
mama lia spune:
dragele mele, unde gasesc si eu o lista cu liceele din Bucuresti si care a fost ultima medie cu care s-a intrat??? am intrat pe www.edu.ro, dar nu m-am descurcat...
domnisoara mea este clasa a 7-a si ne pregatim si noi pentru liceu....
multumesc anticipat!!!
Browneyes spune:
quote:
Originally posted by KUKI
Nema, stai pe-aproape ca tare mai avem nevoie de pareri ale celor care au trecut de hopul asta. Altfel vezi lucrurile privind in urma.
Pe mine de exemplu ma framanta urmatoarea chestie: cat e de important de fapt examenul asta si de ce?
Plecam de la premisa ca avem copii isteti care oricum pot intra la un liceu.
Dar pot intra la un liceu cu renume, care in cele mai multe cazuri este alegerea parintilor pe felurite criterii si nu a copiilor, sau la un liceu cu mai putin renume.
In ce masura influenteaza decisiv calitatea liceului urmat viitorul copiilor nostri?
Cat de mult merita sa-l stresez tintind la un anume liceu, in conditiile in care oricum stiu ca are medie sa ajunga la un liceu si nu la o scoala de meserii?
Iulia
Sa spun si parerea mea. Calitatea liceului urmat are o influenta deloc neglijabila, lasind la o parte problema ce persista de ceva vreme in invatamintul rominesc, si anume faptul ca nu se mai studiaza calitativ. Este de asemenea adevarat ca sunt si licee asa zise "bune", unde de fapt nu se invata mare lucru. DAR, eu prefer un liceu bun si aici ma refer la colegiile nationale. Pe linga faptul ca se intra cu medii mari, lucru avantajos pe viitor pentru ca genereaza o competitie intre elevi, cadrele didactice sunt bine pregatite (desigur cu exceptiile de rigaore) si este impusa o anumita disciplina, pe care nu am mai intilnit-o in liceele cu nivel scazut.
Si o sa dau si un exemplu, mai bine zis voi face o comparatie intre fostul meu liceu si un altul, pe care il cunosc foarte bine pentru ca am avut cea mai buna prietena acolo. (Col Nat Mihai Eminescu si PTTR)
In liceul meu accesul persoanelor din afara se face numai pe baza buletinului. In Pttr se intra si se intra si acum ,in pauza sau in timpul orelor, fara nicio intrebare, de cele mai multe ori nu era nici macar elev de serviciu la intrare. Totodata, eu nu aveam voie sa parasesc liceul in timpul orelor de curs, treaba care a limitat oarecum chiulitul. Era putin cam exagerat. In schimb, in celalalt liceu nu era niciun fel de restrictie referitoare la acest lucru.
Nu exista ora pe care sa nu o facem , chiar si daca profesorul lipsea era trimis un inlocuitor. In schimb dincolo erau o multitudine de ore care nu se faceau.
Sa nu mai vorbesc de faptul ca in timp ce eu invatam pe rupte pentru un 9 sau 10, acolo se obtineau relativ usor la majoritatea materiilor.
Si inca un aspect care m-a ingrozit: in acel liceu se circula pe culoare , in toalete sau chiar si in salile de curs cu tigara in mina, fara ca vreun profesor sa aiba obiectii.
In principal acestea ar fi problemele...probabil am mai omis cite ceva. Iar aceste aspecte nu sunt prezente numai in liceele la care m-am referit deoarece le cunosc indeaproape. Situatiile de mai sus le-am observat la multe alte licee.
www.laurastoica.uv.ro -Site in memoria Laurei! (inca mai lucrez la el)
www.celinedion.myforum.ro - Forum Celine Dion-
http://360.yahoo.com/alex_andra0507 - My yahoo blog; you can read and comment
craciunitza spune:
Mama Lia, uite aici admiterea2006 in Bucuresti, in ordineamediilor.
Poze
nematics spune:
quote:
Nu exista ora pe care sa nu o facem , chiar si daca profesorul lipsea era trimis un inlocuitor. In schimb dincolo erau o multitudine de ore care nu se faceau.
Browneyes, nu ai idee ce absenteism pe capete e in rindul profesorilor acum la colegiile nationale - si nu vine nimeni sa le tina orele - si aici vorbesc de cele din top, de la locul unu in jos, in cunostinta de cauza
O veste buna/rea, depinde cum o vezi - tot la scolile de top, dupa primul semestru, incepe o vinzoleala de transferuri de nu va puteti imagina - in prima zi de scoala in clasa a noua sunt 25 in clasa si pina intr-a zecea ajung deja la 40!
craciunitza spune:
Oamenii sunt saraci, au bani numai pentru bilet dus
Poze
Browneyes spune:
quote:
Originally posted by nematicsquote:
Browneyes, nu ai idee ce absenteism pe capete e in rindul profesorilor acum la colegiile nationale - si nu vine nimeni sa le tina orele - si aici vorbesc de cele din top, de la locul unu in jos, in cunostinta de cauza
O veste buna/rea, depinde cum o vezi - tot la scolile de top, dupa primul semestru, incepe o vinzoleala de transferuri de nu va puteti imagina - in prima zi de scoala in clasa a noua sunt 25 in clasa si pina intr-a zecea ajung deja la 40!
Nema, Traficant pe DC
Ma rog, m-am referit in principal la fostul meu liceu, celelalte cunoscindu-le partial din povestile prietenilor. Dar , daca stam sa ne gindim, si in liceele cu un nivel scazut se intimpla la fel sau poate mai rau...:)
www.laurastoica.uv.ro -Site in memoria Laurei! (inca mai lucrez la el)
www.celinedion.myforum.ro - Forum Celine Dion-
http://360.yahoo.com/alex_andra0507 - My yahoo blog; you can read and comment
alinaxeni spune:
Acum,ca tot suntem in focul luptei,a venit si cireasa de pe tort,ne-a schimbat profa de romana.Nu intelegeam eu de ce nu-mi raspunde la diverse intrebari despre copil,pleca si noua nu ne spunea nimic.Au aflat copii cu o zi inainte si cand au intrebat-o a spus ca nu pleaca nicaieri,a doua zi nu mai era in invatamant.Dragut,nu?
A venit o profa noua care deja a bagat groaza in ei.Tare sunt curioasa s-o cunosc.Oare nu ar fi normal sa ne-o prezinte diriginta?
-------------------------
In momentele grele trebuie sa gasesti ceva sa te motiveze sa mergi mai departe.