Mamici de sept-oct 2006 (67)
Raspunsuri - Pagina 22
GETY spune:
Dar de ce sa vina si ele cu lama, daca eu nu vreau si ma pregatesc dinainte sa nu vreau? Fac gat si gata!
Mirabelac, Curosurful asta care contine surfactant pt. plamanii bebeilor, nu se face injectabil, ci de introduce o sonda endotraheala in plamanii bebeului si ajunge substanta acolo. Acum am aflat si eu.
GETY 33 +MARIA-DIANA
VARSTA BEBELINA
POZE
Mirabelac spune:
Merci Gety sa speram ca bebeii nostri nu vor avea nevoie de asa ceva.
Eu va las pt. azi. Sa aveti un week-end cat mai placut.
Mirabela sapt. 36 POZE
Doar sufletul mamei poate sa multiplice iubirea si nu sa o imparta intre copii ei.
GETY spune:
Hai, ca am inceput sa bat campii cu toate detaliile astea tampitesti! Nu va mai stresez, stau in banca mea!
GETY 33 +MARIA-DIANA
VARSTA BEBELINA
POZE
mini_me spune:
Buna seara, fetelor
Nu am reusit sa intru aseara pentru ca am fost in plimbari.
Am fost azi la dr (alta dra pentru ca a mea e in concediu). Bebelina e bine, mi-a facut hemoglobina care a iesit 12,7, iar in ultimele 2 saptamani m-am ingrasat doar 800 de grame!
Peste 2 saptamani o sa fac niste teste de sange, iar aici nu se face cultura de col sau orice alta analiza de secretie, decat daca ii spun eu drei ca am vreo problema. Probleme nu par sa am, dar pentru linistea mea o sa fac si testarile astea.
Sper suprinderea si nemultumirea mea am aflat ca daca nasc noaptea nu e nici un medic pentru bebe: va fi preluat de dra ginecolog cu care nasc si moasa si abia apoi dimineata va fi vazut de pediatru/neonatalog. Mi-au spus ca numai in caz de complicatii la bebe cheama medicul. Stau si ma gandesc ce se intampla cu un bebe care are probleme neobservate de ginecolog si moasa?!
Mai exista optiunea sa cerem noi prezenta unui neonatalog daca nastera va fi noaptea, pentru care va trebuie sa platim extra (nu stiu cat inca). Cu siguranta vom opta pentru aceasta varianta.
Aici nu stiu daca vin rase sau nu. Sper sa ma intalnesc saptamana asta cu moasa si sa vorbesc cu ea. Stiu sigur ca nu le rade nimeni la spital. Oricum am de gand sa ma chelesc cu crema pentru ca desi am ceara acasa nu sunt in stare sa ma fac singura, iar daca il pun pe sotul meu ma jumule cu tot cu piele.
Am reusit sa fac poze la o parte din ce am mai cumparat (albumul "hainute 2"). Saptamana viitoare montam si patutul si pun si poze noi.
mini_me 34+
poze
Sephora spune:
Clara03 mercic ptr informatie,dar am sa explic un pic mai pe larg cum stau lucrurile.
Am primit o scrisoare de la o firma care se cheama Kasolvezia,informandu-ma ca din data de 27.09.05 in baza unui contract de cesiune de creante intre ei si Orange eu am acum sa le dau lor debitul respectiv.Daca vreau sa rezolvam pe cale amiabila sa sun la un nr de tel,daca nu o sa initieze procedura judecatoreasca impotriva mea.
Am sunat la nr ala de tel,am vorbit cu o tipa si i-am zis ca dupa cate ami aduc eu aminte,nu am nici un debit fata de compania dialog (la care aveam eu contractul acum 5 ani).Ea nu ca apar in baza lor de date ca nu am platit si daca eu zic ca am platit sa fac dovada cu chitanta,zic doamna eu tin facturile si chitantele toate intr-un dosar dar 1 an de zile,nu stiu cine naiba tine 5 ani asa ceva in casa,la care ea zice si ce facem cum rezolvam problema ca stam de 10 min si n-am ajuns la nici o concluzie,zic: in primul rand stam pe banii mei si in al doilea esti platita sa stai cu mine de vorba sa lamurim treaba,da si cum o lamurim,zic; eu nu platesc asa ceva.
Cunoscand un tip de la firma asta (le-am organizat acum 2 ani o petrecere la rest ptr toata firma)iau nr lui si-l intreb.El ami zice ca el e de la logistica dar se intereseaza la cine e dosarul meu si-l puna sa m-a sune.
