Clasa a VIII-a, batalia pentru liceu

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

Anemona, daca in scoala nu exista un profesor cu renume, atunci poti apela la prieteni cu copii mai mari care au fost cu adevarat multumiti si au avut rezultate f.bune. In ziar de obicei sunt profesori care nu au "vad" nu neaparat sunt slab pregatiti. Un profesor de generala, oricat de slab ar fi (si credeti-ma ca sunt destui!) are de unde isi "recruta" copii. Ei merg pe 20 chiar 30 de elevi/an, ceea ce inseamna grupe de 4-5 copii (rar 2-3). De multe ori copiii sunt triati in asa fel incat surprizele neplacute sunt limitate. In schimb, un absolvent de facultate care nu este titular (si asta nu pentru ca e slab ci pentru ca nu s-au scos posturi) nu are cum sa-si prezinte oferta decat in ziar. Ca sa va faceti o idee referitor la partea cu "vadul" va spun ca eu am colegi, cadre didactice universitare cu doctorate care lucreaza de multe ori individual cu 500mii sedinta (unii merg chiar la elev acasa) si asta nicidecum pentru ca nu au metoda.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KUKI spune:

La 18.30 am sedinta cu parintii. Revin cu impresii, sume, etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu spune:

Buna fetele!

Am intrat un pic aici sa urez bafta si mult succes anul acesta copiilor vostri!

Cand aud de examen mi se pune un nod in gat!

Bafta!Va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns craciunitza spune:

Multumim, ralu!

Alina, tu ce ai facut la sedinta, ce noutati ai?
KUKI, uimeste-ma.
Anemona, la tine cum e cu sedinta de parinti?
Sa nu radeti, am obosit, si tineti cont ca saptamana trecuta nu au fost la scoala decat doua zile, dar am alergat prin oras dupa manuale si culegeri, de ce nu comanda profesorii cartile care trebuiesc?
Miercuri am si eu sedinta, sunt ultima

Nu certati copiii cand viseaza!

Poze

Mergi la inceput

Am venit sa va uimesc

La sedinta doar un mare bla, bla, bla, s-au completat cecurile cu CNP-ul, s-a reales comitetul de parinti etc. Copiii sa fie cuminti, sa invete bine, sa nu se fugareasca pe holuri in pauze, samd.
Nici o vorba despre testele nationale.

Piesa de rezistenta a serii...sa se stranga cate 10.000/copil sa comandam un colac ca joi sfintim clasa.

Urmatoarea sedinta-inainte de Craciun.

Cam atat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinaxeni spune:

La noi sedintele s-au desfiintat.Am ramas perplexa.Ne-a chemat sa ne anunte ca trebuie sa venim la scoala o data pe luna,fiecare cand poate,deci niciodata nu ne vom intalni toti parintii.Nimic despre testarea nationala,nimic despre data la care vom reveni la scoala noastra,nimic despre programul elevilor de la ora 13.
Am incercat sa vin cu propunerea de a face o cerere catre directoare pt. schimbarea programului si mi-au pus pumnul in gura.
"Nu putem s-o deranjam pe d-na directoare pt. atata lucru",de parca chinul copilului meu e o nimica toata.
Am renuntat sa ma mai enervez pt. ca stiu ca nu voi ajunge sa rezolv nimic.Ma informez aici cu voi,mai uit pe site-ul ministerului,fac ce ma pricep si gata.

-------------------------
In momentele grele trebuie sa gasesti ceva sa te motiveze sa mergi mai departe.

Mergi la inceput

Am impresia ca e o chestie noua, ca si la noi s-a fixat o zi pe saptamana intre anumite ore cand diriginta ne sta la dispozitie pentru consultatii cu parintii.

Dar totusi va fi sedinta inainte de Craciun ca sa ne dea ocazia sa ne adunam sa vedem ce cadouri luam. Asa a facut si anul trecut, sedintele se fixau inainte de Craciun, de 8 martie sau in luna mai inainte de ziua ei. Si spre sfarsitul sedintei diriginta iese discret din peisaj si lasa parintii singuri in clasa " sa se sfatuiasca".

Urat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns craciunitza spune:

Hmmm, pentru mine e ok daca nu mai sunt sedinte, am scapat de anumite persoane care veneau doar pentru scandal. Cu parintii decenti pot comunica la telefon. Voi ati rezolvat ceva la sedintele cu parintii, din clasa intai si pana acum? Eu nu, asa ca, ce mare pierdere?
Alina, parintilor le convine sa invete copiii dupa-masa? Cu asta as incepe eu, ii sun pe toti si ii intreb daca le convine asa sau prefera dimineata, vad cati parinti am de partea mea si ma duc la directoare.

Nu certati copiii cand viseaza!

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinaxeni spune:

Lor le este indiferent programul si sunt cativa pe care-i avantajeaza acest program pt. ca sunt gimnasti in lotul national si au antrenamente dimineata si seara.Am senzatia ca programul asta a fost facut pt. ei.
Pe mine ma deranjeaza ca au fost create doua clase de a8a,una pt. cei care fac gimnastica,dans sportiv si alte sporturi si una pt. cei care vroiau sa invete carte.La 8A ,clasa de sportivi,cerintele erau mai mici si programul in functie de fiecare elev.Acum 2 ani gimnasti au hotarat ca vor sa vina la 8B,unde e si Anca,pt. ca se face carte mai multa dar au avut pretentia sa fie si intelesi in privinta programului si a invataturii.Cativa abia trec clasa pt. ca nu au timp sa invete si trag toata clasa in urma.Au fost plecati un timp la Deva si au pierdut mult din materie,iar cand s-au intors ceilalti au stacnat ca sa se poata ocupa profesorii si de ei.De ce s-au mai separat elevi in functie de activitatile extrascolare daca tot nu se respecta?
Parinti ai caror copii nu au activitate extrascolara nu ii intereseaza programul asa ca nu am aliati.

-------------------------
In momentele grele trebuie sa gasesti ceva sa te motiveze sa mergi mai departe.

Mergi la inceput

Intrebare, desi nu cred ca e relevant, fiind orase diferite: ce medii au copii vostri si unde tintesc, adica cu cat s-a intrat la liceul dorit?
Al meu are 9.33 pe cei 3 ani si s-a intrat cu 9.06.

Si ca vorbea Alina de sportivi, in week-end avem turneu la Braila. E aproape, dar joi si vineri au antrenamente si nu merg la scoala. Offf, imi cam sta pe suflet chestia asta.

Mergi la inceput