Clasa a VIII-a, batalia pentru liceu

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alinaxeni spune:

Ieri mi-a venit fata de la scoala cu subiectele din anii trecuti la romana si matematica.Am avut surpriza placuta sa vad ca la mate le-a facut pe toate cu exceptia unei probleme pt. care mai avea nevoie de ceva care se invata in a8a iar la romana doar partea de literatura nu a putut s-o faca,nefiind predata.A fost o testare de care profesorii au fost f. multumiti.La istorie si geografie urmeaza sa ne hotaram si invatam in paralel.
Acum,ca tot ma calmasem un pic cu materia de examen au inceput problemele cu imbracamintea si fitele colegilor.Trbuie pantofi de la OFFICE,ca asa are toata lumea(m-am conformat),freza franjurata,ca asa are toata clasa(urmeaza in program),tricouri noi,ca alea de anul trecut nu se mai poarta.O sa intru in colaps financiar si voi face o noua depresie
Deacum munceste Alino ca ai fata mare si trebuie sa fie trendy ca sa-i stea mintea la carte.Da merita fata mami ca pana azi n-a cerut un ciorap si a invatat pe rupte.
Sunt singura de aici care are fata?

-------------------------
In momentele grele trebuie sa gasesti ceva sa te motiveze sa mergi mai departe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns craciunitza spune:

Aoleu, la Office e 3 milioane o pereche de pantofi, da' e drept ca-s frumosi si de calitate, o sa-i poarte si la anul :)
Nu stiu daca esti singura care are fata dar pot sa-ti spun ca, Vlad al meu, a probat 30 de tricouri pana si-a ales unul, era sa lesin in magazin, era si maica-mea cu noi si ma tot boscorodea, ca eu mi-am dorit mult o fata si i-am dat baiatului fite de domnisoara, ca e numai vina mea, asa ca nu conteaza daca e fata sau baiat, crede-ma.
Dar tu ce faci, cum esti, a plecat domnul?

KUKI, in week-end executam. Si asa m-as fi plimbat prin padure

Nu certati copiii cand viseaza!

Poze

Mergi la inceput

Ei,nu am dat chiar 3 mil dar totusi m-am conformat.
Eu sunt bine acum.Am intrat in rutina zilnica care-mi da o stare de calm si stabilitate.M-a ajutat mult ca am adus fata acasa.
In privinta domnului pot sa spun ca nu vrea sa plece.Mi-a spus clar ca el nu pleaca dar nici nu mai are nimic pt. mine.Totul e calm,linistit,fiecare isi vede de viata lui,ne prefacem ca nimic nu s-a intamplat.Nu am putere sa ma lupt cu problema asta acum dar voi gasi o cale s-o rezolv

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KUKI spune:

Copilul meu nu are fite, ca exact asta-mi mai lipsea.
Bineinteles ca are si el niste fixuri cu tricourile de o anumita culoare si adidasii, dar nu tine mortis sa fie de la nu stiu ce firma.

Mergi la inceput

Alina, te ajuta cu ceva sa ai chirias? Sper ca-ti plateste chirie.
KUKI, baiatul meu poarta 46 la picior, nu gasesc marimea asta decat la magazine de fite, chinezii si turcii nu fac incaltari marimea 46, suntem obligati sa ne conformam.
Totusi, sper sa nu-l vad niciodata in camasa roz cu floricele, asa cum umbla unul din colegii lui

Poze

Mergi la inceput

Aseara m-am certat a doua oara cu copilul de cand a inceput anul scolar. Adica intr-o saptamana.
Motivul de fiecare data acelasi: isi face temele cu televizorul + calculatorul deschis. Cand spun calculator, inseamna ca are messengerul deschis si din cand in cand mai da cate unul un buzz, mai zice cineva ceva, el mai raspunde...
Chestia e ca n-am gasit calea de a fi ferma astfel inct sa rezolvam problema si nu ajungem sa ne certam. Fara sa vreau am ajuns sa ii tin o cuvantare cum imi tinea si mie mama de ma scotea din sarite. Si eu tot cu aparatul de radio deschis invatam. Noroc ca n-aveam messenger.

