Copii nascuti in 1999 (6)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Simonna spune:

Da, Lauri... mai este cineva cu copil in clasa a doua! :) Ghici cine?!
Doamnelor... exact ca Laura ma gindeam si eu citind mesajele... numai Atomix a trecut de primul hop?! Pe urma am realizat ca am avut niste emotii crincene si in prima zi de scoala a clasei a doua, ca si in prima zi de scoala de la Maternelle, clasa pregatitoare, ca aici copiii merg la scoala de la 5 ani, vreau sa zic in localul unei scoli...
Mai povestiti de prima zi de scoala in Ro... mi-ar fi placut asa de mult sa-l vad cu flori, daruindu-le aceleiasi doamne cu care a invatat si in anul precedent... Aici e asa ciudat, se invirt copiii intre ei, schimba colegii, schimba invatatoarea... Asa-i sistemul, deh! Trece timpul, doamnelor, copiii nostri sint mari de-acum!
Pupici, Simonna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu spune:

Da Simonna, acelasi sistem si aici, schimbat colegii, schimbat invatatoarele....asta este! Ioana mea s-a obisnuit. Cica asa nu se plictiseste!
Te pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zana spune:

La noi nu se schimba nimic, totu-i la fel!
Adica pana in clasa a IV-a.

A sunat clopotelul!

15 septembrie.
Prima zi de scoala, ne trezim in razele unui soare de vara(ce frumos ceas desteptator!), ne anunta ca va fi o zi superba, asa a si fost.
Repede sa mergem la scoala! Emotii...cum o fi doamna invatatoare? dar noii colegi?
Imbracam uniforma,prindem parul, cine zicea ca fetita mea nu sta sa-i prind parul? incerc un spic de fundite si clame ...a iesit un spic de nu stiu ce.
Bun si asa, punem ghiozdanul...
-Mami, pot sa cobor jos inainte ? sa ma intalnesc cu prietenii .
Ii dau voie, la scoala de peste drum a inceput deja festivitatea , freamat si glasuri de copii.

Iau florile si in sfarsit plecam.
Ajungem la scoala noastra, careul...catedra oficiala, baloane.
Si preotii care deschid anul scolar, doamna directoare si d-nele invatatoare sunt acolo.

Bine ati venit!
“Noi daruim copiilor aripi si ii lasam sa zboare singuri”

Asta scria pe un panou sub forma de carte.
Se striga invatatorii, acestia listele, suntem in clasa I B.

Pacat ca profesorii din nou protesteaza doar clasa I si clasa V au voie sa intre in clase.Restul sunt asteptati luni.

Inima bate din ce in ce mai tare...
-Vin bobocii, vin bobocii!
...clopotelul suna, podul de flori si iata si sala de clasa.

Clasa e pregatita, pe banci sunt cartile, ce surpriza sunt noi!
si d-na invatatoare e emotionata, se vede, se simte... ce, numai noi?
Suntem ochi si urechi la ce se intampla, aparate foto, flori, strengarii susotesc intre ei.Deschid cartile.
Avem 14 banci asta inseamna ca suntem 28 de copii, numar 11 baieti si restul fete.
Alaturi gasim si un semn de carte cu un fluturas multicolor si insemnul:
“Invata doar pentru tine si sa stii pentru toti” N.Iorga

A inceput scoala... din nou.
-Mami, de ce ne-a zis doamna “boboci” ?
-Pentru ca asta sunteti,uite ecusonul pentru primele doua saptamani, sa nu va rataciti prin scoala (bobocelul din poza zambeste, e prietenul tau.)

Asta a fost tot.Ba nu , mai e si sfarsitul .

-Sa nu uitati sa-mi dati florile! spune doamna si ii imbratiseaza pe rand.
Si v-astept luni din nou, va fi frumos la scoala , o sa ne jucam cu betisoare si cu literele.
Daca e vorba de joaca, ehei.....

Acasa Miruna imi sopteste:
-Ce frumoasa e doamna invatatoare!!! hai sa mergem la scoala!
-Stai ca inca nu e luni si mai trebuie sa facem si ghiozdanul.

Acum suntem in pregatiri, lipim etichete si punem coperti la carti si caiete.

