Maternitatile din franta
Raspunsuri - Pagina 3
spic de grau spune:
quote:
Originally posted by doruletz
Alina-mihaela, eu am depus saptamana trecuta actele la ambasada pentru transcrierea certificatului de nastere. Nu de alta dar mai aveam putin si se implinea anul si ar fi fost mult mai scump dupa aceea (vreo 130€ daca cupilul are peste un an).
Mie mi-au spus sa vin sa-l iau la inceputul lui octombrie. Actele le-am depus pe 23 august, socoteste si tu cat dureaza. Desi ei spun ca e gratuit pana intr-un an al copilului, mi-au cerut totusi 30€, traducerea cica. Eu deja facusem si traducerea si autentificarea, la un traducator autorizat, desi au inhatat-o si pe aia tot mi-au cerut cei 30€ sub pretextul ca mai pun ei o stampila pe ea . Eu m-am bucurat ca totusi au fost eficace, am ajuns la consulat la 9h00 si la 9h15 am putut pleca spre serviciu, ma asteptam sa pierd cateva ore pe acolo mai ales ca am depus si actele pentru pasaportul meu (expirat). N-a fost cazul.
Vad ca despre maternitati au povestit fetele, experienta mea seamana cu cea a lui alinus, mai putin depasirile de onorariu, la mine au fost ceva mai mici pentru aceeasi cezariana de urgenta si anestezie la cerere. Oricum, totul a fost rambursat de mutuala. In rest aceleasi conditii, aceeasi atentie.
sanziana, cred ca nu ti s-a spus despre reeducare abdominala pentru ca tu ai nascut natural. Din cate am inteles eu, se face reeducarea perineala pentru nasterile naturale si cea abdominala pentru cezariene.
Pai Dorulet, cum a fst nevoie de cezariana, era clar ca nu ma puteau taia pe viu, asa ca statul a acoperit costul periduralei. Cica ma costa 250€ daca as fi nascut natural.
Sunt mutuale (ca a noastra), care nu ramburseaza la nastere nimic, in schimb dau o prima de nastere (cum a fst in cazul nostru). Nu mai stiu daca ne-au dat 400 sau 500...undeva pe acolo. Oricum - a acoperit lejer operatia, cred ca ne-au ramas si bani.
Apoi, alta chestie: eu optasem pe camera cu 2 paturi. Costul era acoperit in totalitate de Secu. La camerele single, costul era de 90€ si doar pretul unei camere comune era rambursat de secu, restul te privea. CUm am nascut prematur, erau doar camere single, asa ca am platit pret de camera dubla. Ca nu era vina mea. Daca as fi ales din timp camera single, as fi platit single. Deci - avantaj eu .
Nu stiu daca la urmatorul sa fac sau nu aceiasi miscare
Lumy- mamica lui www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=spic%20de%20grau" target="_blank">David Andréi (11 Martie 2004)
Poti da fara iubire, dar nu poti iubi fara daruire.
doruletz spune:
ana, intradevar e ciudata diferenta asta de tratamente dar parca nu ma mira asa de tare... O fi fost pentru ca e perioada de vacanta, poate pentru ca eu am spus ca nu ma grabesc sa am actele, ca am deja pasaport frantzuzesc pentru mine si pentru pitica. Iar cu cei 30€ in plus, alta chestie ciudata, mi-au dat chiar chitanta pentru ei, mi-au spus ca in Ro nu mai accepta decat traducerile autentificate de ambasada. O fi adevarat, n-o fi, asta e, poate depinde de functionaru de serviciu nimerit in ziua aia...
lumi,intradevar la mine anestezia a fost 250€ pentru ca am incercat sa nasc natural, doctorul insa doar 150€ desi a facut cezariana pana la urma fetitoiul fiind neangajat caci mult prea mare. Camera a fost 90€ si la mine. Eu n-am facut alegerea camerei dinainte, m-au intrebat in noaptea cand am ajuns la maternitate ce tip de camera vreau, single sau dubla. Io as alege tot single, ma gandesc ca mi-ar fi fost greu cu altcineva in camera mai ales in primele nopti cand de abia ma târam din cauza operatiei. Unde mai pui ca la un moment dat ar fi trebuit sa fie doi plozi urlatori pe acolo, deja cand mi-au lasat-o pe a mea toata noaptea (de abia a 4 noapte, pana atunci a stat in puponiera, mi-o lasau doar ziua, slava domnului) nu a mai fost asa de "drôle", darmite cu doua primate urlatoare care poate se trezesc la ore diferite, valeu, nu stiu daca m-ar fi tinut nervii!