Clasa a VIII-a, batalia pentru liceu
Raspunsuri - Pagina 11
craciunitza spune:
A venit copilul cel mare de la scoala, pe 6 octombrie au simulare
Nu certati copiii cand viseaza!
Poze
anemona_an spune:
Bine v-am gasit Mai este loc si ptr mine in clubul mamicilor de adolescenti ??? Am si eu una bucata, cls a VIII .
Mamicilor, copii vostri fac meditatii ???
KUKI spune:
Anemona, bine c-ai venit ca avem o gramada de treaba anul asta
Copilul meu face meditatie la romana si matematica. La geografie invatam amandoi, sa vedem cum/ce-om intelege. Daca va fi cazul, in primavara poate mergem si la geografie la un profesor, macar sa il testeze, desi...parca zic ca ce poate face un profesor de geografie, pot sa fac si eu. Ma dau eu mare, dar cine stie?!
Craciunitza, asa devreme simularile? Oficiale sau neoficiale, doar la ei la scoala?
Luni am sedinta cu parintii.
alinaxeni spune:
Bun venit Anemona.
Sa ne spui ce ai,fata sau baiat.
La noi s-au anuntat simulari la geografie si istorie pt. optiuni,dar nu stim inca data.Cele oficiale le-au anuntat pt. luna mai.
-------------------------
In momentele grele trebuie sa gasesti ceva sa te motiveze sa mergi mai departe.
alinaxeni spune:
Ati auzit ceva de examenul suplimentar pt. liceu bilingv?Au fost anuntati azi ca pot sustine acest examen la limba straina care o doresc(oral si scris) si pot opta pt. inca 200 de coduri(profile).
La sfarsitul liceului primesc atestat de traducator.
Ce stiti de asta?
KUKI spune:
quote:
Originally posted by alinaxeni
Ati auzit ceva de examenul suplimentar pt. liceu bilingv?Au fost anuntati azi ca pot sustine acest examen la limba straina care o doresc(oral si scris) si pot opta pt. inca 200 de coduri(profile).
La sfarsitul liceului primesc atestat de traducator.
Ce stiti de asta?
Foarte vag am auzit ca acest examen s-ar da in luna mai, deci inainte de testele nationale. Si ca s-ar nota cu admis/respins, urmand ca locurile sa se ocupe totusi in ordinea mediilor. Dar de atestatul de traducator n-am auzit nimic.
O sa mai citesc pe edu.ro si daca aflu ceva va spun.
Asa stiam si eu ca simularile oficiale sunt in mai. Inseamna ca celelalte sunt la nivel de scoala sau cel mult oras? Probabil ca o sa aflam si noi, luni la sedinta.
craciunitza spune:
Bine-ai venit, Anemona.
Cum il cheama pe copil?, sa trecem pe listuta :)
Simularea e nationala, asa mi-a spus profesoara de romana. Oare de ce nu v-au anuntat???
Poze
anemona_an spune:
Buna dimineata mamici
Cine bea o cafeluta cu mine ???
Multumesc pentru primire
Alina o cheama pe adolescenta mea. Este o copila putin rebela, dar fara fite, filtreaza informatiile inainte de a adopta o anumita atitudine, este razboinica (mamica saracilor cum i se mai spune la sc ), invata f bine, dar...cu pusca la spate (exagerez putin, dar nu prea mult, nu citeste decat cu ochii pe ceas si...cam atat ptr inceput. Aaa, am uitat sa va spun ca isi doreste o surioara
Mandra a avut o simulare la romana ! Mi se pare mai mult un test ptr a vedea ce mai stiu dupa vacanta, dar ea l-a numit..simulare.
alinaxeni, si eu tot asta stiu, si anume ca primesc atestat de traducator. Copila unei colege a terminat Cosbuc (Buc) si are acel atestat. Dirigina la sedinta ne-a sugerat ca ar fi bine sa mearga la testele ptr bilingv in orice liceu, iar in cazul in care examenul este luat, vor fi repartizati in ordinea mediilor si a optiunilor. De ex dak dau examenul la Sadoveanu, dar ei au medie si au optat inainte ptr Cosbuc, vor merge la cel din urma.
Acu' sa vorbim si de oful mea Unde sa gasesc meditatori ??? Din anunturi nu prea imi vine Voi cum ati procedat. Cat costa sedinta ???
Gata, ca v-am stresat din prima, cred .
craciunitza spune:
Profesorii cu care baiatul meu face meditatii sunt de la el din scoala, dar de la alta clasa, m-am ferit sa faca meditatii cu profesorii de la clasa lui, mi-a fost teama ca n-o sa ia in serios problema. Pe profesorii lui ii cunoaste bine si nu vreau sa am niciun fel de surprize. Sedinta ma costa 50RON, foarte mult, ma ia cu ameteala cand ma gandesc. Dar nu avem incotro, nimic nu este mai important decat sa intre copilul la liceul dorit.
Poze
KUKI spune:
Nici Cristi nu face cu profesorii de la clasa. Noi chiar am avut o experienta neplacuta anul trecut cand a facut pregatire la matematica cu diriginta, asa ca nu-ti recomand.
Meditatori iti poate recomanda cineva de la serviciu, sau din cercul de cunostinte care are copii mai mari si care au facut la randul lor meditatii.
Din ziar nici eu n-as avea incredere, ma gandesc ca un profesor cu bun e asaltat de cereri, nu da anunt la ziar. Desi pe de alta parte e posibil ca cei din ziar sa fie mai motivati decat cei deja imbuibati, plictisiti si care fac cu cate 4 copii odata, cum facea diriginta noastra.