Cred ca in clasa a II-a e la fel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

Buna, am venit si eu sa-mi scriu impresiile din prima zi de scoala:

N-am dormit toata noaptea, nici eu, nici sotul. Nimic nu mi se parea suficient de bine sau de frumos. Asa ca in jur de miezul noptii m-am hotarat ca trebuie sa ma vopsesc, apoi ca trebuie sa-l coafez, apoi m-am hotarat sa ma imbrac cu altceva mai subtire, si in sfarsit mi-am schimbat culoarea ojei. Mi-am pus ceasul sa sune la 6.30. Trebuia doar sa ma imbrac si sa ma machiez. Timp destul. La ora 7.00 trezesc copilul si ea ma intreaba unde-i bluza... of asta era: trebuia sa calc o camasa si o bluza. Unde mi-a fost capul??? Reusesc sa le fac si pe astea si cu ceva intarziere plecam sa luam flori. Nebunie in trafic. Dar rezolvam si asta. Ajungem la scoala.
Copii, flori, parinti emotionati, mai emotionati decat copii. Ascultam ce ne citeste parintele, schimbam impresii, apoi copii trebuie sa intre in scoala pe sub un pod de flori. Doar copii. Bineinteles ca trec si parintii, se produce o incurcatura si nu mai vad copilul. Astept linistita sa intre toti copii si apoi intram si noi. Gasim clasa si cineva spune ca plange un copil. Ii spun sotului: sigur nu e Oana. Sigur ca era Oana, cea cu ochii in lacrimi, suparata ca numai eu am gasit clasa ultima. O linistesc si ma uit in clasa. E tare, tare mica... N-am mi fost tare demult intr-o scoala. Sta in prima banca. Avea flori, manuale noi pe banca. Parintii au trebuit sa plece, iar boboceii au stat cam o jumatate de ora impreuna singuri in clasa. Prea putin dupa parerea Oanei. Pe doamna invatatoare a placut-o din prima si nu s-a mai dezlipit de ea. La fel s-a intamplat si cu o colega Andreea. "De ce a durata asa putin, cand ma duc iar la scoala? Nici Andreea nu se duce la scoala? Nu se duce nimeni la scoala, nu?" ma fac sa cred ca am inceput cu dreptul. Sunt foarte fericita, nu stiu cand a zburat timpul, parca ieri era un bebe in carut... Sunt linistita si fericita.

www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 6 ani si ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

Buna mamici de bobocei!

Prima zi de scoala a fost minunata! Plina de emotii din partea tuturor. Doamana invatatoare e incantatoare. I-a vrajit pe copii din prima clipa, si pe parinti, de asemenea.

M-am intors in trecut cu 32 de ani. Aceeasi clasa mica cu scaunele din lemn, cu peretii plini de planse frumos colorate, copii noi, o lume noua, o viata noua si totusi ceva schimbat. Vad toate acestea prin ochi de parinte, nu de elev. Ma trec fiori. Data viitoare cand o sa ma "trezesc" voi fi cu nepotica la scoala!

Simt cum anii au fost nedrepti...au trisat......au fugit mult prea repede.

Andrada e speriata....ii cunosc privirea. O sperie tot ce e nou....la fel ca pe maica-sa

O lume noua, e etapa noua in viata ei si a noastra.
Acum incepem constructia "casei", asa cum a spus doamna invatatoare.

prima zi de scoala

Mergi la inceput

Buna fetele!!!

Boboceii vostri au inceput cu dreptul..... deci asa o vor tine tot anul! Vad ca deschiderea scolara a fost la fel de frumoasa ca si pe vremurile noastre. Ma bucur tare pentru scolareii vostri!
April-eu cred ca este normal ca fetita ta sa fie un pic speriata!Este o schimbare destul de mare in viata unui copil! Pup-o mult si bafta in continuare!

