Maternitatile din franta
Raspunsuri - Pagina 2
spic de grau spune:
Nici mie nu mi-au dat nimic, si nici de clisma nu am beneficiat.
Am nascut prematur, la 35 saptamani si 4 zile.
Cnd am ajuns la spital, m-au bagat intr-o sala de nasteri, unde eram singura (adica doar eu si sotul).
Mult mai bine decat in RO unde am inteles ca se naste la gramada.
Acelasi pat, asa cum spune si Sanzi, pe care am stat in travaliu, s-a transformat apoi in masa de nasteri. Tin minte ca sotul, vazand suportii ptr picioare, nu si-a dat seama saracul ptr ce sunt, si s-a minunat de cata grija are personalul ptr coatele mele (el credea ca sunt cotiere).
Fiind prematur, n-am avut timp sa ma rad, asa ca o asistenta s-a ocupat de frizura.
A! in final - a trebuit sa nasc prin cezariana, iar sotul A PARTICIPAT. Deci - depinde de spital (sau de doctori).
Neaparat sa iti iei chilotei de unica folosinta (plasa). Sunt mult mai utili. Mai ales cum eram operata, ii taiau si-mi schimbau pampersul.
De la farmacie, ceri tampoane ptr nastere. Stiu ele ce sa iti dea. Sunt niste chestii special facute.
Iti trebuie camasa noapte cu nasturi in fata, ti s-a mai spus.
Noi nu am avut nevoie de sampon sau alte produse ptr spalat bebele; doar de scutece, si body. (vezi sa nu faci ca noi, am cumparat cu o zi inainte, si in ziua nasterii imbracaminte ptr bebe, si cum ne-a prins pe nepregatite, sotul a adus la spital hainutele cu etichete pe ele! evident l-au trimis acasa sa le spele).
Intreaba la spital - mie mi-au dat o lista cu ce trebuie sa am in valiza!
Nastere usoara!
Abia astept sa iti citesc povestea.
Lumy- mamica lui www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=spic%20de%20grau" target="_blank">David Andréi (11 Martie 2004)
Poti da fara iubire, dar nu poti iubi fara daruire.
alina-mihaela spune:
Fetelor inca o data va multumesc mult pentru raspunsuri!!!
Tare dragute sunteti.
sanziana72din cate am inteles din povestea nasterii fetitei tale ai avut probleme cu diabetul gestational?...eu am probleme cu glicemia...mi-a dat doctorita mea sa fac testul acela cu 50 de gr de glucoza...apoi datorita rezultatelor aiurea mi-a dat testul cu 100 de gr de glucoza si prelevarea sangelui din ora in ora (trei prelevari)...ti s-a recomandat tratament special sau doar regim?
In legatura cu transcrierea certificatului de nastere faza e ca nici eu nici sotul nu prea avem cum merge in tara...dar pe de alta parte trebuie sa rezolvam destul de repede cu certificatul pentru ca fara el nu putem rezolva celelalte probleme din Romania. Ar fi o posibilitate sa-i fac soacrei mele (care va veni in Franta cu ocazia nasterii)procura si sa faca ea transcrierea dar nu stiu daca e posibil si cam cat ar costa o astfel de procura. Puteti sa-mi spuneti(cele care ati facut certificatul prin ambasada ) cat dureaza?
sanziana72 la tine am inteles ca a durat o saptamana...
ligeeace amuzanta ai fost ...mi se par enorme sumele pe care le-i inaintat la nastere...eu am dat cate 100 de $ la fiecare nastere doctoritei careia i-am cotizat si pe parcursul sarcinilor la cabinetul particular, 1000000 la moasele care m-au supravegheat si cam atat!!!
Ce sa zic...mie mi se pare ca suntem si noi pacientii vinovati pentru situatia din sistemul medical romanesc...ma gandesc ca daca nimeni nu ar mai da bani, daca ne-am cunoaste drepturile mai bine, daca in cazul in care nu am fi tratati asa cum trebuie am depune plangeri cui si unde trebuie alata ar fi situatia(pe de alta parte am vazut fete de la tara in maternitate care nu au dat un sfant si care au fost tratate poate mai bine decat cele care au cotizat ...cu exceptia faptului ca au nascut cu moasa...).
bb_alinusnu prea sunt deacord cu peridurala pentru ca in cele mai multe cazuri se cam complica situatia...majoritatea nasterilor se finalizeaza cu extragera bebeului cu ajutorul forcepsului sau cu cezariana...si nu-mi doresc asta mai ales ca dupa nastere va trebui sa am grija de trei copilasi. Eu am nascut primul copilas in 2 h de la declansarea nasterii(aveam membranele rupte)si copilasul a avut 4 kg. Al doilea bebe l-am nascut tot in 2 h de la sosirea la maternitate cand deja aveam dilatatie 6(deci destul de repede).
spic de grau spune:
Ai grija sa nu nasti acasa! Nu ai fi prima "frantuzoaica".
