Clasa a VIII-a, batalia pentru liceu
Raspunsuri - Pagina 19
ana_maria222 spune:
quote:
Originally posted by craciunitza
Si pe mine
Nu certati copiii cand viseaza!
Impotriva banarii lui Jocelyn.
Poze
...razi de mine sau cu mine?
craciunitza spune:
Cu tine, cu tine, rad si sunt serioasa in acelasi timp. Daca e sa rad de cineva, de mine rad
Nu certati copiii cand viseaza!
Impotriva banarii lui Jocelyn.
Poze
nematics spune:
Nu va suparati ca intru si eu pe subiect ca fimiu acu e mare dar vreau sa va povestesc ce ni s-antimplat noua: in clasa a opta, prin iarna (ianuarie) desi minca foarte bine si consistent si facea si un pic de sport era atita de slab, dar slab slab (si el are o conformatie normala spre gras, de mic, intr-a sasea avea trei rinduri de burta si nevoie de sutien) incit l-am dus la pediatru si la parazitolog sa-i facem toate analizele, evident nu avea nimic si absolut toate analizele erau in limite normale. De unde s-a dedus ca era din cauza stresului - si iar trebuie sa adaug ca fimiu este extrem de echilibrat psihic, uneori ne scoate din sarite cu calmul lui din care parca nimic nu l-ar putea scoate. Nu stiu ce sfat sa va dau dar este un stres inuman acest examen de care depinde de fapt viitorul lor, pus pe umeri la o virsta asa de frageda, mai ales cind copiii sunt in plina perioada de crestere si se lupta si cu hormonii.
Bafta si pregatiti-va nervii sa fie tari!
KUKI spune:
Nema, stai pe-aproape ca tare mai avem nevoie de pareri ale celor care au trecut de hopul asta. Altfel vezi lucrurile privind in urma.
Pe mine de exemplu ma framanta urmatoarea chestie: cat e de important de fapt examenul asta si de ce?
Plecam de la premisa ca avem copii isteti care oricum pot intra la un liceu.
Dar pot intra la un liceu cu renume, care in cele mai multe cazuri este alegerea parintilor pe felurite criterii si nu a copiilor, sau la un liceu cu mai putin renume.
In ce masura influenteaza decisiv calitatea liceului urmat viitorul copiilor nostri?
Cat de mult merita sa-l stresez tintind la un anume liceu, in conditiile in care oricum stiu ca are medie sa ajunga la un liceu si nu la o scoala de meserii?
KUKI spune:
Tot eu ca am uitat sa intreb pe cine s-o pricepe sa-mi zica: e mai bun MemoPlus decat ce mi-a dat mie doctorita? Stiu ca e un pic mai scump, inseamna ca e si mai eficient?
alinaxeni spune:
Gata,m-am enervat suficient pt. o luna de scoala.Am facut consiliu de familie si am pus in ordine prioritatile.Ce e mai important,sanatatea copilului sau liceu de top? Am ajuns la concluzia ca nu merita sa-mi stresez copilul si am hotarat:
-Fara meditatii,ea face recapitulare,pune burta pe carte si se pregateste serios.
-Continuam vioara,ca ne place tuturor.
-Cautam un liceu de bun simt si aproape de casa.
-Nu ne mai stresam si o ajutam sa se bucure de anul asta,fara stres si spaime.
-Mai departe cum o fi norocul.
Cu atata tevatura am reusit s-o dam peste cap si s-o speriem de a ajuns sa aiba cosmaruri noapte.Prefer un copil linistit si fericit decat cu scoala doldora si plina de spaime.Pana la urma stiu ca poate destul si va prinde un loc intr-un liceu.
-------------------------
In momentele grele trebuie sa gasesti ceva sa te motiveze sa mergi mai departe.
nematics spune:
quote:
Originally posted by KUKI
Nema, stai pe-aproape ca tare mai avem nevoie de pareri ale celor care au trecut de hopul asta. Altfel vezi lucrurile privind in urma.
Pe mine de exemplu ma framanta urmatoarea chestie: cat e de important de fapt examenul asta si de ce?
Plecam de la premisa ca avem copii isteti care oricum pot intra la un liceu.
Dar pot intra la un liceu cu renume, care in cele mai multe cazuri este alegerea parintilor pe felurite criterii si nu a copiilor, sau la un liceu cu mai putin renume.
In ce masura influenteaza decisiv calitatea liceului urmat viitorul copiilor nostri?
Cat de mult merita sa-l stresez tintind la un anume liceu, in conditiile in care oricum stiu ca are medie sa ajunga la un liceu si nu la o scoala de meserii?
Iulia
Kuki,
dupa ce Alina te-a linistit, sper sa nu te nelinistesc la loc.
parerea mea, care se aplica la Bucuresti dar nu stiu daca ar merge la orasul tau, este urmatoarea - cartea se face asa cum se face si nici unul din liceele de renume nu mai e ce-a fost (la Galati dimpotriva, stiu sau am auzit de unul ff bun, daca nu ma insel, cel putin in a da serii de copii buni si admisi stralucit cu burse in America);
parerea e nu numai a mea ci mai ales a lui fimiu, care acum a trecut prin asta - conteaza colegii - si la liceele mai bune se face totusi o selectie dupa medie, la inceput, deci sunt copii buni la carte, statistic la medie venind din familii care mai au o cit de mica influenta si cit de mic control asupra lor. In Bucuresti sunt multe licee unde drogurile sunt o mare problema si atunci colectivul in care esti conteaza in mod enorm.
Cit despre importanta examenului - eu asa am vazut-o, dar eu sunt de principiul ca o scoala buna merita orice sacrificii.
nematics spune:
PS: acum sa-ti mai spun ceva: eu l-am intrebat pe fimiu la ce liceu vrea sa mearga. Nu i-am impus eu. I-am lasat lui alegerea. Stradania mea a fost sa-l dau la o scoala buna in generala, s-a nimerit ca scoala sa fie in apropiere de casa si liceul la fel.