In alta ordine de idei: la noi a fost sedinta cu parintii de abia sambata (dupa 2 saptamani de scoala)-am aflat deja ca s-au dat deja 2 testari: una nationala si una a invatatoarei. Vor mai avea inca 3 testari pe parcursul anului care nu vor fi anuntate, iar copiii vor fi examinati zilnic si li se vor da calificative care vor conta pentru fisa finala a anului. Doar cele 3 testari plus cele 2 care s-au dat deja vor fi notate (cu note intre 1-20). Pana una alta Ioana merge bine..... dar au trecut doar 2 saptamani de scoala. Invatatoarea este o tipa destul de severa...... (o tipa "militaroasa"), dar care este corecta(cel putin asa am auzit si asa a fost si cu Ioana in aceste 2 saptamani)-vom vedea! La noi enegleza se incepe de abia in clasa a III-a, asa ca o sa incerc sa-i gasesc Ioanei un curs de engleza.

Cam asta este despre noi!

Va uram bafta multa la scoala!

Mergi la inceput

Buna ziua fetele!

Vad ca nu mai scrieti pe aici. V-ati apucat serios de invatat!

Noi mergem inainte. Ioana azi, la ora de sport se va duce la piscina! Sper sa nu raceasca. Cica vor fi maxim 27 de grade azi. Din cate stiu apa este incalzita, dar totusi piscina este in aer liber. Vom trai si vom vedea.
A inceput sa citeasca si in romaneste. Aseara a citit "Tinerete fara batranete si viata fara de moarte" de Petre Ispirescu si a fost tare dezamagita la final. A trebuit sa-i explic o gramada de arhaisme. Cam asta este despre noi....
Va pup si poate daca mai aveti timp mai scrieti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eLaura spune:

tuturor bobocilor, doamnelor, domnisoarelor si domnilor invatatori, mamicilor, taticilor, bunicilor si tuturor celor ce traiesc prima zi de scoala...

Si la noi a fost dragut, cu pod de flori si carti noi, frumoase pe banci, cu ecusonul "albinutelor"-harnicutelor primit la primul catalog in curtea scolii, dar mai ales cu o domnisoara invatatoare de care ne-am indragostit...

Cred ca tot cu dreptul a plecat si fiu-meu de vreme ce la plecare, dupa primele doua ore petrecute cu noii colegii si invatatoarea, m-a batut usor pe mana si mi-a spus "Cred ca m-am linistit cu scoala..." Doamne, ce-o fi fost in inimioara lui!

Mi-e asa drag sa traim emotiile astea! Sa-i vad frumosi in prag de drum nou...

Laura, mama lui Catamic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zana spune:

quote:
Originally posted by ralu

Buna ziua fetele!

Vad ca nu mai scrieti pe aici. V-ati apucat serios de invatat!

Noi mergem inainte. Ioana azi, la ora de sport se va duce la piscina! Sper sa nu raceasca. Cica vor fi maxim 27 de grade azi. Din cate stiu apa este incalzita, dar totusi piscina este in aer liber. Vom trai si vom vedea.
A inceput sa citeasca si in romaneste. Aseara a citit "Tinerete fara batranete si viata fara de moarte" de Petre Ispirescu si a fost tare dezamagita la final. A trebuit sa-i explic o gramada de arhaisme. Cam asta este despre noi....
Va pup si poate daca mai aveti timp mai scrieti!

Ralu-mamica de 2 printese (Ioana si Maria)

Cine invata?
Noi pictam, azi am avut ora de educatie plastica.
Nu stiu inca ce a pictat.
Avem si educatie pentru democratie in orar, ce o fi vom vedea zilele urmatoare.
Cu cititul e greu la noi, am citit din Cenusareasa 2 pagini... incerc s-o obisnuiesc incet, incet cu lectura.
Si s-a intamplat o minune dupa ce-a zis "d-na" ca trebuie sa doarma la prinz, a incercat sa prinda somnul... care a "zburat".

Si e super la scoala ca avem pauze, la gradi. nu aveam!

Mergi la inceput

Zana-Ioana nu vrea sa doarma deloc la pranz (in week-end ca in timpul saptamanii iese la ora 17.00). Dar seara la ora 21.00 este in pat si in 5 minute adoarme.
Zici ca educatie pentru democratie? Sunt tare curioasa ce le va spune si daca ..... o sa fie si ei atenti. La pictura, eu cred ca va fi cea mai incantata....

te pup!

Mergi la inceput