Sper ca stii in caz de... chemi pompierii.
Eu i-am facut actele lui Dav aici.
Am mers cu hartia (atestatia) data de primarie (maternitatea a facut toate demersurile, si am primit-o cat timp eram acolo), in care se mentiona ziua nasterii, numele si prenumele copilului + certificat casatorie, livret familie, pasaport, la ambasada.
Mi-au facut certificat de nastere romanesc.
Apoi tot ei, au facut inscrierea copilului in pasaportul meu.
Se completeaza acolo o cerere.
Deci - nu e cazul sa mergi in RO ptr inscriere si alte nebunii d-astea.
Ai grija - nu uita sa mergi la Prefectura sa faci Titlul Republican de calatorie ptr bebe. Risti sa nu mai poti sa il introduci in Franta!
Lumy- mamica lui www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=spic%20de%20grau" target="_blank">David Andréi (11 Martie 2004)
Poti da fara iubire, dar nu poti iubi fara daruire.
alina-mihaela spune:
spic de grauesti simpatica...se ocupa sotul sa ma duca repede repede la maternitate...de aia vine soaca-mea sa se ocupe de copilasi cat voi lipsi eu.
Te rog mult spune-mi si mie cat a durat pentru certificatul de nastere. Problema e ca soacra mea nu sta prea mult si ma gandesc ca e mai convenabil sa fac o procura pe numele ei la ambasada decat sa fac doua drumuri pana la paris...pentru depunerea actelor si pt ridicarea certificatului.
sanziana72 spune:
Uite ca nu imi mai amintesc exact, dar pentru certificatul de nastere romanesc la ambasada s-a dus mama mea si sa depuna actele si sa le ridice. Cred ca i-am dat doar o procura de mana, neautentificata de nimeni si nu a fost nici o problema. Stiu doar ca a trebuit sa semneze ceva acolo cand l-a ridicat.
Parca o saptamana a durat, dar trebuie sa o intreb si pe ea. Cel mai bine sunati la consulat inainte ca sa va spuna cum sa procedati. Parca raspundeau la telefon doar intre 13h si 15h sau 15h si 17h, oricum, ceva in jur de ora 15h. Daca sunati si nu va raspund o sa va spuna robotul care e programul de sunat.
Certificatul de nastere e gratuit daca il faci in primul an sau in primele nu stiu cate luni.
Nu stiu cat dureaza sa ti-l treaca in pasaport, dar ca sa ii faca pasaport separat ar dura 3 luni. De asta am ales eu sa i-l fac in tara. Dura prea mult. Dar daca ai timp poti face toate actele prin ambasada.
Mik si eu tot in spital universitar am nascut, la Suresnes. Eu am facut doar reeducarea perineala, de aia abdominala nu mi-a spus nimeni :( Probabil de aia mai am inca burta dupa 2 ani.
Spic de grau pe mine nu m-au ras desi am ajuns in aceleasi conditii ca si tine (36 saptamani si 4 zile).
In ce priveste "Titlul Republican de calatorie" eu i l-am facut pe la 10 luni, timp in care am fost cu ea in Romania vreo 4 luni si am revenit fara probleme. Daca tu ai dreptul de a intra in Franta si bebelusul are in mod normal dreptul, daca nu s-or fi schimbat prea tare legile in ultimul timp.
Alina_Mihaela, vorba lui spic de grau, daca simti ca nasti (si inteleg ca esti rapida la nastere) cel mai simplu suni la Samu: 15. Iti trimit ei o ambulanta sau ceva.
Da, am avut diabet de sarcina. Glicemia pe nemancate a fost totdeauna buna, dar la testul O'Sullivan (ala cu 50g de glucoza) mi-a iesit glicemia marita. Dupa aceea mi-au dat sa fac si triplul test (cel cu 100g de glucoza si 3 prevelari de sange). Nici ala nu a iesit prea bine, dar nici foarte rau.
M-au trimis la o nutritionista care mi-a dat lista cu un regim fara zahar (nu aveam voie nici sosuri de rosii din comert sau alte lucruri care contin zahar, doar o cantitate limitata de amidon - paine, orez, cartofi..., fara banane, pepene, doar 2 fructe mari gen mar pe zi sau 4 mici gen prune dar nu deodata...).
Nu ai voie zaharina ca e nociva in sarcina, iar eu am incercat sa ma abtin si de la indulcitorii chimici ca nici aia nu se stie ce pot da.
Trebuia insa sa imi controleze glicemia periodic si daca imi iesea parca peste 1.40 trebuia sa ma programez la un diabetolog. Lucrul care s-a si intamplat dupa vreo 2 luni (adica mi-a iesit prost glicemia) dar nu am mai ajuns la medic ca am nascut intre timp.