Ieri a luat un 8 la romana. M-au apucat isteriile, dar m-am abtinut, n-am comentat mai nimic. N-a fost si nici n-o sa fie copil de 10 la romana, dar pe mine ma panicheaza fiecare punct pierdut. Offf...

Mergi la inceput

Cred ca s-a produs o neintelegere.Eu sunt chiriasul.

KUKI,noi am instaurat o lege care dureaza de multi ani.Nu are voie la calculator si TV in timpul saptamanii,pe perioada scolii.Intra pe net doar cand are nevoie de ceva pt. scoala,iar calculatorul nu sta la ea in camera.
In privinta fitelor,sa stii ca prefer sa dau ceva mai mult pe un lucru care sa fie de calitate si sa tina mai mult timp.M-am saturat sa cumpar pantofi care tin 2 luni cu noroc.Nu ne scaldam in bani,dar in privinta pantofilor pt. ea dau oricat numai sa se simta bine in ei pt. ca are o scolioza care ne da mari batai de cap la incaltaminte.

Mergi la inceput

KUKI, la noi nu au inceput notele, de maine au vacanta pana luni, datorita nebuniei francofone. E un talmes-balmes specific, cu ploconeala gratisa (cum zice copilul cel mic), ce ne trebuia noua someul asta?
La noi, primele note la mate si romana se dau pentru tema de vacanta.
Alina, intelesesem ca domnul sta la tine, nu tu la el, scuze de confuzie. Ce face Anca, a inceput sa ia note?
Noi am scos calculatorul din camera copiilor si am mutat mobila, am asezat patul astfel incat sa priveasca la tv dintr-o parte, din pozitie incomoda. Colectia de masini am pus-o frumos in cutii, sub pat, sa nu ne distraga atentia. Sper ca la vara, dupa examen, cand o scoatem si o asezam iar pe rafturile biroului, sa fim deja admisi la liceul dorit. Cel mic isi face lectiile in sufragerie, camera lor este teritoriu de studiu doar pentru cel mare. Si am inceput sa gatesc cu simt de raspundere, ca abandonasem acest obicei :)

Poze

Mergi la inceput

Nu vreau sa mut nimic (nici n-as avea unde). Vreau sa-l fac sa inteleaga ca nu sunt mofturile mele, ci ca tv-ul si computerul ii distrag atentia si nu se poate concentra.
Trebuie sa inteleaga el asta, pentru ca marea parte a temelor si le face dimineata, cand eu nu sunt acasa. Degeaba as face eu pe jandarmul seara.

Alina, altceva am vrut sa spun despre fite. Ca ma bucur ca nu-mi vine acasa cu idei de genul "x are tricou de 3 mil, vreau si eu".
Caci de altfel fite mai avem si noi. Ba chiar si mici snobisme:)

Mergi la inceput

Notele nu au venit dar testele curg garla.Au dat si 3 intr-o zi.Doar la romana si matematica au primit rezultatele si am fost destul de multumita.
Au dat niste teste din subiectele care s-au dat la examene in anii trecuti.Mi-a parut cumva ciudat dar totusi s-a descurcat f. bine.La matematica i-a pus sa rezolve subiectele de geometrie numai cu cunostintele de pana acum si a reusit sa faca tot,e adevarat intr-o varianta mai lunga si care a necesitat mai mult timp,cu exceptia unei probleme care chiar nu avea cum sa o rezolve fara materia de a8a.
Oricum,ei au facut in a7a si ceva materie din a8a,in vara au avut tema din tot ce s-a predat iar acum doar aprofundeaza si lucreaza mult din diverse culegeri, aduse de doamna de matematica,cu probleme destul de grele si cu multe chichite.
La romana nu-mi e prea clar ce face dar sper sa se urneasca rapid si sa nu piarda timpul.
Craciunita,ai copii f. intelegatori.Daca-i scoteam calculatorul abia acum din camera iesea batalie mare

Mergi la inceput