In fine m-a suna unu si-mi zice ca s-a inf la Orange ca eu am o fact neplatita,ca ei mi-au trimis instiintare,apoi eu am anuntat ca mi-au furat tel,l-au inchis,apoi am mai avut o factura (deci dupa ce mi-a furat tel) si datorita neplatii s-a reziliat contractul.Ok,n-am platit dar timp de 5 ani nu mi-a venit absolut nimic cum puteam eu sa stiu ca am ceva de plata la ei,plus sa-mi bage penalizarea asta de 7.500.El nu ca trebuie sa o rezolvam ca normal daca era sa-mi ia penelizarea pe cei 5 ani erau in jur de 40.000 dar ei au facut-o numai pe 100 de zile (inainte zice ca se lua 0,1% pe zi,iar acum contractele sunt doar in primele 100 de zile).Zic domne ptr ca nu am cum sa fac dovada platii acum pot platii sa zice cei 4.500 (cu toate ca asta inseamna sa accept sa mi-o bage in fund)dar penelizarea in nici un caz,el nu ca e aceeasi chestie raman debitor la ei,dar ar putea sa m-a ajute sa platesc doar cum se plateste la BNR (cred ca am inteles bine)penalizarea se plateste dublu sumei adica intotal sa platesc doar 9.000.Cand ai pot plati.Zic probabil pe 10 ca iau salariu.Pai pana pe 30 nu se poate ca la dumneavoastra stiu ca nu sunt o problema banii ca fiind manager,zic da dar eu iau 3.500 e,da asta pe cartea de munca,Zic domne stii ceva eu sunt gravida in 9 luni tre sa cumpar o gramada ptr copil,nu-mi convine sa arunc niste bani de aiurea pe fereastra.Daca vreti pe 10 bine daca nu nu!Acum a mai ramas sa m-a interesez si eu in perioada asta sa vad ce pot face.Barbatamiu mi-a zis ca de ce nu i-am zis ca intai voi vorbi cu avocatul meu si pe urma mai vorbim,ca astia cand aud de avocati o lasa mai moale.
Daca mai ai ceva neintelegeri scrie-mi.Daca m-a poti ajuta cu ceva informatii ti-as fii recunoscatoare.
Multumesc fetelor ca a-ti acceptat off topicul meu,dar m-a gandeam ca poate va intereseaza si pe voi ce se poate intampla in tara asta.Au aparut recuperatorii!
Multumesc frumos ptr intelegere.
IO35+Matteo
http://it.pg.photos.yahoo.com/ph/angelsro2002/my_photos
Mi-Ka spune:
sephora, daca esti sigura ca timp de 5 ani nu ai primit nimic de la Orange referitor la plata facturii respective, creanta ta fata de ei este prescrisa; adica, daca in termen de 3 ani orange nu a intreprins nici un act pentru recuperarea creantei ...pa si la revedere.
Eventual, mai suna inca o data la firma care a preluat cesiunea de creanta, cere cu juristul firmei si explica-i ca in dreptul romanesc termenul general de prescriptie este de 3 ani si daca insista ca te da in judecata pentru recuperarea banilor spune-i ca iti vei lua avocat si vor fi nevoiti sa iti plateasca si cheltuielile de judecata.
Parerea mea este ca ei sunt constienti ca nu au cum sa te actioneze in judecata, actiunea lor fiind prescrisa, si incearca doar sa te faca sa platesti de buna voie.
Eu le-as trimite si o adresa prin care sa le arat ca creanta lor e prescrisa.
Mi-ka
www.snugglepie.com/tickers/tdb.php?tid=478145&ignore=1" target="_blank">bebelusul meu
Mi-Ka spune:
sephora, acum vad ca ti-a scris si clara in acelasi sens, asa ca stai linistita, nu pot sa se atinga de tine.
Temeiul legal al prescriptiei actiunii dupa 3 ani este Decretul nr.167/1958 privind prescriptia extinctiva - asta sa le poti da peste nas
Mi-ka
www.snugglepie.com/tickers/tdb.php?tid=478145&ignore=1" target="_blank">bebelusul meu
Sephora spune:
Mi-Ka Scrisoarea asta care am primit-o este semnata de o tipa Alina Folvaiter -Consultanat juritic Departament recuperare debite.Oare asta nu stia de legea asta?
O sa incerc sa-mi pun avocatul sa le dea un tel sa lamureasca problema daca ziceti ca-i asa.
Io35+Matteo
http://it.pg.photos.yahoo.com/ph/angelsro2002/my_photos
notquiteso spune:
Si eu am probleme de.. "estetica inghinala". Culmea e ca imediat ce faceam si eu 2 sapt de "scarry hairy", trebuia sa fug la spital. Si bagam lama...ce sa fac, nu ma puteam duce acolo ca un boschet umblator. Si tot asa.. pana la urma m-am lasat pagubasa, nu ma mai stresez. Barbata-meu radea de mine, ca la inceput nu vroiam sa il las sa ma ajute, si-mi zicea ca o sa arat ca baietii aia rai, de cartier, cu taieturi pe ei :)) Adevarul este ca atunci cand nu iti vezi nici macar varful picioarelor de burta.. e mai greu sa te cosmetizezi in zone greu accesibile.
POZE
Mi-Ka spune:
Sephora, nu cred ca nu stia de existenta D.167/1958 si cred ca vrut sa te faca sa platesti de buna voie, stiind ca pe cale judecatoreasca nu are nici o sansa( si eu in locul ei tot asa as fii procedat, adica curveste )
Mi-ka