Sanziana & Marina (03/10/2004) Cand s-a nascut Marina... Poze
Dragostea ne-a fost data ca sa invatam sa ne depasim egoismul, sa invatam sa ne pese mai mult de altcineva decat de propria fiinta.
alina-mihaela spune:
sanziana72iti multumesc mult pentru raspunsuri...uite chiar astazi am facut triplul test. Maine primesc rezultatele si sper sa fie bine. Ce ma intereseaza pe mine e sa nu sufere bebelusul...sa nu se nasca cu probleme legate de glicemie...etc.
doruletz spune:
Alina-mihaela, eu am depus saptamana trecuta actele la ambasada pentru transcrierea certificatului de nastere. Nu de alta dar mai aveam putin si se implinea anul si ar fi fost mult mai scump dupa aceea (vreo 130€ daca cupilul are peste un an).
Mie mi-au spus sa vin sa-l iau la inceputul lui octombrie. Actele le-am depus pe 23 august, socoteste si tu cat dureaza. Desi ei spun ca e gratuit pana intr-un an al copilului, mi-au cerut totusi 30€, traducerea cica. Eu deja facusem si traducerea si autentificarea, la un traducator autorizat, desi au inhatat-o si pe aia tot mi-au cerut cei 30€ sub pretextul ca mai pun ei o stampila pe ea . Eu m-am bucurat ca totusi au fost eficace, am ajuns la consulat la 9h00 si la 9h15 am putut pleca spre serviciu, ma asteptam sa pierd cateva ore pe acolo mai ales ca am depus si actele pentru pasaportul meu (expirat). N-a fost cazul.
Vad ca despre maternitati au povestit fetele, experienta mea seamana cu cea a lui alinus, mai putin depasirile de onorariu, la mine au fost ceva mai mici pentru aceeasi cezariana de urgenta si anestezie la cerere. Oricum, totul a fost rambursat de mutuala. In rest aceleasi conditii, aceeasi atentie.
sanziana, cred ca nu ti s-a spus despre reeducare abdominala pentru ca tu ai nascut natural. Din cate am inteles eu, se face reeducarea perineala pentru nasterile naturale si cea abdominala pentru cezariene.
sanziana72 spune:
quote:
Originally posted by doruletz
sanziana, cred ca nu ti s-a spus despre reeducare abdominala pentru ca tu ai nascut natural. Din cate am inteles eu, se face reeducarea perineala pentru nasterile naturale si cea abdominala pentru cezariene.
Aha, acum m-am dumirit. Dar tot trebuie sa ma apuc de abdomene sa scap de burta.
Daca a facut cineva reeducarea abdominala nu poate prezenta pe scurt exercitiile ca sa le incerc si eu ? Multumesc.
alina-mihaela, din cate am inteles eu diabetul de sarcina al mamei influenteaza copilul mai ales prin faptul ca primind mai mult zahar creste prea mult si pot fi probleme din cauza marimii la nastere si ulterior are tendinte mai multe spre ingrasare/obezitate. Asta insa pentru un diabet care nu e tinut sub control.
Mai multe probleme poate pune insa mamei.
Cum ti-au iesit rezultatele la test ? Oricum, pana iti ei ce si cum cel mai bine tine regim fara zahar ca sa fii sigura. Eu am slabit 3kg in ultimele luni de sarcina datorita regimului fara zahar, asa ca te ajuta si la silueta.
Sanziana & Marina (03/10/2004) Cand s-a nascut Marina... Poze
Dragostea ne-a fost data ca sa invatam sa ne depasim egoismul, sa invatam sa ne pese mai mult de altcineva decat de propria fiinta.
alina-mihaela spune:
doruletz multumesc mult pentru raspuns...cam mult dureaza cu certificatul...nu ma aranjeaza deloc.
Trebuie sa telefonez sa vad daca pot face o procura cu care sa se rezolve direct in tara cu certificatul.
sanziana72mi-au iesit doua valori peste limita normala.
Bebelusul meu este cam marisor este pe curba superioara...eu nu am luat decat 2 kg.Oricum am inceput sa tin regim macar acum pe ultima 100 de metri.
Va multumesc sincer pentru raspunsuri fetelor...si mai astept sfaturi si sugestii pentru ca imi sunt de un real folos.
andiaroro spune:
doruletz- parca nu am fi fost la ac ambasada(consulat)noi am depus actele in mai si au fost gata in 3 saptamani, iar despre costuri la traducere nu a fost vb. ca ii dadusera sotului meu in loc de certificat alta hartie e alta poveste.noroc ca nu era nici o semnatura pe ea si s-a intors din drum pe chestia asta si uite asa s-au lamurit lucrurile ca ne trezeam cand ne era lumea mai draga ca nu are copilul certificat. .......sotul se gandea ca s-au schimbat formularele de certificate intre timp
ana si alexandre (17.02.2006)